Προτάσεις για GPU σε νέο PC (entry level gaming)

Desktop, laptop, tablets, περιφερειακά

Προτάσεις για GPU σε νέο PC (entry level gaming)

Δημοσίευσηαπό vasilisf2004 » 13 Νοέμ 2015, 17:44

Γεία σας, πρώτο μου πόστ στα φόρουμ του enternity!
Θα ήθελα τη βοήθεια σας για επιλογή μιας κάρτας γραφικών, αφού δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το αντικείμενο.
Κατ' αρχάς αυτά είναι τα specs του PC μου:
CPU: INTEL PENTIUM DUAL CORE G3258 3.20GHZ (~75 €)(overclock στα 4Ghz με την εργοστασιακή ψύκτρα)
M/B: ASUS H81M-PLUS RETAIL (~70 €)
RAM: 2x4Gb KINGSTON DDR3 1600MHZ HYPERX FURY BLACK SERIES
SSD: SANDISK PLUS 120GB
PSU: CORSAIR VS SERIES VS450

Αυτή τη στιγμή έχω μια αρχαία AMD Radeon HD 6450.
Να σημειώσω οτι είμαι casual gamer και συνηθως παίζω World of Warcraft (σε 1920χ1080 με 30-37 FPS) αντε και κανα Battlefield 3,PRO & H1Z1 αλλα σε χαμηλότερες αναλύσεις και ποιοτητα εφε κυριως στα LOW ανα περίσταση και ασχολούμαι και με κανα Photoshop & AutoCAD ενίοτε. Σκεφτόμουν κάτι σε RADEON R7 260X (1GB ή 2GB μιας και η διαφορα τιμης είναι 2-3 €). Αλλά δεν ήθελα να ξεφύγω τόσο πολυ σε τιμη (~145 €).
Μπορεί κάποιος να μου πεί τη γνώμη του για τις παραπάνω κάρτες ή να μου προτείνει κάποια αναβάθμιση σε λογικά πλαίσια, δηλαδη ένα εύρος τιμών κοντά στα 100 €.
vasilisf2004

Δημοσιευσεις : 2

Δημοσίευσηαπό Roronoa » 13 Νοέμ 2015, 18:55

Σε καμια περιπτωση μην πας σε καρτα με 1GB RAM, δεν αξιζει και στο μελλον θα εχεις προβλημα.
Καλες καρτες για το συστημα σου με αυτην την cpu, ωστε να μην εχεις bottleneck, ειναι αυτες οι καρτες επιπεδου κοντα σε R9 270, 370,GeForce 750ti, 950.
Δυστηχως οι καρτες που κοστιζουν κοντα στα 100€ και κατω δεν αξιζουν, οσο πεφτει η τιμη τοσο μειωνετε το value for money, δλδ για -20€ φτανεις σε gpu με αποδοση -50% ξερω γω ή και χειροτερα.
Tο καλυτερο θα ηταν να ψαξεις σε skroutz και να βρεις μια καλη τιμη, αν δεν μπορεις να διαθεσεις τοσα χρηματα ειναι αλλο θεμα αλλα στο μελλον θα το μετανιωσεις γιατι δεν θα μπορεις να τρεξεις πιο καινουργια παιχνιδια, οι low end καρτες ειναι υπερκοστολογημενες για αυτα που προσφερουν.
Εικόνα

http://myanimelist.net/animelist/Darkroronoa
Άβαταρ μέλους
Roronoa

Δημοσιευσεις : 419

Δημοσίευσηαπό vasilisf2004 » 14 Νοέμ 2015, 17:03

Σε ευχαριστώ για την απάντηση, απλά ήθελα να πληροφορηθώ για την απόδοση των πιο οικονομικών καρτών. Οπότε μάλλον θα κινηθώ προς την R7 260x (2Gb) μιας και τελικα δεν θα ξεπεράσω τα 400-450 €.
vasilisf2004

Δημοσιευσεις : 2

Re: Προτάσεις για GPU σε νέο PC (entry level gaming)

Δημοσίευσηαπό diver_gr » 21 Νοέμ 2015, 23:40

Γιατί δεν σκέφτεσαι να πάρεις μια gtx 750ti η οποί είναι στα λεφτά σου και 30% περίπου ισχυρότερη από τη 260X.
Άβαταρ μέλους
diver_gr

Δημοσιευσεις : 447

Επιστροφή στο PC Hardware

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB