Καινούργιο laptop για rendering

Desktop, laptop, tablets, περιφερειακά

Καινούργιο laptop για rendering

Δημοσίευσηαπό spyros89 » 12 Ιούλ 2013, 20:37

Καλησπέρα παιδιά θα ηθελα την βοήθεια σας για να επιλέξω λαπτοπ.Μου έχει αναθέσει ένας φίλος μου να ψάξω καθότι από hardware δεν ξέρει τιποτα :P.Θελει να το χρησιμοποιήσει για rendering και όχι για games και έχει bugdet 700-800 ευρω.
Από αυτα που ξέρω στο rendering μετράει περισσότερο ο επεξεργαστής και η ram και λιγότερο η κάρτα γραφικών.Με το ψάξιμο μου βρήκα αυτο το asus http://www.skroutz.gr/s/3431799/Asus-K7 ... B-1TB.html
Εχει i7 τετραπύρηνο στα 2.4, 8 gb ram στα 1600,σχετίκα καλή καρτα γραφίκων για λαπτοπ αλλα αργό hdd..
Τα προγράμματα που χρησιμοποιεί ειναι 3dsmax,rhino κλπ.
Ψάχνω στην σωστή κατευθυνση?Ασχολείται καποιος με αυτα να μου πει την γνώμη του?προτάσεις?
Ευχαριστω :)
spyros89

Δημοσιευσεις : 46

TOSHIBA

Δημοσίευσηαπό TECHGURU1 » 13 Ιούλ 2013, 13:06

TOSHIBA NB SATELLITE P855-33T Intel Core i5-3230 εργονομικό δυνατή μπαταρία πολύ ελαφρύ άριστη ποιότητα κατασκευής 2 χρόνια υποστήριξη από TOSHIBA το δεξί χέρι του επαγγελματία που χρειάζεται ένα δυνατό laptop .

Κατά : Τιμή , Θα μπορούσε να έχει SSD .
Τελευταία επεξεργασία από TECHGURU1 και 13 Ιούλ 2013, 15:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
TECHGURU1

Δημοσιευσεις : 33

Δημοσίευσηαπό spyros89 » 13 Ιούλ 2013, 14:06

Φιλε μου ευχαριστώ για την απάντηση.Αλλα γιατί να επιλεξω το toshiba από την στιγμή που έχει χειρότερο επεξεργαστή,ουσιαστικά ιδια κάρτα γραφικών και 2gb λιγότερη ram?Kαι επίσης 100 ευρώ παραπανω? :?
spyros89

Φίλε

Δημοσίευσηαπό TECHGURU1 » 13 Ιούλ 2013, 15:08

Φίλε επειδή είπες ότι το laptop είναι για σοβαρή δουλειά και όχι για παιχνίδια είναι αυτό που πρέπει , επίσης μάλλον από τι κατάλαβα δεν έχεις μπλέξει ποτέ με service θα καταλάβεις αν πάθει ποτέ κάτι ένα TOSHIBA και κάποια αντίστοιχη εταιρεία , επίσης το ένα είναι 2 κιλά και το άλλο 3+,για μένα το laptop για να είναι εργονομικό και φιλικό απέναντι στον χρήστη είναι μέχρι 15 ίντσες , άλλο σημαντικό η μπαταρία του ενός έχει αυτονομία 5 ώρες και 30 λεπτά γιατί λογικό είναι ο i5 να μην είναι τόσο απαιτητικός ΄σε ρεύμα όσο ο I7 δεν νομίζω ο φίλος σου να θέλει να είναι με ένα φορτιστή συνέχεια , είναι ανάλογα τι ζητάς άλλο laptop θα πάρει ένας επαγγελματίας άλλο ένας GAMER άλλο ένας που θέλει απλά surfing , ελπίζω να έγινα κατανοητός ευχαριστώ άαα και όταν διαλέξεις laptop κάνε εάν θες ΄μια ενημέρωση το post σου να ξέρουμε ποιο πήρες μπορεί να βρείς όντως κάτι καλύτερο για την δουλειά που το θές , εγώ απλά την γνώμη μου είπα .
Άβαταρ μέλους
TECHGURU1

Δημοσίευσηαπό spyros89 » 13 Ιούλ 2013, 15:34

Ευχαριστώ φιλε και εννοείται καλά κάνεις και λες την γνώμη σου,απλά και εγώ ρωτησα την τεκμηρίωση σου η οποία μια χαρα λογική ηταν. ;)
Λοιπόν το asus μπαίνει σε 2η μοίρα.Έχεις δίκιο για τις ίντσες.Βρήκα αυτό το HP http://www.skroutz.gr/s/3046939/HP-Pavi ... 750GB.html
O επεξεργαστής του είναι 4 πύρηνος με hyperthreading,αρα δουλεύει σαν 8πυρηνος πράγμα συμαντικό για τα rendering programs από αυτά που διαβάζω.καλύτερη καρτα γραφικών από τα άλλα 2 και 6 gb ram(με αλλα 30 ευρω το κάνω 8 gb αν χρειάζεται.Και είναι 15αρι :)Για την κατανάλωση ενέργειας θα το ψάξω.Η αγορά θα γίνει τέλη αυγούστου-σεπτέμβρη.Μεχρι τότε μπορεί να βρω και κάτι άλλο αλλά οτι αγοραστέι θα σας πω εντυπώσεις στην δουλειά και στα games ;)
spyros89

Γενικά

Δημοσίευσηαπό TECHGURU1 » 13 Ιούλ 2013, 15:53

Γενικά να ξέρεις , ότι έχει I7 πάνω σε αυτές τις επιδόσεις έχει μειονέκτημα σημαντικό στην διάρκεια ζωής της μπαταρίας , και αν παρατηρήσεις για αυτό το λόγο οι περισσότεροι κατασκευαστές αποφεύγουν στα μηχανήματα τους που φοράνε I7 δεν βάζουν αυτονομία μπαταρίας ούτε και στο scroutz αναφέρετε , καλό είναι να έχεις και την δύναμη στις εφαρμογές αλλά και την μεγαλύτερη διάρκεια στο χρόνο διάρκειας της μπαταρίας σου αυτά τα 2 είναι ανάλογα ποσά και θα σου πρότεινα να τα προσέξεις αρκετά , ωραίο το HP απλά μόνο 1 χρόνο εγγύηση ίδιο με το TOSHIBA λίγο ποιο κακή ποιότητα κατασκευής διακρίνω πολύ ποιο καλή τιμή και με τα λεφτά που περισσεύουν πετάς έναν SSD άλλη μία 2άρα RAM και είσαι κύριος , Σωστός .
Άβαταρ μέλους
TECHGURU1

Δημοσίευσηαπό spyros89 » 13 Ιούλ 2013, 16:19

Φίλε για την αυτονομία έχεις δίκιο.Τα hp με αυτόν τον επεξεργαστή πάνω έχουν αυτονομία 3 μιση με 4 ώρες.Βέβαια ο αγοραστής θα αποφασίσει αν θα πάει καθαρά για επιδόσεις η για κάτι πιο ισοροπήμενο.Σε ευχαριστώ και πάλι για την βοήθειά σου.
spyros89

Δημοσίευσηαπό spyros89 » 18 Ιούλ 2013, 13:17

Βρήκα ένα λαπτοπ fujitsu lifebook με εξαιρετικα χαρακτηριστικα στα 600 ευρω.εχουμε γνωμες για τα fujitsu?Eιναι αξιοπιστα? http://www.cosmodata.gr/product/169320/ ... stprice.gr
spyros89

Για την τιμή του

Δημοσίευσηαπό TECHGURU1 » 18 Ιούλ 2013, 13:44

Για την τιμή του άψογο . . . πολύ ωραίο δέσιμο από την Fujitsu ...
Άβαταρ μέλους
TECHGURU1

Δημοσίευσηαπό jmaster18 » 19 Ιούλ 2013, 10:08

spyros89 έγραψε:Βρήκα ένα λαπτοπ fujitsu lifebook με εξαιρετικα χαρακτηριστικα στα 600 ευρω.εχουμε γνωμες για τα fujitsu?Eιναι αξιοπιστα? http://www.cosmodata.gr/product/169320/ ... stprice.gr

Προσεξε ομως οτι το συγκεκριμενο δεν εχει προεγκατεστημενο λειτουργικο. Και επειδη θες rendering φανταζομαι πως τα windows ειναι μονοδρομος, αρα υπολογιζε αλλο ενα 100αρι.
Άβαταρ μέλους
jmaster18

Δημοσιευσεις : 236

Επόμενο

Επιστροφή στο PC Hardware

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB