Αγορά PC για Gaming

Desktop, laptop, tablets, περιφερειακά

Αγορά PC για Gaming

Δημοσίευσηαπό virtus_wand » 26 Ιαν 2016, 18:02

Καλησπέρα στα παιδιά και αφού είναι η πρώτη μου φορά που γράφω να πω και συγχαρητήρια για το πολύ ωραίο site και forum. Παρακολουθώ πολύ καιρό το enternity απλά είναι η πρώτη φορά που χρειάζεται να γράψω.

Στο θέμα μας λοιπόν. Αφού το παλιό μου pc έχει αρχίζει να τα παίζει αποφάσισα να αγοράσω ένα καινούργιο και ένας φίλος μου μου πρότεινε το παρακάτω σύστημα.

https://polytopesystems.gr/epik-madness/builder

Η σύνθεση που σκέφτομαι είναι με τον i5 6600K, 16GB RAM, Nvidia GTX 970, 650W και 120GB SSD.

Η ερώτηση που θέλω να κάνω είναι αν θα μπορώ να παίξω με την παραπάνω σύνθεση το GTA V σε full ανάλυση γιατί μου το πήρε ο αδερφός μου δώρο στο steam και με το pc που έχω τώρα δεν τρέχει καν.

Επίσης θα με ενδιέφερε να μπορώ να γράφω το παιχνίδι που παίζω και να το επεξεργάζομαι για να φτιάχνω κανένα βιντεάκι για το youtube. θα χρειαστεί κάτι έξτρα για αυτή την χρήση ή είμαι καλυμμένος?

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας. Και μόλις αγοράσω το pc θα χρειαστώ την βοήθειά σας και για το τι ποντίκι-πληκτρολόγιο να πάρω γιατί επίσης αυτά που έχω είναι παλαιολιθικά!
virtus_wand

Δημοσιευσεις : 4

Δημοσίευσηαπό darkshark981 » 26 Ιαν 2016, 18:57

Καλό είναι.Έκατσα και έφτιαξα ακριβώς το ίδιο υπολογιστή στα e-shop με διαφορά έβαλα την 970 την MSΙ που την έχει σε προσφορά στα 392 και τις ΡΑΜ (RAM G.SKILL F4-3200C16D-16GVKB 16GB (2X8GB) DDR4 3200MHZ RIPJAWS V DUAL CHANNEL KIT) που τις έχει προσφορά στα 114.9ε και ένα άλλο τροφοδοτικό που είναι 700w coolermaster στα 70ε που είναι στο εμαιλ προσφορά και ο υπολογιστής βγαίνει με όλα τα άλλα ίδια στα 1248ε
http://prntscr.com/9v4bjk
το τελικό πόσο είναι χωρίς τα 90 ευρώ που είναι διαφορά από την έκπτωση και στην υδρόψυξη δεν μπορούσα να διαλέξω την υδρόψυξη coolermaster που έχεις αλλά έβαλα μια με παρόμια τιμή να δεις πόσο βγαίνει.
Άβαταρ μέλους
darkshark981

Δημοσιευσεις : 64

Δημοσίευσηαπό virtus_wand » 26 Ιαν 2016, 19:15

Φίλε μου σε ευχαριστώ για την απάντησή σου αλλά γενικά από το eshop έχω γενικά πάρα πολύ άσχημες εμπειρίες με τον προηγούμενο υπολογιστή μου που τον είχα πάρει από εκεί και είχε πρόβλημα η μητρική και έκανα συνολικά 1,5 μήνα για να το διορθώσουν με 3 φορές πήγαινε έλα στο service. Επίσης το συγκεκριμένο pc έχει και LED και Sleeved cables που προσθέτουν ένα κάτι στον αισθητικό τομέα και έχουν και ένα πρόσθετο κόστος + το ότι έχει και έναν χρόνο εγγύηση σαν σύστημα.

Τώρα σε ότι αφορά το GTA V και τα βιντεάκια θα είμαι κομπλέ ή μήπως θα πρέπει να κοιτάξω και για τον i7 6700K ή για καλύτερη κάρτα γραφικών? Απλά για να ανέβω από την 970 είναι μεγάλο το κόστος και αν είμαι καλυμμένος θα ήθελα να το αποφύγω ή μάλλον θα προτιμούσα να κρατήσω τα λεφτά μπας και πάρω κανένα μηχανικό πληκτρολόγιο.
virtus_wand

Δημοσίευσηαπό darkshark981 » 26 Ιαν 2016, 20:05

Mε την 970 είσαι κομπλέ και τον επεξεργαστή αυτό είσαι παραπάνω από κομπλέ κομπλέ(τώρα για 4κ δεν ξέρω).Και εγώ 970 έχω και έναν παλιό ι7 και το τρέχω 60 fps στα ultra με 8 giga ddr3 1600mhz.

Πάντως πρέπει να είσαι άτυχος να πήρες και να έβγαλε πρόβλημα.Γενικά μπορεί να συμβεί(σπάνια βέβαια),ένας φίλος μου πήρε από εκεί και είχε πρόβλημα η Motherboard(μήπως η Motherboard ήταν gigabyte?)και έτρεχε για καιρό(είναι να μην σου τύχει),αλλά γενικά είναι το καλύτερο μέρος για αγορές,
5 υπολογιστές έφτιαξα από εκεί και ήμουν εντάξει(2 για μένα 3 για κάτι φίλους),την μια φορά έγινε μαλακία και κάηκε μια κάρτα γραφικών και έφταιγα και μου την έκαναν αντικατάσταση με μια λίγο καλύτερη επειδή ήταν μέσα στην εγγύηση !
1 Χρόνο εγγύηση μόνο έχει το σύστημα?Δεν νομίζω να είναι καλό αυτό.Συχνά έχουν τουλάχιστον 2 χρόνια εγγύηση(ή τα κομμάτια ξεχωριστά έχουν δικιά τους) επειδή είναι στην Ευρωπαϊκή ζώνη η χώρα μας.
Πάντως εμένα τα e-shop με είχαν σώσει.Είχα πάρει έναν ocz ssd 60 gb 100 ευρώ και μου κάηκε σε 1 χρόνο 8 μήνες και μου έκαναν πίστωση 90 ευρώ και αγόρασα τον 120 giga samsung pro .
Πάντως το σύστημα που έφτιαξες είναι καλό και θα σε βγάλει για αρκετά χρόνια.
Απλώς μια συμβουλή μην σε νοιάζει αν ο υπολογιστής δείχνει όμορφος ή άσχημος για άλλη δουλειά τον θέλεις όχι για καλλιστεία(Τα ledakia και τα άλλα ή είναι μαζί με το κουτί ή όντως είναι extra και δεν είναι ακριβά 5ε-10 ε να κάνουν?)
Άβαταρ μέλους
darkshark981

Δημοσίευσηαπό virtus_wand » 26 Ιαν 2016, 22:30

Σε ευχαριστώ και πάλι για την απάντησή σου και πίστεψέ με εκτιμάω τον χρόνο που αφιέρωσες για να μου απαντήσεις. Καταλαβαίνω ότι ο λόγος που μου απάντησες είναι απόλυτα καλοπροαίρετος και απλά προσπαθείς να μου γλιτώσεις κάποια χρήματα ώστε να μπορέσω να αξιοποιήσω στο έπακρο τα λεφτά που θα δώσω. Επίσης να σου πω πως σιχαίνομαι της ηλίθιες αντιπαραθέσεις που γίνονται σε όλα τα forum που αμέσως στην πρώτη διαφωνία (ανταλλαγή απόψεων για εμένα) βγαίνουν τα μαχαίρια.

Απλά μετά από πολλά χρόνια που μου άρεσε να ασχολούμαι εγώ με το σύστημα που θα στήσω να το συναρμολογώ εγώ κτλ, πλέον βαριέμαι απίστευτα να ασχοληθώ και θέλω να ξέρω πως θα πάρω κάτι καλό και εγώ θα ασχολούμαι μόνο με το να παίζω όποτε μπορώ να ξεκλέψω λίγο χρόνο με τους φίλους μου κανένα GTA που όλο μπαίνουν και παίζουν τον τελευταίο καιρό και εγώ δεν μπορώ :cry:

Τώρα σε ότι αφορά το e-shop προσωπικά υπολογιστή από εκεί δεν αγοράζω ξανά. Δεν διαφωνώ ότι έχει πολύ καλές τιμές και προσφορές αλλά μετά από αυτό που πέρασα και την ασυνεννοησία με το service του δεν το εμπιστεύομαι για το pc που θέλω να κρατήσω στο σπίτι μου για τα τουλάχιστον επόμενα 3-4 χρόνια. Τέλος πάντων επειδή δεν μου αρέσει να κάνω δυσφήμιση γιατί μπορεί απλά να έτυχε σε εμένα η ταλαιπωρία το σταματάω εδώ.

Τώρα σε ότι αφορά την τιμή των LED και των sleeved Cables τα καλά LED και οι προεκτάσεις έχουν σύνολο γύρω στα 40-45€ και όχι 5-10€.

http://www.e-shop.gr/nanoxia-8-pin-eps-extension-30cm-blue-p-PER.642824
http://www.e-shop.gr/nanoxia-8-pin-pci-e-extension-30cm-blue-p-PER.642855
http://www.e-shop.gr/nanoxia-24-pin-atx-extension-30cm-blue-p-PER.642838
http://www.e-shop.gr/ypologistes-case-modding-lights-bitfenix-nanoxia-silverstone-list?table=PER&category=LIGHTS&filter-7542=1&filter-11378=1&filter-9021=1

Επειδή λοιπόν όπως είπα πριν σκοπεύω να κρατήσω το pc για τουλάχιστον 3-4 χρόνια το να δώσω 40€ παραπάνω στα 1300 για να είναι όμορφο το κουτί που θα έχω δίπλα μου κάθε μέρα δεν είναι θέμα. Επίσης θα μπορούσα να πάω σε πιο φθηνό κουτί πχ αλλά το συγκεκριμένο είναι πάρα πολύ όμορφο :D

Στο θέμα της εγγύησης ο πωλητής που μίλησα από το εν λόγο κατάστημα μου είπε ότι πέρα από τις εγγυήσεις που έχουν τα εξαρτήματα το σύστημα έχει εγγύηση καλής λειτουργίας για έναν χρόνο και καλύπτονται όλα τα εργατικά που μπορεί να προκύψουν για αυτό το διάστημα.

Εντάξει δεν λέω ότι είναι κάτι τρομερό αλλά αυτό σε συνδυασμό με το πως μου είπαν πως το τεστάρουν φουλ πριν μου το παραδώσουν τουλάχιστον με κάνουν να πιστέψω πως δεν θα έχω τα τρεξίματα που είχα στο παρελθόν.

Καθώς δεν έχω προσωπική εμπειρία ούτε από αυτό το κατάστημα (ένας φίλος μου το πρότεινε που είχε μείνει ικανοποιημένος και πως έχουν καλό after sales service) μπορεί να κάνω λάθος που εμπιστεύομαι το συγκεκριμένο κατάστημα και αν κάποιος έχει καλή ή κακή εμπειρία θα τα εκτιμούσα να μου την πει.

Επίσης αν κάποιος έχει να μου προτείνει κάποιο άλλο κατάστημα που να ξέρει ότι κάνει καλή δουλειά και πως μπορώ να πάρω το pc από εκεί και να είμαι όσο πιο ήσυχος γίνεται από θέματα εγγυήσεων κτλ ευχαρίστως θα τον ακούσω. Δυστυχώς όσο μεγαλώνουμε ο χρόνος μας γίνεται πάρα πολύ πολύτιμος για να ασχολούμαστε με τεχνικά προβλήματα και να τρώμε ταλαιπωρία με απαράδεκτα service.

πωπω έκθεση έγραψα :P

On topic τώρα.

Για να κάνω capture το game ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος?
virtus_wand

Δημοσίευσηαπό darkshark981 » 27 Ιαν 2016, 13:34

Δυστηχώς δεν ξέρω άλλο μαγαζί ,όλα τα pc από εκεί τα είχα πάρει.
Για capture το παιχνίδι νομίζω το fraps μπορεί να κάνει.
Άβαταρ μέλους
darkshark981

Δημοσίευσηαπό virtus_wand » 27 Ιαν 2016, 14:49

Το Fraps αν κατάλαβα καλά στην free έκδοση έχει κάποιους περιορισμούς. Δεν κατάλαβα ακριβώς ποιοι είναι αυτοί αλλά μάλλον έχει και watermark.

Διάβασα επίσης από πολλούς ότι το shadow play που δίνει η nvidia με τις κάρτες της είναι αξιοπρεπές. Το έχει χρησιμοποιήσει κανένας?

Το σύστημα το έβαλα παραγγελία τελικά οπότε σύντομα θα ανεβάσω και φωτογραφίες και θα σας ενημερώσω αν πήγαν όλα όπως έπρεπε :)
virtus_wand

Επιστροφή στο PC Hardware

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB