- Τώρα είναι 14 Ιούλ 2025, 18:15 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
PC ή κονσόλα;;;
Ποσα μαγαζια υπηρχαν στο κεντρο και στα εξαρχεια ωραιες εποχες μενω κυψελη απο παντα και ξεκινουσαμε με τον κολλητο με τα ποδια και πηγαιναμε σε ολα ειχα παρει chrono trigger για το snes στα ιαπωνικα χαχαχχαχα ωραιες εποχες (ronoa ta digital δεν μου αρεσουν αν και πλεον τα παιχνιδια ειναι ενα κουτι και ενα cd)
-
dawnstar - Δημοσιευσεις : 191
commenter έγραψε:Πάντως παιδιά την καταλαβαίνω την Nintendo που δεν θέλει να μπει σε αυτό το τριπάκι της «κινεζοποίησης» με την γρήγορη πτώση τιμών, τα πολλά sales κλπ. Το πάει old school με λίγα, καλά και ποιοτικά παιχνίδια. Δεν θέλει να «ξεφτιλίζει» τα προϊόντα της.
Καλώς ή κακώς όμως λόγω ανταγωνισμού και παγκοσμιοποίησης θα αναγκαστεί να ακολουθήσει και αυτή (ίσως με το NX?). Ελπίζω τουλάχιστον να μην πέσει η ποιότητα των παιχνιδιών της και γίνει ένας 3ος πόλος ανάμεσα σε Sony & MS...
H Nintendo έχει δίκιο που δεν θέλει να ξεφτιλιστεί η τιμή των παιχνιδιών, αλλά από την άλλη υπάρχει η αμείλικτη πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που εκμεταλλεύτηκε η Valve και ζει από αυτήν.
Ποιά είναι αυτή? Ότι ένα παιχνίδι (ασχέτως ποιότητος) θα αγοραστεί full price/day one μόνο από "καμμένους", από fans, whatever, που είναι σχετικά λίγοι. Όποιος καίγεται, θα το αγοράσει αμέσως. Το κακό (ή "κακό") είναι ότι ο ανταγωνισμός είναι αδυσώπητος. Κάθε χρόνο κυκλοφορούν 10άδες παιχνίδια που διεκδικούν χρήματα από το πορτοφόλι μας, και προφανώς τα λεφτά και ο χρόνος του καθενός δεν επαρκούν για όλα τα παιχνίδια. Το κάθε παιχνίδι για να πετύχει, κάτι πρέπει να κάνει για να ξεχωρίσει.
Η πτώση τιμών, ας πούμε 30-50%, φέρνει περισσότερη πελατεία και μεγαλύτερο τζίρο. Το κόλπο όμως είναι η ξεφτίλα τύπου "έκπτωση 90%, πάρε Skyrim με €4". Με τόσο χαμηλή τιμή σε ένα τόσο διάσημο παιχνίδι, τραβάς βλέμματα. Με το 10% της τιμής, ελπίζεις σε 100πλάσιες πωλήσεις. Έτσι παίρνεις λεφτά από τύπους που μάλλον δεν θα έπαιρναν ποτέ το παιχνίδι, και μπορεί να μην το παίξουν ποτέ γιατί δεν έχουν χρόνο ή έχουν μεγάλο backlog, οπότε ποιός νοιάζεται για €4 που πήγαν στον βρόντο. Τους κάνεις δηλαδή αφαίμαξη και ούτε που το παίρνουν χαμπάρι.
Πώς λέμε "πλήρωσα για υπηρεσία/προϊόν που δεν έλαβα"? Κάπως έτσι.
-
Pirederas - Δημοσιευσεις : 131
H nintendo δεν εχει λογο να βαλει τα παιχνιδια της σε εκπτωσεις γιατι ο κοσμος τα αγοραζει ετσι και αλλιως ακομα και χρονια μετα. Αλλα η nintendo ετσι και αλλιώς υπερκοστολογει τα παντα (hardware, amiibo) και περιμενει τους fans τους να τα σκασουν.
"Κάθε χρόνο κυκλοφορούν 10άδες παιχνίδια που διεκδικούν χρήματα από το πορτοφόλι μας"
Τωρα στο steam πέρυσι μονο κυκλοφόρησαν 1847 παιχνιδια. Μονο μεσα στο 2015 και μεχρι τωρα εχουν κυκλοφορήσει 1299 (δεν εχει exclusives ο υπολογιστης :/). Οποτε υπαρχει πολυ μεγαλος ανταγωνισμος και ενα παιχνιδι 3ετιας+ πρεπει να εχει πολυ ανταγωνιστικη τιμη.
Παντως το "αφαιμαξη" ειναι λιγο σκληρο, ειναι δεδομενο πως πολλοι pc gamers αγοραζουν περισσοτερα παιχνιδια απο οσα θα παιξουν, αλλα λογω χαμηλων τιμων κανενας δεν νοιαζεται και ολοι ειναι ευχαριστημενοι, και φυσικα ολοι το κανουν με τη θεληση τους, δεν τους εβαλε κανεις το μαχαιρι στον λαιμο
"Κάθε χρόνο κυκλοφορούν 10άδες παιχνίδια που διεκδικούν χρήματα από το πορτοφόλι μας"
Τωρα στο steam πέρυσι μονο κυκλοφόρησαν 1847 παιχνιδια. Μονο μεσα στο 2015 και μεχρι τωρα εχουν κυκλοφορήσει 1299 (δεν εχει exclusives ο υπολογιστης :/). Οποτε υπαρχει πολυ μεγαλος ανταγωνισμος και ενα παιχνιδι 3ετιας+ πρεπει να εχει πολυ ανταγωνιστικη τιμη.
Παντως το "αφαιμαξη" ειναι λιγο σκληρο, ειναι δεδομενο πως πολλοι pc gamers αγοραζουν περισσοτερα παιχνιδια απο οσα θα παιξουν, αλλα λογω χαμηλων τιμων κανενας δεν νοιαζεται και ολοι ειναι ευχαριστημενοι, και φυσικα ολοι το κανουν με τη θεληση τους, δεν τους εβαλε κανεις το μαχαιρι στον λαιμο

http://myanimelist.net/animelist/Darkroronoa
-
Roronoa - Δημοσιευσεις : 419
Roronoa έγραψε:Παντως το "αφαιμαξη" ειναι λιγο σκληρο, ειναι δεδομενο πως πολλοι pc gamers αγοραζουν περισσοτερα παιχνιδια απο οσα θα παιξουν, αλλα λογω χαμηλων τιμων κανενας δεν νοιαζεται και ολοι ειναι ευχαριστημενοι, και φυσικα ολοι το κανουν με τη θεληση τους, δεν τους εβαλε κανεις το μαχαιρι στον λαιμο
Αν (υποθετικά πάντα) στον τραπεζικό λογαριασμό σου δεις υποχρεωτικές χρεώσεις για υπηρεσίες που δεν θες και δεν χρησιμοποιείς, πώς θα σου φανεί? Αν πας διακοπές και το ξενοδοχείο σε χρεώσει ετσιθελικά για τις κόκα κόλες του ψυγείου του δωματίου που δεν ήπιες, πώς θα σου φανεί? Στις ταβέρνες που σε χρεώνουν κουβέρ (δηλαδή ψωμί που μπορεί να μην θες να φας), πώς σου φαίνεται?
Αυτό εννοώ με τον όρο αφαίμαξη. Με τις χαμηλές τιμές (τί χαμηλές, τιμές σκότωμα είναι...) κάνεις τους gamers να πληρώνουν για games που εν τέλει δεν θα παίξουν ποτέ. Κι εγώ την έχω πατήσει

-
commenter έγραψε:Παίδες δεν μου λέει κάτι να υπάρχουν 2000 παιχνίδια, σε οποιαδήποτε πλατφόρμα. Σιγά μην παίζω τόσα πολλά σε ένα χρόνο.
Θέλουμε να έχουμε και ζωή και εκτός video games... οπότε λίγα και καλά.
εσένα μπορει να μη σου λεει αλλά στο συνολο των παιχτών μπορει να λεει, να υπάρχουν χιλιάδες παιχνιδια για όλες τις προτιμήσεις και γούστα.
κανεις δεν ειπε πως κάποιος θα ασχοληθει με όλα τα games του steam ή κάποιας άλλης υπηρεσίας.
-
BigBOSS - Δημοσιευσεις : 10
Pirederas έγραψε:Roronoa έγραψε:Παντως το "αφαιμαξη" ειναι λιγο σκληρο, ειναι δεδομενο πως πολλοι pc gamers αγοραζουν περισσοτερα παιχνιδια απο οσα θα παιξουν, αλλα λογω χαμηλων τιμων κανενας δεν νοιαζεται και ολοι ειναι ευχαριστημενοι, και φυσικα ολοι το κανουν με τη θεληση τους, δεν τους εβαλε κανεις το μαχαιρι στον λαιμο
Αν (υποθετικά πάντα) στον τραπεζικό λογαριασμό σου δεις υποχρεωτικές χρεώσεις για υπηρεσίες που δεν θες και δεν χρησιμοποιείς, πώς θα σου φανεί? Αν πας διακοπές και το ξενοδοχείο σε χρεώσει ετσιθελικά για τις κόκα κόλες του ψυγείου του δωματίου που δεν ήπιες, πώς θα σου φανεί? Στις ταβέρνες που σε χρεώνουν κουβέρ (δηλαδή ψωμί που μπορεί να μην θες να φας), πώς σου φαίνεται?
Αυτό εννοώ με τον όρο αφαίμαξη. Με τις χαμηλές τιμές (τί χαμηλές, τιμές σκότωμα είναι...) κάνεις τους gamers να πληρώνουν για games που εν τέλει δεν θα παίξουν ποτέ. Κι εγώ την έχω πατήσειστις εκπτώσεις του PS Store, αλλά πλέον έχω γίνει πολύ πιο εκλεκτικός.
Α, τωρα καταλαβα, μιλας για τα "δωρεαν" παιχνιδια του ps+ που πληρωνεις χωρις να τα θες μονο και μονο για να παιζεις online, το online play που ειναι δωρεαν σε pc...
Eυτηχως στο steam αγοραζεις μονο τα παιχνιδια που θες χωρις να σου σε αναγκαζει κανεις να τα αγορασεις.
commenter έγραψε:Μπα, το να βλέπω 20 παραλλαγές του ίδιου FPS, δεν μου λέει κάτι προσωπικά. Δεν συνιστά ποικιλία αυτό. Τα ίδια γίνονται και στο Google Play store, με 500 παραλλαγές του Flappy Bird.
Λιγότερα και πιο ποιοτικά παιχνίδια χρειαζόμαστε, δηλαδή polished/optimized αντί για broken και περισσότερη πρωτοτυπία αντί για κλώνους του ίδιου gameplay.
Υπαρχουν πολλα μουφοπαιχνιδα και mobile phone ports αλλα υπαρχουν και απειρες εμπειριες και ξεχωριστα παιχνιδια που δεν βρισκεις στις κονσολες. Κανε ενα μικρο ψαξιμο και θα βρεις παντου διαμαντακια, πλήθος.

-
Roronoa έγραψε:Α, τωρα καταλαβα, μιλας για τα "δωρεαν" παιχνιδια του ps+ που πληρωνεις χωρις να τα θες μονο και μονο για να παιζεις online, το online play που ειναι δωρεαν σε pc...
Eυτηχως στο steam αγοραζεις μονο τα παιχνιδια που θες χωρις να σου σε αναγκαζει κανεις να τα αγορασεις.
Κάτσε, συγκρίνεις ανόμοια πράγματα

Το PS Plus είναι άλλη ιστορία. Εγώ το πληρώνω για τα παιχνίδια που δίνει (και παίζω όσα θέλω από δαύτα), για το δικαίωμα επιπλέον έκπτωσης σε αγορές στο PS Store, και για το online storage των save files (ξέρω ότι θα μπορούσα να κάνω back up σε USB stick, αλλά αυτό είναι πολύ πιο βολικό). Online δεν παίζω τόσο πολύ.
-
Pirederas έγραψε:Roronoa έγραψε:Α, τωρα καταλαβα, μιλας για τα "δωρεαν" παιχνιδια του ps+ που πληρωνεις χωρις να τα θες μονο και μονο για να παιζεις online, το online play που ειναι δωρεαν σε pc...
Κάτσε, συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Στις κονσόλες πληρώνεις για online gaming (μια γκρίνια που ξεκίνησε με το PS4, ενώ πριν που χρυσοπλήρωνε ο κόσμος το XBL για το Xbox και το Xbox360, και τώρα και το Xbox One, εκεί δεν μίλαγε κανείς) επειδή όλα γίνονται από servers του platform holder. Στο PC παίζεις online σε dedicated servers των developers, με δική τους ευθύνη. Γι' αυτό στο Steam δεν πληρώνεις για online (αν και την "πληρώνεις" με το DRM του να παίζεις online οπωσδήποτε).
Το PS Plus είναι άλλη ιστορία. Εγώ το πληρώνω για τα παιχνίδια που δίνει (και παίζω όσα θέλω από δαύτα), για το δικαίωμα επιπλέον έκπτωσης σε αγορές στο PS Store, και για το online storage των save files (ξέρω ότι θα μπορούσα να κάνω back up σε USB stick, αλλά αυτό είναι πολύ πιο βολικό). Online δεν παίζω τόσο πολύ.
Δεν γινονται ολα τα παιχνιδια host στους servers της sony, αναρωτιεμαι ποια γινονται host, εχει η sony servers για games εκτος απο τα δικα της? Η microsoft αν θυμαμαι καλα εχει αλλα τους νοικιαζει (οχι 100% σιγουρος). Γιαυτο αλλωστε βλεπεις παιχνιδια να κλεινουν οι publishers τους servers τους και στο 360. Και για ποιους servers λεμε? Αφου δεν εχουν ολα τα παιχνιδια dedicated, πολλα ειναι peer2peer.
Σας πουλανε αερα κοπανιστο, πληρωνετε τα cloud saves που ειναι δωρεαν στο steam, και αν θυμαμαι καλα στο ps4 ειναι μονο 1gb?
Εδω περα αν ηθελες αυτοματα updates στο ps3 επρεπε να εχεις Plus...
Καθολου ανομοια πραγματα, ο κονσολας πληρωνει το Online και στην πραγματικοτητα πληρωνει τα παιχνιδια του ps+. Εκτος και αν εχεις την ψευδαίσθηση πως ειναι "δωρεαν" απο την καλη καρδια της sony και της microsoft αντιστοιχα.

-
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης