Γειά σας παιδιά. Αποφάσισα να πάρω καινούργιο PC και χρειάζομαι τη βοήθεια σας. Κατέληξα σε μια παραλλαγή της 7ης επιλογής από αυτό το άρθρο:
http://www.enternity.gr/Article/FreeTim ... tml?page=7
Κατέληξα σε αυτά αλλά έχω μερικές ερωτήσεις:
Case: COOLERMASTER RC-371-KKN1 ELITE 371 BLACK
CPU: INTEL CORE I7-4770K 3.50GHZ LGA1150 - BOX
RAM: KINGSTON HX318C10FB/8 8GB DDR3 1866MHZ HYPERX FURY BLACK SERIES
MOTHERBOARD: GIGABYTE GA-Z87X-D3H RETAIL
GPU: ASUS R9 280X R9280X-DC2T-3GD5 3GB GDDR5 PCI-E RETAIL
HDD: WESTERN DIGITAL WD10EZEX 1TB CAVIAR BLUE SATA3
DVD RECORDER: LG GH24NSB0 SUPER MULTI DVD-REWRITER SATA BLACK
MONITOR: LG 22EN43T-B 21.5'' LED MONITOR FULL HD BLACK
PSU: COOLERMASTER G650M GM SERIES 650W MODULAR PSU 80+ BRONZE (RS650-AMAAB1-EU)
Έχω 2 ερωτήσεις:
1. Έχω επιλέξει τροφοδοτικό 650W. Θα είναι αρκετό; Μπορώ να το ρίξω και άλλο στα 550W; Η πρόταση στο πιο πάνω Link λέει για 700W
2. Η ram είναι οκ 1χ8GB για τη συγκεκριμένη Motherboard ή θα πρέπει να είναι 2χ4GB;
Ευχαριστώ
- Τώρα είναι 12 Ιούλ 2025, 20:29 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Ερώτηση για νέο PC
6 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 1
Το έψαξα λίγο παραπάνω το θέμα και σκέφτηκα να πάω σε i7-4790k στα 4GHz o οποίος βγήκε αυτό το μήνα. Η τιμή του έχει μόνο 6 ευρό διαφορά από τον προηγούμενο. Ως εκτούτου θα πρέπει να πάω και σε Motherboard που τον υποστηρίζει (z97) οπότε σκέφτομαι για την asus z97-a (την απλή όχι την deluxe). H συνολική διαφορά στη τιμή είναι πολύ μικρή (περίπου 20 euro) οπότε το σκέφτομαι αρκετά σοβαρά...
Links:
Motherboard: http://www.guru3d.com/articles_pages/as ... eview.html
CPU: http://www.guru3d.com/articles_pages/co ... iew,1.html
Οι ερωτήσεις εξακολουθούν να ισχύουν:
1. Ποιά η γνώμη σας για CPU και Motherboard;
2. Με 650W θα είμαι ΟΚ ή θα θέλω περισσότερο μετά τις πιο πάνω αλλαγές;
3. Όταν λέμε dual channel σε RAM πρέπει να έχω 2πλά τσιπάκια (πχ 2χ4GB) ή 1χ8Gb θα δουλεύει μια χαρά;
Links:
Motherboard: http://www.guru3d.com/articles_pages/as ... eview.html
CPU: http://www.guru3d.com/articles_pages/co ... iew,1.html
Οι ερωτήσεις εξακολουθούν να ισχύουν:
1. Ποιά η γνώμη σας για CPU και Motherboard;
2. Με 650W θα είμαι ΟΚ ή θα θέλω περισσότερο μετά τις πιο πάνω αλλαγές;
3. Όταν λέμε dual channel σε RAM πρέπει να έχω 2πλά τσιπάκια (πχ 2χ4GB) ή 1χ8Gb θα δουλεύει μια χαρά;
- lostaddict1
- Δημοσιευσεις : 15
Σκεψου πως το αρθρο εχει κατι μηνες οποτε μπορει και να σου βγει πιο φθηνη η συνθεση η να εχει βγει κατι πιο ανανεωμενο οπως το motherboard που απο z97 καλυτερα να πας στο z97-a . Και εγω το ειχα κανει με το δικο μου Motherboard .
Οσο αφορα τις ram καλυτερα 2χ4gb , σε dual channel δουλευουν καλυτερα οι μνημες . Εγω προσωπικα θα πηγαινα στις Kingston HyperX Beast 8GB DDR3-2400MHz Dual Kit (XMP) με τιμη απο τα 80.99 ευρω . Η διαγορα απο 1886 σε 2400 mhz ειναι μεγαλη !!! Εγω προσωπικα προσφατα εφυγα απο τα 1866 mhz και πηγα στα 2400 mhz και ειδα τρομερη διαφορα στο gaming , multitasking και στο overclocking !!!
Ο επεξεργασης ειναι τουμπαναρα !!! i7 4790K χαλαρα !!!
Το motherboard σκετη κολαση !!! Τρομερο και με απιστευτες προοπτικες ...
Με 650w τροφοδοτικο εισαι μια χαρα αρκει να ειναι 80 plus . Αν θες να κανεις ενα crossfire στο μελλον ομως θα χρειαστεις παραπανω watt σιγουρα με τοσο δυνατη καρτα που εχεις . Μπορεις με λιγα ευρω παραπανω παραπανω να παρεις το G750w και να εισαι πιο ανετος .
Οσο αφορα τις ram καλυτερα 2χ4gb , σε dual channel δουλευουν καλυτερα οι μνημες . Εγω προσωπικα θα πηγαινα στις Kingston HyperX Beast 8GB DDR3-2400MHz Dual Kit (XMP) με τιμη απο τα 80.99 ευρω . Η διαγορα απο 1886 σε 2400 mhz ειναι μεγαλη !!! Εγω προσωπικα προσφατα εφυγα απο τα 1866 mhz και πηγα στα 2400 mhz και ειδα τρομερη διαφορα στο gaming , multitasking και στο overclocking !!!
Ο επεξεργασης ειναι τουμπαναρα !!! i7 4790K χαλαρα !!!
Το motherboard σκετη κολαση !!! Τρομερο και με απιστευτες προοπτικες ...
Με 650w τροφοδοτικο εισαι μια χαρα αρκει να ειναι 80 plus . Αν θες να κανεις ενα crossfire στο μελλον ομως θα χρειαστεις παραπανω watt σιγουρα με τοσο δυνατη καρτα που εχεις . Μπορεις με λιγα ευρω παραπανω παραπανω να παρεις το G750w και να εισαι πιο ανετος .
- mariodm22
- Δημοσιευσεις : 753
Ευχαριστώ φίλε!
Μάλλον έτσι θα προχωρήσω τελικά. i7-4790k, asus z97-a, την ram που προτείνεις στα 2400mhz και τροφοδοτικό 750W να έχω το κεφάλι μου ήσυχο...
Θα βγώ περίπου 50-60 ευρώ εκτός προϋπολογισμού αλλά χαλάλι αν είναι να με κρατήσει τα επόμενα 5-6 χρονάκια με μικρές αναβαθμίσεις...
Μάλλον έτσι θα προχωρήσω τελικά. i7-4790k, asus z97-a, την ram που προτείνεις στα 2400mhz και τροφοδοτικό 750W να έχω το κεφάλι μου ήσυχο...
Θα βγώ περίπου 50-60 ευρώ εκτός προϋπολογισμού αλλά χαλάλι αν είναι να με κρατήσει τα επόμενα 5-6 χρονάκια με μικρές αναβαθμίσεις...
- lostaddict1
- Δημοσιευσεις : 15
mariodm22 έγραψε:Οσο αφορα τις ram καλυτερα 2χ4gb , σε dual channel δουλευουν καλυτερα οι μνημες . Εγω προσωπικα θα πηγαινα στις Kingston HyperX Beast 8GB DDR3-2400MHz Dual Kit (XMP) με τιμη απο τα 80.99 ευρω . Η διαγορα απο 1886 σε 2400 mhz ειναι μεγαλη !!! Εγω προσωπικα προσφατα εφυγα απο τα 1866 mhz και πηγα στα 2400 mhz και ειδα τρομερη διαφορα στο gaming , multitasking και στο overclocking !!!
Μπορείς να κάνεις κανά benchmark από μερικά games; Εγώ μέχρι τώρα ήξερα ότι για gaming η διαφορά 1866 MHz με 2400 MHz είναι σχεδόν μηδαμινή. Εκτός αν κάποιος χρησιμοποιεί APU.
-
Emilboy - Δημοσιευσεις : 11
6 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 1
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης