Με το πρόσφατο κλείσιμο της EA Hellas, ανέκυψε το θέμα των τιμών στην ελληνική αγορά και τις προτιμήσεις μας σαν Έλληνες καταναλωτές.
Σε αυτό το θέμα μπορούμε να συζητήσουμε για τις αγορές μας,τα αίτια των τιμών της ελληνικής αγοράς κ.α.
- Τώρα είναι 15 Ιούλ 2025, 23:52 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Ελληνική gaming αγορά - Επίπεδο τιμών
Πάντως είναι άδικο να συγκρίνουμε το Amazon, το Play, το Zavvi και οποιοδήποτε άλλο κατάστημα με την ελληνική αγορά ή οποιαδήποτε αγορά. Στο ένα δεν υπάρχει φορολόγηση (λόγω έδρας εταιρίας) και στο άλλο περνούν από μέσα 10 χέρια τα games για να φτάσουν. Ως καταναλωτής δεν οφείλει κανείς να τα γνωρίζει, ωστόσο είναι σημαντικό να μπορεί κανείς να κρίνει, ξέροντας τις διαφορές.
Ιδιαίτερα για την ΕΑ Ελλάς ήμουν και πιο εκνευρισμένος γιατί ήταν η ΜΟΝΗ εταιρία που έκανε και 10 πράγματα για τον Έλληνα gamer... Τώρα θα καθόμαστε να ρωτάμε γιατί και πως...
Ιδιαίτερα για την ΕΑ Ελλάς ήμουν και πιο εκνευρισμένος γιατί ήταν η ΜΟΝΗ εταιρία που έκανε και 10 πράγματα για τον Έλληνα gamer... Τώρα θα καθόμαστε να ρωτάμε γιατί και πως...
-
Sephiroth - Δημοσιευσεις : 1868
Έχεις δίκαιο σε αυτό Παύλο πως την ΕΑ την πήρε η μπάλα άδικα,αλλά στο οικονομικό σημείο που βρισκόμαστε και τα 5 ευρώ διαφορά τα σκεφτόμαστε.
Εγώ προσωπικά αν δε κατέβει παιχνίδι που θέλω στα 10-12 ευρώ δεν το παραγγέλνω.
Άσε το θέμα των μεταφορικών στην επαρχία...
Εγώ προσωπικά αν δε κατέβει παιχνίδι που θέλω στα 10-12 ευρώ δεν το παραγγέλνω.
Άσε το θέμα των μεταφορικών στην επαρχία...
-
GiannisRethymno - Δημοσιευσεις : 207
To θέμα είναι πιο πολυδιάστατο και από το string theory που ψάχνει ο Sheldon Cooper...3-4 πραγματάκια θέλω να γράψω...
1ον, το έχω ξαναπεί οτι ο τελευταίος 'φταίχτης' είναι ο καταναλωτής.
2ον, οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων έχουν καταστρέψει κυριολεκτικά οτι περιστρέφεται γύρω από το gaming...Και πλέον ούτε που κοιτάω αν πέφτουν ή όχι οι τιμές τους...Που ΔΕΝ πέφτουν...Αν θα έκανα μια και μοναδική ερώτηση σε Public/Plaisio/Multirama/Media Markt klp είναι το ΓΙΑΤΙ δεν ρίχνουν σχεδόν ποτέ τις τιμές...Έχω βρει τίτλους 2 και 3 χρόνων στα 50 ευρώ..Δηλαδή έλεος.
Τα μόνα παιχνίδια που έχω βρει σε χαμηλές τιμές είναι της ΕΑ διότι η ΕΑ γενικά κάθε χριστούγεννα ρίχνει τις τιμές..
3ον. Μας δουλεύουν κανονικότατα όταν ανακοινώνουν τις δήθεν τρελές πτώσεις τιμών (π.χ Γερμανός) σε πάνω από 20 τίτλους και οι υπάλληλοι αγοράζουν τα πάντα μέσα σε 1 μέρα με αποτέλεσμα να μένουν κάτι μούφες.
4ον.Όταν αδιαφορεί κάποιος για μένα (κάθε καταναλωτής) αδιαφορώ και γώ παντελώς για αυτούς..Ούτε email διαμαρτυρίας ούτε τίποτα..Η αγορά από μικρότερα μαγαζιά που έχουν χαμηλότερες τιμές αλλά δεν τους διαφημίζει κανείς ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ή αγορά από έξω και τελείωσε η υπόθεση.
Δεν μπορεί να μου λέει κάποιος να υποστηρίξω τα ελληνικά μαγαζιά και να βλέπω PC game στα 60 ευρώ (diablo 3)..Τέλος
1ον, το έχω ξαναπεί οτι ο τελευταίος 'φταίχτης' είναι ο καταναλωτής.
2ον, οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων έχουν καταστρέψει κυριολεκτικά οτι περιστρέφεται γύρω από το gaming...Και πλέον ούτε που κοιτάω αν πέφτουν ή όχι οι τιμές τους...Που ΔΕΝ πέφτουν...Αν θα έκανα μια και μοναδική ερώτηση σε Public/Plaisio/Multirama/Media Markt klp είναι το ΓΙΑΤΙ δεν ρίχνουν σχεδόν ποτέ τις τιμές...Έχω βρει τίτλους 2 και 3 χρόνων στα 50 ευρώ..Δηλαδή έλεος.
Τα μόνα παιχνίδια που έχω βρει σε χαμηλές τιμές είναι της ΕΑ διότι η ΕΑ γενικά κάθε χριστούγεννα ρίχνει τις τιμές..
3ον. Μας δουλεύουν κανονικότατα όταν ανακοινώνουν τις δήθεν τρελές πτώσεις τιμών (π.χ Γερμανός) σε πάνω από 20 τίτλους και οι υπάλληλοι αγοράζουν τα πάντα μέσα σε 1 μέρα με αποτέλεσμα να μένουν κάτι μούφες.
4ον.Όταν αδιαφορεί κάποιος για μένα (κάθε καταναλωτής) αδιαφορώ και γώ παντελώς για αυτούς..Ούτε email διαμαρτυρίας ούτε τίποτα..Η αγορά από μικρότερα μαγαζιά που έχουν χαμηλότερες τιμές αλλά δεν τους διαφημίζει κανείς ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ή αγορά από έξω και τελείωσε η υπόθεση.
Δεν μπορεί να μου λέει κάποιος να υποστηρίξω τα ελληνικά μαγαζιά και να βλέπω PC game στα 60 ευρώ (diablo 3)..Τέλος
-
silver_knight - Δημοσιευσεις : 104
εχεις δικιο ετσι οπως το εθεσες silver αλλα φταιμε και εμεις γιατι δεν το κυνηγαμε οσο πρεπει...
εγω παντως εχω γινει τα τελευταια χρονια υπέρμαχος της ελληνικής αγορας και ας χάνω μερικές φορες...
Ενταξει δεν παω σαν προβατο αλλα για παραδειγμα στο πλαισιο ειχαν προσφορα το binary domain limited edition στα 19.90 και δεν το σκεφτηκα, το πήρα αμεσως ,το θεμα παιδια ειναι να ψαχνεσαι, οχι να περιμένεις να φιλοτιμηθει ο αλλος και η Ελληνικη αγορα εχει υποστει πολλες βελτιωσεις τα τελευταια χρονια (ενταξει ακομα ειναι πισω σε σχεση με τα ξενα site amazon,zavvi,play.) αλλα το προσπαθει μην τα θελουμε ολα δικα μας σε λογικά πλαισια παντα μην παρεξηγηθουμε...
και παντα οπως το βλεπει κανεις ...
εγω παντως εχω γινει τα τελευταια χρονια υπέρμαχος της ελληνικής αγορας και ας χάνω μερικές φορες...
Ενταξει δεν παω σαν προβατο αλλα για παραδειγμα στο πλαισιο ειχαν προσφορα το binary domain limited edition στα 19.90 και δεν το σκεφτηκα, το πήρα αμεσως ,το θεμα παιδια ειναι να ψαχνεσαι, οχι να περιμένεις να φιλοτιμηθει ο αλλος και η Ελληνικη αγορα εχει υποστει πολλες βελτιωσεις τα τελευταια χρονια (ενταξει ακομα ειναι πισω σε σχεση με τα ξενα site amazon,zavvi,play.) αλλα το προσπαθει μην τα θελουμε ολα δικα μας σε λογικά πλαισια παντα μην παρεξηγηθουμε...

http://www.facebook.com/AUTONISSANLougiakis
http://www.lougiakis.gr

-
LIONHEART - Δημοσιευσεις : 1193
Να σας πω ενα προσφατο παραδοξο: Ηθελα μια θηκη της madcatz για το 3ds που επαιζε γενικα δυσκολα σε ολη την ευρωπη. Χαμηλοτερη τιμη της ηταν στο amazon uk με 10 λιρες. Στην Ελλαδα Η νορτεκ δεν την ειχε καν(αν κ ηταν licensed nintendo) κ αυτες που ειχε ηταν 50%-80% πανω σε σχεση με εξω! Τα public μια απο τα ιδια, την ειχαν 25ε!
Ενα ιντερνετικο καταστημα με εδρα αθηνα την ειχε 14,9ε και το πλαισιο με μολις 12,9! Αρχικη τιμη, χωρις προσφορες-εκπτωσεις κ πολυ πριν το προσφατο ξεπουλημα που ξεκινησε σε προιοντα της νιντεντο. Πως γινεται????? Γιατι τοσο μεγαλη διαφορα? Αραγε στο πλαισιο ισχυει αλλη φορολογια, η μηπως δεν περναει απο 10 χερια για να ερθει?
Εγω ειμαι υπερ του να αγοραζεις οπου σε συμφερει. Προτιμω ελλαδα γιατι αποφευγεις την ταλαιπωρια του περιμενε, αλλα μονο αν η διαφορα στην τιμη ειναι μικρη. Γενικα παντως ειδικα απο εταιριες οπως η νορτεκ που ειναι αμεσος συνεργατης της νιντεντο, περιμενω πολλα περισσοτερα σε προσφορες. Την ea την τιμουσε αυτο που εκανε, κριμα πραγματικα που εκλεισε...
Ενα ιντερνετικο καταστημα με εδρα αθηνα την ειχε 14,9ε και το πλαισιο με μολις 12,9! Αρχικη τιμη, χωρις προσφορες-εκπτωσεις κ πολυ πριν το προσφατο ξεπουλημα που ξεκινησε σε προιοντα της νιντεντο. Πως γινεται????? Γιατι τοσο μεγαλη διαφορα? Αραγε στο πλαισιο ισχυει αλλη φορολογια, η μηπως δεν περναει απο 10 χερια για να ερθει?
Εγω ειμαι υπερ του να αγοραζεις οπου σε συμφερει. Προτιμω ελλαδα γιατι αποφευγεις την ταλαιπωρια του περιμενε, αλλα μονο αν η διαφορα στην τιμη ειναι μικρη. Γενικα παντως ειδικα απο εταιριες οπως η νορτεκ που ειναι αμεσος συνεργατης της νιντεντο, περιμενω πολλα περισσοτερα σε προσφορες. Την ea την τιμουσε αυτο που εκανε, κριμα πραγματικα που εκλεισε...
-
alex4444 - Δημοσιευσεις : 745
silver_knight έγραψε:4ον.Όταν αδιαφορεί κάποιος για μένα (κάθε καταναλωτής) αδιαφορώ και γώ παντελώς για αυτούς..Ούτε email διαμαρτυρίας ούτε τίποτα..Η αγορά από μικρότερα μαγαζιά που έχουν χαμηλότερες τιμές αλλά δεν τους διαφημίζει κανείς ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ή αγορά από έξω και τελείωσε η υπόθεση.
Το κείμενο που έγραψα στο κλείσιμο της ΕΑ και βρήκανε ορισμένοι πάτημα για να πουν τα δικά τους αφορούσε ΜΟΝΟ την ΕΑ Hellas και καμία άλλη ελληνική εταιρία. Για την συγκεκριμένη, δεν δέχομαι το επιχείρημα "δεν με σκέφτεται, δεν την σκέφτομαι".
Επίσης, απαντάω συγκεκριμένα για τα μικρότερα μαγαζιά γιατί μάλλον ακούγονται πράγματα που είναι εκτός λογικής. Το Public, το Multirama, ο Κωτσόβολος και οποιαδήποτε άλλη εταιρία βάζει διαφήμιση στο site, στη λογική ότι προσπαθούμε να κερδίσουμε κάποια χρήματα για τη δουλειά που κάνουμε. Οι διαφημιστικοί χώροι προσφέρονται σε όσους τους θελήσουν σε τιμή που θα συμφωνηθεί μεταξύ μας. Το μικρό μαγαζί από τη στιγμή που:
1) Δεν επικοινωνεί μαζί μας για να διαφημιστεί
2) Δεν βάζει ούτε καν Google Ad/Facebook Ad έτσι ώστε να φανεί σε κόσμο (ακόμη και στο Enternity που έχουμε χώρο για AdSense)
3) Δεν στέλνει ούτε ένα mail ενημερωτικής φύσης για να μας σημειώσει μία προσφορά
πως ακριβώς περιμένεις να διαφημιστεί; Μήπως θα πρέπει να τους παίρνουν τηλέφωνα τα Μέσα; Έχεις δει ότι τουλάχιστον στο Enternity για το οποίο είμαι υπεύθυνος στον τομέα της ύλης, έχουμε προωθήσει ΔΩΡΕΑΝ άπειρες προσπάθειες (εφαρμογές, προσφορές καταστημάτων κτλ). Πως ακριβώς λοιπόν φταίμε που δεν διαφημίζονται τα μικρά μαγαζιά;
H φράση "εσκεμμένα" είναι εντελώς λανθασμένη, να μην πω φάουλ...
-
Sephiroth - Δημοσιευσεις : 1868
Πάντως τώρα τελευταία υπάρχει ένα πάρα πολύ κάλο επίπεδο σε τιμές τίτλων από το plaisio ,κοτσοβολο,multirama,console club, από να τα δίνετε σε ξένους προωθήστε και λίγο την εγχώρια αγορά...(όχι ότι δεν είναι ξένοι από πίσω απο της τρεις πρωτές άλλα τουλάχιστον για τους εργαζομένους)
http://www.facebook.com/AUTONISSANLougiakis

-
LIONHEART - Δημοσιευσεις : 1193
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Bing [Bot] και 1 επισκέπτης