- Τώρα είναι 06 Ιούλ 2025, 12:17 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Αναβαθμιση PC
18 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
Αναβαθμιση PC
Καλημερα παιδια! Θα ηθελα να μου προτεινετε cpu και motherboard για να αναβαθμισω το pc μου. Εχω την radeon r9 270 και μπορω να διαθεσω μεχρι 250-300 ευρω. 350 αν βαλω και δυνατη ψυκτρα στον επεξεργαστη.
-
steveskarlis - Δημοσιευσεις : 16
Όσο αφορά τη CPU θεωρώ πως 4πύρινη CPU είναι πλέον μονόδρομος καθώς το PC σου θα κρατήσει πολύ περισσότερο από το να αγόραζες έναν οικονομικό i3 διπύρινο και θα σου προσφέρει πολύ μεγαλύτερες επιδόσεις.
Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις αυτή τη στιγμή για να χτίσεις ένα οικονομικό PC το οποίο όμως θα σου κρατήσει χρόνια και θα μπορείς να έχεις τη δυνατότητα για μελλοντικές αναβαθμίσεις χωρίς να χρειάζεται να τα ξανά αλλάζεις όλα.
Οπότε πας σε μητρική s1151 (Intel) με τιμές που ξεκινάνε από τα 55-60 ευρώ. Συνδυάζεις τη μητρική με ένα i5 6400 τον οποίο βρίσκεις γύρω στα 205-210 ευρώ και είσαι κομπλέ με ένα αρκετά δυνατό 4πύρηνο επεξεργαστή. Η κάρτα σου παρόλο που δεν είναι κάτι ιδιαίτερο ζευγάρι με i56400 θα δεις μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις. Χονδρικά θα σου βγει 260-270 ευρώ και θα σου κρατήσει χρόνια, μόνο κάρτα θα αλλάξεις κάποια στιγμή και βγάζεις μια 4ετία άνετα.
Υπάρχει βέβαια και η επιλογή να πας σε AMD πχ στον 8350 o οποίος δυστυχώς όσο αφορά το Gaming είναι πολύ πίσω από τους Intel και ας έχει και 4 πυρήνες παραπάνω. Η λύση με AMD θα σου βγει αρκετά ποιο φθηνά και μπορείς να κάνεις πακέτο με οικονομική μητρική ακόμα και κάτω από 200 ευρώ αλλά όσο αφορά το Gaming θα υστερείς πάρα πολύ.
Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις αυτή τη στιγμή για να χτίσεις ένα οικονομικό PC το οποίο όμως θα σου κρατήσει χρόνια και θα μπορείς να έχεις τη δυνατότητα για μελλοντικές αναβαθμίσεις χωρίς να χρειάζεται να τα ξανά αλλάζεις όλα.
Οπότε πας σε μητρική s1151 (Intel) με τιμές που ξεκινάνε από τα 55-60 ευρώ. Συνδυάζεις τη μητρική με ένα i5 6400 τον οποίο βρίσκεις γύρω στα 205-210 ευρώ και είσαι κομπλέ με ένα αρκετά δυνατό 4πύρηνο επεξεργαστή. Η κάρτα σου παρόλο που δεν είναι κάτι ιδιαίτερο ζευγάρι με i56400 θα δεις μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις. Χονδρικά θα σου βγει 260-270 ευρώ και θα σου κρατήσει χρόνια, μόνο κάρτα θα αλλάξεις κάποια στιγμή και βγάζεις μια 4ετία άνετα.
Υπάρχει βέβαια και η επιλογή να πας σε AMD πχ στον 8350 o οποίος δυστυχώς όσο αφορά το Gaming είναι πολύ πίσω από τους Intel και ας έχει και 4 πυρήνες παραπάνω. Η λύση με AMD θα σου βγει αρκετά ποιο φθηνά και μπορείς να κάνεις πακέτο με οικονομική μητρική ακόμα και κάτω από 200 ευρώ αλλά όσο αφορά το Gaming θα υστερείς πάρα πολύ.
-
diver_gr - Δημοσιευσεις : 447
Αναβάθμιση
Θέλω να ανεβάσω το τροφοδοτικό μου και το επεξεργαστή. Επεξεργαστή φοράω amd socket AM+3 είμαι αναμεσα στον 6πύρηνο 3,5 και οχταπύρηνο 3,2 για τα χρήματα που διαθέτω. Όσο για την τροφοδοσία στα 600 με 650 είμαι καλά γύρω στα 50 ευρώ?
-
pakos - Δημοσιευσεις : 76
diver_gr, ξέχασες να του πεις ότι αν πάει σε i5 6400 θα πρέπει να αλλάξει και ram. 50 ευρώ δεν θα το συνιστούσα για μητρική. Είναι προτιμότερο να πάει σε FX εξαπύρηνο ή οχταπύρηνο με μια καλή μητρική. Επίσης ο i5 με τον 8350 δεν έχουν μεγάλες αποκλίσεις στα παιχνίδια.
- sdragon
- Δημοσιευσεις : 58
@pakos. Πόσα θες να δώσεις; Και ανέλυσέ μας λίγο το υπόλοιπο σύστημα σου γιατί έτσι στα κουτουρού δεν μπορούμε να κάνουμε δουλειά. Μητρική, κάρτα γραφικών, ποσότητα μνήμης RAM αλλά και τι κάνεις εν τέλει με αυτό το PC. Επίσης με το τροφοδοτικό δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς. Αν δεν γνωρίζουμε το υπόλοιπο σύστημά σου δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα επαρκεί ή όχι.
Γενικότερα πάντως, επειδή βλέπω διάφορες προτάσεις ό,τι να ναι δεξιά και αριστερά (ξεκαθαρίζω ότι δεν αναφέρομαι στα παλικάρια που έδωσαν τα φώτα τους παραπάνω), το να προτείνουμε Ferrari σε κάποιον που θέλει να πηγαίνει απλά στη δουλειά του κάθε μέρα δεν είναι ούτε σωστό ούτε εποικοδομητικό.
Τέλος αν και δεν είμαι moderator στο forum, δεν θεωρώ ότι είναι σωστό να γράφουμε σε προηγούμενο θέμα περί αναβάθμισης άλλου χρήστη, τη δική μας περίπτωση. Πέραν του ότι κατά πάσα πιθανότητα διαφέρουν σημαντικά η μία με την άλλη, ένα καινούριο θέμα μπορεί να βοηθήσει να το δουν περισσότεροι χρήστες.
Γενικότερα πάντως, επειδή βλέπω διάφορες προτάσεις ό,τι να ναι δεξιά και αριστερά (ξεκαθαρίζω ότι δεν αναφέρομαι στα παλικάρια που έδωσαν τα φώτα τους παραπάνω), το να προτείνουμε Ferrari σε κάποιον που θέλει να πηγαίνει απλά στη δουλειά του κάθε μέρα δεν είναι ούτε σωστό ούτε εποικοδομητικό.
Τέλος αν και δεν είμαι moderator στο forum, δεν θεωρώ ότι είναι σωστό να γράφουμε σε προηγούμενο θέμα περί αναβάθμισης άλλου χρήστη, τη δική μας περίπτωση. Πέραν του ότι κατά πάσα πιθανότητα διαφέρουν σημαντικά η μία με την άλλη, ένα καινούριο θέμα μπορεί να βοηθήσει να το δουν περισσότεροι χρήστες.
-
platonxii - Δημοσιευσεις : 44
Εχεις δικιο. Δεν το εχω αναλυσει σωστα το θεμα. Ο τωρινος φοραει
AMD Phenom II X4 3.4 Ghz
motherboard MSI 7641
Radeon r9 270
8 Gb Ram DDR3
500 watt τροφοδοτικο.
Θελω να δωσω μεχρι 400-500 ευρω για κουτι(ειναι μικρο αυτο), μητρικη, επεξεργαστη και ψυκτρα. Το θελω για gaming κυριως και τα παιχνιδια που παιζω ειναι COH2, Civilization V, LOL και κανα RPG οπως το Dragon Age και το Mass Effect.
AMD Phenom II X4 3.4 Ghz
motherboard MSI 7641
Radeon r9 270
8 Gb Ram DDR3
500 watt τροφοδοτικο.
Θελω να δωσω μεχρι 400-500 ευρω για κουτι(ειναι μικρο αυτο), μητρικη, επεξεργαστη και ψυκτρα. Το θελω για gaming κυριως και τα παιχνιδια που παιζω ειναι COH2, Civilization V, LOL και κανα RPG οπως το Dragon Age και το Mass Effect.
-
steveskarlis - Δημοσιευσεις : 16
18 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης