PC ή κονσόλα;;;

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Δημοσίευσηαπό Volga » 24 Ιουν 2015, 06:47

Viper71 έγραψε:Κονσολα, προτιμω να ξοδευω λεφτα για αγορες παιχνιδιων παρα για καινουρια Parts τα οποια σε ένα εξαμηνο θα πρεπει να αναβαθμισω ξανα εάν θελω να συνεχισω να παιζω χωρις περιορισμους....

Καινούρια Parts Θες αν θες να τα παίζεις στο Full.
Αν θες να τα παίζεις όπως σε κονσόλα.. δηλαδή Medium στα 30FPS σε αναλύσεις 900p έως 1080p. Δεν χρειάζεσαι καινούρια Parts... μαλλον παλιά χρειάζεσαι..
Άβαταρ μέλους
Volga

Δημοσιευσεις : 174

Δημοσίευσηαπό marius_octavus » 24 Ιουν 2015, 13:53

Volga έγραψε:Δεν είναι μόνο αυτά που αναφέρεις φίλος.

Σε βάθος χρόνου πενταετίας, η αγορά PC + Games σου κόστισε λιγότερο από Κονσόλα + Games. (Το έχω μετρήσει γι αυτό στο λέω).
Οταν σε κάθε τίτλο Day One κυκλοφορίας γλυτώνεις 20 ευρώ σε σχέση με την κονσόλα, οταν το Backcatalog (1.5 έτος και πίσω) κοστίζει από 99 λεπτά έως 9.90 ευρώ... υπάρχει διαφορά.

πιστεύω πως σε βάθος πενταετίας δύσκολα μιας και οι απαιτήσεις ανεβαίνουν συνέχεια, αλλά και έτσι να είναι. αυτό είναι εν μέρει αλήθεια. και αυτό γιατί: 1) είναι ανάλογα με το πόσα παιχνίδια παίρνεις+πότε τα παίρνεις(αν περιμένεις να πέσει η τιμή ή απο τη 1η μέρα) και 2) αν πηγαίνεις πχ στα παμπλικ και βλέπεις 70 ευρώ και τα σκας ναι. αν όμως το ψάξεις λίγο μπορείς να βρεις στην ίδια τιμή ή λίγο παραπάνω το παιχνίδι(και η διαφορά να είναι 1-5 ευρώ).

βέβαια μιλάω για δισκάκι και όχι digital. στο digital ναι. έχει μεγάλη διαφορά.
Άβαταρ μέλους
marius_octavus

Δημοσιευσεις : 96

Δημοσίευσηαπό Sisyphus » 24 Ιουν 2015, 16:29

Pirederas έγραψε:
commenter έγραψε:Η κινεζοποίηση είναι η συνεχής πτώση των τιμών στα πάντα σε εξευτελιστικά επίπεδα, με συνεπακόλουθη πτώση και στην ποιότητα... από προϊόντα μέχρι μισθούς. Γιατί π.χ. να πάει να πάρει ο άλλος κονσόλα/PC για το παιδί του όταν παίρνει κινέζικη ταμπλέτα με €100 και free Android games;

Είναι αποτέλεσμα της παγκοσμιοποίησης και τις συνέπειες τις βλέπουμε πολύ έντονα γύρω μας (ανεργία, ύφεση, μνημόνια, μισθοί €300)...

Ναι μεν έχεις ένα δίκιο, αλλά μετά παραπονιόμαστε που το iPhone και το Galaxy S6 κοστίζουν €700, που τα προϊόντα που κατασκευάζονται στον Δυτικό κόσμο είναι ακριβά. Το motto "αγοράζω καλό πράμα σε καλή τιμή" είναι σε όλο τον κόσμο.

Ποια προιόντα κατασκευάζονται στον "δυτικό" κόσμο? Γιατί προφανώς και δε θα μιλάς για το galaxy s6 και το iphone. Αλλά ξέχασα το iphone και το κάθε iphone κατασκευάζεται σε υπερσύγχρονα εργοστάσια της Ευρώπης άρα δεν αποτελεί δείγμα "κινεζοποίησης"...
Άβαταρ μέλους
Sisyphus

Δημοσιευσεις : 13

Δημοσίευσηαπό nikolios » 24 Ιουν 2015, 19:31

Απο αποψη παιχνιδιων τα εχουν πει πολλοι. Moba, strategy, fps, adventure games το pc ειναι μονοδρομος.

Απο την αποψη της αποδοσης ομως η δικια μου νοοτροπια ειναι οτι η αγορα gaming pc αξιζει μονο αν μιλαμε για στοχο 1080p/60fps/utlra settings τουλαχιστον. Εαν καποιον δεν τον ενδιαφερει το τριπτυχο αυτο, τοτε για μενα δεν υπαρχει λογος να αγορασει pc εναντι κονσολας.
Άβαταρ μέλους
nikolios

Δημοσιευσεις : 37

Δημοσίευσηαπό Roronoa » 24 Ιουν 2015, 19:47

nikolios έγραψε:Απο αποψη παιχνιδιων τα εχουν πει πολλοι. Moba, strategy, fps, adventure games το pc ειναι μονοδρομος.

Απο την αποψη της αποδοσης ομως η δικια μου νοοτροπια ειναι οτι η αγορα gaming pc αξιζει μονο αν μιλαμε για στοχο 1080p/60fps/utlra settings τουλαχιστον. Εαν καποιον δεν τον ενδιαφερει το τριπτυχο αυτο, τοτε για μενα δεν υπαρχει λογος να αγορασει pc εναντι κονσολας.

Διαφωνω με το "target", υπαρχουν παρα πολλοι λογοι να προτιμήσει καποιος pc εναντι κονσολας περαν των γραφικων. Βεβαια οποιος θελει την μεγιστη εμπειρια που μπορει να προσφερει ενα pc καλο ειναι να στοχευσει καπου εκει.
Εικόνα

http://myanimelist.net/animelist/Darkroronoa
Άβαταρ μέλους
Roronoa

Δημοσιευσεις : 419

Δημοσίευσηαπό Fiben » 24 Ιουν 2015, 20:59

Οπως εχουν γινει τα πραγματα πλεον στο PC παιζεις σχεδον ολα τα νεα παιχνιδια.
Οποτε ο μονος παραγοντας που ειναι αρνητικος ειναι το κοστος ενος καλου pc και η αναβαθμιση.
Εαν δεν σε ενδιαφερει αυτο πας καρφι για PC.
Άβαταρ μέλους
Fiben

Δημοσιευσεις : 49

Δημοσίευσηαπό dawnstar » 24 Ιουν 2015, 21:12

Βλεπω την καραμελα pc συν games φθηνοτερο απο κονσολα συν games τι μεταπωλητικη αξια εχουν τα pc games?πηρα bloodborne 40 ευρω και το πουλησα 40 μετα απο ενα μηνα ποσο μου κοστισε τελικα?παιξτε στην πλατφορμα που σας αρεσει και αφηστε ολα τα υπολοιπα.
Άβαταρ μέλους
dawnstar

Δημοσιευσεις : 191

Δημοσίευσηαπό Roronoa » 24 Ιουν 2015, 21:46

commenter έγραψε:
dawnstar έγραψε:Βλεπω την καραμελα pc συν games φθηνοτερο απο κονσολα συν games τι μεταπωλητικη αξια εχουν τα pc games?πηρα bloodborne 40 ευρω και το πουλησα 40 μετα απο ενα μηνα ποσο μου κοστισε τελικα?παιξτε στην πλατφορμα που σας αρεσει και αφηστε ολα τα υπολοιπα.

Σωστός.

Προσωπικά έχει τύχει να πουλήσω retail παιχνίδια και ακριβότερα από ότι τα αγόρασα... κυρίως σε κάποιες (σπάνιες) συλλεκτικές και μερικές φορές και σε απλά παιχνίδια που απλά είναι εξαντλημένα στην αγορά και συλλέκτες τα αγόραζαν σε καλή τιμή.

Αυτό το αλισβερίσι δυστυχώς δεν υφίσταται στα PC... εδώ digital codes προσπαθείς να πουλήσεις και πάλι δεν τα αγοράζουν. Να' ναι καλά τα torrents που «κινεζοποιούν» τις τιμές...

Γι' αυτό λέω 1000 φορές καλύτερα τα δισκάκια και οι εποχές προ-Steam.

Μπορω να αγορασω 10 παιχνιδια με 40ε σε δισκακι απο την καρεκλα μου? Οχι.

Καλες οι μεταπωλησεις αλλα μετα δεν σου μενει τιποτα. Και το ξερω πως τους περισσοτερους δεν τους νοιαζει και ισως δεν χρειαζεται να τους νοιαζει, αλλα απο τα μεταχειρισμενα στο τελος δεν παιρνουν φραγκο οι developers, χωρις να κατηγορω οσους αγοραζουν μεταχειρισμενα. Αν μπορουσα θα αγοραζα και εγω μεταχειρισμενα στο pc.
Αλλα μου αρεσει να συνεισφέρω οσο μπορω στο χομπι μου, καποτε αγοραζα μονο μεταχειρισμενα και ενίοτε κατεβαζα. Δυστηχως ολο το "πανηγύρι" με τα μεταχειρισμενα μας εφερε τα dlc και το κομμένο content που το μοσχοπουλανε μετα.

Αλλα στην τελικη μην λεμε οτι θελουμε, τα games σε pc ειναι πολυ φτηνοτερα απο τις κονσολες, ακομα και απο τα μεταχειρισμενα. Λετε ολοι για τα φοβερα deals που βρισκεται στα μεταχειρισμενα αλλα ολοι ξερουμε οτι πρεπει να φας τον τοπο και τις αγγελιες για να βρεις αυτο που θελεις. Και το ξερω γιατι αγοραζα και εγω.
Μια ματια στο steam summer sale την προηγουμενη βδομαδα και καταλαβαινεις ευκολα το γιατι ειναι φτηνοτερο το pc gaming. Και μην μου πειτε τωρα για τις 10-15, μετριες, προσφορες την εβδομαδα που βαζει το xbox live και το psn...

Και θα σας δωσω και το προσωπικό μου παραδειγμα, εχω στην libary μου στο steam 806 παιχνιδια τα οποια μαζευω κυριως τα τελευταια 2-3 χρονια, παρα πολλα απο αυτα εινα ΑΑΑ. Συνολικο κοστος που εφυγε απο την τσεπη μου?
374€ , περιπου 10ε το μηνα, και λενε μετα καποοι για τα free παιχνιδια του psn. Μονο απο το steam market, πουλωντας trading cards απο τα παιχνιδια δηλαδη, εχω βγαλει περιπου 140€, και δεν πληρωνω και για να παιζω online :P
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Roronoa

Δημοσίευσηαπό Roronoa » 24 Ιουν 2015, 22:47

"Σου υπενθυμίζω τα «παράπονα» που υπάρχουν για τα φετινά Steam sales και ότι δεν είναι τόσο καλά όσο τα προηγούμενα."

Σχετικα με αυτο, μια χαρα ειναι τα sales, απλα ο κοσμος εχει αγορασει πολλα παιχνιδια και ετσι και αλλιως τα παιχνιδια ειναι φτηνα ολο τον χρόνο οποτε δεν εντυπωσιαζετε πια. Το πρωτο σου sale ειναι παντα αυτο που θα θυμασαι σαν το καλυτερο, ειναι πρωτόγνωρο γεγονος που κανεις κονσολας δεν εχει ζησει.
Και σε αυτο το sale υπηρχαν καταπληκτικες προσφορες, απλα η πλειοψηφια των τιτλων που μπαινουν σε daily deal ειναι νεα παιχνιδια που δεν μπαινουν σε μεγαλες προσφορες, αυτο ομως γινοταν καθε χρονο.

Οσο για το ποσα εχω παιξει, εχω τερματισει πανω απο 150, και εχω παιξει καποιες ωρες σε αλλα τοσα. Τα υπολοιπα περιμενουν. Αλλα ποσο θα μου κοστιζαν αυτα τα 150 αν τα αγοραζα σε κονσολα... Well, καταρχας δεν υπαρχουν ολα στις κονσολες αλλα σιγουρα πανω απο χιλιαρικο..

Τα αλλα περι πειρατιας και καλυτερα να τα σκαγαμε στους μαυραγορητες, sorry αλλα θα τα αφησω ασχολιαστα.
Τωρα για τα legit, καμια φορα που παιζουν καλες τιμες καλα ειναι αλλα ποναει η τσεπη μας.

"Σόρρυ, αλλά €1,80 το Hitman Absolution δεν το λες και «συνεισφορά»... ψίχουλα είναι αυτά, εκτός αν έχεις 1 δις ανθρώπων που τα δίνουν."

Οταν το αγοραζουν ας πουμε 300κ ατομα δεν το λες και λιγο για παιχνιδι που εχει κλησει τον κυκλο του. Ειναι εξτρα εσοδα στον κουμπαρα.

"Όταν λοιπόν λέω ότι είναι πολύ σημαντικό οι next-gen consoles να φτάσουν τον στόχο του 1 δις τεμαχίων "

Το ξερεις πως δεν υπαρχει απολυτος καμια ελπιδα να γινει, κατσε να φτασουν τα 100εκ πρωτα και τα λεμε για το ενα δις.
δηλαδη μακαρι ξαφνικα ολοι οι ευρωπαιοι και αμερικανοι να αγοραζαν απο μια κονσολα αλλα καταλαβαινεις πως δen βγαινουν τα νουμερα :P
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Roronoa

Δημοσίευσηαπό Roronoa » 24 Ιουν 2015, 23:19

commenter έγραψε:
Και στο PSN έβρισκες Mass Effect Trilogy με λιγότερο από $5 (σε αυτή την τιμή έχει ΚΑΙ console royalties), αλλά ούτε αυτό το θεωρώ achievement... κοπανιστός αέρας είναι. Όπως και το Sly Trilogy των €2.5. Σιγά το πράμα που πρέπει να το παινεύομαι κιόλας.

Συγνωμη αλλα αυτην την περιφρονήση των χαμηλων τιμων εγω την βλεπω σαν "οσα δεν φτανει η αλεπου". Οι περισσοτεροι που διαβαζω πανυγυριζουν αν μπει κανα καλο παιχνιδακι σε ps+, αν γινοντουσαν sales οπως στο steam κλπ θα ειχαν τρελαθει.
Δες ποσο πουλησε το nintendo indie bundle στο humble bundle. Και ηταν μονο σε αμερικη.

commenter έγραψε:
300000 x 1,8 = 540000€

Ούτε κατά διάνοια δεν φτάνουν για το επόμενο Hitman... για τους καφέδες και τις καθαρίστριες ίσως.

Φυσικα και δεν φτανουν, γιατι το παιχνιδι ΗΔΗ εχει πουλησει, εχει κανει τον κυκλο του στην αγορα, αυτα ειναι εξτρα "χαρτζιλικι" που σε κανονικη τιμη δεν θα το ειχε.

Και δεν πουλησε τοσο ουτε μπηκε σε τετοια τιμη. μπηκε σε sale στα 4€/$ και πουλησε 200κ κατα την διαρκεια. 200000 χ 4= 800000€ δια 70% μας κανει 560κ, πιθανοτατα παραπανω γιατι πουλησε και οσο δεν ηταν σε daily deal.
Συνολικα εχει πουλησει 2.4εκ στο steam, για να μην λεμε πως δεν υπαρχουν λεφτα στο PC. Μακροχρονιες πωλησεις σε τετοια επιπεδα δεν εχουν οι κονσολες.

Τα παιχνιδια οταν μπαινουν σε sale μπαινουν με σταδιακες μειωσεις. Στην αρχη κανα 33% (ή και λιγοτερο), μετα κανα 50% και μετα τον πρωτο χρονο θα πανε στο -75%. Και παιχνιδια σαν το hitmal, αν οι πωλησεις εχουν στεγνωσει τοτε θα χτυπησουν δυνατα για να "λυγισουν" ακομα και αυτοι που δεν θα το αγοραζαν ποτε. Τα "δυνατα χαρτια" δεν πεφτουν καν κατω απο ενα οριο γιατι πουλανε "ετσι και αλλιως".
Μαλιστα οταν ενα παιχνιδι μπαινει σε sale οι "κανονικες" ημερησιες πωλησεις του (πριν της προσφορας) μετα απο το sale που παει σε full price δεν πεφτουν αλλα γινετε το παραδοξο, αυξανονται.

commenter έγραψε:Για νέο παιδί ο τρόπος σκέψης σου είναι πολύ πίσω. :P

Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι είναι καμμένα χαρτιά... γενικά όλη η Δύση είναι καμμένο χαρτί. Και οικονομικά και σαν ιδέες ανακυκλώνονται τα ίδια συνέχεια.

Το κλειδί βρίσκεται στους BRICs... και από εκεί μάλιστα θα δούμε να ξεπηδούν και νέα είδη παιχνιδιών. ;)

Εχεις δικιο για τις αλλες αγορες, αλλα μην ξεχνας πως ρωσσια, βραζιλια (λογω φορον πολυτελειας) και κινα ειναι PC master race :P
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Roronoa

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB