- Τώρα είναι 06 Ιούλ 2025, 22:18 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Pc vs κονσόλες
Pc vs κονσόλες
Πάντα αναρωτιόμουν : ένα pc για gaming σίγουρα δεν θα ΄ναι καλύτερο και ίσως πιο ευέλικτο απο μια οποιαδήποτε κονσόλα; Θέλω να ακούσω διάφορες γνώμες γιατί είναι ενα θέμα στο οποίο παίζουν ρόλο διάφοροι παράγοντες όπως ο οικονομικός κτλ κτλ.
-
evogpal - Δημοσιευσεις : 56
Δεν πρεπει να συγκρινουμε τα pc με τις κονσολες...γιατι το ενα δεν αντικαθιστα το αλλο...ολοι εχουμε και πρεπει να εχουμε ενα pc σπιτι μας..γιατι με αυτο κανουμε τα παντα...μια κονσολα ομως την παιρνεις για να γουσταρεις...για την διαφορετικη αισθηση gaming αλλα κυριως για την παρτυ σου...ειναι σαν να συγκρινεις ενα smartphone με μια καμερα...ακομα και να εισαι 100% ικανοποιημενος απο τις φωτογραφιες που βγαζεις με το smartphone....αν σ'αρεσει να τραβας φωτογραφιες...θα παρεις και μια καμερα...ετσι παει η φαση....βεβαια αν το παρουμε σε θεμα δυνατοτητων στο gaming....το ps4 ας πουμε θα εχει ισες δυνατοτητες με ενα pc των 800+ ευρω (αρα θα σε συμφερει οικονομικα)...συν την gaikai που θα παει την κονσολα ενα βημα μπροστα( σε σχεση με τις αλλες κονσολες)....αρα για μενα το καλυτερο ειναι ενα μετριο pc με μια κονσολα...
-
tak96 - Δημοσιευσεις : 246
Τα παλιά τα χρόνια ήμουν μεγάλος οπαδός του PC gaming. Τότε δεν είχα δικά μου λεφτά και με βόλευε το ότι εύκολα μπορούσα να βρίσκω "σπασμένα" παιχνίδια. Το πρόβλημα ήταν ότι έπρεπε πάντα να κοιτάω τα specifications για να σιγουρευτώ ότι το παιχνίδι θα έπαιζε καλά στο PC μου. Τα τελευταία 6 χρόνια ασχολούμαι αποκλειστικά και μόνο με console gaming. Αγοράζω το παιχνίδι που μου αρέσει, το βάζω στην κονσόλα και είμαι 100% σίγουρος ότι θα παίξει ακριβώς όπως το έχουν κατασκευάσει, δίχως να χρειάζεται να κόβω σε ποιότητα χάρη της ταχύτητας. Από την άλλη ένα δυνατό PC βάζει κάτω όλες τις κονσόλες, συν το ότι έχεις την ευελιξία να το διαμορφώσεις όπως εσύ θέλεις.
Η επιλογή είναι καθαρά προσωπική, PC όπου ανά 2- 3 χρόνια θα πρέπει να το αναβαθμίζεις αλλά θα είσαι πάνω από τις κονσόλες, ή κονσόλα που θα την αλλάξεις αν και εφόσον το θέλεις όταν βγει το νέο μοντέλο;
Η επιλογή είναι καθαρά προσωπική, PC όπου ανά 2- 3 χρόνια θα πρέπει να το αναβαθμίζεις αλλά θα είσαι πάνω από τις κονσόλες, ή κονσόλα που θα την αλλάξεις αν και εφόσον το θέλεις όταν βγει το νέο μοντέλο;
Τελευταία επεξεργασία από nkav64 και 06 Μαρ 2013, 01:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
-
nkav64 - Δημοσιευσεις : 1220
Sephiroth έγραψε:Επειδή το θέμα είναι τεράστιο, αυτό που θα πω είναι πως πολύ απλά σε μία κονσόλα με συγκεκριμένο hardware, οι προγραμματιστές έχουν πιο εύκολη δουλειά. Στα PCs οι ομάδες πρέπει να δουλέψουν έτσι ώστε ο τίτλος τους να παίζει σε μία σειρά από συνθέσεις
Το θέμα μου δεν είναι πώς να διευκολύνω τους προγραμματιστές αλλά το που θα έχω απόλυτη εμπειρία gaming.
-
evogpal - Δημοσιευσεις : 56
Αν εχεις υπολογιστη δεν εχεις απολυτως κανενα λογω να παρεις κονσολα εκτος αν επιλεξεις νιντεντο κονσολα που ειναι αλλου ειδους γκειμινγκ φαση. κακα τα ψεματα οσοι ασχολουνται με τη βιομηχανια προσπαθουν να πεισουν οτι ειναι κατι διαφορετικο αλλα δεν ειναι. Στα pc εχεις καλυτερα γραφικα καλυτερα τα παντα και εχεις και προσβαση σε ειδη παιχνιδιων οπως strategy , flight sims , και αλλα πολλα που δεν υπαρχουν στις κονσολες. Το μοναδικο πλεονεκτημα που εχει η κονσολα ειναι οτι δινεις λιγοτερα χρηματα μακροπροθεσμα γιατι το pc καθε 3-4 χρονια χρειαζεται να ριχνεις κανα ψιλο να το αναβαθμιζεις και καθε 6-8 χρονια τα σκας χοντρα. Βεβαια αυτο το πλεονεκτημα εξανεμιζεται γιατι τα παιχνιδια στις κονσολες ειναι πολυ ακριβοτερα συνηθως. Ενα αλλο τεραστιο πλεονεκτημα που ειχε το pc ηταν τα patches που βελτιωναν ατελειες των παιχνιδιων και τα bugs. Αυτο φυσικα απο τη γενια του χβοχ 360 και περα δεν υπαρχει αφου patches βγαινουν και για τις κονσολες. Και για μενα προσωπικα το pc εχει και αλλα πρακτικα πλεονεκτημα οπως του οτι η κονσολα παει πακετο με τη τηλεοραση και αν δεν υπαρχει δευτερη τηλεοραση σπιτι αυτο ειναι προβλημα. Δινω επικες μαχες με τη γυναικα μου που θελει να δει τουρκικα σιριαλς ενω εγω θελω να παιξω ΝΒΑ2κ13... τελικα υποχωρω και παιζω στο PC...
-
vonzuchter - Δημοσιευσεις : 221
Προφανως ενα καλοφτιαγμενο PC ειναι ανωτερο απο τις κονσολες, αλλα το θεμα ειναι: αξιζει;
Αυτο ειναι καθαρα υποκειμενικο κατα την αποψη μου. Αυτο οφειλεται στο γεγονος οτι για να φτιαξεις ενα τετοιο PC θα πρεπει να επενδυσεις παρα πολλα λεφτα. Με την κονσολα, την αγοραζεις και τελειωνεις. Ουτε θα ψαχτεις για αναβαθμισεις, ουτε τιποτα. Αυτο, οπως ειναι λογικο εχει και πλεονεκτηματα και αρκετα μειονεκτηματα. Αλλα επειδη οντως ειναι μεγαλο θεμα, εγω θα πω το εξης: εξαρταται απο το ποια χρηση θες να κανεις ή καλυτερα απο την ποσοτητα. Αν δεν ειναι καποιος hardcore gamer, δεν αξιζει να χαλασει τοσα χρηματα.
Αυτο ειναι καθαρα υποκειμενικο κατα την αποψη μου. Αυτο οφειλεται στο γεγονος οτι για να φτιαξεις ενα τετοιο PC θα πρεπει να επενδυσεις παρα πολλα λεφτα. Με την κονσολα, την αγοραζεις και τελειωνεις. Ουτε θα ψαχτεις για αναβαθμισεις, ουτε τιποτα. Αυτο, οπως ειναι λογικο εχει και πλεονεκτηματα και αρκετα μειονεκτηματα. Αλλα επειδη οντως ειναι μεγαλο θεμα, εγω θα πω το εξης: εξαρταται απο το ποια χρηση θες να κανεις ή καλυτερα απο την ποσοτητα. Αν δεν ειναι καποιος hardcore gamer, δεν αξιζει να χαλασει τοσα χρηματα.
-
femto - Δημοσιευσεις : 94
βασικα αν εχεις μονο κονσολα αυτοματα εισαι αποκομμενος απο πολλα ειδη παιχνιδιων που για πολλους ειναι τα παιχνιδια που παιζουν πιο πολυ ή ακομα και αποκλειστικα. Ξερω ατομα που παιζουν μονο strategy... strategy , flight sims , mmo's , football manager και ενα σωρο αλλα , για πολλους λογους δε βγαινουν στις κονσολες. Οταν βγει καποια κονσολα που θα ρισκαρει να χτυπησει και την αγορα αυτη τοτε ναι δε θα υπαρχει λογος να εχεις pc. μεχρι τοτε το pc ειναι μονοδρομος για τους gamers που παιζουν stratefy, flight sims, mmos... στο πλεηστεισον δεν εχει ουτε τοταλ γουορ ουτε σταρκραφτ ουτε WoW...
-
vonzuchter - Δημοσιευσεις : 221
vonzuchter έγραψε:βασικα αν εχεις μονο κονσολα αυτοματα εισαι αποκομμενος απο πολλα ειδη παιχνιδιων που για πολλους ειναι τα παιχνιδια που παιζουν πιο πολυ ή ακομα και αποκλειστικα. Ξερω ατομα που παιζουν μονο strategy... strategy , flight sims , mmo's , football manager και ενα σωρο αλλα , για πολλους λογους δε βγαινουν στις κονσολες. Οταν βγει καποια κονσολα που θα ρισκαρει να χτυπησει και την αγορα αυτη τοτε ναι δε θα υπαρχει λογος να εχεις pc. μεχρι τοτε το pc ειναι μονοδρομος για τους gamers που παιζουν stratefy, flight sims, mmos... στο πλεηστεισον δεν εχει ουτε τοταλ γουορ ουτε σταρκραφτ ουτε WoW...
Δεν συμφωνω απολυτα. Εχεις δικιο για τα ειδη που αναφερεις. Επισης, εγω προσωπικα δεν μπορω να παιξω FPS σε κονσολα, θελω keybord και mouse. Το PC, σε γενικες γραμμες, δεν ειναι απαραιτητα για gaming, πραγμα που σημαινει οτι ολοι μπορει να εχουμε PC, χωρις να ειναι δομημενο για να παιζει τα πιο προσφατα παιχνιδια. Απο την αλλη, ενα PS3 ή ενα Xbox360 ή οποιαδηποτε αλλη κονσολα, ειναι αποκλειστικα για παιχνιδια. Αυτο που ειπες για την τιμη των παιχνιδιων, εχεις απολυτο δικιο. Οταν κανει ενα παιχνιδι 60 ευρω + 15 ευρω αν παρεις DLC, ειναι αγκαθι. Τα παιχνιδια στρατηγικης, ομως, μην ξεχνας οτι δεν ειναι και τα πιο απαιτητικα παιχνιδια. Εγω ειμαι της αποψης οτι αν ειχα τοσα λεφα, θα εφτιαχνα το PC μου τερμα, να ειναι το απολυτο εργαλειο για gaming. Χρειαζονται ομως παρα πολλα χρηματα, που οσο να ειναι -αν δεν εισαι hardcore gamer- δεν προκειται να διαθεσεις.
-
femto - Δημοσιευσεις : 94
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης