Βοήθεια για Desktop PC

Desktop, laptop, tablets, περιφερειακά

Βοήθεια για Desktop PC

Δημοσίευσηαπό TheoxD » 20 Δεκ 2016, 13:17

Καλησπέρα,

Παρακαλώ, αν υπάρχει κανείς που θέλει να γράψει την γνώμη του ώστε να με βοηθήσει με τον υπολογιστή που θέλω να φτιάξω. Σκοπός του μηχανήματος είναι να αυξήσει την παραγωγικότητα, δηλαδή να σηκώνει πολλές διεργασίες ταυτόχρονα πχ. Visual Studio,VMs, να ανταποκρίνεται άμεσα και να έχει πολύ χώρο στην οθόνη. Να αναφέρω εδώ ότι δεν με ενδιαφέρει καθόλου το gaming σε αυτό το μηχάνημα (ίσως έχω έρθει σε λάθος φόρουμ;). Οι σκέψεις μου ως τώρα είναι:
CPU: i7-6700/6700K (Ποια έκδοση θα ήταν προτιμότερη ;)
RAM: 16GB DDR4 (Αλλά τι ταχύτητας; )
Οθόνη/ες : QHD ή 2 x FHD ?
SSD: 256GB και HD: 1TB
GPU: Κάτι μικρό, ποιο πολύ μ ενδιαφέρει η χρήση 2 οθονών παρά το gaming.
MOBO - Τροφοδοτικό: Να υποστηρίζουν επαρκώς τα παραπάνω, όταν τελικά καταλήξω.

Οποιαδήποτε τοποθέτηση ευπρόσδεκτη.
Άβαταρ μέλους
TheoxD

Δημοσιευσεις : 13

Δημοσίευσηαπό KAMENOSS » 21 Δεκ 2016, 17:14

1) CPU i7-6700 ή 6700K αν σε ενδιαφερει το overclock ο k ειναι καλυτερος , αν παλι οχι ο απλος θα σε καλυψει σε ολους τους τομεις
2)Για RAM 3,200MHZ
3)Επειδη θελεις αρκετο χωρο και καλες αναλυσεις νομιζω οτι 2 FHD με πολυ καλο ρυθμο ανανεωσης νομιζω θα ειναι καλυτερο
4)Για την δουλεια που τον θελεις θα σου χρειαστουν και οι 2 σκληροι
5) MSI GTX 1050 μπορεις να κανεις οτι θελεις και να παιξεις τα παντα και για την δουλεια που θελεις
6)μητρικες εμενα προσοπικα μου αρεσουν οι Asus και οι MSI.
7) τροφοδοτικο ενα 650 απο cooler master η fractal η corsair και εισαι μια χαρα.
Άβαταρ μέλους
KAMENOSS

Δημοσιευσεις : 49

Δημοσίευσηαπό TheoxD » 21 Δεκ 2016, 20:33

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Η GPU που προτείνεις είναι αυτή; http://www.enternity.gr/Article/Gadgets/Reviews/MSI-GTX1050Ti-Gaming-X-4G-Review/39770.html

Δεδομένης μιας τέτοιας επιλογής, ποια είναι μια καλή μητρική που θα τα σηκώσει όλα χωρίς πρόβλημα;
Άβαταρ μέλους
TheoxD

Δημοσίευσηαπό BigBossGR » 28 Δεκ 2016, 00:20

6700 απλη εκτος αν θα κανεις overclock
ram οτι ταχυτητα και να παρεις οι ddr4 ειναι σφεντονα
οθονη αυτο ειναι στο χερι σου. αν θες να κανεις ταυτχρονα δυο δουλειες πιστευω πως 2 οθονες ειναι καλυτερες

για την δουλεια που θες δεν ξερω κατα ποσο χρειαζεσαι κaλη καρτα γραφικων. μπορεις να παρεις ακομα και την σκετη 1050
https://www.bestprice.gr/item/2154958223/gigabyte-geforce-gtx-1050-2gb-windforce-oc.html?qid=39nAO6SSSUF_96b08&seq=1

οσο για την mother board απλα παρε κατι που να ταιριαζει με το chipset της cpu
Άβαταρ μέλους
BigBossGR

Δημοσιευσεις : 43

Δημοσίευσηαπό TheoxD » 28 Δεκ 2016, 21:16

Θέλω να κάνω overclock, αλλά όχι άμεσα. Σκοπός είναι να το ξεζουμίσω μόλις ο επιδόσεις του σταματήσουν να με ικανοποιούν, εφόσον βέβαια επιζήσει ένα τέτοιο διάστημα. Οπότε η αξιοπιστία του κατασκευαστή είναι μεγάλο +.

Γενικά δεν σκοπεύω να κάνω τις πιο budget αγορές(χωρίς να σημαίνει ότι θα πετάξουμε λεφτά σε overpriced εμπόρους ή θα πάρουμε το πιο ακριβό for the sake of doing so), θα γίνει σε 12-24 δόσεις και ελπίζω να με ικανοποιήσει για 3+ χρόνια. Επιπλέον, κάτι που δεν είχα σκεφτεί παλιότερα αλλά τελευταία ακούω συχνά, είναι το resale value των κομματιών.

Έχω σταμπάρει κάποιες μητρικές: http://www.skroutz.gr/s/7630145/MSI-Z170A-Tomahawk.html και http://www.skroutz.gr/s/7630201/MSI-Z170A-Tomahawk-AC.html οι οποίες έχουν διαφορά 30 ευρώ με μόνη εμφανή διαφορά το integrated Wifi/Bluetooth. Αξίζει το έξτρα κόστος για αυτό το επιπλέον χαρακτηριστικό; (Ναι, θα χρειαστεί το wifi, θα βρίσκεται μακριά από modem)
Άβαταρ μέλους
TheoxD

Re: Βοήθεια για Desktop PC

Δημοσίευσηαπό Volga » 28 Δεκ 2016, 23:07

TheoxD έγραψε:Καλησπέρα,

Παρακαλώ, αν υπάρχει κανείς που θέλει να γράψει την γνώμη του ώστε να με βοηθήσει με τον υπολογιστή που θέλω να φτιάξω. Σκοπός του μηχανήματος είναι να αυξήσει την παραγωγικότητα, δηλαδή να σηκώνει πολλές διεργασίες ταυτόχρονα πχ. Visual Studio,VMs, να ανταποκρίνεται άμεσα και να έχει πολύ χώρο στην οθόνη. Να αναφέρω εδώ ότι δεν με ενδιαφέρει καθόλου το gaming σε αυτό το μηχάνημα (ίσως έχω έρθει σε λάθος φόρουμ;). Οι σκέψεις μου ως τώρα είναι:
CPU: i7-6700/6700K (Ποια έκδοση θα ήταν προτιμότερη ;)
RAM: 16GB DDR4 (Αλλά τι ταχύτητας; )
Οθόνη/ες : QHD ή 2 x FHD ?
SSD: 256GB και HD: 1TB
GPU: Κάτι μικρό, ποιο πολύ μ ενδιαφέρει η χρήση 2 οθονών παρά το gaming.
MOBO - Τροφοδοτικό: Να υποστηρίζουν επαρκώς τα παραπάνω, όταν τελικά καταλήξω.

Οποιαδήποτε τοποθέτηση ευπρόσδεκτη.

Νομίζω ότι λίγο υπερβάλεις με όλα αυτά που σκέφτεσαι ότι χρειάζεσαι.

Οκ ο i7 αλλά και με 8gb ram θα είσαι σφαίρα. Επίσης εφόσον μιλάς για προγραμματισμό visual studio κλπ δε χρειάζεται τόση ταχύτητα στη ram.

Αν θα κάνεις δουλειά με illustrator, after effects κλπ ναι θα τα χρειαστείς αλλά απλά για προγραμματισμό είναι υπερβολή. Εμείς στην εταιρία που δουλεύουμε τεράστια project για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δεν έχει χρειαστεί να βάλουμε ΤΈΤΟΙΟ μηχάνημα σε κανέναν.
Άβαταρ μέλους
Volga

Δημοσιευσεις : 174

Δημοσίευσηαπό johnlit777 » 31 Δεκ 2016, 02:37

Συμφωνώ με το φίλο από πάνω! i7 με 8 gb ram σε καλύπτουν μια χαρά
johnlit777

Δημοσιευσεις : 93

Επιστροφή στο PC Hardware

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB