Όσο αφορά tutorials για χτήσιμο προτείνω το παρακάτω. Είναι από το γνωστό site newegg και είναι πολύ καλό.
- Τώρα είναι 05 Ιούλ 2025, 14:53 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Hardware how-to
41 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 2 από 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Θελω οπωσδηποτε συμβουλη και βιντεακι για το πως αλλαζεις ψυκτρα χωρις να στραβωσεις τις ακιδες του επεξεργαστη (εννοω οταν η παστα ειναι σκληρη και δεν ξεκολλαει). Ειχα ενα τετοιο θεματακι με την δικη μου ψυκτρα που ειναι τεραστια και οταν την εβγαλα μια φορα βγηκε και ο επεξεργαστης στραβωνοντας μου μερικες ακιδες.
-
Ernesto - Δημοσιευσεις : 239
Ernesto έγραψε:Θελω οπωσδηποτε συμβουλη και βιντεακι για το πως αλλαζεις ψυκτρα χωρις να στραβωσεις τις ακιδες του επεξεργαστη (εννοω οταν η παστα ειναι σκληρη και δεν ξεκολλαει). Ειχα ενα τετοιο θεματακι με την δικη μου ψυκτρα που ειναι τεραστια και οταν την εβγαλα μια φορα βγηκε και ο επεξεργαστης στραβωνοντας μου μερικες ακιδες.
Θα βάλεις τον υπολογιστή σου να δουλέψει κάνα μισάωρο πριν κάνεις την αλλαγή και λόγο θερμοκρασίας η πάστα θα έχει ζεσταθεί και θα βγει πιο εύκολα.Δεν στραβώνουν οι ακίδες βγάζοντας την ψύκτρα!

-
T_K_L_L_LUIGI - Δημοσιευσεις : 1017
κάρτες γραφικών
Γειά σας αλάνια θα ήθελα να κάνω μια ερωτησουλα για κάρτες γραφικών θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας ποιά κάρτα γραφικών από αυτές που θα αναφέρω παρακάτω να παρω για το gaming pc που θελω να φτιαξω? ειναι η παρακάτω:
XFX AMD RADEON R9 280X 3GB KAI
XFX RADEON R9 285 2GB
ΠΟΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΗΤΕΡΗ ΘΕΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!??
XFX AMD RADEON R9 280X 3GB KAI
XFX RADEON R9 285 2GB
ΠΟΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΗΤΕΡΗ ΘΕΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!??
-
ANGELforGAMES - Δημοσιευσεις : 8
PC KARTES GRAFIKON
γεια σου φιλε και ευχαριστω για την πληροφορια.
παιζω πολυ league of legend και call of duty αλλά επειδή τώρα θέλω να φτιαξω κενουργιο pc δεν ξερω τη καρτα γραφικων να βαλω γιρως στα 200 με 250 ευρω.
θα φτιαξω pc με intel core i5 3,4ghr/// 8gb ram ///τροφοδοτικό 800w///μητρικη μια asus των 100 ευρω//και δεν ξερω τη καρτα γραφικων να βαλω για να ειμαι στα πληρης αναλυση και FPS..ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΗΣ ΝΑ ΚΑΝΩ???
παιζω πολυ league of legend και call of duty αλλά επειδή τώρα θέλω να φτιαξω κενουργιο pc δεν ξερω τη καρτα γραφικων να βαλω γιρως στα 200 με 250 ευρω.
θα φτιαξω pc με intel core i5 3,4ghr/// 8gb ram ///τροφοδοτικό 800w///μητρικη μια asus των 100 ευρω//και δεν ξερω τη καρτα γραφικων να βαλω για να ειμαι στα πληρης αναλυση και FPS..ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΗΣ ΝΑ ΚΑΝΩ???
-
PC KARTES GRAFIKON
Φιλε μου, που θα ανακοινωθουν οι νεες κάρτες γραφικων και τη μου προτεινης να κανω για να εχω ενα pc αξιοπιστο με καλο gaming στα fps και σε ότι αλλο?
-
Re: Hardware how-to
Ernesto έγραψε:Θελω οπωσδηποτε συμβουλη και βιντεακι για το πως αλλαζεις ψυκτρα χωρις να στραβωσεις τις ακιδες του επεξεργαστη (εννοω οταν η παστα ειναι σκληρη και δεν ξεκολλαει). Ειχα ενα τετοιο θεματακι με την δικη μου ψυκτρα που ειναι τεραστια και οταν την εβγαλα μια φορα βγηκε και ο επεξεργαστης στραβωνοντας μου μερικες ακιδες.
Δεν χρειάζεται να βγάλεις τη cpu. Ξεκουμπωσε μονο το κλιπ της ψυκτήρας και βγαίνει απλά. Ακόμα και να τη βγαλεις δεν στραβωνουν οι ακιδες , μονο κατά τη τοποθέτηση θέλει προσοχή.
-
diver_gr - Δημοσιευσεις : 447
Δες αυτο το βιντεακι για να βοηθηθεις, αλλα ειναι απλη διαδικασια:
https://www.youtube.com/watch?v=BWG73Mom4cY
https://www.youtube.com/watch?v=BWG73Mom4cY
In NINTENDO we trust.
Everyone's a critic without knowledge..
Everyone's a critic without knowledge..
-
3nws1th5 - Δημοσιευσεις : 210
Ζητώ την βοήθεια του κοινού. Καρέτσο, εσύ που είσαι ειδικός και κατσαβιδάκιας, δώσε τα φώτα σου.
Το PC μου τα έφτυσε κι αναγκαστικά θα πάω για νέο. Ο σκληρός μας αποχαιρέτησε κι ούτως ή άλλως είχα σκοπό να πάρω νέο τα Χριστούγεννα (τον είχα σχεδόν 10 χρόνια), οπότε απλά θα πάει το έξοδο μερικούς μήνες μπροστά και τα Χριστούγεννα δεν θα πάρω δώρο στον εαυτό μου...
Δεν με νοιάζει να είναι τούμπανο. Δεν με νοιάζει να παίζει τα πάντα στο Ultra. Ωστόσο, με νοιάζει να παίζει τα πάντα, όμως. Πιο πολύ, ομολογώ ότι κακόμαθα με τον προηγούμενο και δεν θέλω να χρειαστώ αναβάθμιση για τα επόμενα 3-4 χρόνια τουλάχιστον. Από την άλλη, τον προηγούμενο τον είχα πάρει με 450-500€ και ομολογώ ότι δεν έχω κανένα σκοπό να ξοδέψω παραπάνω λεφτά για να παίζω παιχνίδια στο σπίτι, είτε τα είχα είτε όχι.
"Ψήνω" τον παρακάτω, που αυτή τη στιγμή τον έχει σε προσφορά το Public. Είναι εκεί στο service κι ο δικός μου και πέρα από την κάρτα γραφικών που θα ανακυκλώσω (550Ti), ελπίζω ότι θα καταφέρω να ανακυκλώσω και 4GB επιπλέον RAM. Αν όχι, μάλλον θα κοτσάρω επιτόπου, αφού θα το ανοίξουμε που θα το ανοίξουμε για να κάνουμε τράμπα τη κάρτα.
http://www.public.gr/product/computers-and-software/statheroi-ypologistes/desktop-pc/hp-110-329nv-desktop-pc/prod7160174pp/
Αυτό που με προβληματίζει είναι ο i3. Θα με βγάλει ή θα χρειαστώ αναβάθμιση σε 1-2 χρόνια; Για i5 που έψαξα, οι τιμές πάνε από 600-700€ και πάνω και δεν έχω σκοπό να δώσω τόσα για να παίζω παιχνίδια. Έκανα και μία απόπειρα για καστομιά, αλλά είμαι εντελώς άσχετος (π.χ. που να ξέρω τι τροφοδοτικό ή μητρική χρειάζομαι πραγματικά), είμαι αρκετά δύσπιστος (θα πάω σε συνοικιακό, αν είναι, γιατί Πλαίσιο δεν εμπιστεύομαι με την καμία κι από αλυσίδες δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική) κι εφόσον δεν έχω και λειτουργικό (Vista έχει το laptop της γυναίκας μου, όπως και το παλιό μου PC) η τιμή έτσι κι αλλιώς φεύγει στα 600€ και άνω. Γενικότερα, το έτοιμο της HP φαίνεται να έχει πολύ καλή τιμή λόγω οικονομίας κλίμακας για το λειτουργικό και το έχω σχεδόν αποφασίσει.
Αν δεν έχει κάποιος επιχειρήματα (Καρέτσοοοοοοοο) να μου πει ότι δεν θα τρέχει τίποτα από τα παιχνίδια που θα βγουν του χρόνου, έχω φύγει και τον έχω τσιμπήσει και σήμερα το απόγευμα.
Θυμίζω, στον υπολογιστή του link θα κοτσάρω 550Ti και επιπλέον 4GB Ram.
Σκέψεις; Ιδέες; Απόψεις;
ΒΟΗΘΕΙΑ!!!
Θυμίζω τις απόψεις μου περί PC gaming...
http://www.enternity.gr/Article/Blogs/PC-%CE%86%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B9/30973.html
Το PC μου τα έφτυσε κι αναγκαστικά θα πάω για νέο. Ο σκληρός μας αποχαιρέτησε κι ούτως ή άλλως είχα σκοπό να πάρω νέο τα Χριστούγεννα (τον είχα σχεδόν 10 χρόνια), οπότε απλά θα πάει το έξοδο μερικούς μήνες μπροστά και τα Χριστούγεννα δεν θα πάρω δώρο στον εαυτό μου...
Δεν με νοιάζει να είναι τούμπανο. Δεν με νοιάζει να παίζει τα πάντα στο Ultra. Ωστόσο, με νοιάζει να παίζει τα πάντα, όμως. Πιο πολύ, ομολογώ ότι κακόμαθα με τον προηγούμενο και δεν θέλω να χρειαστώ αναβάθμιση για τα επόμενα 3-4 χρόνια τουλάχιστον. Από την άλλη, τον προηγούμενο τον είχα πάρει με 450-500€ και ομολογώ ότι δεν έχω κανένα σκοπό να ξοδέψω παραπάνω λεφτά για να παίζω παιχνίδια στο σπίτι, είτε τα είχα είτε όχι.
"Ψήνω" τον παρακάτω, που αυτή τη στιγμή τον έχει σε προσφορά το Public. Είναι εκεί στο service κι ο δικός μου και πέρα από την κάρτα γραφικών που θα ανακυκλώσω (550Ti), ελπίζω ότι θα καταφέρω να ανακυκλώσω και 4GB επιπλέον RAM. Αν όχι, μάλλον θα κοτσάρω επιτόπου, αφού θα το ανοίξουμε που θα το ανοίξουμε για να κάνουμε τράμπα τη κάρτα.
http://www.public.gr/product/computers-and-software/statheroi-ypologistes/desktop-pc/hp-110-329nv-desktop-pc/prod7160174pp/
Αυτό που με προβληματίζει είναι ο i3. Θα με βγάλει ή θα χρειαστώ αναβάθμιση σε 1-2 χρόνια; Για i5 που έψαξα, οι τιμές πάνε από 600-700€ και πάνω και δεν έχω σκοπό να δώσω τόσα για να παίζω παιχνίδια. Έκανα και μία απόπειρα για καστομιά, αλλά είμαι εντελώς άσχετος (π.χ. που να ξέρω τι τροφοδοτικό ή μητρική χρειάζομαι πραγματικά), είμαι αρκετά δύσπιστος (θα πάω σε συνοικιακό, αν είναι, γιατί Πλαίσιο δεν εμπιστεύομαι με την καμία κι από αλυσίδες δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική) κι εφόσον δεν έχω και λειτουργικό (Vista έχει το laptop της γυναίκας μου, όπως και το παλιό μου PC) η τιμή έτσι κι αλλιώς φεύγει στα 600€ και άνω. Γενικότερα, το έτοιμο της HP φαίνεται να έχει πολύ καλή τιμή λόγω οικονομίας κλίμακας για το λειτουργικό και το έχω σχεδόν αποφασίσει.
Αν δεν έχει κάποιος επιχειρήματα (Καρέτσοοοοοοοο) να μου πει ότι δεν θα τρέχει τίποτα από τα παιχνίδια που θα βγουν του χρόνου, έχω φύγει και τον έχω τσιμπήσει και σήμερα το απόγευμα.
Θυμίζω, στον υπολογιστή του link θα κοτσάρω 550Ti και επιπλέον 4GB Ram.
Σκέψεις; Ιδέες; Απόψεις;
ΒΟΗΘΕΙΑ!!!
Θυμίζω τις απόψεις μου περί PC gaming...
http://www.enternity.gr/Article/Blogs/PC-%CE%86%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B9/30973.html
You’re in a desert walking along in the sand when all of the sudden you look down, and you see a tortoise. It’s crawling toward you. You reach down, you flip the tortoise over on its back...
-
lovesfool - Δημοσιευσεις : 15
Kαλημέρα φίλε.
Εγω θα σου πρότεινα κομμάτι κομμάτι και γνώμη μου είναι οτι θα είναι 2x καλύτερος μην πω παραπάνω απο το έτοιμο απλά υπάρχει το θέμα πως πρέπει να βρεις κάποιον να στο συναρμολογήσει...
FX-8320 Box 150
Asrock 970 Pro3 R2.0 71
Crucial 4GB DDR3-1600MHz 22
Kingston SSDNow V300 240GB 92
COOLERMASTER RS600-ACABB1-EU B2-SERIES 600W 60
Koyti apo 18
Dvd-r 12
MS WINDOWS DSP 8.1 64-BIT GR 107
Οι τιμές είναι απο το skroutz και βγαίνει 532 ευρώ
Μπορείς να βγάλεις το ssd και να βάλεις 1TB που έχει το hp αλλά γνώμη μου είναι SSD και αργότερα μπορείς να βάλεις 1tb για αποθηκευτικό χώρο.
Εγω θα σου πρότεινα κομμάτι κομμάτι και γνώμη μου είναι οτι θα είναι 2x καλύτερος μην πω παραπάνω απο το έτοιμο απλά υπάρχει το θέμα πως πρέπει να βρεις κάποιον να στο συναρμολογήσει...
FX-8320 Box 150
Asrock 970 Pro3 R2.0 71
Crucial 4GB DDR3-1600MHz 22
Kingston SSDNow V300 240GB 92
COOLERMASTER RS600-ACABB1-EU B2-SERIES 600W 60
Koyti apo 18
Dvd-r 12
MS WINDOWS DSP 8.1 64-BIT GR 107
Οι τιμές είναι απο το skroutz και βγαίνει 532 ευρώ
Μπορείς να βγάλεις το ssd και να βάλεις 1TB που έχει το hp αλλά γνώμη μου είναι SSD και αργότερα μπορείς να βάλεις 1tb για αποθηκευτικό χώρο.
- john-data
- Δημοσιευσεις : 142
41 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 2 από 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης