VGA γιόκ;

Desktop, laptop, tablets, περιφερειακά

VGA γιόκ;

Δημοσίευσηαπό fmoculfsojuz » 08 Ιούλ 2013, 11:39

Έχω ένα Acer Aspire 5920G 5ετίας, το οποίο γενικά στέκει καλά ακόμα για τυπική χρήση γραφείου και internet οπότε το χρησιμοποιώ σαν δεύτερο υπολογιστή.

Πριν από περίπου ένα χρόνο και κάτι, ξαφνικά, οποιοδήποτε 3d περιεχόμενο ή ακόμα και flash, εμφανιζόταν με οριζόντιες γραμμές αλλά σε πολύ ενοχλητικό βαθμό. Με τα πολλά ανακάλυψα ότι η nvidia 9500m gs ήταν στα τελευταία της οπότε και την αντικατέστησα με μία συμβατή με το socket και σχεδόν 2 φορές πιο δυνατή ATI HD4670M και όλα οκ. Ώσπου πρόσφατα, μετά από ένα φορμάτ και εκκίνηση των windows, έπεσα στο απόλυτο μάυρο ή μάλλον μαύρο με ελαφρά λευκές οριζόντιες γραμμές. Μόνη λύση η επανεκκίνηση αλλά και πάλι μετά από λίγο χρόνο σε περιβάλλον windows, τα φώτα κλείνουν. Τα ίδια και η ATI λοιπόν.

Η ερώτηση μου έχει να κάνει με το αν πιστεύετε ότι είναι κάτι το οποίο διορθώνεται (πχ. repasting? πρόσθεσα λίγη όταν το άνοιξα αλλά υπάρχουν υπολείματα της παλιάς σκόρπια επάνω) ή απλά μας άφησε χρόνους και πάμε για νέα κάρτα αναγκαστικά.

Το ενδιαφέρον με την παλιά nvidia την οποία έχω ακόμα είναι ότι σε 2d δουλεύει κανονικά. Αν δεν εγκαταστήσω drivers δε, δεν εμφανίζει καν το πρόβλημα (λογικό), παρά μόνο σέρνεται η απεικόνιση 3d. Αντίθετα η ATI, με drivers ή χωρίς απλά μετά από λίγο σβήνει τα φώτα (αν περάσει το logon screen)

Ευχαριστώ!
fmoculfsojuz

Δημοσιευσεις : 10

Check

Δημοσίευσηαπό TECHGURU1 » 10 Ιούλ 2013, 22:13

Για αρχή φίλε μου κάνε ένα check ότι ο ανεμιστήρας σου λειτουργεί κανονικά , αφαίρεσε το πληκτρολόγιο και στα αριστερά φαίνεται το fanaki άστο μέχρι να ζεσταθούν επεξεργαστής και κάρτα γραφικών μην τρομάξεις στην αρχή γιατί τα περισσότερα laptop μετά από ένα λεπτό ξεκινάει το fan να μπεί σε πλήρη λειτουργία , απάντησε μου για να πάμε στο επόμενο βήμα αν όλα καλά μέχρι εδώ .
Άβαταρ μέλους
TECHGURU1

Δημοσιευσεις : 33

Δημοσίευσηαπό jmaster18 » 12 Ιούλ 2013, 17:38

Στο bios το PC λειτουργει κανονικα? Αν λειτουργει τοτε δεν εχει προβλημα η καρτα, μπορει να φταινε τα windows, ξανακανε format, υποθετω οτι αφου δεν μπορεις να μπεις δεν εχεις περασει τιποτα στο partition που να θελει recovery.
Άβαταρ μέλους
jmaster18

Δημοσιευσεις : 236

ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ

Δημοσίευσηαπό TECHGURU1 » 12 Ιούλ 2013, 21:01

Το συμπέρασμα είναι εμφανές μια καμμένη κάρτα μετά την άλλη το πρόβλημα σου είναι στην ψύξη η το inverter της οθόνης σου είναι στα τελευταία του , μην επιχειρήσεις να βάλεις άλλη κάρτα πάνω και έχεις τα ίδια προβλήματα , το θέμα σου είναι στο HARDWARE όχι στο SOFTWARE , καλύτερα για εμένα πήγαινε το σε ένα εξειδικευμένο τεχνικό να τελειώνεις είτε το inverter είναι είτε το σύστημα ψύξης σου θα την βγάλεις βαριά με 40 εώς βαριά 50 ευρώ . Επίσης μπορεί να μπαίνεις στο BIOS και να μην σου κολλάει γιατί είναι λογικό το BIOS έχει άσπρο και μαύρο αν κάνει στίγματα είναι λογικό να μην τα βλέπεις και να νομίζεις ότι ο υπολογιστής σου είναι κομπλέ , επίσης στο BIOS η κάρτα σου δεν δουλεύει ούτε στο 20 % από ότι όταν μπαίνει στα WINDOWS που φορτώνει WINDOWS AERO + + + ... άρα είναι λογικό να σου κολλάει εκεί από υπερθέρμανση είτε για λόγους κακής ψύξης είτε για δυσλειτουργίας του INVERTER σου , σε παρακαλώ πολύ φίλε όποτε βγάλεις άκρη ενημέρωσε μας να ξέρουμε και εμείς τι ήταν το πρόβλημα , σε ευχαριστώ .
Άβαταρ μέλους
TECHGURU1

Δημοσιευσεις : 33

Επιστροφή στο PC Hardware

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB