Πρόβλημα με Win7 64bit

Desktop, laptop, tablets, περιφερειακά

Πρόβλημα με Win7 64bit

Δημοσίευσηαπό Kostasmav » 12 Ιουν 2012, 12:02

Καλησπέρα παιδιά.Εχω ένα μικρο πρόβλημα και ελπίζω να με βοηθήσετε αν γίνετε να το λύσω.
Εκανα αναβάθμιση στο λειτουργικό μου και από Win Vista 32bit εγκατέστησα τα Win 7 64bit. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μου αναγνωρίζει τι παραπάνω μνήμη που έχω στο pc μου. Ενώ έχω πάνω 4Gb μνήμης, τα windows εξακολουθούν να τη βλέπουν σαν 3,024Gb οπως στα 32bita. Έχετε μήπως ιδέα τι μπορεί να φταίει και πως μπορώ να το φτιάξω;

Το motherboard μου είναι Asus P5Q, ο επεξεργαστής μου είναι ο Intel Q8300 quad core 2,50 υπερσυγχρονισμενος στα 3,07, και η μνήμη μου 4gb DDR2 στα 800

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τη βοήθεια !!!!! :) :)
Άβαταρ μέλους
Kostasmav

Δημοσιευσεις : 54

Δημοσίευσηαπό Dimcar » 12 Ιουν 2012, 13:31

τι κάρτα γραφικών έχεις?
Άβαταρ μέλους
Dimcar

Δημοσιευσεις : 57

Δημοσίευσηαπό alex4444 » 12 Ιουν 2012, 15:04

αφου εχεις 4 giga μνημη γιατι να κανεις την αλλαγη? Μεχρι 4 μια χαρα αναγνωριζουν και τα 32μπιτα. Τωρα αν σε ξενιζει το 3,024 να ξερεις ειναι πιθανο το υπολοιπο 1 γιγα να ειναι δεσμευμενο για αλλα πραγματα οπως ισως η καρτα γραφικων. Εμενα παλι με 32μπιτα λεει εγκατεστημενη μνημη 4γιγα(3,12 ειναι δυνατη η χρηση) και δε θα αλλαξει αυτο με τα 64.
Άβαταρ μέλους
alex4444

Δημοσιευσεις : 745

Δημοσίευσηαπό Kostasmav » 12 Ιουν 2012, 17:41

Η κάρτα γραφικών μου είναι μια Twintech 560 Ti αγορασμένη από Πλαίσιο πριν κανα μήνα. Ένας λόγος που μπήκα στη διαδικασία να περάσω 64bit είναι ακριβώς για να βάλω παραπάνω μνήμη να μπορώ να παίξω ικανοποιητικά, παιχνίδια όπως Max Payne 3 η Far Cry 3 όταν βγει κτλ, και υπέθεσα ότι βάζοντας Win7 64bit και αυξάνοντας τη μνήμη σε 6 η 8 Gb θα τα παίξω μια χαρουλα...Αν όμως, για κάποιο τεχνικό λόγο προφανώς, δε βλέπει πάνω από 4Gb μνήμης, μη πάω να ξοδέψω τσάμπα λεφτά για extra μνήμη ΠΡΙΝ λύσω το πρόβλημα...Δεν είναι εποχές τώρα να ξοδεύουμε αβέρτα !!!!

Σημειωτέων ότι τη μη ανάγνωση όλης της μνήμης το βλέπω και από το BIOS όταν bootαρει το PC, έχοντας βέβαια κάνει update το BIOS της ASUS στη τελευταία έκδοση !!!!!!!
Άβαταρ μέλους
Kostasmav

Δημοσίευσηαπό Kostasmav » 13 Ιουν 2012, 10:02

Guys, μήπως εννοείτε ότι αν ας πούμε έχω 6Gb μνήμης, θα τη βλέπει σαν 5Gb, η αν βάλω 8Gb θα τη βλέπει σαν 7Gb ??? Γιατί αν είναι έτσι τότε εντάξει δεν υπάρχει πρόβλημα. Το πρόβλημα θα υπάρχει αν του βάλω 8Gb μνήμης και μου τη βλέπει σαν ....3Gb οπότε εκεί... πάει τσάμπα η αγορά της μνήμης !!!!
Άβαταρ μέλους
Kostasmav

Δημοσίευσηαπό alex4444 » 14 Ιουν 2012, 13:15

Αυτο πιστευω πως θα συμβει φιλε μου. Προσφατα ενα παιδι που ξερω εκανε την αλλαγη για τον ιδιο λογο και θυμαμαι ειχαμε συναντησει καποια προβληματακια. Τελικα ομως σχετικα ευκολα τα λυσαμε με google και πλεον εχει 8γιγα μνημη μειον αυτο το κομματακι που χρησιμοποιειται απο αλλου.

Νομιζω πως δεν πρεπει να ανησυχεις ιδιαιτερα και να κανεις την αγορα σου, κανενας δεν αγορασε ποτε τσαμπα μνημες :). Ισως χρειαστουν καποιες μικρορυθμισεις, που θα κανεις αφου βαλεις τις μνημες, ισως και οχι. Δεν υπαρχει περιπτωση ομως τελικα να μην μπορει να δει τα 8γιγα ο υπολογιστης. Θα μιλησω με το παιδι εκεινο παντως και θα σου πω την εμπειρια μας γιατι εγω δε το θυμαμαι και καλα.
Άβαταρ μέλους
alex4444

Δημοσίευσηαπό Kostasmav » 14 Ιουν 2012, 17:25

Σ'ευχαριστω πολύ Αλεχ για τη βοήθεια....Θα περιμένω να μιλήσεις και με το φίλο σου για να είμαι 100% σίγουρος... Εντάξει, δε σκαμπάζω και πολλά από hardware γι αυτό και βασίζομαι τόσο πολύ στη βοήθειά σας... Ελπίζω να έχω σύντομα νέα σου.... Ρώτα τον αν θυμηθείς, μήπως υπάρχει και καμιά ρύθμιση στο BIOS που ίσως να πρέπει να αλλάξω προκειμένου να βλέπει όλη τη μνήμη... Ένας τεχνικός από Πλαίσιο μου είπε να πάω στο Advanced και να αλλάξω το Memory Hole λέει, αλλά τελικά ούτε αυτό έκανε τίποτα, οπότε βασίζομαι πάνω σου φίλε μου !!! :-)))
Άβαταρ μέλους
Kostasmav

Δημοσίευσηαπό alex4444 » 16 Ιουν 2012, 13:36

Λοιπον ο φιλος μου δε βοηθησε, καθως δε θυμαται καποιο ιδιαιτερο προβλημα, παντως εγω που ασχοληθηκα και πιο πολυ με την εγκατασταση κατι νομιζω πως ειχε παρουσιαστει. Παντως τωρα αυτος εχει 8γιγα κανονικα. Κοιτα αφου ανησυχεις το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να δανειστεις μια μνημη απο καποιο γνωστο σου και να την χρησιμοποιησεις για να δεις αποτελεσματα.

Επισης κανε λιγο αυτο. Ξεκινα διαχειριση εργασιων, πατα Αρχειο-->Νεα εργασια
πληκτρολογησε msconfig, πηγαινε στην εκκινηση --> Επιλογες για προχωρημενους
Αν ειναι τικαρισμενη καποια επιλογη για Μεγιστη μνημη ξετικαρε την!

Αν τωρα δεις προβληματα, μια κοινη λυση ειναι να βγαλεις τις μνημες και να τις ξαναεγκαταστησεις μια μια, ισως και σε διαφορετικες θυρες σε σχεση με πριν, τσεκαροντας το bios. Τελος να εισαι σιγουρος πως αν τα bios τις βλεπουν, τα windows τελικα θα κανουν το ιδιο :)
Άβαταρ μέλους
alex4444

Δημοσίευσηαπό alex4444 » 16 Ιουν 2012, 13:45

Τωρα τσεκαρα και τα δικα μου bios και λενε 4,096 διαθεσιμη μνημη παρ'ολο που στα windows μου βγαζει ττην παρενθεση. Οποτε πρεπει να δεις τι παιζει με τις μνημες σου, θα ανοιξεις το κουτι. Περιμενω νεα.
Άβαταρ μέλους
alex4444

Δημοσίευσηαπό Kostasmav » 18 Ιουν 2012, 15:46

Λοιπόν, το πρόβλημα λύθηκε. Πως; Άνοιξα το pc, άλλαξα θέσεις στις μνήμες, και..... αυτό ήταν. 4096Mb βλέπει τώρα και ... έμεινα με το στόμα ανοιχτό !!! Τελικά το hardware πάντα θα με τρελαίνει και θα με κάνει να λέω..... "εεεεε όχι ρε π......η μου. Αυτό ήταν τελικά;;;" χαχαχ.... Αλεχ σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το εδιαφερον που εδειξες. Αν χρειαστείς ποτέ κάτι, και μπορώ να βοηθήσω, με μεγάλη μου χαρά φίλε μου θα το κάνω...Να σαι καλά !!!!!
Άβαταρ μέλους
Kostasmav

Επόμενο

Επιστροφή στο PC Hardware

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB