Συνδεση laptop-desktop με lan

Λειτουργικά, εφαρμογές, internet, προγραμματισμός, 0010101

Δημοσίευσηαπό illeont » 31 Ιούλ 2013, 14:34

Εκει τις εχω κανει. Δοκιμασα κ αλλα 2 καλωδια κ παλι τα ιδια. Τελος παντων, να μη σε ταλαιπωρω αλλο. Ευχαριστω πολυ παντως.
illeont

Δημοσιευσεις : 19

Δημοσίευσηαπό T_K_L_L_LUIGI » 31 Ιούλ 2013, 19:51

Δοκίμασες το troubleshooting;Επίσης ποιο είναι ακριβός το πρόβλημα;Δοκίμασες να κάνεις shared και τους 2 δίσκους και δεν τους βλέπεις στο network;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
T_K_L_L_LUIGI

Δημοσιευσεις : 1017

Δημοσίευσηαπό illeont » 31 Ιούλ 2013, 21:51

Tο troubleshooting μου βγαζει προβλημα στη ρυθμιση των ip αλλα δεν μπορει να το διορθωσει. Εχω κανει shared τους δισκους, μπορω να μεταφερω αρχεια απ' το ενα pc στο αλλο αλλα μαλλον επειδη δεν αναγνωριζουν το δικτυο η μεταφορα γινεται με 2mb/s. Οταν τους συνδεω μεσω ρουτερ το δικτυο αναγνωριζεται κανονικα ως home network κ η μεταφορα αρχειων γινεται χωρις προβλημα με ταχυτητα περιπου 12mb/s.
illeont

Δημοσίευσηαπό illeont » 31 Ιούλ 2013, 22:49

Με μια αναζητηση στο google βρηκα το παρακατω: http://www.networking.windowsreinstall. ... /index.htm

Ρυθμισα τις ip συμφωνα με τις οδηγιες κ επιτελους τα καταφερα...
Τα καταφερα? Μαλλον οχι τελειως... Το δικτυο αναγνωριστηκε κανονικα, το homegroup δουλευει, μπορω να κανω μεταφορα αρχειων, αλλα το λαπτοπ δεν παιρνει ιντερνετ απο τον σταθερο. Τι κανω λαθος? Λιγο ακομη φιλε luigi κ θα σε αφησω στην ησυχια σου... Χαχαχαχ
illeont

Δημοσίευσηαπό T_K_L_L_LUIGI » 01 Αύγ 2013, 00:22

Θα πρέπει να βάλεις και στο default gateway και στο preferred dns server την παρακάτω διεύθυνση.

192.168.x.x
Θα πρέπει να βάλεις την αντίστοιχη διεύθυνση που υπάρχει το router σου.Για παράδειγμα η διεύθυνση του router μου είναι η 192.168.1.1 προκειμένου να συνδεθώ στην σελίδα του router μου.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
T_K_L_L_LUIGI

Δημοσίευσηαπό illeont » 01 Αύγ 2013, 12:44

Αστο.. Δε με θελει με τιποτα.. Η διευθυνση του ρουτερ ειναι 192.168.2.1. Οπως ακριβως τα εχω βαλει. Ιντερνετ ομως πουθενα. Τελος παντων, το βασικο ηταν να μεταφερω αρχεια απο το ενα στο αλλο. Οποτε θα αρκεστω εκει. Σ' ευχαριστω παντως για το χρονο σου κ τη βοηθεια σου.
illeont

Δημοσίευσηαπό T_K_L_L_LUIGI » 01 Αύγ 2013, 19:22

Δεν κάνει τίποτα,απλά από μακρυά δεν γίνεται δουλειά.Λογικά στα δυο τελευταία πεδία θα πρέπει να βάλεις 192.168.2.1 για να έχεις και ίντερνετ.Δες και το firewall μήπως σου κάνει την ζημιά.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
T_K_L_L_LUIGI

Δημοσίευσηαπό illeont » 01 Αύγ 2013, 19:56

Οκ. Θα δοκιμασω να απενεργοποιησω το firewall για λιγο κ βλεπουμε.
illeont

Δημοσίευσηαπό leonalkalai » 27 Ιουν 2017, 11:57

Πάρε ένα switch gigabit και ένωσε τα έτσι.Θα είσαι μια χαρά.Αυτό θα κάνει καλύτερη διαχείριση μεταφοράς δεδομένων για την μεταφορά αρχείων που θες.

http://www.e-shop.gr/d-link-go-sw-5g-5-port-gigabit-easy-desktop-switch-p-PER.614693
Άβαταρ μέλους
leonalkalai

Δημοσιευσεις : 74

Προηγούμενη

Επιστροφή στο PC Software

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB