E3 2012

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Δημοσίευσηαπό Spahar » 05 Ιουν 2012, 19:49

Shepard έγραψε:Ποστάρω και εδώ αυτό που έγραψα στην κεντρική...

"Και ΝΑΙ, η Νιντυ τα κατάφερε! Έκανε την πιο άθλια και βαρετή Ε3 όλων των εποχών με λανσάρισμα ΝΕΟΥ HARDWARE! Πραγματικά πρέπει να της δώσουν βραβείο!

Bored to death η παρουσίαση! Είπε 65374 φορές το ίδιο πράμα ο Reggie για το ότι το control κάνει την διαφορά για να τον πιστέψουν όλοι!

Απογοήτευση!

Αααααα... και μπράβο σε αυτούς που θα πάρουν κονσόλα για να παίξουν 3rd party παιχνίδια που θα έχουν βγει για 1+ χρόνο!!!! Όχι μπράβο... :Ρ"

Να προσθέσω πως η Ninty δεν χρειάζεται ιπποδύναμη κάτω από το καπό με αυτά τα παιχνίδια που φτιάχνει! Μέχρι και το iPad έχει καλύτερα γραφικά!

Δεν βρίσκω τπτ μετα την παρουσίαση που να με κάνει να πιστεύω πως θα πάει καλά σε πωλήσεις τουτο το πράμα! Στην αρχή θα πέσουν σαν ακρίδες οι φανατικοί και μετά... ;;;

Δεν θα πέσω στην παγίδα να κάνω προβλέψεις. Είμαστε απογοητευμένοι όλοι από αυτό που είδαμε, αλλά πιστεύω ότι απλά ακόμα η Nintendo δεν ήταν έτοιμη (κακώς γιατί είχε ένα χρόνο από την περσινή Ε3).

Αν τα δούμε λίγο ήρεμα τα πράγματα, το Wii U στην ουσία είναι μία κονσόλα που θα έχει όλα τα IPs της Ν, που αντικειμενικά είναι παιχνιδάρες, και ας είναι franchises με 150 παιχνίδια, και θα έχει πλήρη multiplatform υποστήριξη. Και αυτό θα κρατήσει τουλάχιστον για 2 χρόνια. Γενικότερα σαν πάκετο (Nintendo IPs + multiplatform παιχνίδια) μπορεί να είναι καλό deal, αρκεί να δούμε τιμές κτλ (πχ αν κάνει κανα μπαμ και το βγάλει στα 250).

Πρέπει φυσικά να δούμε specs, τιμή, και τι θα κάνουν οι άλλοι.
Άβαταρ μέλους
Spahar

Δημοσιευσεις : 419

Δημοσίευσηαπό geocool » 05 Ιουν 2012, 20:12

Λοιπόν η φετινή E3 ήταν η μόνη που έχω δει μέχρι σήμερα που δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα. Είχε και τις στιγμές της βέβαια, ειδικά με την Ubisoft αλλά μέχρι και την παρουσίαση του Wii U και κάποιους τίτλους του 3DS την περίμενα με περισσότερο ενθουσιασμό.

@Sephard
Το Wii U δίνει ένα νέο τρόπου χειρισμό το οποίο μου φαίνεται πολύ διασκεδαστικό ειδικά σε party games. Εκτός αυτού θα έχει και όλους τους τίτλους που έχουν οι άλλες κονσόλες με κάτι παραπάνω στον χειρισμό το οποίο δε με χαλάει καθόλου ( βλέπε Resident 4 Wii Edition ) + τους τίτλους της Ninty. Εμένα μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον κονσόλα, να δούμε και κάτι διαφορετικό από το κλασσικό Controller που έχουμε τόσα χρόνια και αυτό μου άρεσε και στο Wii. Όσο για το αν θα πατώσει είναι όντως νωρίς για προβλέψεις εδώ δεν έχουμε δει καλά καλά την κονσόλα.
Άβαταρ μέλους
geocool

Δημοσιευσεις : 70

Δημοσίευσηαπό Shepard » 05 Ιουν 2012, 20:21

Απλά είμαι πλήρως απογοητευμένος από αυτό που είδα... μάλλον από αυτό που ΔΕΝ είδα! ;)

Το να βλέπεις το inventory ή την διόπτρα  μέσα από μια μικρή οθόνη και όχι στην HD σου,  δεν αλλάζει κάτι για το παιχνίδι αυτό καθεαυτό! Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ!

Όσο για τα 3rd parties... τα περισσότερα είναι παιχνίδια που έχουμε ήδη παίξει!
Τεσπά... θα περιμένω!
Αλλά 1 χρόνο μετά για αυτό που είδαμε; Really?
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Shepard
Moderator

Δημοσιευσεις : 6860

Δημοσίευσηαπό Tobajaras » 05 Ιουν 2012, 20:34

Λίγα λόγια και από εμένα.

Για το Watch Dogs κρατάω μικρό καλάθι σε αντίθεση με τους περισσότερους. Μου θύμισε πάρα πολύ Assassins Creed, σα να έχουν πάρει το ίδιο gameplay και να το έχουν μεταφέρει σε φουτουριστικό περίγυρο. Τα AC ήδη έχουν αρχίσει και κουράζονται (δε μιλώ για το 3) οπότε...

Κρατάω το The Last of Us, το πιο φρέσκο πράγμα στη φετινή Ε3 και παιχνίδι που μοιάζει να δίνει κάτι πραγματικά διαφορετικό στο είδος του.

Για το Beyond δεν ξέρω, δε μιλάω, ας κάνει ό,τι θέλει ο Cage και θα το δω μετά μόλις βγει.
Εveryone's a critic
Άβαταρ μέλους
Tobajaras

Δημοσιευσεις : 259

Δημοσίευσηαπό Spahar » 05 Ιουν 2012, 20:42

Shepard έγραψε:Το να βλέπεις το inventory ή την διόπτρα  μέσα από μια μικρή οθόνη και όχι στην HD σου,  δεν αλλάζει κάτι για το παιχνίδι αυτό καθεαυτό! Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ!

Σε αυτό έχεις μεγάλο δίκιο, εγώ χαλάστηκα χτες στην παρουσίαση του Rayman, ενώ σαν παιχνίδι δείχνει πολύ καλό και ενδιαφέρον. Αυτό που με χάλασε ήταν ότι ο παίχτης με το gamepad στην ουσία παίζει φορητό, δηλαδή οι άλλοι 4 απολαμβάνουν το παιχνίδι στη 32αρα+ τηλεόραση και ο άλλος ο κακομοίρης παίζει στις 6 ίντσες. Στην ουσία αυτό το παιχνίδι βγαίνει άνετα για PS3+Vita.

Τώρα για το θέμα των προσθηκών στη μικρή οθόνη το είχα πει και παλιότερα, όπως και να το κάνεις αποσπάται η προσοχή σου από την τηλέοραση και από την κυρίως δράση. Δεν είναι DS που οι οθόνες είναι δίπλα. Επίσης αρχικά το innovation θα είναι χάρτες και inventory. Θα βγουν σίγουρα και παιχνίδια που θα έχουν κάτι αξιόλογο και πρωτότυπο να δείξουν, αλλά δεν νομίζω να είναι πολλά.

Τώρα για το Wii U και την πορεία του θα παίξει μεγάλο ρόλο τι θα κάνουν και οι άλλοι. Έβγαλε τώρα η Nintendo κάτι specs και απλά αναφέρει για IBM CPU και ΑΜD GPU, τίποτα παραπάνω για ισχύ κτλ. Αν σε 2 χρόνια οι άλλοι δύο βγάλουν κονσόλες που του ρίχνουν στα αυτιά, και το gamepad δεν τραβήξει τους casual όπως το wiimote (που πιστεύω ότι δεν θα το κάνει), τότε παίζει να έχει πρόβλημα.

@Tobajaras
Για το Watch Dogs θα διαφωνήσω σε κάτι. Είναι εμφανές όντως ότι το studio εκμεταλεύεται τη δουλειά και την τεχνολογία που έχει αναπτύξει στο AC, αλλά εμένα δε μου έκανε απλά ότι άλλαξαν setting. Θέλω ακόμα να δω τον βαθμό ελευθερίας που θα έχει, αλλά αν πλησιάσει στο πως το φαντάζομαι θα είναι τρελό. Να μπαίνεις κάπου και να πρέπει να αποφύγεις αυτόν που ξέρει "Krav Maga", να πρέπει να πλησιάσεις την τύπισα που έχει "1500 άντρες φίλους στο facebook" = slut για να δημιουργήσεις αντιπερισπασμό κτλ....
Άβαταρ μέλους
Spahar

Δημοσιευσεις : 419

Δημοσίευσηαπό geocool » 05 Ιουν 2012, 21:16

Σε αυτό που λέει ο Πάνος , να προσθέσει 2-3 απλά χαρακτηριστικά στο Game ώστε να το πουλήσει σαν κάτι διαφορετικό και ειδικά μετά από μεγάλο διάστημα από την κυκλοφορία του, συμφωνώ. Όμως δεν σημαίνει ότι δε θα βγουν και παιχνίδια που δεν θα εκμεταλλεύονται και με το παραπάνω τον χειρισμό. Και αν τελικά καταλήξουμε να πάρουμε Wii U για μερικούς τίτλους ( που γενικά με τiς κονσόλες αυτό γίνεται, τις αγοράζεις όλες για τα exclusives ) θα προτιμήσω αφού την έχω στην κατοχή μου, να αγοράσω έναν νέο τίτλο στην κονσόλα που θα έχει 2-3 παραπάνω χαρακτηριστικά ( έστω το Inventory στο tablet ) παρά την κλασική έκδοση του.

Πάντως γενικά βλέπω να υπάρχει αρκετή υποστήριξη από τους Developers και πιστεύω θα βγουν αρκετοί διασκεδαστικοί τίτλοι για αυτή την κονσόλα.
Άβαταρ μέλους
geocool

Δημοσίευσηαπό Shepard » 05 Ιουν 2012, 22:24

Τι σας κάνει να πιστεύετε, με βάση πάντα ότι έχουμε δει σε 2 Ε3 μέχρι τώρα, ότι δεν θα πάρει κάποιος το Wii U και δεν το βάλει στην άκρη να σκονίζεται όπως το τωρινό;

Επίσης, προτιμάτε να έχετε έναν εναλλακτικό τρόπο παρουσίασης κάποιων δεδομένων σε ένα παιχνίδι, ίσως και μια διαφορετική προσέγγιση σε κάποια πράματα όταν οι devs χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνολογία -το πόσο πολύ θα διαδοθεί σε πολλούς τίτλους είναι άλλο θέμα- ή θέλετε το ίδιο παιχνίδι με ανώτερο ήχο και γραφικά και κατά πως φαίνεται να έχετε αυτά που δίνει η Ninty αλλά μέσω οποιοδήποτε tablet στην κατοχή σας; (SmartGlass/ Airplay...)

Νομίζω ότι η Ninty προσπαθεί απλά να προλάβει τις εξελίξεις και να βγάλει ότι μπορέσει πριν ξεκινήσει η "πραγματική" νέα γενιά. Όταν βγουν τα επόμενα μοντέλα των MS/ Sony, η Ninty θα ρίξει την τιμή στα τάρταρα και θα βγάλει μαζικά 4-5 exclusives για να πουλήσει ακόμα περισσότερο αλλά μετά θα έρθει η κατηφόρα! Ότι γίνεται δλδ και με το Wii.

Δυστυχώς δεν με έπεισε! Και πως να με πείσει όταν και οι ίδιοι δεν είναι ακόμα έτοιμοι να μοιραστούν μαζί μας τι είναι το Wii U εφόσον ούτε οι ίδιοι δεν έχουν κατασταλλάξει σε αυτό!

Αφήνω παραθυράκι ανοιχτό, άλλωστε πάντα υπάρχει η περίπτωση λάθους, αλλά η Ninty σήμερα πυροβόλησε τα πόδια της!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Shepard
Moderator

Δημοσίευσηαπό Shepard » 05 Ιουν 2012, 22:39

Ubisoft - E3 2012: CEO Interview
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Shepard
Moderator

Δημοσίευσηαπό Shepard » 05 Ιουν 2012, 23:01

Nαι ρεεεεεεεεεεεεεεε... στο 0:41 ο ένας, ο μοναδικός, ο τιτανομεγιστοτεράστιος, ο mr Παπαπαύλου! :P

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Shepard
Moderator

Δημοσίευσηαπό geocool » 05 Ιουν 2012, 23:02

Τι σας κάνει να πιστεύετε, με βάση πάντα ότι έχουμε δει σε 2 Ε3 μέχρι τώρα, ότι δεν θα πάρει κάποιος το Wii U και δεν το βάλει στην άκρη να σκονίζεται όπως το τωρινό;

Ότι θα υπάρξουν αρκετά Exclusive προσαρμοσμένα στον χειρισμό της κονσόλας.

Επίσης, προτιμάτε να έχετε έναν εναλλακτικό τρόπο παρουσίασης κάποιων δεδομένων σε ένα παιχνίδι, ίσως και μια διαφορετική προσέγγιση σε κάποια πράματα όταν οι devs χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνολογία -το πόσο πολύ θα διαδοθεί σε πολλούς τίτλους είναι άλλο θέμα- ή θέλετε το ίδιο παιχνίδι με ανώτερο ήχο και γραφικά και κατά πως φαίνεται να έχετε αυτά που δίνει η Ninty αλλά μέσω οποιοδήποτε tablet στην κατοχή σας; (SmartGlass/ Airplay...)

Η Ninty δίνει ένα ολοκληρομένο πακέτο σε κονσόλα. Απο τη στιγμή που το SmartGlass που λέει η ms είναι προερετικό δεν νομίζω να ασχοληθεί πολύ σοβαρά κάποιος developer μαζί του όπως έγινε και με το Move.

Και να το πάρουμε λίγο διαφορετικά το θέμα.
Έχω ένα σχετικά Καλό PC στο οποίο βγαίνουν και πολλά Games Κονσολών. Γιατί θα πάρω κονσόλα ?
Θα πάρω Xbox για Gears,Forza Halo +++
Θα πάρω Playstation για Uncharted,God Of War, Grand Turismo +++
Θα πάρω Nintendo για Mario,Zelda,Metroid + Games που μου δίνουν κάτι διαφορετικό από τις κονσόλες που έχω ή το PC.
Με λίγα λόγια αγοράζουμε κάθε κονσόλα για να έχουμε κάτι που δεν μας δίνουν οι άλλες.

Μπορεί το Wii να μην έφτανε σε γραφικά το 360, PS3 και το PC άλλα πρόσφερε κάτι που καμία απο αυτές τις κονσόλες δε μου είχε προσφέρει. Διαφορετικό τρόπο Gaming.

Τώρα βγαίνει το Wii U το οποίο πάει να κάνει κάτι ανάλογο και ξέρω πάλι ότι θα αγοράσω το Wii U για τα Exclusive Games όπως θα έκανα και με τις άλλες κονσόλες + ότι θα μου προσφέρει αυτό το κάτι παραπάνω.

Εμένα πάντως καμία κονσόλα μου δεν έχει μήνει στο Ραφι, η κάθε μια βρίσκεται δίπλα στην TV για διαφορετικό λόγο και διαφορετικά moods.
Και θεωρώ πως το Wii ( αν και το έχω κράξει αρκετά για τα γραφικά του κτλ) ότι ήταν το μόνο που μου χάρισε τα τελευταία χρόνια μια πραγματικά διαφορετική εμπηρία στο Gaming και αυτό περιμένω και απο το Wii U.

Βέβαια ο καθένας επιλέγει κονσόλα στις ανάγκες του.
Κάποιοι θέλουν να έχουν 2-3 Games και έχουν το PC , άλλοι αγαπάνε τα exclusive της Sony και έχουν PS3, άλλοι θέλουν να χτυπιούνται στο δωμάτιο και να παίζουν τένις και έχουν το Wii και άλλοι σαν και εμένα θέλουν να παίρνουν μία γεύση από κάθε τι διαφορετικό και έχουν τα πάντα :)
Άβαταρ μέλους
geocool

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB