The official RPG thread

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

The official RPG thread

Δημοσίευσηαπό Tobajaras » 04 Σεπ 2011, 10:23

Ανατολή και Δύση στα role playing games ενώνονται σε ένα συλλογικό θέμα, πέρα από τα ξεχωριστά που υπάρχουν για κάθε παιχνίδι. Συγκριτικά, συζητήσεις, αναλύσεις και νέα γύρω από το είδος, που τυγχάνει να είναι το αγαπημένο μου. Ποιά είναι τα αγαπημένα σας? Ποιά ξεχωρίσατε και γιατί? Τι είναι αυτό που σας λείπει από το παρελθόν? Πού πιστεύετε ότι βρίσκεται το μέλλον του είδους, σε κατευθύνσεις τύπου Mass Effect, αυτές των Elder Scrolls ή μήπως η Obsidian και η Piranha Bytes έχουν κρυμμένο άσο στο μανίκι τους?

Προσωπικά δεν έχει νόημα να γράφω κατεβατά με παιχνίδια που έχω παίξει ή τοπ - 10, οπότε καταθέτω μερικούς τίτλους που ξεχώρισα τα τελευταία χρόνια πέρα από τα mainstream γνωστά παιχνίδια.

Alpha Protocol
Drakensang
Risen

Το πρώτο γιατί, παρά τις αδυναμίες του, ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα και αλλαγή σκηνικού για παιχνίδι ρόλων. Το ευχαριστήθηκα πολύ. Το δεύτερο ήταν η hardcore επιστροφή του party, με ατέλειωτα στατιστικά και στρατηγική στο παιχνίδι του οπότε το καταχάρηκα - ένα gameplay που λείπει πολύ από τα σημερινά RPG και το Dragon Age δεν κατάφερε να αναπληρώσει πλήρως. Το τρίτο είναι η ευτυχής απόδειξη πως υπάρχει ζωή μετα το απαράδεκτο Gothic 4 για μια κατηγορία gameplay που λατρεύτηκε από πολύ κόσμο, και εύχομαι να αποτελέσει το breakthrough για την ευρεία αναγνώριση μιας ομάδας που γνωρίζει και αγαπά αυτό που κάνει.

Σειρά σας τώρα!
Εveryone's a critic
Άβαταρ μέλους
Tobajaras

Δημοσιευσεις : 259

Δημοσίευσηαπό deus_d0pe » 04 Σεπ 2011, 15:29

Από το παρελθόν θα έλεγα ότι μου λείπει ο σταθερός ρυθμός ποιοτικών rpg από Ιαπωνία που έτρεχε στις γενιές των πρώτων δύο Playstation. Η εικόνα που έχω διαμορφώσει σήμερα είναι ενός είδους που κατάφερε να εγκλοβιστεί μέσα στους ίδιους τους μηχανισμούς του κι επειδή το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται κι ο παπάς τελικά όντως μετά το episode 3 του Xenosaga έριξα μαύρη πέτρα στο είδος αν και τότε το έλεγα για αστείο. Θεωρώ το Demon's Souls τη μεγάλη έκπληξη στον ιαπωνικό σχεδιασμό, έναν απόλυτα στιβαρό τίτλο, με σύστημα μάχης που θα το ζήλευαν πολλά Gothic-like δυτικά παιχνίδια και θέλω να πιστεύω ότι το Dragon's Dogma θα είναι το δεύτερο "μπαμ" εξ ανατολάς.

Στην αντίπερα όχθη είμαι της άποψης ότι τα δυτικά rpgs έχουν εξελλιχθεί σε τεράστιο βαθμό σε σχέση με το παρελθόν. Μιας και η "δύση" αποτελεί σίγουρα μεγαλύτερο μέγεθος συγκρινόμενο με το νησάκι της ανατολής τόσο σε ποικιλομορφία ιδεών όσο και σε προσφερόμενους τρόπους gameplay, κατάφερε να απαγκιστρώσει τα rpg της από τις DnD καταβολές τους και να τους προσδώσει ξεχωριστή ταυτότητα μέσα από πετυχημένες υβριδικές αλχημείες στο gameplay και καταπληκτικό σχεδιασμό σε σύμπαντα και χαρακτήρες εκμεταλλευόμενη άριστα την τεχνολογία που προσφέρει το μέσο σε κάθε γενιά.

Τα αγαπημένα παιχνίδια στη τρέχουσα γενιά είναι το Αlpha Protocol, το Fallout New Vegas και τα Mass Effect. Kαι φαντάζομαι θα γίνει και το Deus Ex 3 όταν με το καλό ασχοληθώ μαζί του.

Αν η Obsidian πρόσεχε λίγο τα τεχνοκρατικά θέματά της σίγουρα θα είχε μεγαλύτερη υπόληψη σε πολλούς περισσότερους gamers, δεν παύει όμως να προσφέρει μοναδικές role-playing εμπειρίες με τέτοιο τρόπο που να αρπάζουν από τα μούτρα τη φαντασία του παίχτη και να την ρουφάνε στον κόσμο τους. Παίζοντας ως Michael Thorton και Courrier ήταν δίχως αμφιβολία δύο από τις πιο αγαπημένες μου στιγμές ως gamer. Tα Mass Effect από την άλλη μου πρόσφεραν τέτοιον sci-fi οργασμό που κανένα άλλο παιχνίδι δεν είχε καταφέρει μέχρι τότε. Χωρίς πολλές περιστροφές, νομίζω ότι η τριλογία της περιπέτειας του Shepard είναι αυτή που θα σημαδέψει διαχρονικά τη τρέχουσα γενιά.

Για το μέλλον το μόνο που εύχομαι είναι να συνεχίσει να κάνει ο καθένας του κεφαλιού του, να κλέβει ο ένας ιδέες απ'τον άλλο και να συνεχίσουν τις αλχημείες προσφέροντας ανοιχτές, ποικιλόμορφες και, εν τέλη, μοναδικές role playing εμπειρίες.
Άβαταρ μέλους
deus_d0pe

Δημοσιευσεις : 61

Δημοσίευσηαπό Tobajaras » 05 Σεπ 2011, 14:06

deus_d0pe έγραψε:Θεωρώ το Demon's Souls τη μεγάλη έκπληξη στον ιαπωνικό σχεδιασμό, έναν απόλυτα στιβαρό τίτλο, με σύστημα μάχης που θα το ζήλευαν πολλά Gothic-like δυτικά παιχνίδια και θέλω να πιστεύω ότι το Dragon's Dogma θα είναι το δεύτερο "μπαμ" εξ ανατολάς.

Για το μέλλον το μόνο που εύχομαι είναι να συνεχίσει να κάνει ο καθένας του κεφαλιού του, να κλέβει ο ένας ιδέες απ'τον άλλο και να συνεχίσουν τις αλχημείες προσφέροντας ανοιχτές, ποικιλόμορφες και, εν τέλη, μοναδικές role playing εμπειρίες.

To Demon's souls είναι πτάγματι μεγάλη έκπληξη για αυτή τη γενιά. Ήρθε λίγο πολύ από το πουθενά, με μια νοοτροπία ΕΝΤΕΛΩΣ εκτός mainstream και, κατά τη γνώμη μου, μια φιλοσοφία gaming που δεν έχει καμία σχέση με τις κονσόλες μα ταιριάζει πολύ περισσότερο στα Diablo clones και τα σαδιστικά arcade. Χαίρομαι ιδιαίτερα που έπιασε, κυρίως επειδή τοσο δύσκολα παιχνίδια σπανίζουν, αλλά το θεωρώ σα μοναχικό φως στο σκοτάδι.

Από την άλλη η Δύση είναι ένα τεράστιο φυτώριο. Είδαμε την ίδια ειταιρία να πηγαίνει το είδος προς μια εντελώς νέα κατεύθυνση, για κάποιους μετατρέποντάς το σε shooter και για άλλους πηγαίνοντάς το πιο κοντά στην...Ανατολή, από την άλλη να επαναφέρει ένα gameplay που είχε πέσει στη λήθη και αμέσως μετά να ρίχνει το franchise στα Τάρταρα. Νομίζω δε χρειάζεται να πω ονόματα, καταλαβαινόμαστε ;) Βλέποντας τη δουλειά και την έμπνευση που υπάρχει σε μικρότερες εταιρίες όπως αυτές που αναφέρθηκαν πιο πάνω, επαναφορά gameplay που θεωρούνταν χαμένο (Drakensang, Deus Ex 3), προσπάθειες που παρά τις αδυναμίες τους έχουν λόγο ύπαρξης και αξίζουν το χρόνο και τα λεφτά του παίχτη, και ασφαλώς τίτλους σαν τα νέα Fallout που δίνουν ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία στα διαθέσιμα settings.

Αν υπάρχει κάτι που λείπει είναι μια σειρά παιχνιδιών που να βασίζονται στα πολύπλοκα stats. 10 φυλές, 20 classes, 100 skills και οι ανάλογοι συνδυασμοί τους. Αλλά για αυτό υπάρχει το ρέτρο...
Εveryone's a critic
Άβαταρ μέλους
Tobajaras

Δημοσιευσεις : 259

Δημοσίευσηαπό Warrior21 » 05 Σεπ 2011, 17:56

RPG εμαθα τι σημαινει οταν επαιξα Kingdom Hearts.Απο τα καλυτερα παιχνιδια που εχω παιξει ποτε.Δυστυχως δεν ειναι στα αμεσα σχεδια της square enix να βγαλει το KH3.Κριμα που δεν εχει βγει τιποτα για το PS3.Ελπιζουμε στο PS4 να ειναι απο τα πρωτα παιχνιδια που θα βγουν.
Άβαταρ μέλους
Warrior21

Δημοσιευσεις : 28

Δημοσίευσηαπό Alucard » 06 Σεπ 2011, 02:25

Άραγε, θα αποτελέσει το Xenoblade αφορμή για την αναγέννηση του JRPG;
A cornered fox is more dangerous than a jackal.
Άβαταρ μέλους
Alucard

Δημοσιευσεις : 200

Δημοσίευσηαπό Sephiroth » 06 Σεπ 2011, 09:20

Με κυκλοφορία στο Wii, έτσι; Μην το ξεχνάμε, νομίζω είναι σημαντική λεπτομέρεια...
Άβαταρ μέλους
Sephiroth

Δημοσιευσεις : 1868

Δημοσίευσηαπό deus_d0pe » 06 Σεπ 2011, 14:58

Alucard έγραψε:Άραγε, θα αποτελέσει το Xenoblade αφορμή για την αναγέννηση του JRPG;

Χμ, όχι. Δεν ξέρω καν αν μπορεί να κάνει το comeback το είδος, μέχρι στιγμής δεν μου έχει δείξει κάτι τέτοιο. Όχι σε αυτή τη γενιά τουλάχιστον. Επίσης δεν θεωρώ το κοινό του Wii ικανό να προσδώσει τέτοιο status στο τίτλο, αν μιλάγαμε για multiplatform κυκλοφορία ίσως να ήταν αλλιώς τα πράγματα.

Προσωπικά περιμένω περισσότερα από το Dragon's Dogma και Final Fantasy Versus - αν υφίσταται ακόμα σαν παιχνίδι αυτό. Και φυσικά το Dark Souls που ήδη έχει δημιουργήσει τεράστιο hype.
Άβαταρ μέλους
deus_d0pe

Δημοσίευσηαπό bahamut zero » 07 Σεπ 2011, 21:40

εγω παλι θεωρω ότι καλυτερο αυτη τη στιγμη για τα next gen συστηματα το tales of vesperia...το θεωρω απλα καταπληκτικο και ωριμο (και σαν ιστορια ακομα) αν και το cel shaded υφος δε σε προιδεαζει για κατι τετοιο...για το λογο αυτο ανυπομονω και για το xillia..πιστευω μπορει να προσφερει πολυ καλες στιγμες στους jrpg gamers..παρα πολυ καλο θεωρω επισης και το dragon quest ΙΧ για το ds....ειμαι στις 60 ωρες και εχω πααααρα πολλα πραγματα για να κανω ακομα...για το λογο αυτο ανυπομονουσα για το dragon quest X για το wii και ξενερωσα μολις ειδα οτι θα ειναι mmo...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
bahamut zero

Δημοσιευσεις : 69

Δημοσίευσηαπό deus_d0pe » 08 Σεπ 2011, 02:06

Θα περιμένω να διαβάσω κάνα review και απόψεις παιχτών για το νέο Tales. Απ'τη μια με ψήνει ένα καλό jrpg απ'την άλλη δεν έχω και ιδιαίτερη συμπάθεια στη σειρά Tales of. Η αλήθεια είναι ότι είχα απολαύσει το Tales of Abyss στο PS2 και μου άρεσε αλλά χωρίς να τρελαθώ και ιδιαίτερα το Tales of Symphonia στο Gamecube. Για το Vesperia διαβάζω τα καλύτερα αλλά διστάζω να βάλω το χέρι στη τσέπη, ίσως αργότερα που θα πέσει ο ρυθμός, για την ώρα αναμένω αρκετά games. Mπράβο πάντως στη σειρά που αντέχει στο χρόνο ενώ άλλες έχουν παραδώσει πνεύμα - ένα καινούριο Breath of Fire στο 4 παρακαλώ!
Άβαταρ μέλους
deus_d0pe

Δημοσίευσηαπό The White Prince » 15 Σεπ 2011, 01:57

Μπήκα στο χώρο των RPGs παίζοντας Diablo, Final Fantasy VII και VIII. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα τα λατρέψω τόσο, ότι θα τα αγκαλιάσω και θα τα αγαπήσω σε τόσο μεγάλο βαθμό. Όλα αυτά τα χρόνια έχω ξεχωρίσει τους εξής τίτλους:

Diablo I, II
Final Fantasy IV, VI, VIII και Χ
Valkyrie Profile: Lenneth και Valkyrie Profile 2: Silmeria
Dragon Age Origins και Dragon Age II
Sacred και Sacred 2
Parasite Eve I και II
Legend of Dragoon
Demon's Souls
Baldur's Gate II και Dark Alliance
Eternal Sonata (PS3)
Drakan
καθώς και τις σειρές Kingdoms Hearts και Dungeon Siege.
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
The White Prince

Δημοσιευσεις : 161

Επόμενο

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB