Hardware how-to

Desktop, laptop, tablets, περιφερειακά

Hardware how-to

Δημοσίευσηαπό Alucard » 24 Οκτ 2014, 12:42

Εδώ θα μαζεύουμε tutorials που αφορούν σε συναρμολόγηση PC, εγκατάσταση hardware parts, overcloking και γενικά σε ό,τι έχει σχέση με "καρέτσικες" δραστηριότητες. Μία καλή αρχή ας πούμε είναι αυτή:

A cornered fox is more dangerous than a jackal.
Άβαταρ μέλους
Alucard

Δημοσιευσεις : 200

Δημοσίευσηαπό UltimatePCzone Panos! » 05 Νοέμ 2014, 10:54

:D
Άβαταρ μέλους
UltimatePCzone Panos!

Δημοσιευσεις : 92

Δημοσίευσηαπό greenkiller.13 » 30 Νοέμ 2014, 10:10

Παιδια εγω εχω θεμα με το πως θα ανοιξω το δικο μου το κουτι του υπολογιστη επειδη δεν το εχω ξανακανει.Θελω να βαλω μια 4αρα RAM και ενω ειδα διαφορους οδηγους για το πως να την βαλω,τωρα δυσκολευομαι στο πως να ανοιξω το κουτι.Αυτο που φοβαμαι κυριως αφου ξεβιδωσω καποιες βιδες ειναι μην μαζι με το κουτι βγαλω και το ανεμιστηρακι που ειναι ακριβως απο πισω.Το κουτι μου ειναι thermaltake αν αυτο βοηθαει και καινουργιο μοντελο.Δε γνωριζω αν μπορει να ανοιξει συρταρωτα οπως στο βιντεο του Enternity πιο πανω.Χθες ασκουσα μια δυναμη στο να το ανοιξω αφου ειχα βγαλει τις βιδες αλλα δεν ανοιγε οποτε ειπα να μη βαλω παραπανω δυναμη και κανω καποια ζημια.
Καμια βοηθεια? :)
Άβαταρ μέλους
greenkiller.13

Δημοσιευσεις : 746

Δημοσίευσηαπό T_K_L_L_LUIGI » 03 Δεκ 2014, 16:27

Πίσω από το κουτί σου υπάρχουν 4 βίδες,συνήθως είναι σχεδιασμένες για να ανοίγουν και με το χέρι.Βγάλε τις δυο βίδες από την πλευρά που είναι δεξιά όπως κοιτάς το κουτί από πίσω,και συρταρωτά βγάλε το φύλλο του κουτιού.Απλά όπως το βγάζεις μην το τραβήξεις απότομα,και δες μέχρι που φτάνει το καλώδιο από το ανεμιστηράκι,και βάλε την μνήμη κατευθείαν.Δεν χρειάζεται να το βγάλεις όλο,ίσα ίσα μου μόλις το βγάλεις μπορείς κατευθείαν να το σηκώσεις λίγο και να βάλεις την μνήμη.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
T_K_L_L_LUIGI

Δημοσιευσεις : 1017

Δημοσίευσηαπό greenkiller.13 » 05 Δεκ 2014, 17:11

Ενα περιεργο πραγμα ρε παιδια.Εβαλα σημερα την 2η 4αρα RAM που εχω για να την κανω συνολο 8,ακουσα το "κλικ" και βεβαιωθηκα οτι την εβαλα σωστα,ανοιγω τον υπολογιστη κανονικα και οταν πηγαινω στις βασικες πληροφοριες του υπολογιστη απο την εναρξη για να βεβαιωθω και να κοιταξω οτι εχω 8gb ram,μου γραφει οτι εχω ακομα 4gb και απορω πως γινεται αυτο :?: Καμια βοηθεια??
Άβαταρ μέλους
greenkiller.13

Δημοσίευσηαπό Viper71 » 05 Δεκ 2014, 18:15

Τα windows που φοράει το μηχάνημα σου είναι 64αρια ή 8? Εάν όχι θα έχεις ενα θεματακι με το να σου "αναγνωρίσει" την μνήμη παραπάνω από 3,75GB εάν ναι τότε ή δεν καθισε καλά το ντιμακι ή το αγορασες προβληματικό ή στη χειρότερη το "εκαψες".
Άβαταρ μέλους
Viper71

Δημοσιευσεις : 141

Δημοσίευσηαπό T_K_L_L_LUIGI » 05 Δεκ 2014, 21:17

Επίσης η συγκεκριμένη μνήμη που αγόρασες είναι ίδια με μνήμη που έχεις;Σίγουρα υποστηρίζεται από την μητρική σου η συγκεκριμένη μνήμη;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
T_K_L_L_LUIGI

Δημοσιευσεις : 1017

Δημοσίευσηαπό greenkiller.13 » 05 Δεκ 2014, 21:56

Η μνημη που πηρα ειναι ακριβως η ιδια με αυτην που ειχα πριν,το ιδιο μοντελο ακριβως οποτε υποστηριζεται απο την μητρικη υποθετω.
Εχω windows 7,64 bit.Να την αγορασα προβληματικη δε νομιζω γιατι την πηρα απο το ιδιο μαγαζι που τους εχω σε εκτιμησει γιατι απο εκει πηρα ολοκληρο το PC κομματι-κομματι.Το ντιμακι εννοεις το κλιπσακι φιλε?Αν ναι ειμαι αρκετα σιγουρος οτι εκλεισε και οτι δε πρεπει να φταει αυτο αυτην την φορα,γιατι την πρωτη που δεν ειχε κλεισει,δεν ανοιγε η οθονη του PC καν(troubleshooting λεγεται νομιζω)μετα που βεβαιωθηκα οτι ειναι ενταξει ανοιξε κανονικα το PC.
Να την εκαψα παλι δε νομιζω,αλλα δε ξερω ακριβως και πως καιγεται μια ραμ,εγω το μονο που εκανα ειναι να βεβαιωθω να μην την ακουμπησω με τα δαχτυλα στο κατω μερος της και επισης βεβαιωθηκα να μην πιεσω πολυ δυνατα με τους αντιχειρες.Τι να πω εχω αρχησει και απελπιζομαι γτ δε βρισκω ακρη :/
Άβαταρ μέλους
greenkiller.13

Δημοσίευσηαπό greenkiller.13 » 06 Δεκ 2014, 19:19

Τελος παντων,για να κλεινω το θεμα με τις ram,εστω οτι την βαζω σε διαφορετικη θυρα με αλλο χρωμα και εστω οτι δουλευει.Επειδη εχω ακουσει οτι υπαρχουν ασυμβατοτητες μεταξυ διαφορετικων channel,ξερει καποιος να μου πει τι σημαινει αυτο περιπου?Δε θα εχω την μεγιστη αποδοση δηλαδη ή τιποτα χειροτερο?
Άβαταρ μέλους
greenkiller.13

Δημοσίευσηαπό xkate93 » 22 Ιαν 2015, 19:03

Απ'όσο ξέρω απλά δεν εκμεταλλεύεσαι το channel δηλαδή αυτό που λες δεν έχεις μέγιστη απόδοση. Τώρα δεν φέρω αν παίζει κάτι άλλο από αυτό.
Άβαταρ μέλους
xkate93

Δημοσιευσεις : 43

Επόμενο

Επιστροφή στο PC Hardware

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB