Εχουν κυκλοφορησει ηδη στο εμποριο, μια μητρικη με ddr4 κανει τουλαχιστον 200 ευρω και μνημες απο 8GB και πανω πας στα 100+ ευρω...
Προς το παρον ομως δεν εχω δει pc με ddr4 για να συγκρινω διαφορες...
Προφανως καποιος απο το enternity να εχει δει καποια πραγματα και να εχει δουλεψει σε pc με μητρικη και μνημες ddr4 και να σου δωσει μια απαντηση...
Αν εχεις υπομονη περιμενε να πεσουν οι τιμες...
- Τώρα είναι 08 Ιούλ 2025, 00:16 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Αγορά Gaming PC
45 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 2 από 5 • 1, 2, 3, 4, 5
TomTom έγραψε:Εγώ σε SSD θα πήγαινα εδώ : OCZ SSD 120GB Sata III Vertex 460
Σε HDD σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν θα έπαιρνα Seagate αλλά Western Digital οπότε θα πήγαινα εδώ : WD Caviar Green WD10EZRX 1TB HDD 3.5"
Σε επεξεργαστή επειδή δεν υπάρχει καμιά τρομακτική διαφορά στα χρήματα θα πήγαινα εδώ :
Intel Core i7 4770 (1150/3.4GHz/8MB)
Σε μητρική χωρίς να σημαίνει πως αυτή που έχεις βάλει δεν είναι καλή θα σου πρότεινα άλλη μια να δεις : Gigabyte Z97-HD3 (1150/H97/DDR3)
Επίσης όχι δεν έχουν όλες οι μητρικές κάρτα WiFi. Για εμένα πέρνεις ένα στικάκι και κάνεις την δουλειά σου αν δεν θες ethernet.
Όσο αφορά τις μνήμες την συγκεκριμένη μάρκα δεν την γνωρίζω καθόλου. Γνώμη μου να πας σε 8GB στην αρχή και σε μια πιο γνωστή μάρκα (Corsair DDR3 8GB (2x4)Kit 1600MHz Vengeance). Στην πορεία μπορείς να βάλεις ακόμα 2 ίδιες.
Όσο αφορά το κουτί τώρα, μια χαρά το βρίσκω (έγραψες ότι είναι για σαλόνι). Το θέμα βέβαια δεν είναι να χωράει ότι επιθυμείς αλλά να μπορεί να αεριστεί κιόλας.![]()
![]()
Εννοώ να μην είναι όλα στουμπωμένα.
Από εικόνες που το είδα στο google είδα ότι πέρνει και υδρόψυξη.
Όσο αφορά την κάρτα γραφικών τώρα. Μια χαρά είναι.
Επειδή είδα πως αναφέρεις ότι θες να πάρεις και μια τηλεόραση 4Κ.
Η 4Κ έχουν ανάλυση 3840x2160.
Νομίζω πως όλες οι κάρτες γραφικών που κυκλοφορούν βγάζουν σαν μέγιστη ανάλυση 2560 x 1600. Δεν είμαι 100% για αυτό που σου γράφω, αν γνωρίζει κάποιος φίλος καλύτερα ας μας πει.
Όλα τα παραπάνω στα γράφω όχι για να σου πω πως δεν είναι καλός ο υπολογιστής που αναφέρεις αλλά σου έδωσα κάποιες προτάσεις με τις οποίες δεν ανεβαίνει το κόστος δραματικά.
Όσο αφορά το 1ου ΥΓ μέσα στο skroutz είναι όλα τα e-shop.
Γνώμη μου εαν γνωρίζεις από Η/Υ να κοιτάξεις να τα πάρεις από το πιο φτηνό e-shop (μαγαζί) που το έχει ετοιμοπαράδοτο.
Εαν δεν γνωρίζεις τόσο καλά να τα πάρεις από 1 μαγαζί και να τους πεις να σου κάνουν και μια καλύτερη τιμούλα.
1.Green σε desktop...green...τη σειρά που έβγαλε για backup,την προτείνεις σαν master σε σύστημα.Πες μου γιατί δε θα έπαιρνες και seagate,να κάνω μπάνιο στην άγνοια σου.
2.Δεν ξέρεις την mushkin.Ok,σου έχω και νέα..οι διαφορές στις ram είναι τόσο μικρές πια,που αγοράζεις αυτή που σου αρέσει.Σαν τσάντα για γυναίκα ένα πράγμα.
3.Προτείνεις 8gb ram,χωρίς να ξέρεις καν τη χρήση σκοπεύει να κάνει στο pc του ο άλλος.
4.Προτείνεις usb στικάκι,σε μητρική με 6 pci θύρες ,για wifi.
5.Καμμία μητρική δεν έχει ενσωματωμένο wifi δέκτη.Aυτά στα λαπτοπ μόνο,και άμα.
6.Μέσα στο σκρουτζ ,δεν είναι όλα τα εσοπ.Είναι όσα δέχονται να πληρώνουν το σκρουτζ για να τα συμπεριλαμβάνει στα αποτελέσματά του.
Όσον αφορά τον φίλο που θέλει το πισι.
Μπάτζετ;
Χρήση πέρα από gaming;
Eξαρτήματα που τυχόν έχεις και θα χρησιμοποιήσεις στο νέο πισι;
Οθόνη;Πόσες ίντσες σκοπεύεις να είναι η τηλεόραση;
Έφτιαξες 1000 ευρώ σύνθεση ,και το σημαντικότερο κομμάτι της είναι της ms-tech;Τσιγγουνιές στο τροφοδοτικό,ποτέ..
Ddr4 μαζί με τους haswell E,αλλάζεις και σόκετ δηλαδή.
-
Black - Δημοσιευσεις : 37
Φίλε Black
Ήθελα το μπατζετ να είναι κοντά στα 1100 – 1300 ευρώ.
Η χρήση του θα είναι αποκλειστικά για gaming, άντε να τρέξει και κανένα σχεδιαστικό πρόγραμμα τύπου Cad.
O παλιός Η/Υ είναι του 2007 (για την δουλειά μου έχω laptop) και το μόνο καλό που έχει είναι το κουτί του, αλλά θα ήθελα να πάω σε πιο compact size.
Οθόνη θα πάρω καμιά 24 full HD. Από άρθρα που διάβασα σε διάφορα site, λένε ότι είναι νωρίς να μιλάμε για gaming σε 4Κ. ίσως σε κανα δυο χρόνια.
Για το τροφοδοτικό έχεις δίκαιο, θα ψάξω κάτι επώνυμο φαντάζομαι κοντά στα 70 ευρώ (700W).
Τώρα, πιστεύεις ότι αξίζει κανείς να αγοράσει ένα PC, ή να περιμένω την μετάβαση σε ddr4 (φαντάζομαι θα πάρει πάνω από δίμηνο). Με πρόχειρους υπολογισμούς η μετάβαση από τώρα σε ddr4 κοστίζει +200 ευρώ (+60 για μητρική Χ99, +60 για επεξεργαστή Ι7-5820Κ (είχα καταλήξει σε Ι7-4790Κ), και +80 ευρώ για Ραμ).
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα:
1. Μάστερ θα είναι ο ssd. Αλλα πράσινο δεν θα έπαιρνα. Ίσως να έπαιρνα τον μπλέ (ο μαύρος είναι αρκετά πιο ακριβός)
2-3. Για ραμ επίσης συμφωνώ. Αλλά αν επιλέξω ddr3 θα πάω σε 16GB-2400Mhz.
4. Εδώ θα ήθελα περισσότερη πληροφορία – δεν κατέχω. Το μόνο που μπορώ να πώ είναι ότι η σύνδεση πρέπει να είναι ασύρματη.
Ήθελα το μπατζετ να είναι κοντά στα 1100 – 1300 ευρώ.
Η χρήση του θα είναι αποκλειστικά για gaming, άντε να τρέξει και κανένα σχεδιαστικό πρόγραμμα τύπου Cad.
O παλιός Η/Υ είναι του 2007 (για την δουλειά μου έχω laptop) και το μόνο καλό που έχει είναι το κουτί του, αλλά θα ήθελα να πάω σε πιο compact size.
Οθόνη θα πάρω καμιά 24 full HD. Από άρθρα που διάβασα σε διάφορα site, λένε ότι είναι νωρίς να μιλάμε για gaming σε 4Κ. ίσως σε κανα δυο χρόνια.
Για το τροφοδοτικό έχεις δίκαιο, θα ψάξω κάτι επώνυμο φαντάζομαι κοντά στα 70 ευρώ (700W).
Τώρα, πιστεύεις ότι αξίζει κανείς να αγοράσει ένα PC, ή να περιμένω την μετάβαση σε ddr4 (φαντάζομαι θα πάρει πάνω από δίμηνο). Με πρόχειρους υπολογισμούς η μετάβαση από τώρα σε ddr4 κοστίζει +200 ευρώ (+60 για μητρική Χ99, +60 για επεξεργαστή Ι7-5820Κ (είχα καταλήξει σε Ι7-4790Κ), και +80 ευρώ για Ραμ).
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα:
1. Μάστερ θα είναι ο ssd. Αλλα πράσινο δεν θα έπαιρνα. Ίσως να έπαιρνα τον μπλέ (ο μαύρος είναι αρκετά πιο ακριβός)
2-3. Για ραμ επίσης συμφωνώ. Αλλά αν επιλέξω ddr3 θα πάω σε 16GB-2400Mhz.
4. Εδώ θα ήθελα περισσότερη πληροφορία – δεν κατέχω. Το μόνο που μπορώ να πώ είναι ότι η σύνδεση πρέπει να είναι ασύρματη.
- vale21
- Δημοσιευσεις : 11
Τροφοδοτικο παρε Coolermaster θα σου προτεινα αυτο http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=37077&cat=17 ...
Δυσκολα νομιζω να πεσουν οι τιμες μεσα σε ενα διμηνο στις ddr4 μητρικες και μνημες συνηθως περνει πανω απο 6-8 μηνες...
Υπαρχουν μητρικες με ασυρματες καρτες δικτυου αλλα ειναι ελαφρως πιο ακριβες και εχουν 2 slots για μνημες...
Αμα δουλευεις το CAD και σε 3D θα εισαι πολυ καλυτερα με το PC λογω οθονης και κουτιου απ οτι στο λαπτοπ...
Δυσκολα νομιζω να πεσουν οι τιμες μεσα σε ενα διμηνο στις ddr4 μητρικες και μνημες συνηθως περνει πανω απο 6-8 μηνες...
Υπαρχουν μητρικες με ασυρματες καρτες δικτυου αλλα ειναι ελαφρως πιο ακριβες και εχουν 2 slots για μνημες...
Αμα δουλευεις το CAD και σε 3D θα εισαι πολυ καλυτερα με το PC λογω οθονης και κουτιου απ οτι στο λαπτοπ...
Electrical Engineer
-
JamesHetfield - Δημοσιευσεις : 462
Παιδια εγω εχω παραγγειλει το παρακατω pc build και το περιμενω απο μερα σε μερα,θα ηθελα να μαθω πως περιπου θα τρεχει τα καινουργια και πως περιπου τα λιγο πιο παλια παιχνιδια,κυριως μια εκτιμηση δηλαδη για το ποια θα παιζω σε low και ποια σε medium settings και με ποσα FPS.Δεν με ενδιαφερει να τα παιζει με παρα πολυ καλα settings,medim με καλο frame rate μου αρκει
ΥΓ Στην εικονα δειχνει λαθος οτι υπαρχουν δυο 500αρια τροφοδοτικα,κανονικα πηρα 1 600αρι
link: http://postimg.org/image/a5uls0zjx/
ΥΓ Στην εικονα δειχνει λαθος οτι υπαρχουν δυο 500αρια τροφοδοτικα,κανονικα πηρα 1 600αρι
link: http://postimg.org/image/a5uls0zjx/
-
greenkiller.13 - Δημοσιευσεις : 746
@greenkiller.13 καλο θα ηταν να πας σε 8GB μνημες αλλα αν ο προυπολογισμος δεν εφτανε τοτε οκ...
Θα μπορουσες ομως με τα ιδια λεφτα να πας στην GTX 750 οπου ειναι κατα 5% καλυτερη αλλα μικρο το κακο...
Θα μπορουσες ομως με τα ιδια λεφτα να πας στην GTX 750 οπου ειναι κατα 5% καλυτερη αλλα μικρο το κακο...
Electrical Engineer
-
ASUS GEFORCE GTX970 STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5 4GB GDDR5 PCI-E RETAIL
399.00 €
CRUCIAL CT128MX100SSD1 MX100 128GB 2.5'' INTERNAL SSD SATA3
76.00 €
G.SKILL F3-2133C10D-8GSR 8GB (2X4GB) DDR3 2133MHZ CL10 SNIPER DUAL CHANNEL KIT
89.61 €
AMD FX-8350 4.0GHZ 8-CORE BOX
166.53 €
GIGABYTE 990XA-UD3 RETAIL
102.45 €
WESTERN DIGITAL WD10EZEX 1TB CAVIAR BLUE SATA3
54.00 €
DELL ULTRASHARP U2414H 23.8'' LED MONITOR FULL HD BLACK
249.90 €
EDIMAX EW-7711IN WIRELESS PCI 150MBPS WITH DETACHABLE ANTENNA
17.00 €
RAIJINTEK AGOS MIDI-TOWER BLACK
53.90 €
RAIJINTEK THEMIS
22.90 €
COOLERMASTER G650M GM SERIES 650W MODULAR PSU 80+ BRONZE (RS650-AMAAB1-EU)
79.90 €
Αξία προϊόντων συμπερ. ΦΠΑ: 1311.19 €
399.00 €
CRUCIAL CT128MX100SSD1 MX100 128GB 2.5'' INTERNAL SSD SATA3
76.00 €
G.SKILL F3-2133C10D-8GSR 8GB (2X4GB) DDR3 2133MHZ CL10 SNIPER DUAL CHANNEL KIT
89.61 €
AMD FX-8350 4.0GHZ 8-CORE BOX
166.53 €
GIGABYTE 990XA-UD3 RETAIL
102.45 €
WESTERN DIGITAL WD10EZEX 1TB CAVIAR BLUE SATA3
54.00 €
DELL ULTRASHARP U2414H 23.8'' LED MONITOR FULL HD BLACK
249.90 €
EDIMAX EW-7711IN WIRELESS PCI 150MBPS WITH DETACHABLE ANTENNA
17.00 €
RAIJINTEK AGOS MIDI-TOWER BLACK
53.90 €
RAIJINTEK THEMIS
22.90 €
COOLERMASTER G650M GM SERIES 650W MODULAR PSU 80+ BRONZE (RS650-AMAAB1-EU)
79.90 €
Αξία προϊόντων συμπερ. ΦΠΑ: 1311.19 €
Τελευταία επεξεργασία από Black και 29 Σεπ 2014, 21:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
-
Εμμ...οκ....τα λινκ και τις φωτογραφίες δε τα βγάζει αυτόματα...το img βγάζει κείμενο "εικόνα"..εγώ προσπάθησα...XD
Τα πράγματα είναι απο εσοπ όλα,ψάξε και από σκρουτζ και σίγουρα κάτι θα γλυτώσεις.
16 γιγα ραμ δεν χρειάζεσαι.Όταν θα την χρειαστείς,τότε θα τη βάλεις.
Επίσης ,το νού σου με την ψύκτρα και το κουτί..να χωράει.
Τα πράγματα είναι απο εσοπ όλα,ψάξε και από σκρουτζ και σίγουρα κάτι θα γλυτώσεις.
16 γιγα ραμ δεν χρειάζεσαι.Όταν θα την χρειαστείς,τότε θα τη βάλεις.
Επίσης ,το νού σου με την ψύκτρα και το κουτί..να χωράει.
-
Δεν ειμαι φαν της AMD ειδικα οταν προκειται για gaming pc αν καποιος εκανε επεξεργασια εικονας-ηχου τοτε ναι ισως να επαιρνε AMD και μαλιστα 8πυρηνο...
Electrical Engineer
-
45 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 2 από 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης