Παιδιά καλημέρα και χρόνια πολλά. Έχω φτιάξει το παρακάτω build και έχω κάποιες ερωτήσεις
σχετικά με κάποια από τα κομμάτια που θα προσθέσω. Εάν έχει κανείς κάποιο από αυτά θα παρακαλούσα
να μου πει τις εντυπώσεις του.
Κουτί: Fractal Design Define R5 (midi tower)
CPU: Core i7 4790k
Cpu Cooler: Coolermaster Hyper 212 Evo
Mobo: Asus Z97-Pro (Wifi-Ac)
RAM: Gskill ripjaws 16gb
GPU: 2x Gigabyte gtx 970 G1 Gaming
Οθόνη: AOC 24' gsync 144hz
Τροφοδοτικό: δεν έχω αποφασίσει ακόμα αλλά κάπου στα 850w.
Το build αυτό κοστίζει (μαζί με windows κτλ) περίπου 2700 ευρώ και σκοπέυω να παίζω αποκλειστικά και μόνο ultra settings σε 1080p. Τώρα θα μου πείτε τόσα λεφτά για 1080p? Το κάνω αυτό γιατί πιστεύω ότι στα 1440p θα χρειάζομαι πολύ πιο συχνά αναβαθμίσεις και επίσης φοβάμαι για άμεσο μελλοντικό πρόβλημα με την VRAM σε 1440p για την 970. Σε τέτοια ανάλυση βλέπω παιχνίδια όπως το Unity και σίγουρα το witcher 3 να αγγίζουν τα 3.5 gb. Λέτε να κάνω το άλμα στα 1440p άφοβα με αυτό το build?
Οι σύντομες ερωτήσεις σχετικά με τα κομμάτια.
1) Με αυτό το config μήπως θα έπρεπε να παω σε full tower όπως το phanteks enthoo? Ανησυχώ για την θερμότητα.
2) Αποφάσισα για i7 και ας μην έχει διαφορές στα games γιατί σκέφτομαι περίπτωση bottleneck στο άμεσο μέλλον εαν πάρω i5. Πιστεύετε ότι δεν αξίζει ? Γλυτώνω και περίπου 120€.
3) Το cpu cooler 212 evo διάβασα ότι είναι τεράστιο και μπορεί να έχω πρόβλημα με τις μνήμες, γι'αυτό και
πήγα σε low profile της gskill. Έχει κανείς αντίστοιχου μεγέθους ψύκτρα να μου πει αν έχει πρόβλημα εγκατάστασης?
4) Αν έχει κανείς εντυπώσεις από την gtx 970 της gigabyte θα ήθελα να τις ακούσω, σχετικά με τον θόρυβο. Επίσης διάβασα ότι είναι η καλύτερη σε επιδόσεις από τις strix της ASUS και τις MSI αλλά η χειρότερη από την άποψη του SLI γιατί είναι η πιο ογκώδης.
5) Αποφάσισα να πάω σε gsync monitor γιατί διαβάζω παντού για σοβαρά θέματα screen tearing και στην περίπτωση του vsync input lag και stuttering. Εσείς έχετε τέτοια θέματα? Πιστέυω ότι στα 144hz το screen tearing είναι πολύ λιγότερο αισθητό από τα 60hz αλλά δεν ξέρω πόσο αν δεν το δω από κοντά. Μέχρι τώρα νόμιζα ότι πρόβλημα screen tearing έχεις αν τα fps υπερβούν τα hz, αλλά απ'ότι διάβασα αυτές τις μέρες, αυτό είναι άσχετο. Είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα αυτό και αισθητό ή τα παραλένε? Εαν δεν αντιμετωπίζετε προβλήματα να παω σε κανονικό tn η ips panel χωρίς gsync που ανεβάζει αρκετά το κόστος.
6) Την εγκατάσταση δεν μπορώ να την κάνω μόνος, έχω κάνει μια φορά πριν 10 χρόνια αλλά δεν έχω την άνεση να το κάνω. Έχετε εντυπώσεις από την ποιότητα της εγκατάστασης απο το eshop? Θέλω να προσθέσω άλλους 2-3 ανεμιστήρες στο κουτί αλλά δεν ξέρω την σωστή διάταξη κτλ. Ή υποθέτω ότι όταν παραγγέλνεις 2 κάρτες γραφικών εννοείται σε sli έτσι? Υπάρχει περίπτωση να τις βάλουν χωρίς το sli bridge?
Ευχαριστώ και συγνώμη για το μεγάλο post.
- Τώρα είναι 07 Ιούλ 2025, 12:21 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Gaming Pc
3 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 1
Η άποψή μου είναι οτι ψιλοπετάς τα λεφτά σου.
1) Να μην ανησυχείς για τη θερμότητα. Δεν ξέρω γιατί έχει βγει αυτός ο φόβος σε όλους...
Στο παλιό μου PC ο επεξεργαστής ήταν μονίμως στους 68-70c, ...ΚΑΙ? 6 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Στο τέλος τον πούλησα σε ένα φιλαράκι. Ακόμη δουλεύει απροβλημάτιστα.
2)Στην κυριολεξία με έναν i5 είσαι άψογος να παίξεις το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ full για όλη τη ζωή του μηχανήματός σου. Δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης ενός i7 για gaming. Πόσο μάλλον δε όταν πας για την έκδοση K λες και θα χρειαστείς ποτέ overclock... Μην μπαίνεις σε τέτοια τριπάκια χωρίς λόγο. Η διαφορά του i5 από τον i7 σε gaming είναι κανα δυο Frames. Αν θεωρείς οτι αξίζει να χαραμίσεις 120 ευρώ για 2 εξτρά frames τι να πω. Εσύ εχεις το πορτοφόλι...
3) Δεν έχω άποψη
4) Στο κουτί που διάλεξες χωράνε νομίζω και οι 2 οπότε No problem
5) Στο ips monitor που έχω δεν έχω συναντήσει ιδιαίτερο tearing.
6) Εχω πάρει συνολικά 3 pc από eshop. Είναι μια χαρά οι άνθρωποι και τα τακτοποιούν όλα όμορφα και ωραία, σου δίνουν και τα κουτιά από τις motherboard,gpu κλπ. Γενικά έχω άριστες εντυπώσεις.
Επίσης
1) Να μην ανησυχείς για τη θερμότητα. Δεν ξέρω γιατί έχει βγει αυτός ο φόβος σε όλους...
Στο παλιό μου PC ο επεξεργαστής ήταν μονίμως στους 68-70c, ...ΚΑΙ? 6 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Στο τέλος τον πούλησα σε ένα φιλαράκι. Ακόμη δουλεύει απροβλημάτιστα.
2)Στην κυριολεξία με έναν i5 είσαι άψογος να παίξεις το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ full για όλη τη ζωή του μηχανήματός σου. Δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης ενός i7 για gaming. Πόσο μάλλον δε όταν πας για την έκδοση K λες και θα χρειαστείς ποτέ overclock... Μην μπαίνεις σε τέτοια τριπάκια χωρίς λόγο. Η διαφορά του i5 από τον i7 σε gaming είναι κανα δυο Frames. Αν θεωρείς οτι αξίζει να χαραμίσεις 120 ευρώ για 2 εξτρά frames τι να πω. Εσύ εχεις το πορτοφόλι...

3) Δεν έχω άποψη
4) Στο κουτί που διάλεξες χωράνε νομίζω και οι 2 οπότε No problem
5) Στο ips monitor που έχω δεν έχω συναντήσει ιδιαίτερο tearing.
6) Εχω πάρει συνολικά 3 pc από eshop. Είναι μια χαρά οι άνθρωποι και τα τακτοποιούν όλα όμορφα και ωραία, σου δίνουν και τα κουτιά από τις motherboard,gpu κλπ. Γενικά έχω άριστες εντυπώσεις.
Επίσης
-
Volga - Δημοσιευσεις : 174
3 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 1
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης