Μνήμη RAM στα 1600Mhz τρέχει στα 1066.

Desktop, laptop, tablets, περιφερειακά

Μνήμη RAM στα 1600Mhz τρέχει στα 1066.

Δημοσίευσηαπό kostaspro » 29 Μάιος 2013, 15:02

Ο υπολογιστής πριν λίγες μέρες έκλεισε μια 3ετία.Είχα σκοπό να αγοράσω άλλα 4gb Ram για τα πιο απαιτητικά παιχνίδιακαι έτσι χρειάστηκε να μπω στο BIOS για να δω στα πόσα Μhz έτρεχε, για να πάρω κάρτες ίδια ταχύτητας.Προς μεγάλη μου έκπληξη είδα ότι έτρεχαν στα 1066(ήξερα ότι η ονομαστική τους είναι 1600 απλώς ήθελα να το επιβεβαιώσω).Ωραία λέω δεν πειράζει το αλλάζω στα 1600Mhz.Save & Exit από το Βios και μόλις έκανε το restart o υπολογιστής ακούγεται ένα μπιπ-μπιμ επαναλαμβανόμενο και το σύστημα δεν ξεκίναγε(ούτε στα Bios δεν έμπαινε).Με τα πολλά άνοιξα το κουτί, έβγαλα τη μπαταρία απο τη motherboard, την ξανάβαλα, και ξανα άρχισε κανονικά.Ξανα έψαξα το θέμα στο google είδα διαφορες απόψεις και γνώμες και ξαναπροσπάθησα πολλάκις.ΤΙΠΟΤΑ.Τα ίδια παντελάκη μου τα ίδια παντελή μου.Ούτε στα 1333 δεν χρονιζόταν.Σας παραθέτω τα specs πατακάτω.

ΑMD Phenom II X4 955(CPU), OCZ3BE1600C8LV4GK (RAM), Gigabyte 890XA-UD3(MOTHERNBOARD) και ΑTI Sapphire 5850(GPU).

Ρωτάω λοιπόν.Yπάρχει τρόπος να τρέξει το σύστημα με τη Ram στα 1600mhz; Ξέρω ότι αυτά που ζητάω είναι εξεζητημένα και μάλλον δύσκολα θα έχω απάντηση αλλά η όποια βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη.Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
kostaspro

Δημοσιευσεις : 1

Δημοσίευσηαπό alexis13 » 29 Μάιος 2013, 15:50

http://download.gigabyte.eu/FileList/Me ... _v.2.0.pdf
πάντως εδώ δε φαίνεται να υποστηρίζονται οι μνήμες σου. Μπορεί να φταίει αυτό
Άβαταρ μέλους
alexis13

Δημοσιευσεις : 167

Δημοσίευσηαπό T_K_L_L_LUIGI » 30 Μάιος 2013, 22:32

Προκειμένου να τρέξουν οι μνήμες σου στα 1600Mhz θα πρέπει να ρυθμίσεις και κάποιες άλλες παραμέτρους.Δοκίμασε να βάλεις manual ρυθμίσεις τις εξής

Δοκίμασε να τις βάλεις μόνο στα άσπρα slots

Θα χρειαστείς αυτές τις ρυθμίσεις!
===================================
Memory Clock (x8) 1600Mhz
CAS# latency 8T
RAS to CAS R/W Delay 8T
Row Precharge Time 8T
Min. RAS Active Tme 24T
1T/2T timing 2T (auto)
TwTr Command Delay 6T (auto)
Trfc2 90ns or 110ns or 300ns
Trfc3 90ns or 110ns or 300ns
Write Recovery Time 12T (auto)
Precharge Time 6T (auto)
Row Cycle Time 40T (auto)
RAS to RAS Delay 4T (auto)
Bank Interleaving Enabled
Channel Interleave Enabled
DCTs Mode Unganged
DDR3 voltage 1.65
CPU NB VID 1.35
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
T_K_L_L_LUIGI

Δημοσιευσεις : 1017

Δημοσίευσηαπό bobo1704 » 11 Ιουν 2013, 11:15

Καλημέρα φίλε μου.
Δεν ξέρω αν τελικά έλυσες το πρόβλημά σου, αλλά σε περιπτώσεις ασυμβατότητας υλικού, το πρώτο που κάνεις είναι αναβάθμιση του BIOS. Το πρόβλημά σου προκαλείται εξ'αιτίας κάποιας ασυμβατότητας του chipset σου ως προς τις συγκεκριμένες ram. Κάνεις μια αναβάθμιση το BIOS και αν δεν τις βρει αυτόματα στη σωστή ταχύτητα, κάνεις χειροκίνητες ρυθμίσεις όπως περιγράφει ο φίλος παραπάνω. Δεν υπάρχει άλλη λύση μετά...
Άβαταρ μέλους
bobo1704

Δημοσιευσεις : 142

Επιστροφή στο PC Hardware

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB