Assassin's Creed: Odyssey | Anti-Review

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Assassin's Creed: Odyssey | Anti-Review

Δημοσίευσηαπό PORTAL » 07 Οκτ 2018, 10:02

Φαντασου να εισαι στην αρχαια Ελλαδα. Τι ωραια εποχη. Με τους φιλοσοφους, τις τεχνες, τις ιδεες, την προοδο. Εισαι στο κεντρο του κοσμου, στο λικνο του πολιτισμου και βεβαια σε εναν πολυ ομορφο τοπο. Αλλα..υπαρχει ενα μεγαλο "αλλα". Στο υποθετικο αυτο σεναριο δεν εισαι καποιος αρχοντας, καποιος που θα μεινει στην ιστορια, ουτε καν ενας απλος πολιτης της αρχαιας Αθηνας. Εισαι ενας δουλος, ο οποιος κραταει μια αξινα και ολη μερα βαραει πετρες. Ξαφνικα το σεναριο δεν ακουγεται και τοσο καλο ε;

Αυτο ακριβως ειναι το Assassin's Creed Odyssey. Ολο το παιχνιδι ειναι ενα ατελειωτο grind στον ομορφο κοσμο της αρχαιας Ελλαδας.

Το νουμερo που βρισκεται μονιμως πανω δεξια στην οθονη (το level σου) ειναι το αλφα και το ωμεγα . Εισαι over leveled; Εχει καλως. Δεν εισαι; Παρε την αξινα σου και grind. Και ω φευ! Τι συμπτωση, στο in game store υπαρχει xp booster. "Malaka!"

Εισαι εστω και ενα level κατω απο τους εχθρους στο οχυρο που θες να πας; Αστο καλυτερα. Πηγαινε να ψαξεις ολο το απεναντι βουνο, για να βρεις ενα ελαφι, να το σκοτωσεις, να το πας στον NPC για το side quest, να σου δωσει λιγα ψιχουλα xp, και μετα να το κανεις αυτο αλλες 10 φορες μεχρι να ανεβεις ενα level μπας και εχεις ελπιδα να περασεις το main quest.

Φτανεις στο main quest. Αμολας τον αιτο. Σπαμαρεις τον κερσορα πανω απο ολο το fort και μαρκαρεις τους εχθρους. Επειτα μπαινεις μεσα και λες θα το παω stealth για να μην γινει πανικος. Το stealth θα σπασει εκατο τα εκατο σε καποια φαση και θα αρχισουν να στην πεφτουν απο παντου. Ολοι μαζι, με τους mercenaries παρεα. Αρχιζει ενα κυνηγητο και στο ενδιαμεσο κανεις loot οτι προλαβαινεις. Μετα βγαινεις εξω απο το fort, πας και καθεσαι πανω σε τρια χορτα και οι κακοι σε χανουν απο προσωπου γης. Αυτος ειναι ο βασικος gameplay μηχανισμος του AC Odyssey και ειναι οσο γελοιος ακουγεται. Οταν η Fromsoftware διδασκε gameplay, στην Ubisoft τρωγανε βελανιδια.

Αλλα και οταν ερθει η ωρα να πολεμησεις με εχθρο, παλι grind θα ειναι. Θα τον χτυπας ξανα και ξανα και ξανα και δε θα καταλαβαινει τιποτα. Ειδικα οταν δεν εισαι over leveled. Δεν γλυτωνεις απο το grind.

Η μαχη με το τεραστιο αγριογουρουνο ειναι η σταγονα που ξεχειλιζει το ποτηρι. Αφου το εχεις χτυπησει κυριολεκτικα 100 φορες και το εχεις αποφυγει αλλες τοσες και αυτο δεν εχει χασει σχεδον καθολου hp, λες τι στον Αδη καθομαι και κανω; Δεν ειναι διασκεδαστικο, δεν εχει κανενα νοημα, δεν εχει καμια λογικη να εχει τοσο hp ενα αγριογουρουνο σε ενα απλο side quest. Ακομα και το mini boss καταφερανε να το κανουν μια grind εμπειρια.

Το παιχνιδι θα επρεπε να λεγεται Assassin's Creed: Grind. H Ubisoft καταφερε να φτιαξει ενα υπεροχο, τεραστιο κοσμο τον οποιο ο παιχτης καλειται να εξερευνησει πετρα πετρα με την αξινα του.

Ουκ εν τω πολλω το ευ, αλλ'εν τω ευ το πολυ. Αυτο η Ubisoft δεν λεει να το καταλαβει με τιποτα. Αλλα απο εταιρια που δεν μπορει να μαθει ουτε το "malaka" τι να περιμενεις..
Άβαταρ μέλους
PORTAL

Δημοσιευσεις : 141

Δημοσίευσηαπό evergrey » 07 Οκτ 2018, 12:40

Τοσο πολυ grind @PORTAL?Μαλλον οπως τα λες το κανανε πολυ αγγαρια το παιχνιδι.Γιατι εγω λιωνω στο AC Origins εδω και ενα μηνα και τετοιο θεμα με το level των εχθρων δεν εχω συναντησει.1 level παραπανω και να φτυνεις αιμα για να τους "κατεβασεις";Οσο για το stealth τους Phylakes και παλι ειναι καλυτερα στο Origins.Εκει και να την κοπανησεις σε παιρνουν στο κυνηγητο.
Τουλαχιστον ο κοσμος,τα γραφικα ειναι ωραια;Η μαχες τωρα που δεν εχεις να χρησιμοποιεις ασπιδα ειναι πιο καλες;
Άβαταρ μέλους
evergrey

Δημοσιευσεις : 941

Δημοσίευσηαπό PORTAL » 07 Οκτ 2018, 19:22

Ναι αφου και η συλλεκτικη αντι για αγαλμα αξινα εχει στο κουτι.
Άβαταρ μέλους
PORTAL

Δημοσιευσεις : 141

Δημοσίευσηαπό Altair » 27 Οκτ 2018, 02:02

evergrey έγραψε:Τοσο πολυ grind @PORTAL?Μαλλον οπως τα λες το κανανε πολυ αγγαρια το παιχνιδι.Γιατι εγω λιωνω στο AC Origins εδω και ενα μηνα και τετοιο θεμα με το level των εχθρων δεν εχω συναντησει.1 level παραπανω και να φτυνεις αιμα για να τους "κατεβασεις";Οσο για το stealth τους Phylakes και παλι ειναι καλυτερα στο Origins.Εκει και να την κοπανησεις σε παιρνουν στο κυνηγητο.
Τουλαχιστον ο κοσμος,τα γραφικα ειναι ωραια;Η μαχες τωρα που δεν εχεις να χρησιμοποιεις ασπιδα ειναι πιο καλες;

Σήμερα έκανα μάχη με elite guard,κάμποσους φρουρούς και 3 Mercenaries ταυτόχρονα εκ των οποίων ο ένας 1 lvl πάνω από μένα και ο άλλος 2 lvl πάνω από μένα.Έχασα δυστυχώς για πολύ λίγο.Εν ολίγοις ότι γράφει το παλικάρι πιο πάνω δεν ισχύει.Απλά δεν ξέρει να παίζει.
Πολύ καλό παιχνίδι,απλά έχει πάρα πολλά πράγματα να κάνεις,είτε αυτά είναι daily quests είτε side quests,ερωτηματικά κλπ.Αυτό είναι καλό διότι είναι ένα παιχνίδι που πάντα θα έχεις κάτι να κάνεις.Από την άλλη μπορεί να σε κουράσει και να πελαγώσεις λίγο,οπότε εγώ αποφάσισα τέλος τα άπειρα forts/outposts.Θα κάνω μόνο ότι έχει να κάνει με τα side quests και τέλος.Και πλέον το ευχαριστιέμαι πολύ περισσότερο.
Αν σου αρέσει το Origins,θα σου αρέσει κι αυτό.Απλά μην τα παίξεις back 2 back γιατί θα το φας το overdose αυτό είναι σίγουρο.

Α,και μιας και αναφέρθηκε στο Αγριογούρουνο,χρησιμοποιώντας flaming weapons έπεσε για πλάκα.Άρα ναι,όντως δεν ξέρει να παίζει το παλικάρι.
Άβαταρ μέλους
Altair

Δημοσιευσεις : 105

Δημοσίευσηαπό evergrey » 27 Οκτ 2018, 11:11

Altair έγραψε:
evergrey έγραψε:Τοσο πολυ grind @PORTAL?Μαλλον οπως τα λες το κανανε πολυ αγγαρια το παιχνιδι.Γιατι εγω λιωνω στο AC Origins εδω και ενα μηνα και τετοιο θεμα με το level των εχθρων δεν εχω συναντησει.1 level παραπανω και να φτυνεις αιμα για να τους "κατεβασεις";Οσο για το stealth τους Phylakes και παλι ειναι καλυτερα στο Origins.Εκει και να την κοπανησεις σε παιρνουν στο κυνηγητο.

Σήμερα έκανα μάχη με elite guard,κάμποσους φρουρούς και 3 Mercenaries ταυτόχρονα εκ των οποίων ο ένας 1 lvl πάνω από μένα και ο άλλος 2 lvl πάνω από μένα.Έχασα δυστυχώς για πολύ λίγο.Εν ολίγοις ότι γράφει το παλικάρι πιο πάνω δεν ισχύει.Απλά δεν ξέρει να παίζει.
Πολύ καλό παιχνίδι,απλά έχει πάρα πολλά πράγματα να κάνεις,είτε αυτά είναι daily quests είτε side quests,ερωτηματικά κλπ.Αυτό είναι καλό διότι είναι ένα παιχνίδι που πάντα θα έχεις κάτι να κάνεις.Από την άλλη μπορεί να σε κουράσει και να πελαγώσεις λίγο,οπότε εγώ αποφάσισα τέλος τα άπειρα forts/outposts.Θα κάνω μόνο ότι έχει να κάνει με τα side quests και τέλος.Και πλέον το ευχαριστιέμαι πολύ περισσότερο.
Αν σου αρέσει το Origins,θα σου αρέσει κι αυτό.Απλά μην τα παίξεις back 2 back γιατί θα το φας το overdose αυτό είναι σίγουρο.

Α,και μιας και αναφέρθηκε στο Αγριογούρουνο,χρησιμοποιώντας flaming weapons έπεσε για πλάκα.Άρα ναι,όντως δεν ξέρει να παίζει το παλικάρι.

Χρησιμες επισημανσεις @Altair.Εχω διαβασει οτι ειναι ενα κλικ πιο δυσκολο απο το Origins αλλα με αυτα που εγραψες καταλαβα οτι παιζουν πολυ ρολο τι ικανοτητες εχει το καθε οπλο και σε ποιους εχθρους "πιανει" και σε ποιους οχι.
Αυτο για τα forts/outposts εκανες την καλυτερη δουλεια.Εγω στο Origins μια τα εκανα,μια εκανα την ιστορια.Οσο για το πελαγωμα εδω αλωνισα ολη την Αιγυπτο και δεν αφησα τιποτα,στην Ελλαδαρα θα κολλησω;
Με το καλο οταν μαζεψω λεφτα σιγουρα θα παει για αγορα.Αν και τωρα με το Read Dead Redemption 2 αντε να βρεις λεφτα.
Άβαταρ μέλους
evergrey

Δημοσιευσεις : 941

Δημοσίευσηαπό Altair » 28 Οκτ 2018, 06:02

Οι εχθροί πολλές φορές κάνουν scale στο Level σου,αλλά χάρη στον εξοπλισμό και τις ικανότητες που έχεις βάλει,πέφτουν για πλάκα.
Είμαι στις 38 ώρες,5ο κεφάλαιο,στο 36%.Έχω ΠΟΛΥ πράγμα ακόμα.Εννοείται θα πάει για το 100% όπως το Origins απλά όχι ακόμα γιατί έρχεται και το RDR2 σε λίγες μέρες.
Άβαταρ μέλους
Altair

Δημοσιευσεις : 105

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB