Πριν λίγες ώρες χάκαραν "άγρια" το steam ,ξέρει κανείς τι έγινε με ακρίβεια ή αν έχει καμία νέα πληροφορία?
Υποτήθετε έβαλαν και το mobile authenticator κτλ για να μην κλέβουν λογαριασμούς(κάπου είχα δει έπεφταν θύμα κλοπής 70.000 λογαριασμοί το μήνα) και ξαφνικά τους τα ρήμαξαν όλα οι χάκερς.Ελπίζω να μην έχασε κανείς κανένα αντικείμενο ή λογαριασμό.
- Τώρα είναι 10 Ιούλ 2025, 17:35 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Mega-Hack στο Steam!
16 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
Δεν εγινε hack (μαλλον) αλλα καποια αλλη βλακεια κανανε στην valve και μπερδευοντουσαν οι σελιδες και εβλεπε ο καθενας τις σελιδες του αλλου.
Αποτελεσμα ειναι οποιος εμπαινε στο account details να μπορουσε να δει ψηφια απο την πιστωτικη καρτα, τα τεσσερα τελευτεα νουμερα του τηλεφωνου και ολοκληρο το email, μαζι φυσικα με το nickname του "ατυχου".
Θεωρητικα οποιος δεν μπηκε στο steam εκεινες τις ωρες δεν ειχε προβλημα, αλλα οποιος "φορτωνε" σελιδες του store τοτε αυτες τις σελιδες τις εβλεπε καποιος αλλος τυχαίος και στον χρηστη φόρτωναν αντιστοιχα σελιδες αλλου.
Απο οτι λενε μπορει να φαινοντουσαν τα στοιχεια αλλα δεν μπορουσαν να γινουν αγορες η να αλλαχτουν στοιχεια και καποιοι που λενε πως εγιναν αγορες κτλ μαλλον τρολλαρουν.
Σε καθε περιπτωση ειναι τραγικο και ποιος ξερει σε ποιους μπορει να εμφανιστηκαν τα στοιχεια μας, πρεπει να δωθουν εξηγήσεις αλλα ακομα τιποτα..
Καλο θα ειναι οποιος θελει να ειναι ασφαλης ,ακομα και τωρα που φανηκε να εφτιαξε, να μην φορτωνει σελιδες του steam, τουλαχιστον του store (το community μαλλον δεν εχει πρβλημα).
Αποτελεσμα ειναι οποιος εμπαινε στο account details να μπορουσε να δει ψηφια απο την πιστωτικη καρτα, τα τεσσερα τελευτεα νουμερα του τηλεφωνου και ολοκληρο το email, μαζι φυσικα με το nickname του "ατυχου".
Θεωρητικα οποιος δεν μπηκε στο steam εκεινες τις ωρες δεν ειχε προβλημα, αλλα οποιος "φορτωνε" σελιδες του store τοτε αυτες τις σελιδες τις εβλεπε καποιος αλλος τυχαίος και στον χρηστη φόρτωναν αντιστοιχα σελιδες αλλου.
Απο οτι λενε μπορει να φαινοντουσαν τα στοιχεια αλλα δεν μπορουσαν να γινουν αγορες η να αλλαχτουν στοιχεια και καποιοι που λενε πως εγιναν αγορες κτλ μαλλον τρολλαρουν.
Σε καθε περιπτωση ειναι τραγικο και ποιος ξερει σε ποιους μπορει να εμφανιστηκαν τα στοιχεια μας, πρεπει να δωθουν εξηγήσεις αλλα ακομα τιποτα..
Καλο θα ειναι οποιος θελει να ειναι ασφαλης ,ακομα και τωρα που φανηκε να εφτιαξε, να μην φορτωνει σελιδες του steam, τουλαχιστον του store (το community μαλλον δεν εχει πρβλημα).

http://myanimelist.net/animelist/Darkroronoa
-
Roronoa - Δημοσιευσεις : 419
Με λίγα λόγια αν έγινε hack μπορεί να μην το μάθουμε και ποτέ. Απορώ τώρα στην Αμερική αν τους έκανε κανείς μήνυση τι θα γίνονταν(λέω Αμερική γιατί εκεί γίνονται και κερδίζονται μήνυσεις πολύ ποιό εύκολα).
-
darkshark981 - Δημοσιευσεις : 64
Κάποιος έγραψε στο reddit για ένα site που βλεπεις τις μεγαλύτερες ddos attack http://map.norsecorp.com/ αυτήν την στιγμή κάνουν επιθέσεις εναντίων του steam. δείτε τι γίνεται!
-
darkshark981 - Δημοσιευσεις : 64
Αναρωτιέμαι τί ντόρος θα γινόταν στο internet αν το ίδιο συνέβαινε στο Xbox Live ή (ακόμα χειρότερα) στο PSN. Να γίνουν όλοι ουσιαστικά Steam store supervisors (ή όπως τους λένε) και να δουν τα προσωπικά στοιχεία σου και τις πιστωτικές κάρτες (ευτυχώς χωρίς δυνατότητα να γίνει edit πουθενά) εν δυνάμει χιλιάδες ή εκατομμύρια αδιάκριτα μάτια. Γκρίνια χωρίς τέλος θα γινόταν. Ενώ με την Valve και τον Gabe παίζει ασυλία μου φαίνεται. Anyway, αν δεν έγινε τίποτα, πάλι καλά.
-
Pirederas - Δημοσιευσεις : 131
Pirederas έγραψε:Αναρωτιέμαι τί ντόρος θα γινόταν στο internet αν το ίδιο συνέβαινε στο Xbox Live ή (ακόμα χειρότερα) στο PSN. Να γίνουν όλοι ουσιαστικά Steam store supervisors (ή όπως τους λένε) και να δουν τα προσωπικά στοιχεία σου και τις πιστωτικές κάρτες (ευτυχώς χωρίς δυνατότητα να γίνει edit πουθενά) εν δυνάμει χιλιάδες ή εκατομμύρια αδιάκριτα μάτια. Γκρίνια χωρίς τέλος θα γινόταν. Ενώ με την Valve και τον Gabe παίζει ασυλία μου φαίνεται. Anyway, αν δεν έγινε τίποτα, πάλι καλά.
Ασυλια δεν παιζει, πολυ ξενερωσαν με το steam, και εγω μαζι. Ηταν μεγαλη πατατα και δυστηχως ουτε καποια επισιμη ανακοινωση. Υπαρχει παντου γκρινια απλα δεν την εχεις δει.
Btw εχει γινει σε psn και μαλιστα χειρότερο οπου εφυγαν στοιχεια απο καρτες κτλ σε hackers

https://en.wikipedia.org/wiki/2011_PlayStation_Network_outage
Αλλα και αυτο που εγινε στο steam μπορει να υπαρξουν περιπτωσεις οπου μπορει να ηταν σοβαρο, ποτε δεν ξερεις σε ποιον μπορει να ανοιξε το προφιλ σου.

-
Roronoa έγραψε:Pirederas έγραψε:Αναρωτιέμαι τί ντόρος θα γινόταν στο internet αν το ίδιο συνέβαινε στο Xbox Live ή (ακόμα χειρότερα) στο PSN. Να γίνουν όλοι ουσιαστικά Steam store supervisors (ή όπως τους λένε) και να δουν τα προσωπικά στοιχεία σου και τις πιστωτικές κάρτες (ευτυχώς χωρίς δυνατότητα να γίνει edit πουθενά) εν δυνάμει χιλιάδες ή εκατομμύρια αδιάκριτα μάτια. Γκρίνια χωρίς τέλος θα γινόταν. Ενώ με την Valve και τον Gabe παίζει ασυλία μου φαίνεται. Anyway, αν δεν έγινε τίποτα, πάλι καλά.
Ασυλια δεν παιζει, πολυ ξενερωσαν με το steam, και εγω μαζι. Ηταν μεγαλη πατατα και δυστηχως ουτε καποια επισιμη ανακοινωση. Υπαρχει παντου γκρινια απλα δεν την εχεις δει.
Btw εχει γινει σε psn και μαλιστα χειρότερο οπου εφυγαν στοιχεια απο καρτες κτλ σε hackers![]()
![]()
Αλλα και αυτο που εγινε στο steam μπορει να υπαρξουν περιπτωσεις οπου μπορει να ηταν σοβαρο, ποτε δεν ξερεις σε ποιον μπορει να ανοιξε το προφιλ σου.
Φίλε μου, ξέρω πολύ καλά τί έγινε το 2011 στο PSN, εγώ ευτυχώς δεν βάζω πιστωτικές πουθενά. Εκεί όμως τα στοιχεία κλάπηκαν από κάποιους λίγους hackers και δεν έγιναν δημόσια θέα. Εδώ αυτό που έγινε στο Steam είναι ότι κυριολεκτικά οποιοσδήποτε μπορούσε να δει τα πάντα (μαζί με στοιχεία καρτών κλπ), έστω και για την λίγη ώρα που κράτησε το μπάχαλο.
-
Pirederas - Δημοσιευσεις : 131
Pirederas έγραψε:Roronoa έγραψε:Pirederas έγραψε:Αναρωτιέμαι τί ντόρος θα γινόταν στο internet αν το ίδιο συνέβαινε στο Xbox Live ή (ακόμα χειρότερα) στο PSN. Να γίνουν όλοι ουσιαστικά Steam store supervisors (ή όπως τους λένε) και να δουν τα προσωπικά στοιχεία σου και τις πιστωτικές κάρτες (ευτυχώς χωρίς δυνατότητα να γίνει edit πουθενά) εν δυνάμει χιλιάδες ή εκατομμύρια αδιάκριτα μάτια. Γκρίνια χωρίς τέλος θα γινόταν. Ενώ με την Valve και τον Gabe παίζει ασυλία μου φαίνεται. Anyway, αν δεν έγινε τίποτα, πάλι καλά.
Btw εχει γινει σε psn και μαλιστα χειρότερο οπου εφυγαν στοιχεια απο καρτες κτλ σε hackers![]()
![]()
Φίλε μου, ξέρω πολύ καλά τί έγινε το 2011 στο PSN, εγώ ευτυχώς δεν βάζω πιστωτικές πουθενά. Εκεί όμως τα στοιχεία κλάπηκαν από κάποιους λίγους hackers και δεν έγιναν δημόσια θέα. Εδώ αυτό που έγινε στο Steam είναι ότι κυριολεκτικά οποιοσδήποτε μπορούσε να δει τα πάντα (μαζί με στοιχεία καρτών κλπ), έστω και για την λίγη ώρα που κράτησε το μπάχαλο.
Και οι δυο καταστασεις ειναι κλαφτα. Στην μια οι hackers μαζεψαν στοιχεια απο εκατομμυρια accounts τα οποια φανταζομαι ευκολα θα μπορουσαν να μοσχοπουλησουν στην μαυρη αγορα.
Στην αλλη οπως λες τα στοιχεια όσον ανακατευτηκαν μπορει να επεσαν στα χερια οποιουδηποτε. Το μονο που με παρηγορει ειναι πως δεν ηταν προσβασιμα ολα τα στοιχεια παρα μονο οι τελευταιοι αριθμοι και πιθανο τα στοιχεια του καθενος να μην εμφανιστηκαν σε μεγαλο αριθμό ατομων αφου ανακατευτηκαν μεταξυ των χρηστων. Αν και θεωρητικα αν καποιον πατησε να διαγραψει τα στοιχεια να κανει edit) η να κανει κατι αλλο μπορει αυτα να φανηκαν σε αλλον (ο οποιος αλλος ομως θα πρεπει θεωρητικα να πηγε να κανει το ιδιο).
Βεβαια ακομα και τα 2-4 τελευταια στοιχεια της πιστωτικης καρτας μονο λιγα δεν ειναι.

-
16 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης