Βοήθεια για αναβάθμηση

Desktop, laptop, tablets, περιφερειακά

Βοήθεια για αναβάθμηση

Δημοσίευσηαπό Koel700 » 27 Ιαν 2013, 01:08

Καλησπέρα παίδες ψάχνω βοήθεια γιατί σκέφτομαι να αναβαθμίσω το PC μου και δεν έχω ΚΑΜΙΆ ιδέα από Hardware. Έχω αυτό ==>

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/en ... html?dnr=1

Έχει i5 750 @ 2.67ghz ΜΕ MSI 2A90H motherboard ΜΕ 4gb ram ΜΕ Nvidia GT230 1.5GB όλες οι ιδικές λεπτομέρειες είναι στο link πιο πάνω :-)

ΛΟΙΠΌΝ σκέφτομαι να προχωρήσω σε 12gb ή 16gb RAM και να βάλω μια Nvidai GTX 670 2gb....
Αυτό που λέω μπορει να συμβεί καν ?
Θα έχει πρόβλημα συμβατότητας η κάρτα γραφικών με την motherboard ή με το CPU ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα συμβατότητας DDR3 DDR5 ή οτιδήποτε τέτοιο, έχω αρκετά slots, τo pc μου θα δεχτή τα 12gb RAM, το τροφοδοτικό μου θα την παλέψει καν ?

Υ.Γ Όποιος σκεφτεί να μου πει ότι η κάρτα γραφικών απλά δεν θα χωρέσει στο minitower μου, έχω αγορασει είδη full tower case..
ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΜΗΝ ΠΆΝΕ ΚΟΝΤΆ ΣΤΑ 450€ ΧΑΜΈΝΑ ΣΕ INCOMPATIBILITIES
Τελευταία επεξεργασία από Koel700 και 27 Ιαν 2013, 22:08, έχει επεξεργασθεί 4 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Koel700

Δημοσιευσεις : 62

Δημοσίευσηαπό T_K_L_L_LUIGI » 27 Ιαν 2013, 01:39

Φίλε αν θέλεις να κάνεις αναβάθμιση θα πρέπει να προσέξεις στις μνήμες γιατί η δικιά σου υποστηρίζει τα εξής
==================================================================================
4 * 240-pin DDR3 DIMM slots Supports Dual Channel DDR3 1333/ 1066MHz non-ECC , un-buffered memory (Max 8GB)
==================================================================================
Άρα μιλάμε για 8gb το μέγιστο σε μνήμη και επίσης το πολύ 1333Mhz.Επίσης αν θέλεις να βάλεις καλύτερη κάρτα πρέπει να πάρεις ένα μεγαλύτερο τροφοδοτικό κοντά στα 600W και αν γίνεται να έχει 80+ bronze και πάνω ένδειξη.Θα το ψάξω καλύτερα απλά πάνω κάτω αυτούς τους περιορισμούς έχεις.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
T_K_L_L_LUIGI

Δημοσιευσεις : 1017

Δημοσίευσηαπό Koel700 » 27 Ιαν 2013, 12:10

Άρα με λίγα λόγια (επειδή όπως σου είπα σε τέτοια είμαι στόκος) εγώ από αυτά που μου είπες καταλαβαίνω ότι:
1) Έχω 4 υποδοχές για μνήμη αλλά επειδή η motherboard είναι της πλάκας παίρνει maximun συνολικά 8gb RAM, άρα με 2x 4gb RAM crossair ddr3 1333mhz είμαι coble ?
2) Εννοείτε ότι θα βάλω 64bit λογισμικό εε ??
3) Πρέπει να βάλω στην λίστα ένα τροφοδοτικό 600w 80+bronge
Ερώτησης, ο επεξεργαστής και η motherboard θα δεχτούν το καινούργιο τροφοδοτικό ή και εκεί έχω περιορισμούς ή άλλα περίεργα με τα υπόλοιπα στο pc ??
(Θεωρώ δεδομένο ότι το τροφοδοτικό που μου λες το σηκώνει η κάρτα γραφικών)
Επειδή (λογικά) η κάρτα γραφικών θα βγάζει περισσότερη ζεστή, μπορώ να βάλω κι άλλη ψύχρα, θα την σηκώνει το τροφοδοτικό κτλ ??
Άβαταρ μέλους
Koel700

Δημοσίευσηαπό Devil_7 » 27 Ιαν 2013, 12:50

1)2x4gb μου φαίνεται δύσκολο. Μάλλον για 4χ2gb πας αλλά πρέπει να το ψάξεις.
3)Δεν θα έχεις πρόβλημα σε τίποτα από αυτά που αναφέρεις.
Άβαταρ μέλους
Devil_7

Δημοσιευσεις : 159

Δημοσίευσηαπό jmaster18 » 27 Ιαν 2013, 16:31

Αν το θες για gaming δε χρειαζεται να ξεπερασεις τα 8GB μνημης. Οπως λεει και ο Devil_7 καλυτερα να βαλεις 4x2GB γιατι δεν υποηστηριζουν ολες οι μητρικες (κυριως μητρικες αυτου του ειδους) DIMMs των 4GB. Με 450 ευρω δεν παιρνεις και 670 και τροφοδοτικο και 8 gb μνημη ομως :(
Άβαταρ μέλους
jmaster18

Δημοσιευσεις : 236

Δημοσίευσηαπό Koel700 » 27 Ιαν 2013, 22:24

Έχω βρει την 670 με 410€ σε Κοτσόβολο, έχω βρει στο πλαίσιο τροφοδοτικό (600w 80+bronge) με 80€
και η μνήμες 4χ2gb στα 15€ η μια άρα 60€, σύνολο 550€
Τι να κάνουμε :-\ τουλάχιστον θα έχουμε πολύ καλό gaming pc για τα επόμενα 3-4 χρόνια άνετα ;-)
!! THANK YOU GUYZ !!
Τελευταία επεξεργασία από Koel700 και 27 Ιαν 2013, 22:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Koel700

Δημοσίευσηαπό Devil_7 » 27 Ιαν 2013, 22:29

Άμα το θες μόνο για gaming γιατί δεν περιμένεις να αγοράσεις ένα ps4 να ησυχάσεις? Το έχεις σκεφτεί καθόλου σαν επιλογή?
Άβαταρ μέλους
Devil_7

Δημοσίευσηαπό Koel700 » 27 Ιαν 2013, 23:16

Μπαααα, το ps4 θα το πάρω 3-4 χρόνια μετά την κυκλοφορία του (και αν) διότι έχω είδη ps3 με αρκετά games, στα games στις κονσόλες δεν υπάρχουν ούτε mods ούτε skins ούτε save editors (βλέπε πόσο κατακαημένος είναι κάποιος πού έχει το skyrim σε κονσόλα) επίσης στο pc τα games θα κοστίζουν το ίδιο σε αντίθεση με το ps4 που ακούγετε ότι θα κοστίζουν 70€+
Βάλε ότι στα FPS δεν μπορώ να πετύχω κάποιον με controller ούτε κατά λάθος :P
Και ότι τα RPG είναι meant-to-be-played-to-PC
Για pc με βλέπω να πηγαίνω...
Άβαταρ μέλους
Koel700

Δημοσίευσηαπό Devil_7 » 27 Ιαν 2013, 23:32

Βασικά νόμιζα ότι δεν έχεις ps3 γι' αυτό και θες και pc για gaming. Τώρα που μου το είπες μου φαίνονται ακόμα πιο υπερβολικό να δώσεις τόσα λεφτά που δεν ξέρω καν αν θα είναι αρκετά για 3-4 χρόνια.
Οι λόγοι που αναφέρεις βέβαια έχουν λογική οπότε άμα έχεις και τα χρήματα δεν μου πέφτει λόγος.

(βλέπε πόσο κατακαημένος είναι κάποιος πού έχει το skyrim σε κονσόλα) Αυτό γιατί το λες? Σε ρωτάω γιατί το παίζω τώρα και μου έχουν μείνει και δύο τρόπαια για το platinum το οποίο θα είναι και το πρώτο μου.
Άβαταρ μέλους
Devil_7

Δημοσίευσηαπό Koel700 » 28 Ιαν 2013, 00:52

Ξέρεις τι, όταν το πήρα αυτό το pc δεν ήταν καινούργιο και το έχω κρατήση 3 χρόνια τώρα, έτσι απλά σκέφτομαι ότι αν βάλω κιαλλη μνήμη και μια πάρα πάρα πολύ καλή κάρτα γραφικών όσο η 670 (που ακούω ότι σκίζει) τότε σίγουρα θα βγάλω τρελές ώρες και σίγουρα θα βγάλει τα λεφτά της για 4 χρόνια

ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ=>
Σου έχω 4 λέξεις..SKYRIM Nexus Mod Manager...
Εκτός του ότι οπτικά και ακουστικά που είναι γιγατόνους καλύτερο στο pc, υπάρχουν 100αδες πράγματα που δεν βγάζουν νόημα και έχουν διορθωθεί στο pc μέσω MODS, πράγμα που η Bathesda δεν έχει φτιάξει και ούτε πρόκειτε όπως...
1) Όταν γινεσαι thane of .... ουσιαστικά κερδίζεις την αδεία να αγορασεις σπίτι, το οποίο αν σκεφτείς τη καλό έκανες στην πόλη είναι αστείο reward
2) Δεν υπάρχει arrow-smithing και έτσι μένεις μόνο στο να κλέβεις/αγοράζεις αν έχουν οι npc's
3) Δεν μπορείς να αγορασεις pouches & bondeliers ώστε να αυξήσης τα πράγματα που κουβαλάς
4) Δεν υπάρχouv dragonbone/scale weapons το οποίο είναι παράξενo
5) Υπάρχουν 100αδες fan-made όπλα όπως το ξίφος τον ιονών (thundercats) όπλα από το Final Fantasy και πολλά άλλα, ακόμα και νέες armor light & heavy, νέα spells κτλ κτλ κτλ
6) Υπάρχουν mods που κάνουν το παιχνίδι πιο ρεαλιστικό και δύσκολο όπως το να μην σκοτώνονται όλοι οι δράκοι σε οποιοδήποτε level και αν είσαι (ρε φίλε με δράκο παλευεις και είσαι level 4 ΈΛΕΟΣ)
7) Yπάρχουν 10αδες σπίτια να βάλεις αντί να αγοράζεις ή αν θες φτιάξε το δικό σου με το free SDK βάλε το όπου θες με ΟΤΙ θες εσύ να έχει μέσα
8) Δεν σταματάνε οι ΒΛΑΜΜΈΝΟΙ followers σου στις πόρτες/διαδρόμους
9) Όσο να ναι ένας moder ενδιαφέρετε πιο πολύ για το game από την ίδια την Bathesda και αυτό φαίνεται ότι υπάρχουν όντως κάπου στα 200+bugs ακόμα και σήμερα τα οποία έχουν φτιαχτή με unofficial mod/patch ενώ στις κονσόλες ακόμα πολλοί δεν μπορούν να έχουν την καλύτερη follower Mjoll
γιατί δεν τους δίνη την πίστα της λόγο ενός bug ή δεν φορτώνη το alchemy lab στο σπίτι στο Whiterun
Γενικός η Bathesda έχει ένα αστείο βιογραφικό για full buged games.

KAI EΓΩ ΣΟΥ ΕΊΠΑ ΜΟΝΌ ΛΙΓΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΌ ΤΙΣ 10000+ ΜΟDS, ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΑΝ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ NEXUS MOD MANAGER Ή ΔΕΙΣ ΣΤΟ YOUTUBE TA MODS KAI ΔΕΙΣ ΤΙ ΈΧΟΥΝ ΦΤΙΆΞΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΠΤΙΚΑ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ Ή ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΣΤΕΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ (ΟΠΩΣ ΤΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΒΕΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ) ΓΕΝΙΚΟΣ ΘΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΒΕΤΑ ΕΚΔΟΣΗ (ΘΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΟΝΤΩΣ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΟΣ :p )
και δεν έχει βαθμό δυσκολίας το moding, είναι όλα έτοιμα για copy paste σε συγκεκριμένο αρχείο και είσαι coble
Άβαταρ μέλους
Koel700

Επιστροφή στο PC Hardware

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB