Καλησπέρα σας,
διαθέτω ένα σύστημα σταθερού Η/Υ εδώ και 5 χρόνια. Αποφάσισα να αναβαθμίσω το hardware σχετικά με την κάρτα γραφικών και τις κάρτες μνήμης ram, ώστε να ξεκινήσω ξανά το gaming. Παραθέτω τους τύπους του τροφοδοτικού, της μητρικής, καθώς και του επεξεργαστή του συστήματός μου:
ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ: LC-Power LC6600 V2.2 600W
MOTHERBOARD: Gigabyte P55M-UD2
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ: Intel Core i5-750 2.66GHz
Το επιθυμητό σημείο που θέλω να φτάσω το σύστημά μου είναι να παίζω games σε High ή και Ultra settings χωρίς κολλήματα και με λίγο θόρυβο. Ξέρω ότι ζητάω πολλά για ένα σύστημα 5ετίας και χωρίς να έχω να διαθέσω κάποιο υψηλό μπάτζετ. Για τις ανάγκες μου αλλά και για τις δυνατότητες της τσέπης μου προσανατολίζομαι στην αγορά των παρακάτω προϊόντων:
http://www.e-shop.gr/vga-gigabyte-geforce-gtx750-ti-gv-n75toc-2gi-2gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.516494
http://www.e-shop.gr/ram-kingston-hx316c10frk2-8-8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-hyperx-fury-red-series-dual-channel-kit-p-PER.550873
Σε πρώτο στάδιο θα ήθελα να είμαι βέβαιος για τη συμβατότητα των προϊόντων με το σύστημά μου.
Έπειτα θα ήθελα τη γνώμη σας και τις όποιες σχετικές προτάσεις ή επισημάνσεις σας.
Συγχαρητήρια για την εξαίσια δουλειά σας.
Σας ευχαριστώ
- Τώρα είναι 05 Ιούλ 2025, 21:11 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Nvidia GTX750Ti 2GB + Kingston HyperX Fury (2x4GB)
6 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 1
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την άμεση ανταπόκριση.
Στην πραγματικότητα έχω στο μυαλό μου να αλλάξω μόνο κάρτα γραφικών και μνήμες ram με συνολικό κόστος γύρω στα 200-250 maximum. Συνεπώς μιλάμε για mid-range hardware κι αυτό που θέλω να πετύχω είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με αυτό το κόστος.
Έχω διαβάσει αρκετές κριτικές για τα προϊόντα που παρέθεσα και θα ήθελα κάποιες γνώμες παραπάνω ώστε να είμαι πιο σίγουρος όταν θα καταλήξω.
Στην πραγματικότητα έχω στο μυαλό μου να αλλάξω μόνο κάρτα γραφικών και μνήμες ram με συνολικό κόστος γύρω στα 200-250 maximum. Συνεπώς μιλάμε για mid-range hardware κι αυτό που θέλω να πετύχω είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με αυτό το κόστος.
Έχω διαβάσει αρκετές κριτικές για τα προϊόντα που παρέθεσα και θα ήθελα κάποιες γνώμες παραπάνω ώστε να είμαι πιο σίγουρος όταν θα καταλήξω.
-
antonis.kapritsos - Δημοσιευσεις : 3
Tanno έγραψε:Αν θες να παίξεις τα παιχνίδια στο Ultra, θα πρέπει να κοιτάξεις το 4Κ τους. Τέτοια κάρτα γραφικών είναι η NVidia GeForce GTX 980 Ti που είναι και 4Κ και 6GB. Η άλλη ελαφριά είναι η σκέτη NVidia GeForce GTX 980. Οι άλλες παρακάτω από αυτήν είναι απλώς για το High. Η Κάρτα γραφικών 2GB είναι απλώς μέχρις το High. Αν θες το Ultra, θες το 4GB και πάνω.
Θα χρειαστείς τουλάχιστον 8GB RAM, καθώς και επεξεργαστή intel i5-3770Κ και πάνω. Το Κ στο τέλος σημαίνει την υποστήριξη overclock.
Καταρχήν αν θες να παίξεις τα παιχνίδια σου στο ultra δεν χρειάζεσαι ούτε 980ti, ούτε 980 ούτε 970. Όλα ξεκινάνε από την ανάλυση που έχει το Monitor σου. Σε ένα κλασικό 1920χ1080 παίζεις όλα τα games με ultra settings και frames γύρο στο 60άρι ακόμα και με μια GTX960 η οποία έχεις μόλις 2GB Ram. Η ίδια 960 είναι αρκετά ικανή κάρτα και σε μεγαλύτερες αναλύσεις όπως1440p και 2Κ. Ακόμα και σε 2Κ αναλύσεις η GTX960 με ultra settings τρέχει πάρα πολλά παιχνίδια μεταξύ 30-55 frames. Έχει και κάποια τα οποία παίζουν στα 25-28 αλλά με 1-2 πολύ μικρές υποχωρήσεις έχεις το 30άρι πολύ άνετα.
Οπότε το
δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση.Η Κάρτα γραφικών 2GB είναι απλώς μέχρις το High. Αν θες το Ultra, θες το 4GB
Όσο αφορά την CPU ακόμα και με ένα i5 2600 μπορείς να πάρεις το 95% της κάρτας σου χωρίς πρόβλημα δεν χρειάζεται να πας σε 3770Κ και πάνω. Οποιοσδήποτε i5 είναι υπέρ αρκετός για gaming χωρίς θέμα bottleneck.
-
diver_gr - Δημοσιευσεις : 447
6 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 1
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης