Καλα τα Οσκαρ φετος θα ειναι πολυ μουφα... ακομα χειρότερα και από άλλες χρονιές!
Οπως λέει και ο Σπύρος απο πάνω, οι Αμερικανιες θα κερδισουν!
- Τώρα είναι 06 Ιούλ 2025, 04:13 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Oscar 2013
20 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 2 από 2 • 1, 2
Παντα στα Oscar ταινιες που δεν μας ενθουσιασαν παιρνουν το αγαλματακι και αναρωτιομαστε γιατι ....
Το Argo ειναι μια ωραια ταινια (σαφεστατα) αλλα οχι και για τοσα oscar. Και πραγματικα νομιζω οτι ο Affleck σε λιγα χρονια θα παρει καλυτερου σκηνοθετη. Μετα το Town εχει αρχισει να μου γεμιζει το ματι σαν δημιουργος (σαν ηθοποιος ...οκ).
Τωρα για το Lincoln...εμενα μου αρεσε παρα πολυ. Ειναι μια υπερβολικα focused ταινια τοσο στον Lincoln (τσεπακι το αγαλμα στον Daniel) οσο και στις "πολιτικες" για να εξασφαλιστουν οι ψηφοι (ρουσφετια,απειλες,δολοπλοκιες) για τα δικαιωματα των σκλαβων. Οι πιο πολλοι το βρηκαν βαρετο....τι να πω. Εμενα μου θυμισε (στον ρυθμο ,αφηγηση πραγματικων γεγονοτων) το 13 days. Τεσπα.
Οσο για το Amour...οχι.+- Για μενα δεν ειναι σινεμα αυτο. Ο ρεαλισμος στο σινεμα για μενα δεν ειναι να βλεπω ενα reality με "σταγονες " κινηματογραφου. Οσο και απιθανα να επαιζε ο πρωταγωνιστης (γιατι δεν ηταν υποψηφιος?.... απλα fail ολο το εργο ηταν αυτος) οσο κλειστοφοβικα και στεναχωρα απεικονιζονται τα γηρατεια....ε sorry δεν θα παρω. Για μενα αυτο ειναι το υπερτιμημενο εργο της χρονιας...απλα επρεπε να μπει κατι απο Ευρωπη για να εχουμε να λεμε.A και να δωσουμε και ενα oscar στην κυρια Emmanouelle Riva...μονο και μονο επειδη ειναι ηλικιωμενη (remember Titanic μπλιαχ)
Δεν εχω προλαβει να δω τις υπολοιπες υποψηφιες για καλυτερη ταινια οποταν...
Το Argo ειναι μια ωραια ταινια (σαφεστατα) αλλα οχι και για τοσα oscar. Και πραγματικα νομιζω οτι ο Affleck σε λιγα χρονια θα παρει καλυτερου σκηνοθετη. Μετα το Town εχει αρχισει να μου γεμιζει το ματι σαν δημιουργος (σαν ηθοποιος ...οκ).
Τωρα για το Lincoln...εμενα μου αρεσε παρα πολυ. Ειναι μια υπερβολικα focused ταινια τοσο στον Lincoln (τσεπακι το αγαλμα στον Daniel) οσο και στις "πολιτικες" για να εξασφαλιστουν οι ψηφοι (ρουσφετια,απειλες,δολοπλοκιες) για τα δικαιωματα των σκλαβων. Οι πιο πολλοι το βρηκαν βαρετο....τι να πω. Εμενα μου θυμισε (στον ρυθμο ,αφηγηση πραγματικων γεγονοτων) το 13 days. Τεσπα.
Οσο για το Amour...οχι.+- Για μενα δεν ειναι σινεμα αυτο. Ο ρεαλισμος στο σινεμα για μενα δεν ειναι να βλεπω ενα reality με "σταγονες " κινηματογραφου. Οσο και απιθανα να επαιζε ο πρωταγωνιστης (γιατι δεν ηταν υποψηφιος?.... απλα fail ολο το εργο ηταν αυτος) οσο κλειστοφοβικα και στεναχωρα απεικονιζονται τα γηρατεια....ε sorry δεν θα παρω. Για μενα αυτο ειναι το υπερτιμημενο εργο της χρονιας...απλα επρεπε να μπει κατι απο Ευρωπη για να εχουμε να λεμε.A και να δωσουμε και ενα oscar στην κυρια Emmanouelle Riva...μονο και μονο επειδη ειναι ηλικιωμενη (remember Titanic μπλιαχ)
Δεν εχω προλαβει να δω τις υπολοιπες υποψηφιες για καλυτερη ταινια οποταν...

-
Geovra - Δημοσιευσεις : 302
Life of Pi και Django Unchained πάει φέτος για μένα. Στο Silver Linings Playbook ξεχώριζε πολύ η Jennifer Lawrence. Το Beasts of the Southern Wild επίσης κάπως πρωτότυπο αλλά σε σύγκριση με το Life of Pi χάνει. Amour και Les Miserables καλά αλλά κάπως διαφορετικά για σινεμά. Το Prometheus το θυμάμαι λόγο του θέματος του, το Cloud Atlas για την ιδέα, Hobbit και Skyfall εξίσου διασκεδαστικά.
-
Shadow - Δημοσιευσεις : 135
Ίσως θέλει να πει ότι προοθούν περισσότερο από όσο θα έπρεπε την Αμερική. Βέβαια δικά τους βραβεία είναι, ποιόν να πενέψουν. Πάντως έχω την υποψία ότι καλύτερη ταινία θα βγεί το zero dark thirty μόνο και μόνο γιατί είναι για τον Bin Laden και την επιτυχία της Αμερικής στο θέμα αυτό. Και όλοι ξέρουμε πόσο πολεμοχαρής λαός είναι η Αμερικάνοι σαν κυβέρνηση και προοθούν τον στρατό τους σε κάθε ευκαιρία. Εδώ έχουν γίνει και χορηγός του ΝΒΑ για να διαφιμηστούν. Όπως την χρονία που βγήκε το Avatar τα όσκαρ τα πήρε το Hurt Locker που ήταν με στρατιώτες κτλ. Κατά τη γνώμη μου το Avatar ήταν πολύ καλύτερο και σαν ταινία και σαν σκηνοθεσία. Αλλά δυστυχώς τα όσκαρ δεν είναι πάντα δίκαια και αμερόληπτα.
-
PetrifieD- - Δημοσιευσεις : 1059
ninty έγραψε:spahar kai tι εγινε που και οι 3 ταινιες που λες εχουν θεμα απο Αμερικα?αυτο τις κανει λιγοτερο δυνατες η καλες?τα οσκαρ επιβραβευουν δυνατες ιστοριες και καλες ποιοτικα ταινιες και οι 3 που λες ειναι σιγουρα αυτο...
Προς το παρόν έχω άποψη μόνο για τη μία, το Argo, για την οποία είπα κιόλας ότι την θεωρώ μία καλή ταινία και μάλιστα δεν θα την χαρακτήριζα καν Αμερικανιά (ασχέτως που η ταινία κυκλοφόρησε μία περίοδο που το Ιράν είναι πάλι στο προσκήνιο), αλλά μέχρι εκεί, δεν είναι για Όσκαρ καλύτερης ταινίας με την καμία.
Τώρα καλώς ή κακώς τα Όσκαρ είναι Αμερικάνικα βραβεία και είναι λογικό για πάρα πολλούς λόγους ταινίες που αφορούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο την Αμερική να έχουν προβάδισμα έναντι άλλων εξίσου καλών ή ίσως και καλύτερων ταινιών. Για παράδειγμα το Lincoln δεν μπορεί να "μιλήσει" σε εμάς με τον ίδιο τρόπο όπως σε έναν Αμερικανό. Είναι μία ταινία για τον αγαπημένο τους πρόεδρο, όντας ήδη μία καλή ταινία με καλή σκηνοθεσία και ερμηνείες, παίρνει ένα παραπάνω πόντο. Το Zero Dark Thirty αφηγείται την αποστολή εκτέλεσης ενός από τους πιο μισητούς ανθρώπους στην Αμερική, προφανώς τους μιλάει με άλλο τρόπο. Δεν είπα ότι είναι μάπα οι ταινίες αυτές και θα κερδίσουν επειδή είναι αμερικανιές, απλά όπως και να το κάνουμε όταν το 30% των υποψηφιοτήτων απευθύνεται στους Αμερικάνους σε διαφορετικό επίπεδο, θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο για μια ταινία όπως πχ το Life of Pi να διακριθεί.
-
Spahar - Δημοσιευσεις : 419
Από την άποψη ότι τα Όσκαρ είναι τα Αμερικανικα βραβεία της βιομηχανιας κινηματογράφου (Hollywood) δεν περιμενω να δω τιποτε παραπανω από Αμερικανικες ταινιες να πρωταγωνιστουν οποτε φέτος το Lincoln είναι στανταράκι. Ωστοσο θεωρώ πως ο Αβρααμ Λινκολν σαν προσωπικότητα επηρέασε την ροή της παγκόσμιας ιστορίας όσον αφορά το ζήτημα των ανθρώπινων δικαιωμάτων και γιαυτο τον παραδεχομαι. Επειδή πήγε κόντρα στο κατεστημένο. Ο κόσμος μας θα ήταν πολύ διαφορετικός αν δεν υπήρχε και η ταινία προσπαθεί να μας αποδείξει την σημασια των επιτευγμάτων του πέρα από την εμπορική της σκοπιμότητα.

-
ckastam - Δημοσιευσεις : 169
20 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 2 από 2 • 1, 2
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης