Αγορά Pc hardware

Desktop, laptop, tablets, περιφερειακά

Δημοσίευσηαπό diver_gr » 28 Δεκ 2015, 11:06

Όλες οι επιλογές καλές αλλά για ποιο λόγο θες τόσο ακριβή μητρική? Θα σου πρότεινα να πάρεις μια μητρική γύρω στο 100άρι και τη διαφορά να βάλεις 2χ8 GB ram.
Άβαταρ μέλους
diver_gr

Δημοσιευσεις : 447

Δημοσίευσηαπό Tweety » 28 Δεκ 2015, 19:39

Ακριβή μητρική,μεγαλύτερες ικανότητες αναβάθμισης.Γύρω στο 100άρι λέγοντας τι ακριβώς εννοείς?Δες τις 4 πρώτες.Έως 130 μήπως?Γιατί κάτω από 100 :roll:
http://www.e-shop.gr/ypologistes-mitrikes-motherboards-socket-1151-core-i5-core-i7-100-200-eyro-ddr-4-slot-list?table=PER&category=%CC%C7%D4%D1%C9%CA%C7+%CA%C1%D1%D4%C1&filter-11594=1&filter-58=1&filter-10117=1
Tweety

Δημοσιευσεις : 10

Δημοσίευσηαπό Tweety » 19 Ιαν 2016, 00:29

Τελικά πήγα και τα αγόρασα μόνο που αντί για τις άλλες 2 μητρικές που σκεφτόμουνα,πήγα και αγόρασα αυτήν http://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-z170-gaming-k6-retail-p-PER.528871
Όλα καλά μόνο που μου βγάζει κωδικό 32,που μάλλον έχει σχέση με τις μνήμες.Και τώρα τι κάνω?Άλλαξα το slot της μνήμης αλλά τίποτα.Καμιά συμβουλή από κανέναν(πριν το πάω σε τεχνικό)?
Tweety

Δημοσίευσηαπό diver_gr » 20 Ιαν 2016, 08:23

Tweety έγραψε:Ακριβή μητρική,μεγαλύτερες ικανότητες αναβάθμισης

Πραγματικά δεν μπορώ κάποιες φορές να καταλάβω, τη θα πει μεγαλύτερες ικανότητες αναβάθμισης ?επειδή είναι ακριβότερη? καινούργιο είναι αυτό? Πάρε μια μητρική με Socket 1155 είτε κάνει 40 ευρώ είτε κάνει 350 ευρώ το Socket παραμένει σταθερό ότι επεξεργαστή παίρνει η φθηνή το ίδιο παίρνει και η ακριβή. Το ίδιο ισχύει για μνήμες κλπ.

Ποια είναι λοιπόν η μεγαλύτερη ικανότητα αναβάθμισης που νομίζεις ότι έχει μια ακριβή μητρική? έτσι από περιέργεια.
Άβαταρ μέλους
diver_gr

Δημοσιευσεις : 447

Δημοσίευσηαπό platonxii » 21 Ιαν 2016, 00:19

@Tweety Τσέκαρε ότι έχεις κάνει σωστά την εγκατάσταση του CPU. Το error 32 που στο βγάζει; Κάνει κάποια beeps? Ανάβουν κάποια LED που πιθανώς έχει πάνω; έχει κάνει POST καθόλου το μηχάνημα, να σε αφήσει να μπεις στο BIOS?

@diver_gr Ένα παράπονο που έχω από τις πολύ φτηνές μητρικές, είναι ότι έχουν μόνο δύο slots για μνήμες RAM. Επίσης σε κάποιες μητρικές των 40~60 ευρώ έχω παρατηρήσει ασυμβατότητες με κάρτες γραφικών της AMD, glitches και artifacts που οφείλονταν όχι στην κάρτα αλλά στο PCI_express slot (δεν διαπίστωσα ποτέ το λόγο...) Γενικά πάντως ο κανόνας είναι ότι όλα στην κίνα φτιάχνονται. Χωρίς να ακυρώνω την έννοια της πιο premium μητρικής, καθώς έχει παραπάνω features όπως περισσότερες θύρες USB, πιθανώς πιο προηγμένο ελεγκτή RAID οπότε έχεις περισσότερες επιλογές με τους δίσκους σου, περισσότερες PCI Express θύρες, θύρες M2 που έχουν γίνει της μόδας τελευταία και άλλα.
Άβαταρ μέλους
platonxii

Δημοσιευσεις : 44

Δημοσίευσηαπό Tweety » 21 Ιαν 2016, 02:47

@diver_gr 1)Υποστηρίζει crossfire & sli 2)Διαθέτει μνήμη ddr4 και όχι μόνο ddr3 3)Έχει περισσότερες θύρες usb3 & usb2 και πολλά άλλα τα οποία δεν γνωρίζω και τόσο καλά.
350vs40 ευρώ:ποιότητα κατασκευής,υλικών,εγγύηση και Ζ170 chipset,όχι Η170(μεγαλύτερες ικανότητες overclocking).
@platonxii Ότι και εδώ αλλά με κωδικό 32 https://www.youtube.com/watch?v=jKkdfNP0aaE
Να πώ την αλήθεια δεν το έχω συνδέσει με την οθόνη ακόμα :oops:
Tweety

Δημοσίευσηαπό platonxii » 21 Ιαν 2016, 10:33

Lol. Χωρίς να το ξέρω είπα ακριβώς τα ίδια που λέει και το manual. Σύμφωνα με αυτό, κάνεις re-install του CPU, re-install της RAM, του κάνεις ένα Clear CMOS (από ότι καταλαβαίνω έχει κουμπάκι πάνω, αλλά και jumper) και ξαναπροσπαθείς.

Αν στο ξανακάνει, πήγαινε τη μνήμη για RMA. Η σε κάποιο φίλο με DDR4 να δοκιμάσετε στο δικό του PC να δείτε αν δουλεύει εκεί. Αν στου φίλου σου δουλέψει, ή αν δεν έχεις κάποιον με DDR4 (όχι και εντελώς απίθανο) εγώ θα τα πήγαινα στο e-shop και θα τους έλεγα "Πήρα αυτά (δείχνεις τιμολόγιο/απόδειξη), κάντε τα να δουλέψουν γιατί εγώ δεν το κατάφερα". Και θα τα τσεκάρουν αυτοί όλα. Στο λέω έτσι γιατι υπάρχει περίπτωση να είναι και θέμα του board εν τέλει και να παιδεύεσαι τσάμπα. Από την εμπειρία μου ακόμα και faulty μνήμες POST-άραν, τα προβλήματα ερχόντουσαν μετά, όταν η μνήμη γέμιζε με δεδομένα.

Επίσης, τι εννοείς δεν το έχεις συνδέσει σε οθόνη ακόμα; Δεν έχει νόημα να το ξεκινήσεις αν δεν το συνδέσεις. Οπότε κάνε τα παραπάνω βήματα, βεβαιώσου ότι έχεις συνδέσει τα πάντα σαν το πισι να είναι έτοιμο να ξεκινήσει, δηλαδή pins για το power button, reset, τα αντίστοιχα leds, κάρτα γραφικών, δίσκους, DVD, αλλά και εξωτερικά, πληκτρολόγια, ποντίκια και δοκίμασε το.
Άβαταρ μέλους
platonxii

Δημοσιευσεις : 44

Επιστροφή στο PC Hardware

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB