Αναβαθμιση

Desktop, laptop, tablets, περιφερειακά

Δημοσίευσηαπό mariodm22 » 27 Απρ 2013, 11:22

Αξίζει να αγοράσω ,αν βρω, για gaming των σημερινών games έναν phenom ii x4 840 phenom ii x4 955 σε motherboard με am2+ socket ? Υπάρχει phenom ii x4 955 στα 95w ?
mariodm22

Δημοσιευσεις : 753

Δημοσίευσηαπό T_K_L_L_LUIGI » 27 Απρ 2013, 13:50

Οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές είναι κλειδωμένοι οπότε δεν μπορείς να τους κάνεις overclock εκτός και αν έχεις την κατάλληλη μητρική οπότε και θα γίνει αλλά και πάλι θα ξεπεράσεις τα 95w στον επεξεργαστή.Γενικά οι 95w βγήκαν μόνο σε OEM έκδοση οπότε δεν παίζει να τους βρεις σε μαγαζιά.Ο πιο φτηνός που βρήκα είναι στο ebay http://www.ebay.co.uk/itm/AMD-Phenom-II ... 3f245428b8 μεταχειρισμένος φυσικά.Θα ψάξω να δω αν αξίζει η αλλαγή αλλά νομίζω ότι για αυτή την κάρτα χρειάζεσαι το κάτι παραπάνω σε επεξεργαστή και μητρική για να πάρεις τα μέγιστα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
T_K_L_L_LUIGI

Δημοσιευσεις : 1017

Δημοσίευσηαπό mariodm22 » 27 Απρ 2013, 17:40

Τι διαφορά έχει ο 95w με τα 125w ? Είναι ίδιοι στις επιδόσεις ? βασικά Στην συγκεκριμένη μητρική (asus Μ3Α http://www.asus.com/Motherboards/M3A/ που αναγράφεται και πάνω ) είχα κάνει overclock το παλιό μου cpu , έναν athlon 64 x2 5200 , 2.6ghz , μέχρι 3.2ghz περίπου . Τον phenom 9600 από 2.3 άντε στα 2.5 . Η συγκεκριμένη μητρική αν και δεν αναφέρεται στο site της asus οτι τον δέχεται μπορώ να τον βάλω ? Αυτός ο επεξεργαστής θα είναι καλός για μελοντικό gaming όπως splinter cell blacklist και λοιπά μαζί με το υπόλοιπο σύστημα και την 7870 ? Πάντως πολύ καλή τιμή και σε ευχαριστώ που έψαξες και βρήκες κάτι καλό .

Το ξέρω πως ρωτάω πολλά απλά θέλω να δω τι επιλογές έχω για το αν αξίζει να δώσω λίγα χρήματα και να αναβαθμίσω το υπάρχων σύστημα για την ώρα ή να δώσω αρκετά παραπάνω και να φτιάξω κάτι πιο μελλοντικό ...

Βασικά θα σου κάνω και μία ακόμα ερώτηση .
Έτσι όπως το βλέπω πρέπει να αλλάξω την μητρική και κατα συνέπεια όλο το συστημα . Το τροφοδοτικό που έχω ( Chieftec GPS 500w - 24 pin ) για αρχή αν από όλο το σύστημα αλλάξω cpu , ram , motherboard , θα είναι αρκετό ? Επίσης για gaming μελλοντικό θα παίζω στα ultra ?

Αν βάλω Motherboard : Asus m5a97 R2.0
cpu : amd fx 6300 95w
ram : Corsair RAM DDR3 8GB (2x4)Kit 1600MHz Vengeance C8
και το υπόλοιπο θα είναι
Psu : Chieftec GPS 500w-24 pin
gpu : Sapphire 7870 Ghz OC 2gb

Και κατα την γνώμη σου να βάλω καλύτερα έναν phenom ii x4 965 BE και στο μέλλον αν χρειαστεί να τον ξεκλειδώσω σε 6core ή τον Amd fx 6300 ? Αλλά αν βάλω τον phenom που είναι 125w θα τραβάει με το συγκεκριμένο τροφοδοτικό και τα υπόλοιπα parts που σου έγραψα παραπάνω ?

Δεν έχω άλλες ερωτήσεις ...
mariodm22

Δημοσίευσηαπό mariodm22 » 06 Μάιος 2013, 19:54

Einai kalo motherboard to Ashrock 960GM-GS3 FX gia fx 6300 kai overclocking h na paw gia Asus M5A97 R.2 ?
mariodm22

Δημοσίευσηαπό mariodm22 » 22 Μάιος 2013, 13:54

kALHMERA . THELW NA FTIAKSW ENA PC GIA ENAN FILO MOU KAI EXW LIGO PROBLHMA STHN EPILOGH CPU . AMD FX 6350 H AMD FX 8320 ? TO CPU THA EINAI KURIWS GIA GAMING OPWS CRYSIS 3 , BATTLEFIELD 4 .
mariodm22

Δημοσίευσηαπό T_K_L_L_LUIGI » 22 Μάιος 2013, 15:35

Έχουμε και λέμε μάριε για να τελειώνουμε.Η διαφορά του 125w με τον 95w έχει να κάνει με το γεγονός ότι η εταιρία διόρθωσε το stepping,που χρησιμοποιούσε οπότε καταφέρανε να μειώσουν την ενέργεια που απαιτεί ο επεξεργαστής και από 125w πήγε στα 95w.Αυτό έχει τα πλεονεκτήματα της μικρότερης κατανάλωσης,χαμηλότερον θερμοκρασιών καθώς και της γενικότερης ποιότητας κατασκευής η οποία επιτρέπει καλύτερες συνθήκες για overclocking.Οπότε σε stock θα έχει τις ίδιες επιδόσεις με έναν παλαιότερο 125w απλά θα μπορείς να το φτάσεις πιο ψηλά αν θέλεις.

Τώρα όσο αφορά την μητρική που λες προφανώς και ο κάθε επεξεργαστής είναι μοναδικός.Μπορεί να έχουμε τον ίδιο επεξεργαστή αλλά εμένα από την φύση του να μπορεί να φτάσει λίγο ψηλότερα.Που είδες ότι ο phenom x4 955 δεν ταιριάζει;
http://www.asus.com/Motherboards/M3A/#s ... CPU_Phenom X4 9550 (HD9550WCJ4BGH),2.2GHz,rev.B3,95W,SocketAM2+,Quad-Core

Τώρα όσο αφορά την κάρτα 7870 είναι μια πολύ καλή κάρτα γραφικών και ο 955 είναι μια χαρά δεν νομίζω να σου δημιουργήσει πρόβλημα άντε να χάσεις ελάχιστα καρέ.

Τώρα όσο αφορά το τροφοδοτικό είσαι στις ελάχιστες απαιτήσεις της κάρτας.Θα σου πρότεινα να πάρεις ένα καινούργιο τροφοδοτικό από 650w και πάνω προκειμένου να προσέχεις και να τροφοδοτείς το σύστημα σου καλά.Αν πας σε τέτοια αγορά το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξεις δεν θα είναι τα watt αλλά θα κοιτάξεις τα +12 volt να σου βγάζουν πάνω από 28 αμπέρ.

Τώρα για αναβάθμιση που λες καλό θα ήταν να πάρεις τον 955 και να προχωρήσεις σε μια καλή αναβάθμιση στο μέλλον,μιας και ο x4 955 σε σχέση με τον ξεκλειδωμένο 965 δεν θα έχεις τρελή διαφορά.Καλύτερα στο μέλλον μια και καλή αναβάθμιση.Για να δεις να θα τραβάει θα πρέπει να δούμε γενικά τι τραβάει το σύστημά σου.Ο phenom 955 θα τραβάει 95w+200w η κάρτα(σε gaming) στο περίπου από review που διάβασα βάλε και μερικές συσκευές ακόμα,ίσως να φτάνεις στα 500 οπότε μάλλον θα χρειαστείς καλύτερο τροφοδοτικό σου δίνω και ένα link να δεις στο περίπου τι χρειάζεσαι.
http://images10.newegg.com/BizIntell/to ... index.html

Στα ultra δεν θα παίζεις γιατί πάντα θα βγαίνει ένα παιχνίδι που θα σου βγάζει την κάρτα σου off αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ευχαριστηθείς το gaming σε αυτή την κάρτα.Πιστεύω έκανες καλή επιλογή στην κάρτα και αν στο μέλλον είσαι εντάξει οικονομικά παίρνεις η μια δεύτερη κάρτα ή μια καλύτερη που θα υπάρχει τότε.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
T_K_L_L_LUIGI

Δημοσίευσηαπό T_K_L_L_LUIGI » 22 Μάιος 2013, 15:43

mariodm22 έγραψε:kALHMERA . THELW NA FTIAKSW ENA PC GIA ENAN FILO MOU KAI EXW LIGO PROBLHMA STHN EPILOGH CPU . AMD FX 6350 H AMD FX 8320 ? TO CPU THA EINAI KURIWS GIA GAMING OPWS CRYSIS 3 , BATTLEFIELD 4 .

Για gaming θα είναι καλύτερος ο 6350 μιας και έχει καλύτερους χρονισμούς ο 8320 αν και είναι ανώτερος θα κάνεις καλύτερη δουλειά σε multitasking εφαρμογές και επειδή τα παιχνίδια δουλεύουν με λίγους πυρήνες καλύτερα πάρε τον 6350 και ότι γλυτώσει ας το δώσει στην κάρτα γραφικών.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
T_K_L_L_LUIGI

Προηγούμενη

Επιστροφή στο PC Hardware

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB