Σύνθεση υπολογιστή για gaming

Desktop, laptop, tablets, περιφερειακά

Σύνθεση υπολογιστή για gaming

Δημοσίευσηαπό HAL13 » 31 Ιαν 2013, 04:23

Καλημέρα στο αγαπητό φόρουμ :)

Αυτόν τον καιρό σκέφτομαι να συνθέσω ένα pc το οποίο περισσότερο θα είναι για gaming.
Δεν αναφέρομαι σε extreme gaming σε extra full αναλύσεις κλπ, απλά να παίζει αξιοπρεπώς τα καινούργια παιχνιδάκια σε normal αναλύσεις :D
Οπότε έρχομαι με αυτό το topic (έχω ελάχιστη εμπειρία σε σύνθεση pc) για να σας ρωτήσω γενικά την γνώμη σας, αν έχω κανένα πρόβλημα συμβατότητας μεταξύ των εξαρτημάτων, τυχών εναλλακτικές που ίσως έχετε να μου προτείνετε σε κάποια μέρη, εμπειρία που ίσως έχετε κάποιοι σε κάποια από αυτά τα κομμάτια (καλή ή κακή) και ότι άλλο κρίνετε εσείς σκόπιμο να αναφέρετε.
Επίσης θα ενδιαφερόμουν αργότερα για λίγο overclock στον i5 και ίσως SLI. Θα έχω κάποιο πρόβλημα με τροφοδοτικό ή κάτι άλλο σε αυτή την περίπτωση?
Θα με ενδιέφερε πολύ η άποψης σας!
Υ.Γ.: Το budget είναι 1000 euro max (μόνο πύργος).

Η σύνθεση είναι η εξής:
demo-pc2.png
Άβαταρ μέλους
HAL13

Δημοσιευσεις : 14

Δημοσίευσηαπό V.for.Veteran » 31 Ιαν 2013, 05:57

Καλημέρα φίλε μου! Από τη στιγμή που διαθέτεις 1000€ μόνο για πύργο (!) πίστεψέ με φτιάχνεις ένα μικρό τουμπανάκι :) Όσον αφορά αυτά που έχεις διαλέξει δεν βλέπω κάποια ασυμβατότητα. Η κάρτα γραφικών επίσης είναι πολύ καλή και για φουλ γραφικά να έχεις υπόψιν σου, με την ανάλογη οθόνη θα μείνεις ευχαριστημένος. Τώρα όσον αφορά θέμα OC και SLI κοίταξε ένα μεγαλύτερο κατά τη γνώμη μου τροφοδοτικό στα 800w 80+ ας πούμε. Κάποιος βέβαια θα μπορούσε να σου προτείνει και AMD σύνθεση, αλλά πιστεύω πως το μπάτζετ είναι ότι πρέπει για να φτιάξεις έναν Ιντελ υπολογιστή. Αυτά... Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
V.for.Veteran

Δημοσιευσεις : 155

Δημοσίευσηαπό HAL13 » 01 Φεβ 2013, 00:22

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φίλε μου.
Να σου πω την αλήθεια προτιμώ intel από amd, όπως και nvidia από ati, όχι για κάποιο συγκεκριμένο λόγο, απλά "κόλλημα" :)
Όσο για το τροφοδοτικό θα πάω για μεγαλύτερο όπως είπες και εσύ, για να είμαι καλυμένος.
Μάλλον θα αφήσω την ψύκτρα για λίγο αργότερα (όταν τελικά ασχοληθώ με overclocking) και την βγάλω με την εργοστασιακή της intel για αρχή.
Οθόνη έχω ήδη και πιστεύω είναι αρκετά καλή (LG M2232D-PZ LED TV).
Θα ήθελα να ρωτήσω και δύο ακόμα πραγματάκια αν γίνεται, που ίσως φανούν χαζά, αλλά αδαής βλέπετε :D
Στην μητρική μπορώ να βάλω μία μνήμη των 8GB αντί για 2x4GB ή πάνε ανά δύο μαζί (επειδή λέει dual channel)?
Επίσης το τροφοδοτικό καταναλώνει σε ρεύμα τα watt που είναι ή ανάλογα το πόσο χρησιμοποιεί? :?
Άβαταρ μέλους
HAL13

Δημοσίευσηαπό V.for.Veteran » 01 Φεβ 2013, 06:52

HAL13 έγραψε:Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φίλε μου.
Να σου πω την αλήθεια προτιμώ intel από amd, όπως και nvidia από ati, όχι για κάποιο συγκεκριμένο λόγο, απλά "κόλλημα" :)
Όσο για το τροφοδοτικό θα πάω για μεγαλύτερο όπως είπες και εσύ, για να είμαι καλυμένος.
Μάλλον θα αφήσω την ψύκτρα για λίγο αργότερα (όταν τελικά ασχοληθώ με overclocking) και την βγάλω με την εργοστασιακή της intel για αρχή.
Οθόνη έχω ήδη και πιστεύω είναι αρκετά καλή (LG M2232D-PZ LED TV).
Θα ήθελα να ρωτήσω και δύο ακόμα πραγματάκια αν γίνεται, που ίσως φανούν χαζά, αλλά αδαής βλέπετε :D
Στην μητρική μπορώ να βάλω μία μνήμη των 8GB αντί για 2x4GB ή πάνε ανά δύο μαζί (επειδή λέει dual channel)?
Επίσης το τροφοδοτικό καταναλώνει σε ρεύμα τα watt που είναι ή ανάλογα το πόσο χρησιμοποιεί? :?

Καταρχήν φιλαράκι όσον αφορά τις μνήμες οι δύο X4 είναι φθηνότερες από μία 8GB :D Δεύτερον θεωρητικά τουλάχιστον εκμεταλλεύεσαι στο μέγιστο το Dual channel και πίστεψέ με 8GB είναι αρκετά για τον επεξεργαστή σου, τέλος όσον αφορά το λειτουργικό θα πρέπει να είναι 64bit για να εκμεταλλευτείς όλη την μνήμη. Όσο για το τροφοδοτικό καταναλώνει όσο ρεύμα χρειάζεται, εννοείται πως θα κοιτάξεις να είναι τουλάχιστον 80+ Bronze είσαι κάλα νομίζω. Επίσης αξίζει να πω πως η ψήκτρα που διάλεξες είναι πολύ καλή πάντως. Τέλος έχε υπόψιν σου πως δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις παρα μόνο χαζές απαντήσεις... (ελπίζω να μην είναι η δικιά μου δηλαδή :P). Αυτά φίλε μου ελπίζω να σε βοήθησα.

ΥΓ. Και εγώ intel γουστάρω (για διάφορους λόγους) αλλά έχω φτιάξει και AMD PC αρκετές φορές.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
V.for.Veteran

Δημοσιευσεις : 155

Δημοσίευσηαπό HAL13 » 01 Φεβ 2013, 15:37

Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση.
Έμαθα 2 πραγματάκια ακόμα :D
Άβαταρ μέλους
HAL13

Δημοσίευσηαπό T_K_L_L_LUIGI » 04 Φεβ 2013, 09:23

Θες να την πάρεις από το συγκεκριμένο μαγαζί;Εννοώ γιατί δεν ψάχνεις ένα ένα τα κομμάτια στο skroutz και να το φτιάξεις μόνος σου;Επίσης τόσα πολλά λεφτά για μητρική δεν νομίζω ότι χρειάζεται...Θα σου φτιάξω εντός της ημέρας μια σύνθεση αν μου απαντήσεις στην παραπάνω ερώτηση. :)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
T_K_L_L_LUIGI

Δημοσιευσεις : 1017

Δημοσίευσηαπό HAL13 » 04 Φεβ 2013, 21:32

Καλησπέρα φίλε μου.
Προτιμώ απο το συγκεκριμένο κατάστημα γιατί με βολεύει η παράδοση (είναι δίπλα στο σπίτι μου και πηγαίνω να το πάρω και την ώρα που μπορώ εγώ), τα δωρεάν μεταφορικά αλλά και αν πάθει κάποιο από τα κομμάτια κάτι μου είναι πολύ εύκολο να το δώσω πάλι πίσω για service.
Στο skroutz τα κοίταξα τα κομμάτια και γλιτώνω όντως κάποια χρήματα, αλλά όχι πολλά, τα οποία προτιμώ να τα δώσω για τις ευκολίες που σου έγραψα πιο πάνω. Επίσης εμπιστεύομαι αρκετά το συγκεκριμένο κατάστημα και δε θέλω να "ρισκάρω" με κάποιο κατάστημα από στο skroutz στο οποίο δεν έχω ξαναπαραγγείλει.
Τον υπολογιστή πάλι μόνος μου θα τον συνθέσω φυσικά, δεν θα την αναθέσω στο συγκεκριμένο κατάστημα.
Θα με ενδιέφερε βέβαια να δω και την δική σου σύνθεση :)
Τον υπολογιστή όπως είπα τον θέλω περισσότερο για παιχνίδια αλλά να έχει και κάποια επεκτασιμότητα για το μέλλον.
Ευχαριστώ πολύ!
Άβαταρ μέλους
HAL13

Δημοσίευσηαπό T_K_L_L_LUIGI » 05 Φεβ 2013, 00:41

Κοίτα επειδή προτιμάς το συγκεκριμένο μαγαζί,βρήκα μια καλύτερη σύνθεση από το συγκεκριμένο,ουσιαστικά λίγο βελτιωμένη σε σχέση με την δική σου

Εικόνα
Σύνολο 1070 περίπου.

Θα μου πεις ξεφεύγεις κάποια ευρώ,μπορούμε όμως να κάνουμε μικρο αλλαγές,πχ να βάλουμε ένα μικρό κουτί,να πάρεις και ανεμιστήρα για επεξεργαστή και dvd drive.Θα πρότεινα μια καλύτερη κάρτα γραφικών προκειμένου να μπορείς να παίζεις πιο άνετα.Γενικά αλλαγές κάνουμε αν θέλεις.

Ποιο είναι το θέμα τώρα,εγώ προσωπικά θα αγόραζα κουτί από άλλο site μιας και το κουτί δεν θα σου πάθει τίποτα.Για παράδειγμα βρήκα το συγκεκριμένο το οποίο είναι και full tower οπότε θα έχεις καλύτερες επιδόσεις σε θερμοκρασίες καθώς και περισσότερο χώρο να δουλέψεις.
http://www.digital-master.gr/el-gr/Prod ... 1c16de9ab6 αυτό στα 115,5 ευρώ,ή αν θέλεις πιο φτηνό
http://www.digital-master.gr/el-gr/Prod ... 1c16de9ab6

Άρα σε θέμα κουτί πας σε full αναγκαστικά για μένα.Τώρα θα επιμείνω να πάρεις καλύτερη κάρτα γραφικών γιατί κάρτα γραφικών δύσκολα να αλλάξεις.Η 670 γενικά είναι μια αξιόλογη πρόταση,μετά αν δεν θέλεις να δώσεις πιο πολλά πάρε μια 660ti στην χειρότερη και όχι την απλή 660.Τώρα για το cpu θα προτιμήσεις μια έκδοση intel i5 xxxk δηλαδή να είναι ξεκλείδωτος ο πολλαπλασιαστής για να μπορείς να κάνεις overclocking αν σε ενδιαφέρει,αν δεν σε ενδιαφέρει τότε πάμε σε απλό i5 και γλιτώνουμε κάνα 20ρικο. Δυστυχός στο budget σου δεν χωράει ο i7 και θα προτιμήσουμε ένα i5,αν έκανες renderign η κάτι αντίστοιχο θα κοιτούσαμε και τον fx 8350.Όσο αφορά την μνήμη τώρα θα πρέπει να πας πάνω από 8gb μιας και δεν νομίζω να ασχοληθείς ξανά με της μνήμες.Προτείνω 16gb μιας και μπορείς να βρεις με 80+ ευρώ,οπότε με 30 ευρώ παραπάνω θα πάρεις διπλάσια μνήμη.Επίσης θα πρέπει να ελέγξεις αν είναι συμβατές με την συγκεκριμένη μητρική .Για μητρική προσωπική γνώμη μην δώσεις πάρα πολλά,μια asrock,asus,gigabyte στα 120 ευρώ max θα κάνει την δουλειά σου μια χαρά,δεν χρειάζεται να σπαταλήσεις πολλά λεφτά.Τροφοδοτικό το 750 που σου πρότεινα και πάνω θα σου κρατήσει αλλά αν μπορείς να βρεις κάποιο με 80+ bronze και πάνω με 140mm ανεμιστήρα θα είναι καλύτερα για τον θόρυβο.Για τα dvd drives ουδέν σχόλιο.Για μένα πάντως αξίζει να ψάξεις και σε άλλα μαγαζιά,μιας και το συγκεκριμένο μαγαζί,πιστεύω ότι θα σου σπάσει τα νεύρα,μιας και δεν έχουν και πολύ stock και ούτε τεράστια ποικιλία.Αν θέλεις κάτι να το ψάξουμε παραπάνω πες μου,απλά μην κολλάς στο μαγαζί.Γιατί για τα λεφτά που δίνεις άντε 1-2 συνθέσεις ελάχιστα διαφορετικές μπορούμε να κάνουμε.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
T_K_L_L_LUIGI

Δημοσίευσηαπό HAL13 » 05 Φεβ 2013, 02:50

Σε ευχαριστώ φίλε μου για τον χρόνο σου να ασχοληθείς.
Η σύνθεση που μου προτείνεις είναι πάρα πολύ καλή, μόνο στην μητρική έχω ένα θεματάκι.
Χωρίς να είμαι σίγουρος βέβαια, το τσιπάκι της μητρικής (Ζ68) δεν πρέπει να υποστηρίζει 3ης γενιάς επεξεργαστές της intel χωρίς bios update (για το οποίο χρειάζεσαι έναν 2ης γενίας εγκατεστημένο για να το κάνεις).
Επίσης δε νομίζω να υποστηρίζει SLI η συγκεκριμένη μητρική, κάτι το οποίο θα το ήθελα.
Άλλο ένα, που για εμένα είναι σημαντικό είναι το πλήθος των συνδέσεων usb 3.0, μιας και πλέον χρησιμοποιώ μόνο usb 3.0 συσκεύες (4 εξωτερικούς δίσκους και άλλα 5-6 φλασάκια-οι δίσκοι είναι πάντα συνδεδεμένοι στο pc).
Θα μου πεις ότι μπορώ να προσθέσω με καμιά καρτούλα pci, αλλά άμα κάνω SLI κάποια στιγμή, ο χώρος μειώνεται αρκετά και δε νομίζω ότι θα χωρέσει κάποια καρτούλα εκεί, χώρο που ίσως χρειαστώ για καμιά καρτούλα ήχου πχ :D
Όπως και το wifi θα ήθελα να το υποστηρίζει χωρίς επιπλέον κάρτες.
Επίσης θα ήθελα να σε ρωτήσω 2 πραγματάκια στις κάρτες γραφικών άμα ξέρεις.
Τι διαφορά έχει η έκδοση ti από την απλή και αν με 2 κάρτες gtx660 σε sli θα έχω παρόμοιες επιδόσεις με μία gtx670 (όχι απαραίτητα ίδια επίδοση, απλά κοντά).
Επιμένω λίγο στην gtx660 γιατί σε 2-3 μήνες ίσως πάρω άλλη μία ίδια από έναν γνωστό μου (θα την αλλάξει και θα μου την δώσει δωρεάν :D ) και τις κάνω sli.
Άβαταρ μέλους
HAL13

Δημοσίευσηαπό T_K_L_L_LUIGI » 05 Φεβ 2013, 10:25

Τώρα αλλάζει το θέμα.Βασικά πρέπει να αποφασίσεις τη θέλεις γιατί έχεις αλλάξει άποψη αρκετά.

"Επίσης θα ενδιαφερόμουν αργότερα για λίγο overclock στον i5 και ίσως SLI" αυτό το "ίσως" τελικά έγινε σίγουρα γιαυτό δεν επέμενα στο sli!Όντως υπάρχει ένα μικρό θέμα με την συμβατότητα,αν καταφέρεις να βρεις κάνα cpu ίσα ίσα για το post για να το φλασάρεις καλά θα είναι,τώρα για να μην μπλέκεις θα βρούμε κάτι σε z77.Όσο αφορά το wifi υπάρχουν μητρικές με wifi αλλά θα μας φάει πολλά λεφτά από το budget,θα μπορούσες να πάρεις ένα usb flash με καμιά κεραιούλα να κάνεις την δουλειά σου,αλλά αν θέλεις οπωσδήποτε wifi θα το κοιτάξουμε.

"Δεν αναφέρομαι σε extreme gaming σε extra full αναλύσεις κλπ, απλά να παίζει αξιοπρεπώς τα καινούργια παιχνιδάκια σε normal αναλύσεις"

Επίσης αλλαγή στην άποψη.Εννοείτε με 2 660 θα έχεις καλύτερες επιδόσεις,αλλά επίσης θα έχεις περισσότερο θόρυβο και διπλάσια κατανάλωση ρεύματος!!!Στο παρακάτω link θα δεις την διαφορά του sli με την 670-680 και άλλες κάρτες.
http://lanoc.org/review/video-cards/595 ... ce?start=2

H 660ti είναι μια βελτιωμένη έκδοση της 660.
http://www.anandtech.com/show/6276/nvid ... r-family/5
Στο metro 2033 βλέπεις κάποια καρέ παραπάνω.Θα στην πρότεινα γιατί είναι σαφώς καλύτερη από την 660 αλλά τώρα μου λες ότι υπάρχει πιθανότητα να σου δώσει ένας φίλος σου την 660,οπότε τζάμπα συζητάμε για την 660ti...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
T_K_L_L_LUIGI

Επόμενο

Επιστροφή στο PC Hardware

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB