Christopher Nolan

«Έρχεσαι σπίτι μου να δούμε ένα DVD;»

Δημοσίευσηαπό majorfox » 28 Ιούλ 2012, 20:37

Sephiroth έγραψε:Εγώ πάντως θεωρώ ότι έκλεισε ο Νόλαν την τριλογία όπως έπρεπε. Δε διαφωνώ εντελώς σε ορισμένα σημεία της κριτικής που έκανε ο Φραγκούλης στο κείμενο που βρίσκεται εδώ http://freecinema.gr/movies/the-dark-knight-rises και κατανοώ ότι ένας άνθρωπος που κάνει τη δουλειά του πρέπει να τηρήσει μια τέτοια στάση. Σαν πιο casual θεατής της ταινίας και άνθρωπος που γουστάρει άπειρα τον ήρωα Batman, νομίζω ότι ο Νόλαν σεβάστηκε και δεν το έσκισε. Ενδιαφέρουσα η εξέλιξη της ιστορίας, ο Μπέιν είναι όντως "κακός" στην υπόθεση, ενώ και τα πλάνα ήταν σε πολλές περιπτώσεις εντυπωσιακά.

Μην περιμένετε την καταστροφή των προηγούμενων δύο ταινιών, αλλά η ένταση δεν απουσιάζει

μισο αστερακι του εβαλε η ειναι τεσσερα και μισο ? για να καταλαβω XD
Άβαταρ μέλους
majorfox

Δημοσιευσεις : 600

Δημοσίευσηαπό Tobajaras » 29 Ιούλ 2012, 16:16

Θα πρέπει να ανοίξει θέμα για την ταινία οπωσδήποτε, αλλά μέχρι τότε...

Η κριτική που έβαλε ο Sephiroth του έδωσε μισό αστεράκι.

Δεν έχω δει την ταινία (την κριτική του Enternity θα τη γράψει άλλος) και προφανώς δεν έχω καθόλου άποψη αλλά θέλω να σταθώ στην κριτική που έβαλε ο Παύλος. Όταν μιλά για όλη την τριλογία σα σύνολο και τη στάση του Νόλαν διαφωνώ και στα γενικά και στα επιμέρους - οι όποιες ενστάσεις μου σε τεχνικό/καλλιτεχνικό και θεωρητικό επίπεδο είναι διαφορετικές.

Το τελευταίο… αστείο έχει να κάνει με την οπτικοποίηση της βίας. Όταν έχεις ένα έργο που, ξεκάθαρα, σου προτείνει να βγεις εκεί έξω, να γαμήσεις τα πάντα, να ανατρέψεις το σύστημα της οικονομίας και του κατεστημένου και να επιζήσεις μέσα από την αναρχία, δεν κινηματογραφείς με το φόβο μην τυχόν και ανοίξει καμιά μύτη! Όταν θέλεις να το παίξεις ρεαλιστής, δείχνεις τις πραγματικές συνέπειες της βίας, ματώνεις την οθόνη με την αλήθεια της, δεν ξαπλώνεις τα θύματά της στο… βωμό της αμερικανικής λογοκρισίας και του οικογενειακού θεάματος! Ο μεγαλύτερος εχθρός – και τρικλοποδιά μαζί – για τον Κρίστοφερ Νόλαν είναι η δική του υποκρισία μέσα σε όλο αυτό το studio system. Η ακύρωση όλου του μεγέθους, της οργής, της γοητείας της σκοτεινής πλευράς που είχε συμβολοποιήσει ιδανικά το «The Dark Knight», είναι το τελευταίο χτύπημα που δίνει ο «δημιουργός» στη συνείδηση του θεατή. Ένα εντελώς αναίμακτο, αλλά βασισμένο στη βία φιλμ, το οποίο δεν πρέπει να σπιλώσει το PG-13 rating του, που μιλάει για μια γενιά χάους, ενώ την ίδια στιγμή την καθηλώνει σ’ ένα multiplex για να καταναλώσει κάτι μεγάλο, όχι σε νοήματα και ιδέες, αλλά στα μεγέθη του κουβά του popcorn, άντε και του merchandising. Αυτός ο γιγαντισμός, η απληστία και τα ανεγκέφαλα μηνύματα στο σινεμά κάνουν την Τέχνη του επικίνδυνη.

Αν ισχύουν τα όσα γράφει σε αυτή την παράγραφο - αν και προσωπικά βλέπω το θέμα με πολύ μεγαλύτερη μετριοπάθεια σε σχέση με την κατακλείδα - τότε υπάρχει όντως θέμα, ο Nolan κέρδισε το κοινό όχι γιατί ο Bale ήταν ο καλύτερος Batman ή είχε καλύτερα gadgets αλλά επειδή όλα τα στοιχεία του κόσμου της ταινίας έμοιαζαν πραγματικά, με τις ενστάσεις να είναι οι ίδιες που υπάρχουν και στη σύλληψη του Batman σαν "πλουσιόπαιδο που πολεμά το έγκλημα και θα σώσει τον κόσμο" χοντρά χοντρά. Γενικά σαν κριτική δε με έπεισε για τη συλλογιστική της, και πολύ περισσότερο για την προσέγγιση τόσο της στάσης του Νόλαν στη σειρά όσο και σε θέματα ερμηνειών κλπ.
Εveryone's a critic
Άβαταρ μέλους
Tobajaras

Δημοσιευσεις : 259

Δημοσίευσηαπό majorfox » 29 Ιούλ 2012, 16:54

@Tobajaras κατι τετοιο εγινε και με το inception. ( τρελο θαψιμο )
Άβαταρ μέλους
majorfox

Δημοσίευσηαπό Sephiroth » 30 Ιούλ 2012, 00:29

Ο Φραγκούλης πάντως μόνιμα έχει αρνητική στάση απέναντι στα blockbusters και ειδικά τον Nolan (αν δεν κάνω λάθος) τον έχει ξεκωλιάσει όπου τον έχει πετύχει σε ταινίες. Λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα, θα διαβάσετε και το δικό μας review ;)

Γενικά η ταινία ήταν πολύ καλή πάντως, μη φοβάστε :)
Άβαταρ μέλους
Sephiroth

Δημοσιευσεις : 1868

Δημοσίευσηαπό majorfox » 30 Ιούλ 2012, 03:05

Sephiroth έγραψε:Ο Φραγκούλης πάντως μόνιμα έχει αρνητική στάση απέναντι στα blockbusters και ειδικά τον Nolan (αν δεν κάνω λάθος) τον έχει ξεκωλιάσει όπου τον έχει πετύχει σε ταινίες. Λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα, θα διαβάσετε και το δικό μας review ;)

Γενικά η ταινία ήταν πολύ καλή πάντως, μη φοβάστε :)

αμα ειναι ασχετος και κομπλεξικος τι να περιμενει κανεις ....
Άβαταρ μέλους
majorfox

Δημοσίευσηαπό LIONHEART » 30 Ιούλ 2012, 09:00

ακομα εμπιστέυεσται για την ενημέρωση σας Ελληνες κρητικους ταινιών αυτοι θα βγάλουν ταινιάρα το εκλάσε ο Ιάπωνας ψαράς ... και χάρτινη χιτλερική πατσαβούρα το 300 :lol: :lol: :lol:
http://www.facebook.com/AUTONISSANLougiakis
http://www.lougiakis.gr
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
LIONHEART

Δημοσιευσεις : 1193

The Dark Knight Trilogy Trailer

Δημοσίευσηαπό majorfox » 11 Οκτ 2012, 12:28

Άβαταρ μέλους
majorfox

The Dark Knight Rises - BLU-RAY DVD

Δημοσίευσηαπό majorfox » 08 Νοέμ 2012, 04:16

Άβαταρ μέλους
majorfox

Δημοσίευσηαπό PetrifieD- » 23 Νοέμ 2012, 01:05

Ταινιάρες τα Dark knight και Βatman begins, αλλά εμένα μου άρεσουν και οι παλιές του ταινίες όπως το memento και το insomnia. Γενικά ότι έχει κάνει μέχρι τώρα είναι φοβερό.
Άβαταρ μέλους
PetrifieD-

Δημοσιευσεις : 1059

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ταινίες

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB