Για τα review μας

«Έρχεσαι σπίτι μου να δούμε ένα DVD;»

Για τα review μας

Δημοσίευσηαπό Tobajaras » 20 Ιαν 2012, 23:29

Γνωρίζω πως το τελευταίο διάστημα ήμασταν κάπως ασυνεπείς με τα review ταινιών της εβδομάδας, με αυτή την Πέμπτη να μην έχουμε ανεβάσει κάποιο. Ο λόγος ήταν προβλήματα υγείας όσων ασχολούνται με αυτό το κομμάτι (προσωπικά ήμουν επί μία βδομάδα με ίωση) και υπήρξε και πρόβλημα τόσο με τις ταινίες που σκοπεύαμε να καλύψουμε όσο και με τα προγράμματά μας, που άλλαξαν την τελευταία στιγμή. Επειδή ο κινηματογράφος είναι κάτι που βλέπεται στο σκοτάδι και σε μεγάλη οθόνη και όχι σε ένα τσεκουρεμένο download που αδικεί οποιαδήποτε ταινία, προτιμήσαμε να σεβαστούμε το αντικείμενο και εσάς (πώς να παροτρύνεις κάποιον να φύγει από το σπίτι του και να πληρώσει κάποια χρήματα να δει μια ταινία όταν εσύ ο ίδιος δεν έχεις ξεκουνηθεί να τη δεις σε δημοσιογραφική μάλιστα προβολή?) και να μη γράψουμε κριτική. Μόνη παρηγοριά (?) το ότι οι ταινίες που δεν κατάφερα να δω προσωπικά, το The Iron Lady και το J. Edgar, αποδείχτηκαν φόλες.

Σε κάθε περίπτωση ζητάμε συγγνώμη και να ξέρετε πως πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο.

Από εκεί και πέρα, οποιαδήποτε κριτική θέλετε να ασκήσετε πάνω και στα κείμενα και στον τρόπο που αντιμετωπίσαμε τις μέχρι τώρα ταινίες είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη. Ενστάσεις, διαφωνίες και υποδείξεις είναι κάτι που το λαμβάνω σοβαρά υπόψη και θα ήθελα πολύ να σας ακούσω, ειδικά καθώς προσπαθώ να αλλάξω μερικά πράγματα στη γραφή μου (κυρίως το μέγεθος).
Εveryone's a critic
Άβαταρ μέλους
Tobajaras

Δημοσιευσεις : 259

Δημοσίευσηαπό dameko-doubutsu » 26 Ιαν 2012, 18:44

Διαφωνω συχνα με τις βαθμολογιες . Ειναι ιδιαιτερα υψηλες χωρις να υπαρχει λογος . Ειστε πολυ ανεκτικοι . Σας θελω πιο κακους :D !
http://trollemaida.blogspot.com/ Ανασκόπηση 2011 by Trollemaida
Άβαταρ μέλους
dameko-doubutsu

Δημοσιευσεις : 96

Δημοσίευσηαπό Tobajaras » 26 Ιαν 2012, 21:23

ΒζζζζζζΖΖΖΖΖΖζζζζζ *χτουπ* πάει η μύγα...Ωπ, κουβεντούλα :D :D :D

Το έχεις ξαναπεί αυτό σε σχόλια και ήθελα να το κουβεντιάσουμε. Μπορείς να φέρεις κάποια παραδείγματα για να μιλήσουμε επί της ουσίας?

Σαν προσωπική πρακτική, όχι δε μου αρέσει να τσεκουρώνω ταινίες αλλά αν κάτι είναι μάπα στο είδος του το λέω. Ίσως μερικά μισά θα μπορούσαν να λείπουν (προς τα κάτω) αλλά το 6 με το 6,5 δεν έχει ουσιαστική διαφορά. Δε βαθμολογώ επίσης ανάλογα με το πόσο μου αρέσει το είδος. Πχ το Final Destination ή το οποιοδήποτε Saw θα του έβαζα 0 με υποκειμενικά κριτήρια, τα σιχαίνομαι τέτοια θρίλερ, αλλά είμαι υποχρεωμένος να βαθμολογήσω με βάση το κοινό του και το πώς στέκεται δίπλα σε άλλες παρόμοιες ταινίες.
Εveryone's a critic
Άβαταρ μέλους
Tobajaras

Δημοσίευσηαπό dameko-doubutsu » 28 Ιαν 2012, 18:56

Οκ ! ;)
Rise of the Planet of the Apes -7,5 . Γιατι ; Τι εκανε η ταινια περα απο το να ασελγισει πανω στο επος του 68 Planet of the Apes ?
Contagion - 7 Προβλεπομενη μεχρι αηδιας . Κακη πλοκη και ο χειροτερος ρυθμος που θυμαμαι να εχει ταινια τετοιου βελινεκους.
Source Code -8,5 Πολυ ωραια ταινια αλλα και παλι το 8,5 ειναι κομματακι υπερβολικο
Transformers: Dark of the Moon -9 . Εδω τι να πω :D ; Η χειροτερη απο τις τρεις ταινιες . Τα transformers ηταν πανομοιοτυπα . Οι ηθοποιοι for the festivals . Και ξαφνικα να σου και τα κομαντα απο το cod να ριχνουν ξυλο στα καημενα ρομποτακια . Οταν ειδα την ταινια και μετα το βαθμο δεν πιστευα στα ματια μου . Φυσικα δεν ειμαι ο μονος που ειχε αυτην την αποψη απο την παρεα .
Άβαταρ μέλους
dameko-doubutsu

Δημοσίευσηαπό Tobajaras » 29 Ιαν 2012, 01:58

Χμ. Βλέπω ότι μόνο σε μια έχω γράψει εγώ κριτική, στο Contagion. Για καλό το παίρνω.

Καταρχάς ήταν από τη φύση της προβλεπόμενη, ήταν ταινία "γραφειοκρατίας και εργαστηρίου" και, με δεδομένο πως ο πληθυσμός της γης δεν εξαλείφθηκε, το ότι θα βρισκόταν θεραπεία ήταν δεδομένο. Το Outbreak πχ είχε μια γερή δόση περιπέτειας, όπως την καραντίνα με τους φαντάρους και το κυνήγι της μαϊμούς. Σίγουρα είναι πιο ενδιαφέρουσα. Τώρα, ο ρυθμός όντως χανόταν από ένα σημείο και μετά (το ανέφερα στο κείμενο) αλλά μέχρι εκεί δε διαπίστωσα κάποια κοιλιά. Και η αστυνομική έρευνα "ποιός κόλλησε από ποιόν" είχε ενδιαφέρον, και ο πανικός που εξαπλωνόταν, και η μετάλλαξη του ιού. Αυτό που όντως θα αιτιολογούσε μια χαμηλότερη βαθμολογία είναι πως κάποιοι χαρακτήρες, όπως της Κοτιγιάρ, του Ντέιμον και σε κάποιο βαθμό της Γουίνσλετ, ήταν σχηματικοί και δεν εξελίσσονταν σχεδόν καθόλου, απλά οι ιστορίες τους ανήκαν στη big picture. Ο λόγος που έβαλα 7 ήταν πως είχε μια τρομερά αποπνικτική ατμόσφαιρα φόβου και πανικού, ειδικά στο πρώτο μέρος, οπότε έκοψα το καρπούζι λίγο στραβά. Αυτό βίωσα, αυτό έγραψα :D Κυρίως όμως μου φάνηκε διαφορετικό θρίλερ και για αυτό πήρε κάτι παραπάνω. Πιο αργό από τα συνηθισμένα, πιο εγκεφαλικό/ ψυχολογικό, χωρίς εγκλήματα ή βελζεβούληδες.

Για τις υπόλοιπες ταινίες έχω δει μόνο το Transformers. 0 θα της έβαζα. Σε όλες της τριλογίας. Χωρίς σκέψη. Μου βίασαν την παιδική μου ηλικία, δεν ήταν Τρανσφόρμερς αυτά τα εκτρώματα. Κακή, κάκιστη αμερικανιά. Αλλά αυτο που σου έλεγε ότι θα κάνει, δηλαδή εκρήξεις, εφέ του κερατά και ποζεριά στο φουλ χωρίς κανένα προφανή λόγο, χωρίς να το αξίζουν οι χαρακτήρες (???) και κυρίως χωρίς να το σκέφτεσαι εσύ, το έκανε. Για το κοινό της, που γουστάρει μπάχαλο και χαμό χωρίς σκέψη, έτσι για εκτόνωση, για 9 ήταν. Λίιιιγο όμως να τη φύσαγες κατέρρεε, δεν το συζητώ καθόλου. Μη σου πω οτι δεν την κρίναμε με κριτήρια ταινίας αλλά με κριτήρια κατασκευάσματος, γιατί είναι αυτό που οι Αμερικανοί αποκαλούν event movie - ούτε καν μια καφρίλα τύπου Machete ή Expendables, αλλά μια "ταινία" στην οποία απλά συμβαίνουν εντυπωσιακά πράγματα.
Εveryone's a critic
Άβαταρ μέλους
Tobajaras

Δημοσίευσηαπό Deathracer2009 » 29 Ιαν 2012, 05:25

dameko-doubutsu έγραψε:Οκ ! ;)
Rise of the Planet of the Apes -7,5 . Γιατι ; Τι εκανε η ταινια περα απο το να ασελγισει πανω στο επος του 68 Planet of the Apes ?
Source Code -8,5 Πολυ ωραια ταινια αλλα και παλι το 8,5 ειναι κομματακι υπερβολικο
Transformers: Dark of the Moon -9 . Εδω τι να πω :D ; Η χειροτερη απο τις τρεις ταινιες . Τα transformers ηταν πανομοιοτυπα . Οι ηθοποιοι for the festivals . Και ξαφνικα να σου και τα κομαντα απο το cod να ριχνουν ξυλο στα καημενα ρομποτακια . Οταν ειδα την ταινια και μετα το βαθμο δεν πιστευα στα ματια μου . Φυσικα δεν ειμαι ο μονος που ειχε αυτην την αποψη απο την παρεα .

Μια χαρα ηταν το RotPoA. Tαινιαρα.
Transformers θα συμφωνησω με τον απο πανω.......
Άβαταρ μέλους
Deathracer2009

Δημοσιευσεις : 796

Δημοσίευσηαπό dameko-doubutsu » 29 Ιαν 2012, 13:40

Παντως περα απο αυτα που λες , αν και σε σημεια διαφωνω παλι με τον Contagion , χαιρομαι ομως που "με ακουσατε " και ειδα το 4 στο Underwolrd , μενει να το δω τωρα ;)
Επισης να θυμισω στους reviewers που γραφουν και για παιχνιδια οτι παρασυρονται λιγακι με τις βαθμολογιες . Εξηγουμε :) . Το Hollywood sucks τα τελευταια χρονια ενω η βιομηχανια των βιντεοπαιχνιδιων καλπαζει . Καπου εκει θεωρω οτι μπερδεουμε λιγο τις βαθμολογιες .
Άβαταρ μέλους
dameko-doubutsu

Δημοσίευσηαπό Sephiroth » 02 Φεβ 2012, 14:03

Παιδιά η βαθμολογία είναι κάτι παραπάνω από ένα νούμερο. Δηλαδή αν υπάρχει κάποια διαφωνία, ας αναφέρεται στην εκάστοτε περίπτωση να τη συζητάμε. Μην το επεκτείνουμε για τα games εδώ (ίσως να δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό θέμα), αλλά το ζήτημα είναι πως κάθε συντάκτης αναφέρει στο κείμενο αυτά που πιστεύει. Αν με ΑΥΤΑ διαφωνείτε έχουμε πρόβλημα :P
Άβαταρ μέλους
Sephiroth

Δημοσιευσεις : 1868

Δημοσίευσηαπό dameko-doubutsu » 02 Φεβ 2012, 19:48

Sephiroth έγραψε:Παιδιά η βαθμολογία είναι κάτι παραπάνω από ένα νούμερο. Δηλαδή αν υπάρχει κάποια διαφωνία, ας αναφέρεται στην εκάστοτε περίπτωση να τη συζητάμε. Μην το επεκτείνουμε για τα games εδώ (ίσως να δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό θέμα), αλλά το ζήτημα είναι πως κάθε συντάκτης αναφέρει στο κείμενο αυτά που πιστεύει. Αν με ΑΥΤΑ διαφωνείτε έχουμε πρόβλημα :P

Μα προσωπικα κανονικοτατα οταν ειχα θεμα με την βαθμολογια της εκαστοτε ταινιας εγραφα απο κατω την αποψη μου και ολα καλα . Απαντουσε ο Μπανουλης ή ο Tobajaras και καναμε μια χαρα εποικοδομητικη συζητηση . ;)
Απλα μιας και ανοιξε το θεμα ειπα να συνοψισω την αποψη μου .
Άβαταρ μέλους
dameko-doubutsu

Επιστροφή στο Ταινίες

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB