- Τώρα είναι 06 Ιούλ 2025, 12:07 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Internet
25 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 3 • 1, 2, 3
Internet
Εχει λιγες μερες που εβαλα 24 ταχυτητα για το internet αλλα δε βλεπω καμια διαφορα,γινεται να τσεκαρω μεσα απο το PC μου αν οντως η ταχυτητα ειναι 24?
-
greenkiller.13 - Δημοσιευσεις : 746
Τρέξε καλύτερα κάποιο διαγνωστικό πρόγραμμα (πχ http://www.speedtest.net/). Το θερώ πάντως απίθανο να πιάνεις τα 24. Μην ξεχνάς το κολπάκι του έως 24....
-
nfs_maniac - Moderator
- Δημοσιευσεις : 1706
Πέρα από το speedtest.net, μπες και εδώ http://speedtest.ftp.otenet.gr/ βάλε να κατεβάζει το 1GB από ftp και μετά από λίγα δευτερόλεπτα δες με τι ταχύτητα κατεβάζει, για να τσεκάρεις τι παίζει με ελληνικό server.
-
Spahar - Δημοσιευσεις : 419
Δες εδώ ένα θεματάκι που είχα γράψει παλιότερα, νομίζω θα σε βοηθήσει για να βγάλεις συμπεράσματα και να μην παίρνεις τσάμπα και βερεσέ τηλέφωνα σε διάφορες εταιρίες...
http://www.menslounge.gr/hitech/texnolo ... _kano.html
http://www.menslounge.gr/hitech/texnolo ... _kano.html
-
Sephiroth - Δημοσιευσεις : 1868

Πάντως η αλήθεια βρίσκεται πάντα κάπου στη μέση. Μέχρι πριν 2 μήνες δούλευα στην τεχνική υποστήριξη του ΟΤΕ (το παλιό 121/1242 κτλ) και δυστυχώς υπάρχει πολύ ασχετοσύνη, μέρος της οποίας οφείλεται και στην ελλιπή ενημέρωση, πράγμα για το οποίο φταίει και ο πελάτης. Είχα ακούσει πολλά κουφά από πελάτες και πολλές πατάτες. Οι κλισέ οδηγίες του στυλ "τσέκαρε το φιλτράκι" δεν είναι πάντα για να ξεφορτωθούν τον πελάτη, ο οποίος απαντάει πάντα "μα εδώ και 2 χρόνια δούλευε, τι έπαθε ξαφνικά; η γραμμή φταίει". Ρε μεγάλε εξάρτημα είναι και αυτό, χαλάει, αν σταματήσει να δουλεύει η κουζίνα δεν λες ότι μέχρι χτες δούλευε κομπλέ και ότι φταίει σώνει και καλά η παροχή του ρεύματος. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι και αυτοί οι κακόμοιροι οι "τεχνικοί" (δεν είναι τεχνικοί προφανώς) ακούνε κάθε μέρα τα απίστευτα. Υπάρχει ελλιπής ενημέρωση, οι εταιρείες δεν φροντίζουν να "εκπαιδεύσουν" έστω και λίγο τους πελάτες και οι ίδιοι οι πελάτες δεν ενδιαφέρονται, παρά μόνο ξέρουν να φωνάζουν και να απαιτούν.
Προφανώς υπάρχουν και αρκετές περιπτώσεις που φταίει η εκάστοτε εταιρεία.
-
το μονο προβλημα που εχω και ρωταω ειναι οτι οταν και το PSN στο ps3 και το PC ειναι ανοιχτο,τοτε το ps3 κολλαει παρα πολυ,μπορω να το διορωθωσω αυτο?κατα τα αλλα οταν εχω μονο το PS3 ανοιχτο παιζει πολυ καλα.Ξερω οτι μαλλον θα φταει οτι παιρνουν και τα 2 ιντερνετ την ιδια στιγμη,αλλα αφου εχω 24mbps κανονικα δε θα επρεπε να υπηρχε προβλημα σωστα?
-
greenkiller.13 έγραψε:το μονο προβλημα που εχω και ρωταω ειναι οτι οταν και το PSN στο ps3 και το PC ειναι ανοιχτο,τοτε το ps3 κολλαει παρα πολυ,μπορω να το διορωθωσω αυτο?κατα τα αλλα οταν εχω μονο το PS3 ανοιχτο παιζει πολυ καλα.Ξερω οτι μαλλον θα φταει οτι παιρνουν και τα 2 ιντερνετ την ιδια στιγμη,αλλα αφου εχω 24mbps κανονικα δε θα επρεπε να υπηρχε προβλημα σωστα?
Aν από το PC δεν κατεβάζεις κάτι, πχ torrents, κανονικά δεν πρέπει να έχει πρόβλημα το PSN. Προσπάθησε να σιγουρέψεις ότι όταν το PC είναι ανοιχτό δεν τρώει πολύ ταχύτητα, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να έχει κολλήσει κανένα ιό ή να ανοίγει κάποιο πρόγραμμα (πχ antivirus) που να απασχολεί την γραμμή.
Παρόλα αυτά κάνε μερικά τεστ (καλύτερα direct downloads από "δυνατά" sites, όπως αυτό που έγραψα πιο πάνω ή αυτά που λέει ο Παύλος στο άρθρο) να δεις λίγο τι γραμμή έχεις, 24άρα είναι στο όνομα, στην πραγματικότητα μπορεί να μην έχεις ούτε 6αρα (με την οποία πάλι δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα με PSN-PC ανοιχτά).
Αν τώρα δεν είναι θέμα ταχύτητας, μπορεί να φταίει το δίκτυο σου (router κτλ), και όταν έχεις πάνω από μία συσκευή online να τα παίζει.
-
μαλλον αυτο με τα τα torrents θα φταει.
το πιο σημαντικο για το PC αλλα και το psn ειναι η ταχυτητα του ping,του download ή του upload?
ακομα το ping τι ακριβως ειναι?σορρυ για τις πολλες ερωτησεις αλλα δε τα ξερω καλα και θελω να μαθω τι παιζει.
το πιο σημαντικο για το PC αλλα και το psn ειναι η ταχυτητα του ping,του download ή του upload?
ακομα το ping τι ακριβως ειναι?σορρυ για τις πολλες ερωτησεις αλλα δε τα ξερω καλα και θελω να μαθω τι παιζει.
-
Όλα παίζουν το ρόλο τους.
Το ping είναι ο συνολικός χρόνος που χρειάζεται να πάει ένα μήνυμα από τον υπολογιστή σου σε έναν προορισμό (πχ τον server του PSN ή τον server ενός παιχνιδιού) και να λάβεις την απάντηση πίσω στον υπολογιστή σου. Όπως μπορείς να καταλάβεις ειδικά για online gaming όσο μικρότερο ping έχεις, τόσο γρηγορότερα πηγαινοέρχονται τα μηνύματα, και άρα μειώνεις το lag.
Τώρα όσον αφορά το download και το upload. Και τα δύο είναι σημαντικά γιατί όταν παίζεις παιχνίδια online δεν λαμβάνεις μόνο δεδομένα (download), αλλά στέλνεις κιόλας (upload). Οπότε αν έχεις τα torrents ανοιχτά και μόνο κάνεις seeding, πάλι είναι πιθανό να προκαλεί πρόβλημα, ειδικά αν δεν έχεις βάλει όριο/κόφτη στην ταχύτητα του upload.
Οπότε όταν θες να παίξεις online μην έχεις ανοιχτό το torrent client.
Το ping είναι ο συνολικός χρόνος που χρειάζεται να πάει ένα μήνυμα από τον υπολογιστή σου σε έναν προορισμό (πχ τον server του PSN ή τον server ενός παιχνιδιού) και να λάβεις την απάντηση πίσω στον υπολογιστή σου. Όπως μπορείς να καταλάβεις ειδικά για online gaming όσο μικρότερο ping έχεις, τόσο γρηγορότερα πηγαινοέρχονται τα μηνύματα, και άρα μειώνεις το lag.
Τώρα όσον αφορά το download και το upload. Και τα δύο είναι σημαντικά γιατί όταν παίζεις παιχνίδια online δεν λαμβάνεις μόνο δεδομένα (download), αλλά στέλνεις κιόλας (upload). Οπότε αν έχεις τα torrents ανοιχτά και μόνο κάνεις seeding, πάλι είναι πιθανό να προκαλεί πρόβλημα, ειδικά αν δεν έχεις βάλει όριο/κόφτη στην ταχύτητα του upload.
Οπότε όταν θες να παίξεις online μην έχεις ανοιχτό το torrent client.
-
25 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 3 • 1, 2, 3
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης