Αγορά μητρικής καρτας. (motherboard)

Desktop, laptop, tablets, περιφερειακά

Δημοσίευσηαπό platonxii » 06 Ιαν 2016, 12:39

Καλημέρα. Ρε παίδες. Ψυχραιμία.

Όταν έρθει με το καλό η μητρική του παλικαριού, θα κοτσάρει πάνω τον CPU και αν boot-άρει όλα καλά. Αν δεν boot-άρει θα δάνειστει κάποιον συμβατό CPU για να κάνει το BIOS Update. Όσο για το πόσο επικίνδυνο είναι ένα BIOS Update εν έτει 2015, Thou Lord, όσο το να εγκαθιστάς drivers που κατέβασες εσύ και όχι από το auto update. Συνεπώς προσοχή στις εκδόσεις και στα revision των μητρικών σας, κατεβάστε τα ανάλογα αρχεία και δεν θα έχετε πρόβλημα κανένα.
Άβαταρ μέλους
platonxii

Δημοσιευσεις : 44

Δημοσίευσηαπό jack124 » 06 Ιαν 2016, 14:03

platonxii έγραψε:Καλημέρα. Ρε παίδες. Ψυχραιμία.

Όταν έρθει με το καλό η μητρική του παλικαριού, θα κοτσάρει πάνω τον CPU και αν boot-άρει όλα καλά. Αν δεν boot-άρει θα δάνειστει κάποιον συμβατό CPU για να κάνει το BIOS Update. Όσο για το πόσο επικίνδυνο είναι ένα BIOS Update εν έτει 2015, Thou Lord, όσο το να εγκαθιστάς drivers που κατέβασες εσύ και όχι από το auto update. Συνεπώς προσοχή στις εκδόσεις και στα revision των μητρικών σας, κατεβάστε τα ανάλογα αρχεία και δεν θα έχετε πρόβλημα κανένα.

Έχεις δίκιο σε αυτό γιατί εγώ δεν είχα προσέξει ότι ήταν USA έκδοση η μητρική μου και κατέβασα την Europe και ίσως γι αυτό να υπήρξε πρόβλημα με τον επεξεργαστή μου που είπα πιο πάνω
Οπότε μεγάλη προσοχή το Bios Update
Άβαταρ μέλους
jack124

Δημοσιευσεις : 293

Δημοσίευσηαπό AClolipop » 06 Ιαν 2016, 20:46

καλησπερα,,ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας αλλα ακομα δεν εχω καταλαβει δεν ξερω και πολλα πραγματα με bios, εκδοσεις και τετεια..γιαυτο επειδη δεν εχω καταλαβει ακομα τι να κανω οταν μου ερθει το motherboard? τι να κιταξω? οταν βαλω τον i5 4690k και δεν δουλευει τι θα πρεπει να κανω? παρακαλω μαγκες λιγη βοηθεια ακομα....
AClolipop

Δημοσιευσεις : 17

Δημοσίευσηαπό jack124 » 06 Ιαν 2016, 23:55

Λοιπόν αν το βάλεις και δεν κάνει boot θα πρέπει να δανειστείς έναν επεξεργαστή για να τον βάλεις και να κάνεις το update αλλά μπορείς και να το πας σε κανέναν που ξέρει και να στο κάνει εκείνος
Αν δουλεύει μην ασχοληθείς καν θα είσαι οκ ;)
Άβαταρ μέλους
jack124

Δημοσίευσηαπό AClolipop » 07 Ιαν 2016, 00:10

Οκ φίλε ευχαριστώ για την βοήθεια..κάτι ακόμα..αν δουλεύει αλλά με την παλιά έκδοση η κάτι τέτοιο τέλος πάντων θα ήταν καλύτερο να είχα την Κυνουρίας? Με βοήθεια στις επιδόσεις μου η νέα έκδοση ?
AClolipop

Δημοσίευσηαπό platonxii » 07 Ιαν 2016, 00:37

Νόμος της πληροφορικής. Ο,τι δουλεύει, ΔΕΝ το πειράζουμε! :P
Άβαταρ μέλους
platonxii

Δημοσιευσεις : 44

Δημοσίευσηαπό jack124 » 07 Ιαν 2016, 13:02

Όχι δεν θα το πειράξεις αν δουλεύει !! Δεν βλέπεις διαφορά σε επιδώσεις .. Εξάλλου το λένε και στα Site που έχουν τις μητρικές "αν δεν υπάρχει πρόβλημα με την λειτουργία του υπολογιστή δεν συνιστάται ενημέρωση"
Άβαταρ μέλους
jack124

Δημοσίευσηαπό AClolipop » 07 Ιαν 2016, 14:48

Αν έχω την παλιά έκδοση και δουλεύει υπάρχει πιθανότητα να πάθει κάτι ο επεξεργαστής η να καεί κάτι ? Πιστεύω θα ήταν καλύτερα να έχω την Κενουργια έκδοση..τι λέτε και εσείς μια τελευταία διευκρίνηση.
AClolipop

Δημοσίευσηαπό jack124 » 07 Ιαν 2016, 22:44

Δεν πρόκειται να καεί από την στιγμή που θα ανοίξει ο υπολογιστής με αυτό τον επεξεργαστή .. Δεν θα ανοίγει καν αν έχει κάποιο πρόβλημα με την συμβατότητα οπότε θα είσαι κομπλέ από την άλλη είναι δικιά σου επιλογή αν θες να κάνεις update ή όχι δεν το συνιστώ καθόλου γιατί αν γίνει κάτι ( πχ κοπεί το ρεύμα την ώρα εκείνη) η μητρική δεν θα δουλεύει μετά..
Σπάνια φαινόμενα αλλά μην το διακινδυνεύσεις καλύτερα ;)
Άβαταρ μέλους
jack124

Δημοσίευσηαπό AClolipop » 08 Ιαν 2016, 14:16

Οκ φίλε..αλλά από την στιγμή που βγαίνει Κενουργια έκδοση θα ήταν καλό να κάνω το update...τώρα όμως αν δεν αλλάζει κάτι με το update η χωρίς τότε δεν θα το κάνω....να ρωτήσω κάτι.ποσει ώρα κάνει για να γίνει το update και τι αλλάζει με το update... Ρωτάω για να ξέρω γιατί δεν πολυγνωριζω τέτοια πράγματα..
AClolipop

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο PC Hardware

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB