- Τώρα είναι 06 Ιούλ 2025, 02:07 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Attack the block (personal review)
3 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 1
Attack the block (personal review)
' Με ποιό ακριβώς γούστο επιλέγουν ποιές ταινίες θα έρθουν στην Ελλάδα? '
Σκηνοθεσία : Joe Cornish
Πρωταγωνιστούν : John Boyega , Jodie Whittaker , Alex Esmail
Είδος : Δράσης, Black Humor Comedy
Αγγλική παραγωγή 2011
Long story, short : Οι παραγωγοί του Shawn of the dead Και του Scott Pilgrim vs the world μας φέρνουν την παραπάνω ταινία όπου μια παρέα έφηβων αλητάκων ,σε κακόφημη γειτονιά του νότιου Λονδίνου γίνονται μάρτυρες εισβολής ενός επικίνδυνου και βίαιου είδους εξωγήινων.
Οκ, το σενάριο δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά η ταινία δεν ξεχωρίζει (κατα τη γνώμη μου) για το σενάριό του αλλά για άλλα πράγματα τα οποία λείπουν απο πολλές ταινίες δράσεις ή κωμωδίες που μας προσφέρει το Hollywood.
Η ταινία όπως φαίνεται και απο το trailer είναι μια low budget παραγωγή χωρίς ιδιαίτερα εφέ, αρκετές σκηνές δράσης και αρκετό black humor. Αυτό που έχω καταλάβει το τελευταίο καιρό που παρακολουθώ βρετανικές ταινίες είναι πως όχι απλά δεν ισχύει το 'Οι βρετανοί έχουν κρύο χιούμορ' αλλά ίσα ίσα το θεωρώ αρκετά ανώτερο σε πολλά σημεία απο το Hollywood-ιανό..Η ταινία πέρα απο τη δράση βγάζει και γέλιο που δεν βασίζεται όμως στους διαλόγους που πολλές φορές μπορεί να είναι γελίοι αλλά στις καταστάσεις...
Και εξηγούμαι...Η σκηνές δράσης της ταινίας εκτυλίσονται γύρω απο το κυνηγητό μεταξύ των παιδιών και των εξωγήινων που απλά θέλουν να τους κάνουν βραδυνό κολλατσίο..Και όλα αυτά περιορισμένα γύρω και μέσα σε μια μεγάλη εργατική πολυκατοικία..Κυνηγητό με πατίνια, μηχανάκια, ποδήλατα. Επίσης τα όπλα που διαθέτουν τα παιδία περιρίζονται σε ένα 'μούφα' katana, πυροτεχνήματα, νεροπίστολα με βενζίνη κλπ κλπ...Μέσα σε όλες αυτές τις σκηνές βγαίνει και το black humor...Δηλαδή σε ταινίες εισβολής εξγήινων έχουμε συνηθίσει huge scale battles, όπλα ,σφαίρες, μπαμ μπουμ και τελικά οι αμερικάνοι κερδίζουν...
Αντιθέτως εδώ όλα συμβαίνουν σε υπερβολικά μικρή κλίμακα, με παιδιά αντί στρατιώτες, που δεν καταλαβαίνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και προτιμούν να κλειστούν σπίτια τους και να παίξουν fifa (το λέει στο τραιλερ), δεν τους φτάνουν οι μονάδες για να πάρουν τηλέφωνο και να καλέσουν βοήθεια κλπ κλπ...Απλές καταστάσεις δηλαδή που όμως δεν συνηθίζονται σε τέτοιου είδους ταινίες και γι αυτό σε κάνουν να γελάς...Όπως και ο λόγος της εισβολής που αποκαλύπτεται στο τέλος και απλά....δεν μπορώ να πω...πρέπει να το δείτε για να καταλάβαιτε τι είναι αυτό που κινεί εμάς τους άντρες...
Συνεχίζοντας μου άρεσε πολύ και η ερμηνεία των εφήβων στην ταινία (οι περισσότεροι δεν είναι έφηβοι στη πραγματικότητα) οι οποίοι παίζουν πολλοί καλά, και ίσως καλύτερα απο ότι περίμενα.Αντιμετωπίζουν τη ταινία με σοβαρότητα και παράλληλα με χαβαλέ τόσο ώστε να μην φαίνετια οτι 'προσπαθούν' να παίξουν, και να φαίνονται πολύ πιστευτοί...
Τέλος και η μουσική που ακούγεται στη ταινία, ειδικά στις σκηνές δράσεις, μου άρεσε αρκετά και τις έκανε να φαίνονται ακόμα καλύτερες δύνοντας κατάλληλο και σωστό ρυθμό...
Κλείνοντας πρέπει να πω πως η ταινία μου άρεσε πάρα πολύ, πολύ περισσότερο απο αρκετές ταινίες δράσης που είδα το καλοκαίρι με γνωστούς ήρωες, και πέρασε πολύ ευχάριστα η ώρα μου.
Προβάλλεται στο Athens Film Festival που ξεκινάει στις 24 Σεπτεμβρίου...Δεν γνωρίζω αν προβλήθεί γενικά στα cinema αργότερα αν και δεν έχω βρεί κάπου ημερομηνία προβολής οπότε μάλλον για DVD το βλέπω...Απορώ όμως γιατί δεν ήρθε στα σινεμά μιας και η ταινία έχει βγεί απο το Μάιο στη Βρετανία...Τη προτείνω πάντως ανεπιφύλακτα και όσοι είναι απο αθήνα θα τους έλεγα να πάνε να τη δουν στο φεστιβάλ...
Bαθμολογία...7,5/10 (με ανοδικές τάσεις)
-
silver_knight - Δημοσιευσεις : 104
3 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 1
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Bing [Bot] και 1 επισκέπτης