Hearthstone: Heroes of Warcraft

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Δημοσίευσηαπό GooDShiveR » 02 Φεβ 2015, 21:49

Raphael έγραψε:Μπορείτε να μου πείτε πως κάνω mute? :P

Γίνεται? Όλη την ώρα "well played" (ειρωνικά φυσικά γιατί το γράφουν μόνο όταν χάνω) και "sorry about that".... :shock:

Νομίζω δεξί κλικ στον αντιπαλο --> squelch
Άβαταρ μέλους
GooDShiveR

Δημοσιευσεις : 258

Δημοσίευσηαπό Raphael » 02 Φεβ 2015, 21:55

Thaaanks! :D Μπορεί κάποιος να μου πει εάν συμφέρει τώρα στην αρχή να παίξω αρένα; Μήπως να περιμένω ώστε να μη χαλάσω 150gold τσάμπα; ;)
Απενεργοποιούμε το Adblock για το Enternity! :-)
Άβαταρ μέλους
Raphael

Δημοσιευσεις : 279

Δημοσίευσηαπό GooDShiveR » 02 Φεβ 2015, 22:02

Raphael έγραψε:Thaaanks! :D Μπορεί κάποιος να μου πει εάν συμφέρει τώρα στην αρχή να παίξω αρένα; Μήπως να περιμένω ώστε να μη χαλάσω 150gold τσάμπα; ;)

Η αληθεια είναι οτι πρεπει να εχεις καποια εμπειρια για να πας αρενα. Οταν ξεκινας αρενα, σε βαζει να διαλεξεις hero αναμεσα απο 3, δλδ δε σε αφηνει να διαλεξεις εναν απο τους 9 αλλα 1 απο 3 random. μετα εχεις 30 γυρους οπου σου δίνει 3 random καρτες να διαλεξεις μια και παλι και παλι μεχρι να φταιξεις deck με 30, (κατι σαν το deck built που σου προτεινει καρτες - άν ξερεις απο card games γενικά ειναι draft mode η αρενα) αρα όσο πιο εμπειρος εισαι τοσο πιο πολλες πιθανοτητες έχεις να παρεις νικες και να έχεις μεγαλυτερα και περισσοτερα prizes. Στις 3 ήττες τελειωνει η αρενα.

(Πάτησα 4 φορες παραθεση αντι για επεξεργασια!! FFS!!)
Άβαταρ μέλους
GooDShiveR

Δημοσίευσηαπό Raphael » 02 Φεβ 2015, 22:10

Οκ οκ κάτσε να φτάσω τότε όλους τους χαρακτήρες στις 20 κάρτες και ξεκινάω μετά την Αρένα. Από ότι καταλαβαίνω έτσι θα ναι καλύτερα. Πρέπει να έχω κάποιον κύριο χαρακτήρα ας πούμε που παίζω πιο πολύ για να παίρνω αυτόν στα ranked όμως ε?
Απενεργοποιούμε το Adblock για το Enternity! :-)
Άβαταρ μέλους
Raphael

Δημοσιευσεις : 279

Δημοσίευσηαπό Connie GR » 02 Φεβ 2015, 22:13

Προσωπικά θα σου πρότεινα να εξοικειωθείς με το constructed πρώτα και μετά να επιχειρήσεις την arena. Αν το σκεφτείς με καθαρή αξία gold που θα δαπανήσεις, από το 3ο (ή 4ο) win και μετά, βγαίνεις "in the money". Δηλαδή θα αποκτήσεις περισσότερη αξία από αυτήν που δαπάνησες.

Φυσικά, το απαιτούμενο είναι να κάνεις περισσότερες από 3 νίκες στην arena. Δεδομένου του παράγοντα "τύχη" (που παίζει αρκετά σημαντικό ρόλο στο picking, για προφανείς λόγους), θα πρέπει να κάνεις "the best of it". Καλύτερα να κυνηγάς τα 60άρια quests καθημερινά και να προσπαθείς να κερδίσεις όσα περισσότερα games μπορείς (για να παίρνεις και τα 10 gold ανά τρεις νίκες) και μόλις νιώσεις ότι έχεις επαρκές sense, μπορείς να δοκιμάσεις arena.

Προσωπική άποψη, πάντα. :)
Άβαταρ μέλους
Connie GR

Δημοσιευσεις : 343

Δημοσίευσηαπό GooDShiveR » 02 Φεβ 2015, 22:28

Raphael έγραψε:Οκ οκ κάτσε να φτάσω τότε όλους τους χαρακτήρες στις 20 κάρτες και ξεκινάω μετά την Αρένα. Από ότι καταλαβαίνω έτσι θα ναι καλύτερα. Πρέπει να έχω κάποιον κύριο χαρακτήρα ας πούμε που παίζω πιο πολύ για να παίρνω αυτόν στα ranked όμως ε?

Αυτό είναι σχετικό. Σε γενικές γραμμές, ναι, πρέπει να φτιάξεις ενα deck με τις "καλές" σου κάρτες για ευκολότερο farming και πάνω από όλα να το μάθεις εσύ. Π.χ. το "καλό" μου deck αν το παίξει ο Connie μπορεί να έχει ποσοστό νικών 20% ενώ εγώ που το ξέρω καλύτερα να έχω 60%. Και βασικό είναι να μπορείς να κερδίζεις ωστε και gold να έχεις και να μην ξενερώνεις. Πάντως εγώ μεχρι 15 lvl στο rank έχω καταφέρει να παω.

Επίσης, ακόμα και τώρα, αν θες κάρτες καλύτερα να παίξεις αρενα παρά να δίνεις 100 gold για καρτες γτ στην αρένα ακόμα και με 0 νίκες σου δινει 1 πακέτο κάρτες και κάτι εξτρα (συνληθως dust/gold)

Κάτσε να αρχίσει ο Connie το stream και να μας διδάξει!
Άβαταρ μέλους
GooDShiveR

Δημοσίευσηαπό Connie GR » 03 Φεβ 2015, 00:36

... anger management.
Άβαταρ μέλους
Connie GR

Δημοσιευσεις : 343

Δημοσίευσηαπό aplwsninja » 03 Φεβ 2015, 13:34

Μερικές συμβουλές προς ναυτιλομένους (πάνω σε αυτά που προτίνανε και οι προλαλήσαντες):

Constructed:
1) Ακυρώνουμε όλα τα 40άρια quest με την ελπίδα να πέσει 60άρι ή το μαγικό 100άρι.
2)Συνέπεια του παραπάνω είναι να φτιάξουμε ένα καλο deck με κάθε ήρωα για να μαζεύουμε τα quests (οπότε ειδικά στην αρχή θέλει φαρμάρισμα)
3)Level 10 μπορεί να σας πάει γρήγορα ένας φίλος σας (απλά χάνει απευθέιας το παιχνίδι εκείνος) και έτσι να έχετε όλες τις βασικές κάρτες
4)Δείτε εδώ για το πως παίζει ο κάθε ήρωας με τις βασικές του κάρτες https://www.youtube.com/playlist?list=PLvEIxIeBRKSjprrvlbAcbVjzHsnH9PjDX
Μετά καθώς κερδίζετε κάρτες εμπλουτίζετε το κάθε deck.

Αρένα:
1)Η αρένα είναι το πιο "δίκαιο" mode κατά την άποψη μου (καθώς μπορείς να έχεις μέχρι το πολύ 3 legendary) αλλά θέλει εμπειρία. Παρακολουθείστε λίγο μερικούς καλούς παίκτες και γρήγορα θα βελτιωθείτε. Εγώ έχω μέσο όρο 4,4 νίκες ανά αρένα και είμαι απλά μέτριος. Από 3 νίκες και πάνω η αρένα βγάζει τα λεφτά τις (δηλάδή το έξτρα 50 gold) ενώ για να είναι εντελώς τζάμπα θέλει από 7 νίκες και πάνω.
2)Στην αρένα οι πιο δυνατοί ήρωες είναι mage, priest και paladin (βάση αποτελεσμάτων) αλλά όλοι μπρουν να πάνε καλά αν ξέρουμε πως παίζει ο ήρωας. Άρα επιλέξτε με βάση τι ξέρετε καλύτερα.
3)Για να κάνετε καλό draft ένας γενικός κανόνας είναι να επιλέγετε τις καλύτερες κάρτες προσέχοντας το mana curve (περισσότερα 2drop και λιγότερα 7+drop), καθώς η ανάκαμψη στην αρένα είναι δύσκολη και όποιος πάρει tempo συνήθως κερδίζει. Για την σχετική αξία των καρτών προτίνω αυτό το site: http://www.heartharena.com/tierlist
4)Προτίνω να καταγράφετε την πρόοδο σας στις αρένες (υπάρχουν πολλά site και εφαρμογές στα κινητά) ώστε να δείτε με ποιους ήρωες πάτε καλύτερα.

Ελπίζω να βοήθησα κάπως. :)
Άβαταρ μέλους
aplwsninja

Δημοσιευσεις : 45

Δημοσίευσηαπό 0v3rm1nD » 03 Φεβ 2015, 21:41

Κι εγώ θα σου πρότεινα για Αρένα πάντως. Όταν ξεκίνησα και εγώ το Hearthstone, το γεγονός ότι στην Αρένα τα decks ήταν random σε συνδυασμό με το ότι δεν υπήρχε περιορισμός στο ποιες κάρτες μπορούσαν να μου τύχουν μου έδινε το αίσθημα μεγαλύτερης "δικαιοσύνης" σε σχέση με τα legendary που μου έριχναν κατεβατά το ένα μετά το άλλο παίκτες που τα είχαν ήδη στη συλλογή τους. Επίσης, προσωπικά, το έβλεπα και πιο διασκεδαστικό. Στην Αρένα βλέπεις τα πράγματα είναι πιο απρόβλεπτα, σε αντίθεση με το constructed που για κάθε class κυκλοφορούν (κατά κύριο λόγο προφανώς, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις) συγκεκριμένες δομές deck (π.χ. Miracle Rogue, Handlock, Token Druid κτλ. κτλ.).

Τώρα, αν αποφασίσεις να το δοκιμάσεις για Αρένα και δεδομένης της απειρίας σου ακόμη στο παιχνίδι, θα πρέπει να προσπαθήσεις να διατηρήσεις μία ισορροπία στο (random) deck που θα φτιάξεις. Όπως είπε και ο "aplwsninja" θα πρέπει να προσέξεις να μην διαλέξεις υπερβολικά πολλές high cost κάρτες, αλλά ταυτόχρονα μην το παρακάνεις και με τους low cost minions(1,2 cost). Το 1ο θα σε οδηγήσει να ξεκινάς το παιχνίδι με μεγαλύτερη πιθανότητα να μην έχεις κάτι για να παίξεις για 1 ή ακόμη και παραπάνω γύρους, ενώ το 2ο θα σε οδηγήσει σε πιο προχωρημένο στάδιο σε αδυναμία διατήρησης του board control, δεδομένου ότι ο αντίπαλος θα μπορεί πιο εύκολα να αντιμετωπίσει τους πιο αδύναμους minions σου (υπάρχει βέβαια και η rush/aggro στρατηγική που επιβάλλεται να επιλέγεις κατά κύριο λόγο low cost minions για να κάνεις flood το board από νωρίς και να οδηγήσεις τον αντίπαλο σε αδυναμία να μπορέσει να αντιδράσει εγκαίρως σε όλες τις απειλές που εσύ του ρίχνεις, αλλά θα σε συμβούλευα αρχικά να μη δοκιμάσεις κάτι τέτοιο).

Επίσης, κάποιο πράγμα που θα πρέπει να κοιτάξεις ακόμη στην Αρένα, είναι το card pool σου. Αυτό αφορά, κάρτες που σου δίνουν τη δυνατότητα παίζοντας τις να τραβήξεις επιπλέον 1 ή και περισσότερες κάρτες (πχ Azure Drake, Cult Master http://www.hearthpwn.com/cards/280-azure-drake , http://www.hearthpwn.com/cards/140-cult-master ). Χωρίς κάρτες που ενισχύουν το card pool σου, το πιθανότερο είναι να φτάσεις σε κάποιο σημείο στο παιχνίδι όπου θα ξεμείνεις από κάρτες. Αν στον αντίπαλο σου δε συμβαίνει το ίδιο και δε μιλάμε για μία περίπτωση όπου το παιχνίδι έχει ήδη κριθεί υπέρ σου, κατά πάσα πιθανότητα θα χάσεις.

Ακόμη αν σου δίνεται η επιλογή για κάποιο AOE spell σκέψου το σοβαρά να το επιλέξεις, μιας και η Arena βασίζεται κατά κύριο λόγο στο board control και μπορεί να αποδειχτεί σωτήριο (πχ Mage - Flamestrike, Blizzard | Paladin - Concentration | Priest - Holy Nova | Druid - Swipe κτλ.). Προφανώς ένα AOE spell δε σου εγγυάται ότι θα καταφέρει να "καθαρίσει" τελείως ή ακόμη και εν μέρει το board από τους minions του αντιπάλου, αλλά συνήθως τα βγάζει τα λεφτά του.

Τέλος, αν έχεις επιλέξεις Mage όταν σου δίνεται σαν επιλογή Fireball και Frostbolt το επιλέγεις χωρίς δεύτερη σκέψη και αν σου τύχει σαν αντίπαλος Mage με άλλο Class κάνεις απευθείας concede για να γλιτώσεις τα λεφτά για καινούρια οθόνη μετά το 1ο ή το 2ό ή το 3ό ή το 4ο (!!!) Flamestrike που θα σου ρίξει πάνω που νόμιζες ότι τον είχες επιτέλους στο χέρι!! [/TROLLmodeOFF]

Καλό Hearthstoning! ;)
Άβαταρ μέλους
0v3rm1nD

Δημοσιευσεις : 11

Δημοσίευσηαπό GooDShiveR » 04 Φεβ 2015, 16:15

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
GooDShiveR

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση