News: Wii U

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Δημοσίευσηαπό geocool » 30 Μάιος 2012, 12:37

Spahar έγραψε:Αν δώσει ένα μηχάνημα λίγο πιο δυνατό από PS3/X360 στα 250€, όπως έκανε με το Wii, τότε τα αρνητικά αυτής της απόφασης προσπερνούνται πιιο εύκολα. Αν τώρα σου βγάλει ένα τέτοιο μηχάνημα στα 350-400€ (επειδή το χειριστήριο μόνο κάνει 100+€) τότε υπάρχει κάποιο πρόβλημα...

Πάντως προβλέπω πολύ συζήτηση σε αυτό το θέμα μετά την Ε3.

Συμφωνώ απολύτως στο θέμα με την τιμή.

Επίσης εμένα μου φαίνεται κάπως άσχημο που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ένα χειριστήριο/tablet και τα άλλα χειριστήρια θα είναι wiimote. Το Move έχει ξεπεράσει σε τεχνολογία το wiimote και δεν είναι λογικό αφού υπάρχει κάτι ανώτερο , αντί να αναπτύξει και άλλο η ninty το controller της να χρησιμοποιήσει προηγουμένης τεχνολογίας χειριστήριο.
Άβαταρ μέλους
geocool

Δημοσιευσεις : 70

Δημοσίευσηαπό Spahar » 30 Μάιος 2012, 12:42

Όντως για να λέμε την αλήθεια, τα γραφικά πλέον έχουν ακουμπήσει το φωτορεαλιστικό επίπεδο. Μία κονσόλα που θα δίνει από το καλημέρα γραφικά Gears of War και Uncharted με μεγαλύτερη ευκολία είναι υπεραρκετή. Το demo του Zelda για παράδειγμα ήταν πανέμορφο.

geocool κάπου έχει ακουστεί ότι θα χρησιμοποιεί τελικά 2 tablet χειριστήρια, φυσικά όλα ακόμα είναι φήμες. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που πρέπει να δούμε ακόμα, για παράδειγμα και 4 tablet χειριστήρια να υποστηρίζει, αν το ένα κάνει 100+€ τι να το κάνεις; Πάντως σχετικά με τα Wiimotes έχεις ένα δίκιο. Εγώ προσωπικά θέλω να δω παιχνίδια όπως Tekken πως θα βρουν λύση, γιατί το Rayman το παίζεις και με το Wiimote. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η συνέντευξη τύπου της Nintendo.
Άβαταρ μέλους
Spahar

Δημοσιευσεις : 419

Δημοσίευσηαπό G3n3raL86 » 30 Μάιος 2012, 19:02

Πιστεύω ότι η τιμή του θα κυμαίνεται γύρω στα 400-450. Μιλάμε για νέο, πιο δυνατό HW από τα PS3/360 + το tablet controller.

Επίσης, δε πιστεύω ότι θα είναι μόνο 50% πιο δυνατό από τα 360/PS3, ακούγεται χαζό. Εδώ αρκετοί devs. (Vigil, Gearbox) δηλώνουν μέχρι και σήμερα ότι το Wii U ΕΙΝΑΙ μία next-gen κονσόλα. Αλλιώς θα λέγανε ότι είναι απλά μερικές κλίκες πιο πάνω.
Εικόνα
My Street Fighter 4 FanFiction Project: fav.me/d3k2f2f

PSN ID: G3n3raL986 - XBL, NNID, Steam, Skype: G3n3raL86
Άβαταρ μέλους
G3n3raL86

Δημοσιευσεις : 620

Δημοσίευσηαπό geocool » 30 Μάιος 2012, 23:12

G3n3raL86 έγραψε:Πιστεύω ότι η τιμή του θα κυμαίνεται γύρω στα 400-450. Μιλάμε για νέο, πιο δυνατό HW από τα PS3/360 + το tablet controller.

Επίσης, δε πιστεύω ότι θα είναι μόνο 50% πιο δυνατό από τα 360/PS3, ακούγεται χαζό. Εδώ αρκετοί devs. (Vigil, Gearbox) δηλώνουν μέχρι και σήμερα ότι το Wii U ΕΙΝΑΙ μία next-gen κονσόλα. Αλλιώς θα λέγανε ότι είναι απλά μερικές κλίκες πιο πάνω.

Πολλά λένε οι devs και ο καθένας τα δικά του.
Και το Wii ήταν next-gen κονσόλα, παρόλα αυτά δεν είχε τις δυνατότητες των κονσολών ίδιας γενειάς.Και σίγουρα πολλά ακούγονται από τις εταιρίες για να το προμοτάρουν.
Το πως θα είναι τα γραφικά του θα το μάθουμε σε λίγες μέρες, όμως γενικά η nintendo δεν ασχολείται τα τελευταία χρόνια τόσο με τα γραφικά.

Όσο για την τιμή αν ξεκινήσει στα 400 θα ξεκινήσει πολύ άσχημα. Εκτός από την οικονομική κρίση που υπάρχει γενικότερα,οι περισσότεροι casual gamers έχουν στραφεί στα κινητά και γενικά έχουν χαθεί πολλά άτομα που θα έπαιρναν κονσόλα πριν λίγα χρόνια. Δεν είναι τυχαίο που και το PS Vita και το 3DS άρχισαν άσχημα. Πιστεύω πως πρέπει τα μεγάλα κεφάλια του Gaming (Ninty,MS,Sony) να το καταλάβουν αυτό και να σταματήσουν να βγάζουν κονσόλες με υψηλές τιμές.
Άβαταρ μέλους
geocool

Δημοσίευσηαπό Sephiroth » 31 Μάιος 2012, 01:27

Το θέμα με το ένα χειριστήριο με οθόνη ανά σύστημα είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ηλίθιο και θέλω να πιστεύω πως δεν θα επιβεβαιωθεί. Κυρίως γιατί περιορίζει το "U" στο όνομα του Wii U. Για όσους δεν θυμούνται, η Nintendo ανακοίνωσε πέρσι στην Ε3 πως το "U" σημαίνει πως το σύστημα θα προσαρμόζεται στον παίκτη. Θα είναι κάτι που θα συνδέεται μαζί του άρρηκτα. Τι σημαίνει πρακτικά αυτός ο περιορισμός;

1) Ανισορροπία ανάμεσα στον τρόπο συμμετοχής των παικτών
2) Απίστευτο περιορισμό για τους developers
3) Δικαιολόγηση των όποιων σχολίων γίνονται ως τώρα για την ιαπωνική εταιρεία και τη σχέση που έχει με την τεχνολογία αιχμής. Τουλάχιστον αυτήν που χρησιμοποιεί στα συστήματά της. Δεν την παίρνει την Nintendo να χαρακτηριστεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά στις home κονσόλες ως οπισθοδρομική...

Όσον αφορά τώρα το ίδιο το σύστημα, εγώ θα σας πω ότι αυτό που είδα πέρσι με ενθουσίασε. Σκεφτείτε δε (το συζήταγα με τον Πέππα αυτό χθες) πως επειδή τα περισσότερα games της, λόγω καλλιτεχνικής προσέγγισης, είναι πολύ εύκολα να πετύχουν 1080p και 60 καρέ. Το Mario demo που είδα πέρσι σε καλή Samsung Full HD οθόνη πάντως, μου έριξε το σαγόνι στο πάτωμα. Το Zelda δεν με ξετρέλανε και το Ghost Recon δεν το πρόλαβα. Απλά φανταστείτε τι μπορούν να κάνουν αν είναι ισχυρό τελικά.

Θέλω να πιστεύω πως δεν θα απογοητεύσουν τους fans αυτή τη στιγμή...
Άβαταρ μέλους
Sephiroth

Δημοσιευσεις : 1868

Δημοσίευσηαπό Spahar » 31 Μάιος 2012, 09:45

Πιστεύω ότι σαν μηχάνημα θα είναι καλό και δεν θα απογοήτευση, και ας είναι πιο πίσω από τα καινούργια PS/Xbox (όταν αυτά βγουν). Φοβάμαι ότι θα υπάρξει μία απογοήτευση όσον αφορά τις μικρολεπτομέρειες, όπως το θέμα του αριθμού των χειριστηρίων, τιμή της κονσόλας και χειριστηρίου κτλ.
Άβαταρ μέλους
Spahar

Δημοσιευσεις : 419

Δημοσίευσηαπό Shepard » 31 Μάιος 2012, 10:44

Το θέμα είναι η τιμή προς απόδοση να φαίνεται δίκαιη. Αυτό με το χειριστήριο πάντως είναι ένα πρόβλημα και περιμένω διευκρίνηση κατά την διάρκεια της έκθεσης.

Η Νιντυ από πλευράς παιχνιδιών το μόνο που έχει να κάνει είναι να συνεχίσει να βγάζει τα δικά της και να δώσει ένα dev-friendly μηχάνημα ώστε να έρχονται σωρηδόν τα 3rd party όπου είναι και η σημερινή πληγή του Wii.
Βέβαια εφόσον υπάρξει μεγάλη υποστήριξη από τρίτες εταιρίες η Νιντυ ΠΡΕΠΕΙ να επενδύσει πολλά στο online κομμάτι διότι το multiplayer θα θεωρείται το default στην επόμενη γενιά! (μέχρι και η Sony πάει για εξαγορά του Onlive)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Shepard
Moderator

Δημοσιευσεις : 6860

Δημοσίευσηαπό ner0 » 31 Μάιος 2012, 12:39

Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο που δεν κατάλαβα ποτέ.
Τα παιχνίδια τι μορφής θα είναι? Εννοώ δισκάκι ή ξέρω γω τι.
Και το δεύτερο...Η κονσόλα είναι αυτό το tablet μόνο? Εγώ με την πρώτη ματιά για περιφερειακό το πέρασα ρε παίδες..

Εικόνα

My heart is black and my lips are cold,
Cities on flame with Rock'n'Roll
Άβαταρ μέλους
ner0

Δημοσιευσεις : 155

Δημοσίευσηαπό Sephiroth » 31 Μάιος 2012, 13:05

Η κονσόλα έχει drive, αν ψάξεις το περσινό μας θέμα, έχω γράψει αναλυτικά τι περιελάμβανε.

Πέραν των Wii Remotes με τα οποία θα είναι συμβατά (μέχρι στιγμής) ξέρουμε και απλά το διαφορετικό είναι η HD ανάλυση και το χειριστήριο tablet
Άβαταρ μέλους
Sephiroth

Δημοσιευσεις : 1868

Δημοσίευσηαπό geocool » 31 Μάιος 2012, 15:21

Shepard έγραψε:Βέβαια εφόσον υπάρξει μεγάλη υποστήριξη από τρίτες εταιρίες η Νιντυ ΠΡΕΠΕΙ να επενδύσει πολλά στο online κομμάτι διότι το multiplayer θα θεωρείται το default στην επόμενη γενιά! (μέχρι και η Sony πάει για εξαγορά του Onlive)

Γενικά πρέπει να επενδύσει στο online και τόσα χρόνια το Wii το είχε αφήσει χωρίς ασφάλειες με αποτέλεσμα να μπαίνεις να παίξεις έναν αγώνα mario kart και να βλέπεις τρελά πράγματα από τους cheaters. Επίσης μου φαίνεται περίεργο που ενώ υπάρχουν αρκετοί που παίζουν με cheats και χαλάνε το game (ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί το κάνουν και τι τους αρέσει ) η nintendo δεν πήρε τα ανάλογα μέτρα τόσο καιρό, όπως η microsoft (banwave).
Άβαταρ μέλους
geocool

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB