Αξιζει?

Desktop, laptop, tablets, περιφερειακά

Αξιζει?

Δημοσίευσηαπό Geovra » 23 Οκτ 2013, 14:05

Καλησπερες

Εχω ενα παλιο Pcακι που φοραει τα εξης

Motherboard : MSI G41M4-F
Cpu : Core 2 Quad Q9500 2.83GHz
Ram :4gb (δεν θυμαμαι μοντελο νομιζω οτι ειναι ocz)DDR2
Gpu : SAPPHIRE VAPOR-X HD 5770 1GB GDDR5
Τροφοδοτικο : OCZ PowerStream OCZ520ADJ 520 Watts
Λειτουργικο : Windows 7 64bit

Επειδη δεν μας παιρνει οικονομικα για νεο Pc,θελω να κανω μια αναβαθμιση (κυριως) Gpu. Ο προβληματισμος μου ειναι κυριως για bottleneck της παλιας cpu που εχω.
Σκεφτομουνα να παρω την 7870 OC (η την r9270x αφου ειναι πανω κατω ιδιες, ισως και με το μοντελο των 4gb που εχει ανακοινωθει ).
Και το ερωτημα (απορια) που εχω. Αν κανω αναβαθμιση στο τροφοδοτικο και παω σε μια r9 280x θα αξιζει? Θα ειναι υπερβολικο για την cpu? Η απλα να παρω μια καλυτερη gpu απο αυτη που εχω ηδη (νομιζω οτι bottleneck δεν θα εχω σε επιπεδα ειτε 7870 ειτε 660gtx)

Amd βαζω (κυριως) γιατι απο την 5770 δεν ειχα κανενα παραπονο (no fanboy here).

Any advice please...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Geovra

Δημοσιευσεις : 302

Δημοσίευσηαπό ssns » 23 Οκτ 2013, 14:18

Τιμιος επεξεργαστης ο Q9500!Δυστυχως λογο μητρικης περιοριζεσαι στην ram σε ddr2.Μια πολυ καλη αναβαθμιση θα ηταν 2x4 ddr3 μνημες και μια 7850 καρτα γραφικων.7870 δεν θα σου προτεινα λογο τροφοδοτικου μιας ισως να αλλαξεις και εκεινο αλλα ειναι κριμα με τετοια μητρικη που εχεις.
Άβαταρ μέλους
ssns

Δημοσιευσεις : 206

Δημοσίευσηαπό Geovra » 23 Οκτ 2013, 15:32

Δυστυχως η Ram μου δενει τα χερια...επρεπε να ειχα βαλει μεγαλυτερες οταν μπορουσα να βρω σε "λογικες" τιμες....
Απλα ελεγα να αρχισω απο καποια πραγματα τωρα πχ psu,gpu ωστε οταν μπορεσω να κανω αναβαθμιση του PC τουλαχιστον να μην χρειαζeται να αγορασω και αυτα τα 2 (τροπος του λεγειν).
Thank u για το advice :)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Geovra

Δημοσίευσηαπό ssns » 23 Οκτ 2013, 15:44

H λογικη λεει να αλλαξεις μητρικη και να παρεις μια που να υποστηριζει ddr3 αν δεν σκοπευεις να αλλαξεις επεξεργαστη και μετα να προχωρησεις στα αλλα.Το αλλο που μπορεις να κανεις ειναι να μαζεψεις λεφτα και να πας για αναβαθμιση στα παντα και να πουλησεις αυτα που εχεις τωρα
Άβαταρ μέλους
ssns

Δημοσιευσεις : 206

Δημοσίευσηαπό jmaster18 » 24 Οκτ 2013, 08:40

Επειδη λογικα η μητρικη σου υποστηριζει μονο PCI-Express 2 καλο ειναι να μη πας στις πολυ καινουριες καρτες. Αν πουλησεις την 5770 κανα 50αρικο και παρεις μια μεταχειρισμενη ή ακομα και καινουρια GTX560/6870 δε θα εχεις προβλημα και δε θα ειναι επειγον να αλλαξεις τροφοδοτικο. Bottleneck δε θα εχεις καθολου, εχω δει GTX 570 να τρεχει αξιοπρεπεστατα σε διπυρηνο.
Άβαταρ μέλους
jmaster18

Δημοσιευσεις : 236

Utilities

Δημοσίευσηαπό TECHGURU1 » 02 Νοέμ 2013, 21:20

Φίλε τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου είναι καλά , 4 gb ram φαντάζομαι στα 800mhz , quad core cpu s775, normal τροφοδοτικό , το μόνο θέμα που βλέπω είναι ότι η κάρτα σου δεν υποστηρίζει DIRECT X 11 και πολλά παιχνιδάκια σε λίγο καιρό θα είναι δύσκολο να τα τρέξει το μηχανάκι σου , τώρα από την άλλη θα σου πρότεινα να πουλήσεις την δικιά σου και να τσοντάρεις λεφτά σε μια asus twin force 7790 που πίστεψε με θα σου δώσει αυτό το αποτέλεσμα που θες , δηλαδή πάνω κάτω με την διαφορά της κάρτας σου άμα την πουλήσεις θα βγεί μια αναβάθμιση 60 ευρώ .

Και μην σε αγχώνει το γεγονός το ότι η μητρική σου έχει δίαυλο PCI E-2 μια χαρά θα σου τρέχει και η 7790 επάνω στο δίαυλο σου και ας μην υποστηρίζει PCI E-3 η μητρικούλα σου .

Η μόνη διαφορά είναι στο μέγεθος τον δεδομένων που μεταφέρει το κάθε πρότυπο, πως είναι το usb 2 με το 3 , το sata 2 με το 3.

Όμως δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με καμία σημερινή κάρτα σε pci-e 2
Οι αποδόσεις λένε ότι δεν είναι ίδιες στις σημερινές κάρτες σε pci-e 2 και 3 πάντως εγώ που δοκίμασα την δικιά μου κάρτα την 7790 με 3D Mark και σε PCI 2 δίαυλο και σε PCI 3 δεν είδα τρελές διαφορές σημασία έχει ότι θα κάνεις την δουλειά σου και με το παραπάνω φίλε .

Ελπίζω να σε βοήθησα στο θέμα σου , ενημέρωσε μας για την κίνηση σου .
Άβαταρ μέλους
TECHGURU1

Δημοσιευσεις : 33

Δημοσίευσηαπό Geovra » 22 Νοέμ 2013, 11:57

Καταρχας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις και τις συμβουλες σας.
Αλλα επειδη ειμαι ξεροκεφαλος :D αγορασα την 7870. Την βρηκα σε αρκετα καλη τιμη κοντα στα 160 ευρω. Γνωριζω οτι δεν θα μου αποδοσει το max των δυνατοτητων της με τα specs που εχει το pcακι μου αλλα ειμαι απολυτα ικανοποιημενος απο αυτα που βλεπω.
Για παραδειγμα στα games που παιζω και ειδα μεγαλη διαφορα ειναι στο Guild Wars σε PVE, τα παντα σχεδον max με 35 frames και σε wvw 30 σε medium settings. Planetside 2 max οπως και Diablo 3. Προβληματα με θερμοκρασιες δεν εχω δει οποταν ολα καλα.
Σας ευχαριστω και παλι :)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Geovra

Επιστροφή στο PC Hardware

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB