Φιλοσοφία αγοράς video game

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Φιλοσοφία αγοράς video game

Δημοσίευσηαπό Sephiroth » 13 Δεκ 2011, 14:31

Επειδή κατά καιρούς βλέπω διάφορα σχόλιά σας σχετικά με το πότε αγοράζετε ένα video game, θα ήθελα να μας πείτε με ποια φιλοσοφία αγοράζετε έναν τίτλο. Πχ. περιμένετε να πέσει η τιμή του και τον αγοράζετε από εδώ; Τον αγοράζετε day 1 από εδώ; Τον αγοράζετε day 1 από το εξωτερικό; Να κάνουμε και μία έρευνα :)
Άβαταρ μέλους
Sephiroth

Δημοσιευσεις : 1868

Δημοσίευσηαπό nfs_maniac » 13 Δεκ 2011, 17:18

Παλιά day one απο εδώ, τα 70άρια έφευγαν αέρα.... Στη συνέχεια ανακάλυψα ένα μαγικό καρτελάκι που ονομάζεται χρεωστική, οπότε οι αγορές γίνονταν πάλι day one, αλλα απο εξωτερικό . Μετά όμως οι καιροί άλλαξαν... Ήλθε η Μερκελ και πλέον οι αγορές γίνονται day 234.653.768, όταν δηλαδή η τιμή τους μειωθεί αισθητά. Υπάρχει όμως και η λύση των αγγελιών, που αρκετές φορές την προτιμώ καθώς μπορείς να βρεις διαμαντάκια σε άψογη κατάσταση και σε χαμηλή τιμή
Άβαταρ μέλους
nfs_maniac
Moderator

Δημοσιευσεις : 1706

Δημοσίευσηαπό Spahar » 13 Δεκ 2011, 18:44

Οπαδός του day one δεν ήμουν ποτέ, εκτός από συγκεκριμένες περιπτώσεις. Ειδικά τα τελευταία χρόνια έχω πάντα ένα σεβαστό αριθμό παιχνιδιών να περιμένουν στο ράφι, οπότε δεν έχει νόημα να χρυσοπληρώνω κάτι που θα μπει στην ουρά.

Για αγορές πλέον κυρίως online απ' έξω Πρώτα απ' όλα για την τιμή και δεύτερον και για την ευκολία (το παραγγέλνεις, σου έρχεται σπίτι κτλ). Το μείον της αργοπορίας, λόγω του γεγονότος ότι ήδη έχω κάποιο παιχνίδι να ασχοληθώ όσο περιμένω, δεν με ενοχλεί.

Πάντως το day one πλέον για μένα έχει νόημα στους online τίτλους και μόνο. Εκεί θες να απολαμβάνεις το παιχνίδι την περίοδο που το παίζουν και οι υπόλοιποι, και ειδικά αν την έχεις δει και λίγο pro player δεν θες να έχουν οι άλλοι προβάδισμα (τραβηγμένο μεν αλλά σίγουρα ισχύει). Κατά τα άλλα με τα τόσα patches που κυκλοφορούν τους πρώτους μήνες ζωής ενός παιχνιδιού, όταν το παίρνεις 2-3 μήνες μετά, εκτός από πιο φτηνό, το παίρνεις και πιο "ολοκληρωμένο".
Άβαταρ μέλους
Spahar

Δημοσιευσεις : 419

Δημοσίευσηαπό majorfox » 13 Δεκ 2011, 19:56

παλια αγοραζα δεν περιμενα τιμες να πεσουν εκτος απο τα mgs που τα αγοραζω πρωτη μερα .Τωρα αν ειναι να ξανα παιξω καποιο game περιμενω να πεσει η τιμη σε επιπεδα 10 η 20 ευρο και αν. Αγορα παντα απο ιντερνετ
Άβαταρ μέλους
majorfox

Δημοσιευσεις : 600

Δημοσίευσηαπό Shepard » 13 Δεκ 2011, 20:22

Είμαι ακριβώς ίδια περίπτωση με τον nfs! Day1 μόνο 2-3 παιχνίδια το χρόνο και τις περισσότερες φορές από εδώ!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Shepard
Moderator

Δημοσιευσεις : 6860

Δημοσίευσηαπό Scott_Pilgrim » 13 Δεκ 2011, 21:37

Παλιότερα αγόραζα ελάχιστους τίτλους από Ελλαδιστάν, μέχρι να μείνω ταπί. Από την στιγμή που έβγαλα pre paid, αγοράζω δύο τίτλους εκεί που θα αγόραζα έναν και γλυτώνω και χρήματα. Εντάξει, περιμένεις αλλά αξίζει. Φέτος έχω τσιμπήσει μερικά games και από εδώ γιατί δεν μπορούσα να περιμένω.

Το μόνο που αγόρασα γιατί ήθελα να στηρίξω την Ελληνική αγορά είναι το Uncharted 3. Αν και οι ελληνικοί καταστηματάρχες έχουν ρίξει αισθητά τις τιμές, τα μεταφορικά είναι ακριβά όταν σου έρχεται από Αγγλία με 1 ευρώ και αν.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Scott_Pilgrim

Δημοσιευσεις : 1681

Δημοσίευσηαπό dameko-doubutsu » 13 Δεκ 2011, 22:59

Μονο απο εξωτερικο . Ποτε σχεδον day one . Μετα ηρθε η Μερκελ . Πολλα πειρατικα στο pc . Δανειζομαι για ps3 & 3ds . Πλεον πολυ δυσκολα να αγορασω παιχνιδι απο μεγαλο στουντιο που θα κανει πωλησεις . Πχ τωρα θελω Batman , Skyrim , Rayman . Τα πρωτα δυο πειρατικα γιατι τα εχουν βγαλει τα λεφτα τους , εχουν πουλησει απειρα , και το Rayman αγορα οταν πεσει η τιμη .
http://trollemaida.blogspot.com/ Ανασκόπηση 2011 by Trollemaida
Άβαταρ μέλους
dameko-doubutsu

Δημοσιευσεις : 96

Δημοσίευσηαπό Tobajaras » 14 Δεκ 2011, 01:09

Από Ελλάδα αγοράζω όταν είναι μέχρι 5 ευρώ ακριβότερα ή πετύχω προσφορά σε καλάθι / μεταχειρισμένα. Ευτυχώς πετυχαίνω καλές περιπτώσεις στα πράγματα που με ενδιαφέρουν και η ασυνήθιστη τιμολόγηση βοηθάει.

Day one μόνο για τίτλους που με ενδιαφέρουν πάρα πολύ και προπαραγγελία μόνο για καμιά premium ή collectors edition, και σχεδόν πάντα από εξωτερικό λόγω προσφορών.

Στο price drop το Internet είναι ασυναγώνιστο και τότε αγοράζω τη μεγάλη πλειοψηφία των νέων τίτλων. Με 15 ως 20+ ευρώ μπορώ να έχω όποιο παιχνίδι θέλω με ελάχιστο ψάξιμο και λίγη υπομονή. Παράλληλα υπάρχει η ψηφιακή διανομή για retro και indie καθώς και ένα σωρό bundles με τεράστιες προσφορές, οπότε με πενταροδεκάρες κυριολεκτικά αποκτάς μια πολύ καλή συλλογή.
Εveryone's a critic
Άβαταρ μέλους
Tobajaras

Δημοσιευσεις : 259

Δημοσίευσηαπό game over » 07 Σεπ 2012, 20:26

Σπάνια παίρνω κάτι day one εκτός κ αν είναι κάτι που το περιμένω πάρα πολύ ,τότε το παίρνω day one και δεν το σκάφτομαι καθόλου (όπου το βρω ποιο φθηνα πάντα), στα περισσότερα games περιμένω να πέσει η τιμή τους και θα τα αγοράσω από όπου βρω επίσης ποιο φθηνα, είτε από Ελλάδα είτε από απέξω.Και για να είμαι ειλικρινής τα περισσότερα από απέξω τα έχω πάρει κ λογικά έτσι θα συνεχίσω… :mrgreen:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
game over

Δημοσιευσεις : 1789

Δημοσίευσηαπό LIONHEART » 08 Σεπ 2012, 10:36

Στην αρχη ημουν day 1 αλλσ οχι 70αρια κοιταζα και στην Ελλαδα αλλα και Αγγλια με οσο το δυνατον χαμηλότερη τιμη 30-50 ..βεβαια τα 100αρια (σε collectors) φευγαν αβλεπη η αν επετρεπε ο Plaisios καμια καλη προσφορα

αλλα τωρα Εδω και μια 3ετια λογω οικογένειας εχω σταματησει της ανεξελεκτες αγορες μονο ευκαιριες και μονο κατω απο 30 ευρω για εναν τιτλο αλλα ΜΟΝΟ (εκτος απο ελαχιστες εξαιρεσης )απο Ελλαδα!! δεν ξαναδινω ουτε ενα ευρω σε κανεναν ξενο και ας βγω χαμένος το γνωριζω αλλα καλυτερα μεταχειρισμενο μετα απο εναν μηνα παρα σε site του εξωτερικου τυπου zavvi που αν δεν αγορασεις μετα απο εναν μηνα σε κλειδωνει και δεν σου ανοιγει τον λογαριασμο με την καμια..
http://www.facebook.com/AUTONISSANLougiakis
http://www.lougiakis.gr
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
LIONHEART

Δημοσιευσεις : 1193

Επόμενο

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB