Επέκταση wifi...

Desktop, laptop, tablets, περιφερειακά

Επέκταση wifi...

Δημοσίευσηαπό Mojo-Jojo » 26 Ιαν 2013, 17:17

Παιδιά θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να επεκτείνω το wifi μου έτσι ώστε να πιάνω full σήμα στο δωμάτιο μου.Μέχρι στιγμής πιάνω το πολύ μια γραμμή και αν.Σκέφτομαι να πάρω ένα access point και συγκεκριμένα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612441.Τι λέτε αξίζει?
Θέλω να παίρνει ασύρματα από το router και να δίνει ασύρματα πάλι στο laptop,smartphone κτλ.

Μερικές ερωτήσεις.

Που είναι καλύτερα να βάλω το access point στο δωμάτιο μου ή κάπου στη μέση?

Το access point θα παίρνει την ίδια ταχύτητα ή μικρότερη από το router?
Άβαταρ μέλους
Mojo-Jojo

Δημοσιευσεις : 120

Δημοσίευσηαπό Devil_7 » 26 Ιαν 2013, 17:43

Τι ρούτερ έχεις και σε ποιο σημείο του σπιτιού? Πόση απόσταση από το δωμάτιό σου?
Σε ρωτάω γιατί ίσως συμφέρει να πάρεις ένα καλύτερο ρούτερ και να το βάλεις κάπου κεντρικά ώστε να καλύπτει όλο το σπίτι για να μην μπλέξεις με access point κτλ.
Άβαταρ μέλους
Devil_7

Δημοσιευσεις : 159

Δημοσίευσηαπό Mojo-Jojo » 26 Ιαν 2013, 17:54

Το router είναι της Wind ένα άσπρο και το έχουμε στο σαλόνι. Η απόσταση είναι περίπου 10 μέτρα. Θα
προτιμούσα να μην άλλαζα την θέση του router γιατί εκεί έχω το κεντρικό pc...
Άβαταρ μέλους
Mojo-Jojo

Δημοσίευσηαπό Devil_7 » 26 Ιαν 2013, 18:12

Τότε το access point που αναφέρεις στο πρώτο post θα σε καλύψει. Καλό φαίνεται. Είναι σημαντικό ότι έχει αποσπόμενες κεραίες οπότε αν χρειαστεί μπορείς να συνδέσεις και κάποια κατευθυντική αλλά για μέσα στον σπίτι είσαι εντάξει.
Καλύτερα να το βάλεις κάπου στη μέση ώστε να έχεις καλό σήμα σε όλο το σπίτι.
Η ταχύτητα θα είναι ίδια με το router αρκεί το σήμα που θα παίρνει το access point από το router να είναι καλό.
Επίσης στο πλαίσιο υπάρχει με 30 ευρώ.
Άβαταρ μέλους
Devil_7

Δημοσίευσηαπό nfs_maniac » 26 Ιαν 2013, 18:22

Να υποθέσω οτι αυτό που έχεις είναι με 1 κεραιάκι?
Άβαταρ μέλους
nfs_maniac
Moderator

Δημοσιευσεις : 1706

Δημοσίευσηαπό Mojo-Jojo » 26 Ιαν 2013, 18:24

Και κάτι άλλο είναι δύσκολο να το εγκαταστήσω? Δεν νομίζω να χρειάζεται καλώδιο μεταξύ router και access point?
Άβαταρ μέλους
Mojo-Jojo

Δημοσίευσηαπό Devil_7 » 26 Ιαν 2013, 18:28

Καλώδιο δεν χρειάζεται. Ασύρματα παίρνει το σήμα και το μοιράζει πάλι ασύρματα. Γι' αυτό έχει και δύο κεραίες. Μία για τον δέκτη και μία για τον πομπό.
Το σετάρισμα δεν νομίζω να είναι δύσκολο. Μερικά σχόλια που διάβασα λέγανε ότι είναι πολύ εύκολο και κάποια ότι είναι δύσκολο. Δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα όμως.
Άβαταρ μέλους
Devil_7

Δημοσίευσηαπό Mojo-Jojo » 26 Ιαν 2013, 18:30

nfs_maniac έγραψε:Να υποθέσω οτι αυτό που έχεις είναι με 1 κεραιάκι?

http://www.gophoto.it/view.php?i=http://www.wind.com.gr/files/1/Support/Exoplismos/exoplismos3H108L.jpg#.UQQDkB356So
Άβαταρ μέλους
Mojo-Jojo

Δημοσίευσηαπό nfs_maniac » 26 Ιαν 2013, 18:36

Εγώ θα σου πρότεινα με κανα 30άρι να πάρεις κανα D-Link. Εμένα καλύπτει όλο το σπίτι, και το μπαλκόνι
Άβαταρ μέλους
nfs_maniac
Moderator

Δημοσιευσεις : 1706

Δημοσίευσηαπό roukos » 01 Φεβ 2013, 22:53

wi-fi repeater χρειάζεσαι αλλά δοκίμασε να βρεις καποιο αλλο modem/router απο φιλο/συγγενη να το δοκιμάσεις σπιτι σου και εαν πιανεις καλυτερο σημα με αυτο αγορασε wifi modem/router. Και καλυτερο σημα θα εχεις στο wifi και ενδεχομενως να συγχρονιζει καλυτερα με την dsl απο αυτο που εχεις τωρα.
Άβαταρ μέλους
roukos

Δημοσιευσεις : 16

Επόμενο

Επιστροφή στο PC Hardware

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB