Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του enternity . Σκέφτομαι την αγορά ενός laptop κυρίως για δουλειά, άνεση μετακίνησης και λίγο gaming , μέχρι 1100 ευρώ και να αντέξει άνετα 5-7 χρόνια . Πιο πολύ με ενδιαφέρει η απόδοση και η διαχρονικότητα του laptop αλλά και η κατασκευή. Είμαι ανάμεσα σε 3 μοντέλα .
1. Lenovo Legion Y52015IKBM 15.6" (i77700HQ/8GB/1TB&128GB/GTX 1060maxq)
2. Asus 17.3" ROG Strix (i7-7700HQ/8GB/1TB/GTX 1050Ti)
3.Asus ROG Strix 17.3" (Ryzen 7 1700/8GB/1TB&8GB/RX 580 4GB)
Η αλήθεια μία φορά κετείχα laptop, ένα Hp, το οποίο μου είχε δημιουργήσει άπειρα προβλήμα και γι'αυτό λέω να πάω σε lenovo ή Asus και να νιώθω μία σιγουριά οτι θα είμαι κομπλέ .
Δεν ξέρω αν κατέχει κάποιος κάποιο από αυτα τα μοντέλα αλλά οι απόψεις σας είναι δεκτές και σεβαστές .
Επίσης πουλάω τον σταθερό μου μιας και αναγκαστικά ξεφεύγω σε laptop και πλεόν δεν μου χρειάζεται. Θα ανεβάσω το Link αργότερα.
Ευχαριστώ...
- Τώρα είναι 06 Ιούλ 2025, 07:47 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Αγορά καινούριου laptop .
7 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 1
Το link με τα χαρακτηριστικά και την τιμή του υπολογιστή που είναι προς πώληση.
https://www.enternity.gr/forum/viewtopic.php?f=18&t=5818
https://www.enternity.gr/forum/viewtopic.php?f=18&t=5818
- mariodm22
- Δημοσιευσεις : 753
Προσωπικά σκεφτόμουν το Asus με Ryzen 7 1700 ως πιο διαχρονικό ( 8 cores /16 threads ) αλλά με ανησυχούν τα εξής . 1. θερμοκρασίες 2. Power Consumption ( 330w ) . Οχι οτι ο i7 είναι κακός αλλά διαβαζω πως ο Ryzen σε multicore εφαρμογες αφήνει πίσω και ι7 8700K . Επίσης έχω διαβαασει πως τα Asus είναι καλύτερα κατασκευαστικά απο τα Lenovo και διαφορα software glitches . Aπο παιχνίδια μόνο diablo 3 και όταν βγει το 4 να παιζουν στα Ultra άνετα και Gears of war 4
- mariodm22
απότι είδα σε βίντεο το 1. lenovo εχει μπλε μητρικη πλακετα , το 2. asus πράσινη και το 3.asus με ryzen μπλε πλακέτα.
Το λέω αυτό γιατί η διαβάθμιση είναι πράσινη-μπλε-μαύρη, η πράσινη είναι η λιγότερο ποιοτική, μπλε καλύτερη απο πράσινη και η μαύρη η καλύτερη ποιότητα απόλες. Οπότε στην θέση σου για αξιοπιστία θα κοίταζα είτε το lenovo είτε το asus ryzen.
Μην κοιτάς το διαχρονικό, τις ανάγκες σου κοίταξε να σου εξυπηρετεί. Αμα χρησιμοποιείς πολύ βαριά προγράμματα που θέλουν πολλούς πυρήνες τότε πήγαινε σε ryzen. Άμα δεν κάνεις χρήση βαριών προγραμμάτων ή μόνο λιγο photoshop- autocad το lenovo θα σε καλύψει πλήρως και θα παίζεις και λιγο πιο άνετα.
Τι προγράμματα θα χρησιμοποιείς είναι το θέμα.
Το λέω αυτό γιατί η διαβάθμιση είναι πράσινη-μπλε-μαύρη, η πράσινη είναι η λιγότερο ποιοτική, μπλε καλύτερη απο πράσινη και η μαύρη η καλύτερη ποιότητα απόλες. Οπότε στην θέση σου για αξιοπιστία θα κοίταζα είτε το lenovo είτε το asus ryzen.
Μην κοιτάς το διαχρονικό, τις ανάγκες σου κοίταξε να σου εξυπηρετεί. Αμα χρησιμοποιείς πολύ βαριά προγράμματα που θέλουν πολλούς πυρήνες τότε πήγαινε σε ryzen. Άμα δεν κάνεις χρήση βαριών προγραμμάτων ή μόνο λιγο photoshop- autocad το lenovo θα σε καλύψει πλήρως και θα παίζεις και λιγο πιο άνετα.
Τι προγράμματα θα χρησιμοποιείς είναι το θέμα.
-
Efkar - Δημοσιευσεις : 25
αναθεωρώ την απάντηση μου, όποια μάρκα απο αυτά που έγραψες, διαλέξεις μια χαρά θα είσαι. Δες τις αναγκες σου μονο για το τι προγραμματα θα τρέχεις γιατί μπορεί μεν ο ryzen να είναι καλύτερος σε πολυπύρηνες εφαρμογές αλλά μπορεί να μην τον χρειάζεσαι, οπότε καλύτερα θα ήταν να πας σε i7 που θα παίζεις καλύτερα μαζί με την 1060.
Προσωπικά δε συμφωνώ να επενδύσεις σε λαπτοπ για παιχνίδια, καλύτερα να δώσεις 5-6 κατοστάρικα να πάρεις ένα λαπτοπ να κάνεις την δουλειά σου και τα υπόλοιπα να τα επενδύσεις σε ένα σταθερό σύστημα. Όπως βέπω τον σταθερό σου υπολογιστή, μια χαρά μπορεί να σε βγάλει και να παίζεις, δε χρειάζεται να τον πουλήσεις άστον να παίζεις, εγώ στην θέση σου θα αγόραζα ένα λαπτοπ και με τα υπόλοιπα χρήματα θα αναβάθμιζα σε μια gtx 1060 στον σταθερό να παίζω, και θα πουλούσα μόνο την 7870. Και θα επένδυα και σε έναν ssd, βγάζεις άνετα μερικά χρόνια ακόμα με τον σταθερό.
Προσωπικά δε συμφωνώ να επενδύσεις σε λαπτοπ για παιχνίδια, καλύτερα να δώσεις 5-6 κατοστάρικα να πάρεις ένα λαπτοπ να κάνεις την δουλειά σου και τα υπόλοιπα να τα επενδύσεις σε ένα σταθερό σύστημα. Όπως βέπω τον σταθερό σου υπολογιστή, μια χαρά μπορεί να σε βγάλει και να παίζεις, δε χρειάζεται να τον πουλήσεις άστον να παίζεις, εγώ στην θέση σου θα αγόραζα ένα λαπτοπ και με τα υπόλοιπα χρήματα θα αναβάθμιζα σε μια gtx 1060 στον σταθερό να παίζω, και θα πουλούσα μόνο την 7870. Και θα επένδυα και σε έναν ssd, βγάζεις άνετα μερικά χρόνια ακόμα με τον σταθερό.
-
Efkar - Δημοσιευσεις : 25
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά το λαπτοπ δεν το θέλω για παιχνίδια μιας και έχω παιχνιδομηχανές . Τώρα αν θα έχει την επιλογή και για ένα παιχνίδι της αρεσκείας δεν θα ήταν και κακό . Απλώς μιας και πρέπει να επενδύσω σε ένα λαπτοπ καλό θα ήταν να πάρεις ένα το οποίο μετά απο ένα, δύο χρόνια δεν θα σέρνεται . Ο σταθερός απλώς θα κάθεται οπότε και γι'αυτό τον πουλάω . Παιχνίδια παίζει και τώρα χωρίς κανένα θέμα . Diablo 3 , destiny 2 , battlefield 1, Overwatch κλπ και όλα στα High settings / 1080p.
- mariodm22
7 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 1
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης