Game of the Year 2012

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Game of the Year 2012

Δημοσίευσηαπό Alucard » 29 Δεκ 2012, 03:31

Αφού γλιτώσαμε το τέλος του κόσμου, μπορούμε να αναπολήσουμε και φέτος τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς και να τα γράψουμε εδώ. Για λόγους παρουσίασης και για να μπορέσουμε να κάνουμε μία ανεπίσημη καταμέτρηση στο τέλος, προτείνεται η εξής δομή για τα post που θα ακολουθήσουν:

1. Αγαπημένο παιχνίδι 1
Λίγα λόγια για τους λόγους που το επιλέξατε

2. Αγαπημένο παιχνίδι 2

3. Αγαπημένο παιχνίδι 3

Άλλα παιχνίδια που ξεχωρίσατε (Ονομαστική παράθεση)

Είναι σημαντικό να υπάρξει έστω και στοιχειώδης ανάλυση των τριών πρώτων επιλογών σας, ώστε το topic να μην υποβιβαστεί σε απλό χώρο ονομαστικής παράθεσης τίτλων.
A cornered fox is more dangerous than a jackal.
Άβαταρ μέλους
Alucard

Δημοσιευσεις : 200

Δημοσίευσηαπό Shepard » 29 Δεκ 2012, 11:08

H χρονια ίσως ηταν η καλύτερη του gaming με παιχνίδια σε όλες τις κατηγορίες και για όλα τα γούστα.
Ας γράψω την 3αδα όπου νομίζω έκανε την διαφορά για φέτος σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια.

1. Mass Effect 3 (10/10) (περιμένατε κάποιο άλλο από εμένα; :P )
Οτι και να γραφτεί για αυτόν τον τίτλο είναι πραγματικά λίγο. Οταν μια ομάδα ατόμων στην Bioware έχει να διαχειριστεί την καλύτερη Space Opera που έχει βγει και είναι στο κλείσιμο της τριλογίας, το βάρος είναι ανυπερβλητο. Κι όμως, η τριλογία κλείνει με τον καλύτερο τρόπο, ναι ναι ξέρω σε κάποιους δεν άρεσε το τέλος, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα μαγικό ταξίδι όπου σε βάζει σε μεγάλα διλλήματα και σε κάνει πραγματικά να πιστεύεις ότι όλο το συμπαν είναι σε πόλεμο! Η αγωνία για την έκβαση μέχρι το τέλος του ταξιδιου είναι χαραγμένη παντού! Ταυτιζεσαι και νοιαζεσαι για τους χαρακτήρες που συναντας.
Ενα παιχνίδι όπου για 1002 λόγους έχει μπει στο πανθεον του Gaming και έχει κατσικωθεί χωρίς κανείς να μπορεί να το κουνήσει.

OYTE KATA ΔΙΑΝΟΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΦΤΑΝΕΙ ΑΛΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...

2. Dishonored (9.5/10)
H μεγάλη έκπληξη της φετινής χρονιάς! Υπάρχουν 2 τρόποι για να παίξεις αυτό το παχνίδι... ο ένας είναι να το τερματίσεις σε 5-6 ώρες και απλά να πεις ότι το έπαιξες και ο άλλος είναι να το παίξεις όπως αναφέρουν οι devs στα βιντεακια τους. ΣΩΣΤΑ! Δλδ να κάνεις όλα αυτά που απλόχερα σου δίνει το παιχνίδι. Σε κάθε "σκηνικό" έχεις την δυνατότητα να "λύσεις" τις όποιες διαφορές σου ή να βρεις το μονοπάτι σου με πολλούς διαφορετικούς και πρωτοτυπους τρόπους.
Η Arcane έχει παραδώσει ένα masterpiece απο πλευράς gameplay πηγαίνοντας κόντρα θα έλεγα στο καθιερωμένο μοντέλο απλουστευσης του.

3. Borderlands 2 (9/10)
PURE FUN! Δεν χρειάζεται πολλά πολλά για αυτόν τον τίτλο! Βάλτε το δισκάκι μέσα, καλέστε εως και 3 φίλους και θα έχετε το καλύτερο co-op της ζωής σας! Αμέτρητα όπλα, πολλοί και διαφορετικοί εχθροί, η Πανδώρα με τους φιλόξενους αλλα και τους λιγότερο συμπαθείς τόπους της, οχήματα, ένα υπέροχο σύστημα looting... ένα παιχνίδι όπου η ονομασία του πρέπει να μπει στα λεξικά δίπλα στην έννοια της ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ!

Runner Ups
Halo 4
Forza Horizon
Max Payne 3
The Walking Dead
Hitman Absolution
XCOM
Assassin's Creed 3
Far Cry 3
Spec Ops
CoD:Black Ops 2
Darksiders 2
Torchlight 2
Dragon' s Dogma
Kingdoms of Amalur: Reckoning
Sleeping Dogs
Guild Wars 2 / Planetside 2
XBLA/PSN games such as Mark of the Ninja, Journey...

Sliper hit
Binary Domain: Έδειξε ότι η Sega μπορεί να βγάλει shooter αλλά δεν ακούστηκε καθόλου διότι δεν προωθηθηκε σωστά! Σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη στον κόσμο του! ;)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Shepard
Moderator

Δημοσιευσεις : 6860

Δημοσίευσηαπό litanies » 29 Δεκ 2012, 13:16

1. Assassin's Creed III

Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός στην εν λόγω σειρά, μιας και από το πρώτο παιχνίδι μέχρι και αυτό μου αρέσουν ανεξαιρέτως όλα.

2. Max Payne 3

Περίμενα καιρό την επιστροφή του παιχνιδιού, πίστευα ότι θα είχε την ατμόσφαιρα των 2 πρώτων, δεν την είχε αλλά είχε κάτι διαφορετικό που με κέρδισε.

3. Hitman: Absolution

Άλλη μια επιστροφή γνωστού franchise, η έκπληξη για φέτος. Δεν το περίμενα τόσο καλό. Μου άρεσε που μπορούσες να ήσουν όσο stealth ήθελες ή να τα διέλυες όλα στο πέρασμά σου.
Άβαταρ μέλους
litanies

Δημοσιευσεις : 444

Δημοσίευσηαπό Sephiroth » 29 Δεκ 2012, 13:57

Και επειδή είμεθα και large, τρεις από όσους ψηφίσουν θα κερδίσουν από 2 παιχνίδια της επιλογής τους από την τεράστια λίστα δώρων που υπάρχει στο Enternity και δεν έχουν παραληφθεί! Για να σας δω! :)
Άβαταρ μέλους
Sephiroth

Δημοσιευσεις : 1868

Δημοσίευσηαπό Πάγος13 » 29 Δεκ 2012, 16:50

1. Borderlands 2
Η gearbox μας έδωσε το καλύτερο shooter φέτος, τεράστιο, πλούσιο, ολοκληρωμένο από την πρώτη στιγμή. Μπορώ να πω με σιγουριά...εγγυημένη διασκέδαση. Μαζί με την πρώτη θέση που κερδίζει το Borderlands δίνω και τα respect μου στην gearbox.

2. HALO 4
H επιστροφή Master Chief στο καλύτερο (τεχνικά) παιχνίδι του 360. Ωραίο campaign, μέτρια όμως ΑΙ.(μου έλειψαν και τα two hand weapons)

3. Call of duty: Black Ops 2
Βελτιωμένο σε όλα, ευχαριστήθηκα το campaign και συνεχίζω να ευχαριστιέμαι το multiplayer (το καλύτερο σε κονσόλα).

Καλύτερο DLC Τrine 2: goblin menace
Έτσι απλά…

* Max Payne 3
Δυστυχώς δεν το έχω παίξει αλλά είμαι σίγουρος ότι η θέση του είναι στην πρώτη τριάδα.
Άβαταρ μέλους
Πάγος13

Δημοσιευσεις : 126

Δημοσίευσηαπό Scott_Pilgrim » 29 Δεκ 2012, 17:16

1. Dragon' s Dogma
To ότι το συγκεκριμένο θα ήταν ο καλύτερος τίτλος που έπαιξα φέτος δεν το περίμενα. Ήρθε από το πουθενά για εμένα. Δεν είχα μεγάλο καλάθι η αλήθεια είναι, αλλά είχα μπει σε ένα site να δω τα trophies του και έκατσε να δω κάποια gameplay βιντεάκια. Από εκεί το ερωτεύτηκα. Τo save file μου γράφει 180 και κάτι ώρες και περιμένω το Dark Arisen DLC πως και πως. 8-)

2. Sleeping Dogs
Mαζί με το Binary Domain είναι τα sleeper hits αυτής της χρονιάς. Κορυφαίο αστυνομικό σενάριο με υπέροχα γραφικά και βρωμόξυλο. Ο Wei έγινε ένας από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες σε game. Θα βάλω κάποια στιγμή λίγα λεφτά στη κάρτα για να πάρω και το DLC με τους νεκρούς.

3. Kingdom Hearts: Dream Drop Distance
Δεν μπορούσε να λείπε από τα top μου το αγαπημένο μου franchise. Τρομερά γραφικά για handheld console, πολύ καλό και γρήγορο gameplay, επική μουσική όπως συνηθίζει η SE άλλωστε και ένα καλογραμμένο σενάριο που όμως πρέπει να τελειώσει γιατί έχει τραβηχτεί πολύ. Με χάλασαν οι dream eaters καθώς ήταν πολύ παιδικοί. Επίσης το drop system έσπαγε νεύρα και χάλαγε κάπως την εμπειρία, αλλά γενικότερα ήταν πολύ καλός τίτλος.

Runner Ups\
Far Cry 3
Tales Of Graces
Walking Dead The Videogame
Mass Effect 3
Dishonored
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Scott_Pilgrim

Δημοσιευσεις : 1681

Δημοσίευσηαπό P3iRaThS » 29 Δεκ 2012, 17:36

1)Dishonored
H Arkane παίρνει το ρίσκο και κυκλοφορεί μία μοναχική δημιουργία, που ενώ έχει μοντέρνο σχεδιασμό, θυμίζει κάτι από τα παλιά.Tο Dishonored είναι μία τίμια και πλούσια εμπειρία. Η ομορφιά του σπάνια, η ατμόσφαιρα εξαιρετική, το σενάριο λειτουργεί ολόσωστα και το gameplay βαθύ και απολαυστικό.

2)Sleeping Dogs
Παρά τα ελλατώματά του, καταφέρνει μέσα από την ενδιαφέρουσα κεντρική ιστορία, το εντυπωσιακό και απολαυστικό σύστημα μάχης και την ακατάπαυστη δράση του, να υιοθετήσει επιτυχώς το στυλ των αντίστοιχων κινηματογραφικών ταινιών.

3)Mark of the Ninja
Προσφέροντας μια αυθεντική stealth εμπειρία!

Επίσης απόλαυσα και τα:
Mass Effect 3

To οποίο, ως σύνολο, και όχι ως ένα κοινό τρίτο μέρος, έχει πετύχει να εξασφαλίσει τη δική του γωνιά στον πολύτιμο χώρο που έχουμε στην καρδιά και στο μυαλό μας για τέτοιου είδους εμπειρίες.

Need for Speed: Most Wanted
Οι αλλαγές είναι πολλές, τόσο σε επίπεδο αισθητικής όσο και δομής γενικότερα, αλλά ευτυχώς είναι όλες προς το καλύτερο. Η Criterion -με τις ευλογίες της EA- τόλμησε, ρίσκαρε και τελικά δημιούργησε την καλύτερη και γιατί όχι, απόλυτη arcade πρόταση της χρονιάς.
Άβαταρ μέλους
P3iRaThS

Δημοσιευσεις : 10

Δημοσίευσηαπό alex4444 » 29 Δεκ 2012, 17:42

1) Resident Evil: Revelations(3ds)
Ο,τι καλυτερο εχω παιξει σε resident εδω και χρονια κι αυτο τα λεει ολα. Την ιδια χρονια μαλιστα που κυκλοφορησαν το αθλιοτατο ORC και το αμφιλεγομενο 6, το πραγματικο διαμαντι της σειρας ηταν για φορητη κονσολα. Αψογο gameplay πληρως προσαρμοσμενο στο 3ds, γραφικα που ερχονται σε συγκριση με οικιακης κονσολας, ατμοσφαιρα απο τα παλια και ενα extra mode που ξεπερναει ισως και το Mercenaries μερικα μονο απο τα επιτευγματα της capcom! Και φυσικα επιστροφη της Jill...

2) Fifa 13(pc)
Μπορει οι βελτιωσεις σε σχεση με το 12 να μην ηταν θεαματικες, αλλα η ΕΑ για αλλη μια χρονια προσφερει αρτια και ρεαλιστικη εμπειρια ποδοσφαιρου στο σαλονι μας. Η impact engine δουλευει πολυ καλα, ο χειρισμος ειναι πιο ακριβης στα σουτ και τις πασες και ο τροπος αναπτυξης πλησιαζει την πραγματικοτητα.

3) Kid Icarus: Uprising(3ds)
Η μεταφορα της ιστορικης σειρας στις 3 διαστασεις εγινε με επιτυχια. Για αλλη μια φορα ενας τιτλος της Νιντεντο χαρακτηριζεται απο πανεμορφο σχεδιασμο του κοσμου και ειδικα με το 3d πας αλλου. Στα συν η μεγαλη διαρκεια, τα αξιομνημονευτα bosses και οι αυτοσαρκαστικοι non stop διαλογοι που κανουν πιο ελαφρια ατμοσφαιρα στον Κατω Κοσμο!

Αξιοσημειωτα runner ups δεν εχω να προσθεσω καθως ως retro gamer ειναι λιγα τα παιχνιδια του 2012 με τα οποια ασχοληθηκα.

Επισης το Dark Souls, αν και κυκλοφορησε φετος για pc, το απεκλεισα απο τη λιστα μου καθως δεν ειναι τιτλος του 2012 τυπικα. Αλλιως θα 'ταν στην πρωτη θεση.
Τελευταία επεξεργασία από alex4444 και 31 Δεκ 2012, 03:48, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
alex4444

Δημοσιευσεις : 745

Δημοσίευσηαπό dameko-doubutsu » 29 Δεκ 2012, 17:44

1. Journey
Μαγικο ταξιδι αν και 3 ωρες . Αξιζει τα 12 Ε με τα χιλια .

2. Dishonored
Επιτελους stealth . Απιστευτη αισθητικη , art direction και ιστορια που κραταει τον παικτη .

3. Okami HD _ MGS 3
Ενταξει ειναι remake . Αλλα δεν γινεται να μην τα συμπεριλαβω . Απιστευτες εμπειριες .

Δεν προλαβα να παιξω αρκετα παιχνιδια που ισως να εκλεβαν την θεση απο τα αλλα οπως :

Persona 4 arena
Paper Mario sticker star
The walking dead
http://trollemaida.blogspot.com/ Ανασκόπηση 2011 by Trollemaida
Άβαταρ μέλους
dameko-doubutsu

Δημοσιευσεις : 96

Δημοσίευσηαπό SirLvr » 29 Δεκ 2012, 18:04

1. Assassin's Creed 3
Αποτελεί σταθερή αξία στο χώρο του gaming από τον πρώτο τίτλο. Το Assassin's Creed 3 υπόσχεται πάνω από 20 ώρες campaign με νέο πρωταγωνιστή και τρομερά γραφικά. Φυσικά η ιστορία του Desmond συναρπάζει.

2. Hitman: Absolution
Πέρασαν 6 χρόνια από το Hitman: Blood Money και οι προσδοκίες των fans της σειράς ήταν υψηλές. Το πέμπτο μέρος του Hitman ενθουσιάζει κάθε φανατικό φίλο της σειράς. Πολύ καλό Α.Ι. και ενδιαφέρον online.

3. FarCry 3
Από τα καλύτερα games της χρονιάς ο τίτλος της Ubisoft. Φανταστικό σενάριο, πολύ καλό gameplay, λεπτομερή γραφικά, άφθονες και ενδιαφέρουσες αποστολές και φυσικά ανελέητη δράση!

Runner ups
Halo 4, Max Payne 3, XCOM, Borderlands 2, Sleeping Dogs, Dishonored, NBA2K13
Άβαταρ μέλους
SirLvr

Δημοσιευσεις : 237

Επόμενο

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB