PS4 H NEO PC?

Desktop, laptop, tablets, περιφερειακά

PS4 H NEO PC?

Δημοσίευσηαπό TheDude » 23 Νοέμ 2014, 17:26

Καλησπερα φιλοι,
Βρισκομαι μπροστα σε ενα τεραστιο διλλημα. Να φτιαξω ενα νεο pc με ~500€ ή να παρω ps4 με 400€; Εχω ψαξει και εχω βρει καποια πραγματα για το gaming pc
CPU: intel core i5 4430 3ghz
GPU: msi R9 270x gaming
RAM: corsair 8gb 1600mhz
Μητρικη: msi b85 641 pc mate
Ενα τετοιο pc θα σηκωνει τα lotr shadow of mordor, gta v και batman arkham knight; Δεν θα με πειραξει αν το pc δεν παιζει σε ultra-high settings, θα προτιμουσα ομως να μην παιζει και σε low. Το θεμα ειναι οτι το ps4 θα υποστηριζει games για 6-7 χρονια ακομα ενω αυτο το pc ποσο καιρο ακομη θα αντεξει να υποστηριζει, χωρις περαιτερω αναβαθμισεις στο συντομο μελλον;
Υ.Γ. Εχω ενα ολοκαινουριο τροφοδοτικο corsair cs series 650w modular 80 plus gold. Θα μπορει να υποστηριξει το νεο gaming pc ή να παρω νεο; (εφ οσον γινει αγορα pc)
Ευχαριστω εκ των προτερων!
Άβαταρ μέλους
TheDude

Δημοσιευσεις : 6

Δημοσίευσηαπό T_K_L_L_LUIGI » 23 Νοέμ 2014, 23:22

Εννοείτε ότι θα παίζει τα παιχνίδια που θέλεις!
Επίσης το τροφοδοτικό σου είναι πολύ καλό αλλά θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο σε watt αλλά το ότι έχει gold ένδειξη σημαίνει ότι είναι αρκετά καλό.

Αλλά!
Είχα φτιάξει πριν αρκετά χρόνια ένα υπολογιστή 2008 που κόστισε πάνω από 1300 και είχα πάρει τότε μια κάρτα γραφικών των 300 ευρώ.Στις μέρες μας αυτό το pc θεωρείτε σάπιο(δεν είναι κακό όμως) το θέμα είναι ότι δεν έχω κάποιο θέμα,και παίζω όλα τα παιχνίδια,χρησιμοποιώ όλα τα προγράμματα που θέλω(σίγουρα δεν είναι τόσο γρήγορος),αλλά σε χαμηλή ανάλυση(1280χ1024).Πρόσφατα θέλησα να παίξω το watch dogs αλλά το παιχνίδι δεν σε αφήνει λόγο του ότι η κάρτα μου δεν υποστηρίζει dx11,υπάρχει τρόπος να το τρέξω αλλά δεν θα έχει νόημα μιας και είναι βαρύ παιχνίδι.
Το θέμα είναι όμως ότι μετά από τόσα χρόνια άρχισε να μην παίζει κάποια παιχνίδια,αλλά το πόσο θα αντέξει εξαρτάται από το τι θεωρεί ο καθένας μας καλό.
Από τη στιγμή που παίζω pes 2015,smite και κάποια άλλα παιχνίδια είμαι ικανοποιημένος,βέβαια έκανα μια αναβάθμιση πρόσφατα παίρνοντας μια μεταχειρισμένη κάρτα γραφικών,υπάρχει ένα θέμα βέβαια δεν μου λειτουργεί σωστά,θα βρω όμως το πρόβλημα,και δοκίμασα να παίξω κάποια παιχνίδια.Σαφώς και υπάρχει αρκετή διαφορά με την κάρτα που είχα αλλά λόγο bottleneck δεν μπορώ να πάρω το μέγιστο από την κάρτα αυτή.Για μένα όταν κάποιος θέλει να χτίσει ένα pc τα πράγματα που θα αγοράσει σπάνια,κουτί τροφοδοτικό καλό θα ήταν να πάρει καλά.Αν πάρεις ένα πολύ καλό κουτί δεν θα χρειαστεί αν πάρεις θεωρητικά πότε ξανά άρα και στο μέλλον θα γλυτώσεις λεφτά από κάποια αγορά καινούργιου υπολογιστή,το ίδιο ισχύει και με το τροφοδοτικό.

Για να κλείσω γιατί έγραψα πολλά.Είμαι υπέρ των pc,και μετά των κονσολών.Στις μέρες μας οι δυο κονσόλες δεν έχουν να επιδείξουν ακόμα μεγάλη ποικιλία σε παιχνίδια και γιαυτό το λόγο αλλά και για το λόγο ότι μπορείς να έχεις καλύτερα γραφικά στο pc θα σου πρότεινα να πάρεις pc και όχι ps4.Το πόσο θα κρατήσει το pc αυτό το ξέρεις εσύ καλύτερα.Επίσης δεν έχεις αναφέρει τι κουτί έχεις.Εγώ προσωπικά θα περίμενα πάντως τις νέες κάρτες γραφικών της Amd μήπως και έχουμε κάποια πτώση τιμής στις υπάρχουσες.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
T_K_L_L_LUIGI

Δημοσιευσεις : 1017

Δημοσίευσηαπό TheDude » 24 Νοέμ 2014, 14:59

Και εγω pc gamer ημουν. Το παλιο μου pc το ειχα απο το 2009 και μεχρι προπερσι επαιζε τα παιχνιδια που εβγαιναν. Η αλλαγη γινεται λογω νεας γενιας. Προς καινουριο pc κλεινω και εγω και θα το ειχα παρει ηδη απλα εχω την ανασφαλεια για το ποσο γρηγορα θα ξεπεραστει η τεχνολογια του. Αυτη την ανασφαλεια την καλυπτει μια κονσολα. Παντως θα ηθελα να μου αντεξει 2-3 χρονακια αυτο το pc που θα φτιαξω οσο αναφορα την συμβατικοτητα στα specs των new gen games (δηλαδη να μπορει να παιξει τουλαχιστον καποιο nba 2k).
Τελος το κουτι μου ειναι ενα mid tower lian li pc-7b plus II (μετριο προς κακο μου φαινεται να ειναι). Τα κραταω το κουτι και το τροφοδοτικο;
Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας!!
Άβαταρ μέλους
TheDude

Δημοσίευσηαπό TheDude » 24 Νοέμ 2014, 23:42

Για αγορα gtx 980 ή 970 αλλα και για >=16 ram ειναι δυσκολο καθως το budget μου ειναι στα 500-550€ για ολο το pc. Ομως η αγορα της r9 270x με 4gb εναντι των 2gb ειναι πιο εφικτη σε θεμα χρηματων (ελεγα για 2gb καθως ο δημητρης καρετσος στο vlog του την προτεινε σαν καλυτερη στα 200€). Ειναι ομως απαραιτητα τα 4gb vram αν ειναι για gaming στα 1080p; Πιστευετε οτι θα με βοηθησει να παιξω τα bad optimized games οπως πχ το evil within (που ζηταει στα recommended 4gb);
Ελπιζω να μην εχω κουρασει.! Οπως καταλαβαινετε δεν το εχω και πολυ με το hardware. Ευχαριστω πολυ και παλι για τις συμβουλες!!
Άβαταρ μέλους
TheDude

Δημοσίευσηαπό vonzuchter » 25 Νοέμ 2014, 00:29

εχουμει πει πολλες φορες σχετικα με αυτο το ερωτημα. Εξαρταται απο το τι παιχνιδια θες να παιζεις. Aν παιζεις flight simulators , και γενικα simulators καθε ειδους , τρενα , πλοια , οικονομικα simulators κτλπ , αν παιζεις strategy games αν παιζεις MMO κτλπ τοτε το PC ειναι μονοδρομος. Αν παιζεις μονο mainstream εμπορικους τιτλους κονσολαδικους πραγματικα δεν υπαρχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ λογος να παρεις PC. Δε βγαινουν ολοι οι τιτλοι σε PC ή βγαινουν καθυστερημενα. Με τη κονσολα θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο για μια εξαετια ισως και παραπανω αν κρινουμε απο το ποσο κρατησε η προηγουμενη γενια κονσολων. Aκομα και αν εισαι γραφικοκαγκουρας και γουσταρεις αναλυσεις οποτε θες να πας στο PC πλεον το χασμα στα γραφικα εχει μικρυνει παρα πολυ και στο PC για να δεις πραγματικα διαφορα απο τις νεες κονσολες πρεπει να τα σκασεις ΧΟΝΤΡΑ. Δεν αξιζει. Στο μελλον οταν θα ξανανοιξει η ψαλιδα με τις κονσολες (παντα συμβαινει αυτο και πθα συνεχισει να συμβαινει) τοτε θα ειναι πιο συμφερον οικονομικα το PC αν επιζητας καλυτερα γραφικα (αλλα ποσο καλυτερα απο το PS4? εκτος αν εχεις 60αρα τηλεοραση ή θες 4Κ....). Για αυτο μη βασανιζεστε ρε παιδι μου. Αναλογα με το τι παιχνιδια θες να παιζεις αγοραζεις PC ή κονσολα. Ή και τα δυο οπως εγω που δυστυχως παιζω strategy και δε μπορω χωρις PC. Eπισης αλλο ενα πλεονεκτημα που απεκτησε το PC τα τελευταια χρονια ειναι το steam.... Oι τιμες που θα βρεις εκει ειναι ασυναγωνιστες και πεφτουν πολυ γρηγοροτερα στα νεα παιχνιδια απο τις αντιστοιχες "πλατφορες" των κονσολων
Άβαταρ μέλους
vonzuchter

Δημοσιευσεις : 221

Δημοσίευσηαπό TheDude » 26 Νοέμ 2014, 01:43

Κυριοι ευχαριστω για τις συμβουλες σας και τον χρονο σας. Θα παω με την επιλογη για νεο pc τοσο για θεμα κοστους οσο και λειτουργικοτητας. Απλα αντι για intel i5 4430 θα παρω i5 4460 (καλυτερος cpu στην ιδια τιμη) και παω τελικα με την r9 270x 2gb (περιορισμος budget) και ελπιζω αυτο το pc να καταφερει τελικα να βγαλει το gta v και το batman arkham knight σε medium-high.
Και παλι ευχαριστω για την αμεσες απαντησεις σας.
Άβαταρ μέλους
TheDude

Re: Απ: PS4 H NEO PC?

Δημοσίευσηαπό diver_gr » 26 Νοέμ 2014, 07:53

Η 270Χ ειναι κορυφαία επιλογή στα λεφτά της.Μπορει και παίζει άνετα όλα τα καινούργια παιχνίδια σε 1920χ1080 ,settings high-ultra και με framerate γύρω στα 50-60 . Έχει και games στα οποία με όλα ultra παίζει ακόμα και πάνω από τα 60 φτανωντας τα 70+
Άβαταρ μέλους
diver_gr

Δημοσιευσεις : 447

Δημοσίευσηαπό dimpip » 01 Δεκ 2014, 15:12

Βρες μια μεραχειρισμενη 7970.τις δίνουν κοντά στα 150 160 ευρώ και θεριζουν
dimpip

Δημοσιευσεις : 4

Επόμενο

Επιστροφή στο PC Hardware

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB