Συμφωνώ με Alex. Είναι ανάλογα τις προτιμήσεις και τις ανάγκες του καθενώς. Εννοείται πως το PC είναι πολύ ανώτερο (ή έστω είναι εφικτό να είναι πολύ ανώτερο) τεχνολογικά από οποιαδήποτε κονσόλα. Οπότε είναι ανάλογα τα παιχνίδια που θέλει ο καθένας να παίξει. Επίσης είναι και τι τον βολεύει και έχει συνηθίσει. Ας πούμε εγώ δεν μπορώ να φανταστώ ένα FPS σε κονσόλα. Το ποντίκι με βολεύει πολύ περισσότερο και σίγουρα τα γραφικά είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία των FPS άρα (για μένα τουλάχιστον) δεν υπάρχει καλύτερη πλατφόρμα για ένα FPS από το PC (η μόνη κονσόλα που με βόλεψε για FPS ήταν το Wii λόγω motion control αλλά νομίζω με το ποντίκι οι κινήσεις είναι πιο ακριβείς). Το ίδιο ισχύει και για τα ΜΜΟRPG και ΜΟΒΑ, hack 'n' slash κτλ. για διαφορετικούς λόγους για το κάθε είδος.
Από την άλλη δεν μπορώ να φανταστώ Zelda, Sonic, Μario, Mortal Kombat, Soul Calibur (και γενικώς fighting games) και άλλα παιχνίδια που γεννήθηκαν από και για κονσόλες να παίζονται PC. Σε αυτήν την κατηγορία μου "έρχονται" περισσότερο παιχνίδια της Nintendo μάλλον επειδή είναι η μόνη εταιρία που έχει ακόμα κλασσικά console games κυρίως. Τα περισσότερα παιχνίδια για PS/XBOX πλέον βγαίνουν και για PC και μάλιστα σε καλύτερη έκδοση. Όμως όπως προείπα δεν μπορώ να φανταστώ σε PC ένα Mortal Kombat ή ακόμα και ένα Final Fantasy.
Αυτό που θέλω να πω γενικώς είναι ότι υπάρχει χώρος για τις κονσόλες και για τα PC. Το θέμα όμως με τις κονσόλες κατά τη γνώμη μου είναι να φτιαχτούν περισσότερα "κονσολοπαίχνιδα" και λιγότερα παιχνίδια τύπου Crysis που προφανώς κάποιος θα τα προτιμήσει στην PC έκδοση (είναι και φτηνότερα). Δεν λέω να μην γίνονται παιχνίδια με ωραία γραφικά απλά πρέπει τα παιχνίδια για τις κονσόλες να φτιάχνονται με κύριο γνώμονα τις ίδιες τις κονσόλες και όχι τα PC ώστε να είναι και ο χειρισμός πιο φιλικός στον χρήστη αλλά και γενικώς να κάνει τους χρήστες να προτιμίσουν την κονσόλα για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Για παράδειγμα, το HALO: Παιχνιδάρα. Είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό όταν το πρωτόπαιξα. Προσωπικά όμως το προτιμούσα σε PC εν έτη 2013 γιατί θα είχε καλύτερα γραφικά και πιο εύκολο για μένα χειρισμό (και θα ήταν και φτηνότερο). Το Ζelda όμως ποιος μπορεί να το φανταστεί σε PC; εγώ πάντως όχι.
- Τώρα είναι 07 Ιούλ 2025, 09:42 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Pc vs κονσόλες
@PetrifieD- Θα συμφωνησω απολυτα. Κι εμενα με τρομαζει η υπολογιστοποιηση των κονσολων. Το xbox360 ας πουμε μπορουσε ανετα να αντικατασταθει με ενα pc. Σχεδον ολα τα παιχνιδια του εχουν ετσι κι αλλιως βγει και για pc, να ναι καλα τα gears of war/halo! Που και παλι ταιριαζουν γαντι σε pc και τα δυο.
Γενικα η fps/3rd person shooter μοδα που περναμε αλλα και ο αφανισμος των exclusives εχει βοηθησει πολυ την αγορα του pc, ομως εγω προτιμω τα "αλλα" παιχνιδια. 3ds for the win λοιπον!
Γενικα η fps/3rd person shooter μοδα που περναμε αλλα και ο αφανισμος των exclusives εχει βοηθησει πολυ την αγορα του pc, ομως εγω προτιμω τα "αλλα" παιχνιδια. 3ds for the win λοιπον!

-
alex4444 - Δημοσιευσεις : 745
Γενικά χρειάζονται και οι κονσόλες και τα PC, ειδικά στη περίπτωση του τελευταίου, οπού τα RTS και Adventures που δίνουν και πέρνουν.
Προσωπικά ασχολιόμουν και με τις 2 πλατφόρμες , αλλά από το 2005 το γύρισα στις κονσόλες με το PS2, λόγω του ότι δε μπορούσα να διαθέτω ποσά για αναβαθμίσεις και για το λόγο του ότι αρκετά διαμάντια (MGS, FF, Mario, Zelda, Metroid, Dragon Quest και άλλα πολλά) βγαίναν και βγαίνουν αποκλειστικά και μόνο για κονσόλες.
Πάντως τώρα το σκέφτομαι σοβαρά για νέο PC, γιατί τα RTS είναι από τις μεγαλύτερές μου gaming εμπειρίες και έχω χάσει αρκετά, όπως και adventures.
Προσωπικά ασχολιόμουν και με τις 2 πλατφόρμες , αλλά από το 2005 το γύρισα στις κονσόλες με το PS2, λόγω του ότι δε μπορούσα να διαθέτω ποσά για αναβαθμίσεις και για το λόγο του ότι αρκετά διαμάντια (MGS, FF, Mario, Zelda, Metroid, Dragon Quest και άλλα πολλά) βγαίναν και βγαίνουν αποκλειστικά και μόνο για κονσόλες.
Πάντως τώρα το σκέφτομαι σοβαρά για νέο PC, γιατί τα RTS είναι από τις μεγαλύτερές μου gaming εμπειρίες και έχω χάσει αρκετά, όπως και adventures.

My Street Fighter 4 FanFiction Project: fav.me/d3k2f2f
PSN ID: G3n3raL986 - XBL, NNID, Steam, Skype: G3n3raL86
-
G3n3raL86 - Δημοσιευσεις : 620
alex4444 έγραψε:@evogpal Καλο ειναι να μη βγαζεις συμπερασματα με βαση το τι κανεις εσυ η ο περιγυρος σου. Σιγουρα το να απορροφηθεις σε ενα παιχνιδι σαν το WoW που καπιοι το παιζουν καθημερινα 6-7 χρονια παει αλλου απο το να τερματισεις ενα 20ωρο campaign. Αυτοι ομως που βγαζουν 2-3 20ωρα campaigns το μηνα δηλαδη τι θεωρουνται?
1.Δεν έβγαλα συμπεράσματα απο τον περίγυρο μου.Αν είδες τι έγραψα παραπάνω έψαξα και βρήκα στοιχεία για τα πάντα

2. Δεν νομίζω να είπα ποτέ οτι είναι πεισσότερο "gamer" αυτός που παίζει WoW απο κάποιον ο οποίος παίζει κυρίως άλλου είδους παιχνίδια.Ασε που για να είμαι ειλικρινής δεν με ενδιαφέρει κιόλας γιατί εγώ μιλάω κυρίως (όπως είπα και παραπάνω) για άτομα τα οποία "λιώνουν" και τις 2 περιπτώσεις.
Ρωτα τους συντακτες του σαιτ να σου πουν τις προτιμησεις τους. Δε νομιζω οτι ειναι κυριως pc gamers στην πλειοψηφια τους, το αντιθετο μαλιστα. Ειναι απλα αλλη εμπειρια το single player camaign απο το online, για μενα προσωπικα πιο ουσιαστικη. Προτιμω να διαβασω ενα βιβλιο παρα να γραψω το δικο μου. Μην υποτιμας τις κονσολες. Η καρδια των βιντεογκειμς καλως η κακως εκει χτυπαει κι ολη η βιομηχανια δειχνει να γυριζει γυρω τους. Τα pc μεχρι πριν λιγα χρονια ηταν κλινικως νεκρα για τεραστιους publishers, οπως ubisoft/capcom... Εδω η ιδια η microsoft και δε βγαζει τα Halo στα pc!
1.Δεν έκανα ψηφοφορία στο θέμα για το ποιός προτιμάει τι γιατί απλώς δεν με ενδιαφέρει.Προσπαθώ να το δώ εντελώς αντικειμενικά.
2.Ποιός μίλησε μόνο για online gaming στα Pc;

3.Αν κάνεις ένα κλίκ στο προφίλ μου θα δείς οτί έχω αρκετές κονσόλες.Άρα δεν νομίζω να τις υποτιμώ

4.Προφανώς και χτυπάει στις κονσόλες!! Δεν μπόρεις να μπείς στο pirate να κατεβάσεις το game και να το παίξεις.Πρέπει να το αγοράσεις...(να γιατι δεν το έβγαλε στο Pc η microsoft)
Δε θα σταθω στο ποσο μικρη παραμετρο θεωρω τα γραφικα, γιατι κατανοω οτι για καποιους ειναι οντως σημαντικα. Αλλα αυτο με την ευελιξια τι το ηθελες? Εχω μαθει να χρησιμοποιω τον υπολογιστη μου σαν hacker εξ αιτιας των πατεντων που κανω εδω και 10 χρονια για να παιξω τα περισσοτερα παιχνιδια. Η εμπειρια μου με κονσολες με οδηγει στο ασφαλες συμπερασμα οτι ειναι πολυ πιο ευχρηστες στο gaming, καθως ειναι φτιαγμενες για αυτο και μονο το σκοπο.
Πιο εύκολες είναι γιατί βάζεις το cd μέσα και τέλος. Όχι πιο ευέλικτες.(και απ'οτι έχω καταλάβει στην Ελλάδα έχουμε πολλούς οπαδούς της ευκολίας

Και τέλος απλώς για να ξέρεις και εγώ είμαι οπάδος του 3ds!!

@PetrifieD Αν είδες απο την αρχή σχεδόν του θέματος έχω γράψει για κάποιον που δεν είναι οπαδός μιας συγκεκριμένης κονσόλας ούτε ενός game.
-
evogpal - Δημοσιευσεις : 56
@evogpal Συγγνωμη για το υφος πριν, δεν ειχα σκοπο να "ακουστω" τοσο επιθετικος, απλα ηταν αργα και δεν ειχα χρονο για το γυαλισμα του σχολιου... Μου ξεκαθαρισες παντως καποια πραγματα που εξελαβα λαθος.
Διαφωνω παντως γενικα οτι υπαρχει καποια πλατφορμα ξεκαθαρα καλυτερη. Εχει να κανει καθαρα με το τι σε τραβαει σαν gamer. Εγω που ειμαι λατρης των adventures περασα επικα χρονια με το pc μου, αλλα παραλληλα εβλεπα γυρω μου απο φιλους με κονσολες ενα σκασμο απο ωραια παιχνιδια που δε θα επαιζα ποτε.
Θεωρω οτι μια κονσολα εχει μια πολυ μεγαλυτερη γκαμα διαφορετικων τιτλων για να ασχοληθεις. Κι αυτο επειδη ολες οι εταιρειες αναπτυξης τιτλων, μεγαλες και μικρες ασχολουνται προτιστως με τις κονσολες(μια e3 θα σε πεισει). Σιγουρα υπαρχουν και καποιες που ασχολουνται κατα κορον με pc(πχ blizzard) αλλα ειναι πολυ λιγοτερες στη συγκριση με αποτελεσμα τα παιχνιδια στα οποια παιζει μπαλα μονο του το pc να ειναι περιορισμενα. Η microsoft αντι να επενδυσει στο να κανει τα windows μια gaming πλατφορμα που να χτυπαει τις κονσολες, μπηκε τελικα στην αγορα των κονσολων, ρισκαροντας κι επενδυοντας πολλα περισσοτερα κι αυτο κατι λεει.
Παλι καλα που χαρη στο steam τελευταια καποια σημαντικα multiplatform ερχονται και στον υπολογιστη με αποτελεσμα να εχει μειωθει η ψαλιδα και πλεον ενας υπολογιστης να μπορει να καλυψει ανετα εναν gamer χωρις καψα για συγκεκριμενους τιτλους.
Διαφωνω παντως γενικα οτι υπαρχει καποια πλατφορμα ξεκαθαρα καλυτερη. Εχει να κανει καθαρα με το τι σε τραβαει σαν gamer. Εγω που ειμαι λατρης των adventures περασα επικα χρονια με το pc μου, αλλα παραλληλα εβλεπα γυρω μου απο φιλους με κονσολες ενα σκασμο απο ωραια παιχνιδια που δε θα επαιζα ποτε.
Θεωρω οτι μια κονσολα εχει μια πολυ μεγαλυτερη γκαμα διαφορετικων τιτλων για να ασχοληθεις. Κι αυτο επειδη ολες οι εταιρειες αναπτυξης τιτλων, μεγαλες και μικρες ασχολουνται προτιστως με τις κονσολες(μια e3 θα σε πεισει). Σιγουρα υπαρχουν και καποιες που ασχολουνται κατα κορον με pc(πχ blizzard) αλλα ειναι πολυ λιγοτερες στη συγκριση με αποτελεσμα τα παιχνιδια στα οποια παιζει μπαλα μονο του το pc να ειναι περιορισμενα. Η microsoft αντι να επενδυσει στο να κανει τα windows μια gaming πλατφορμα που να χτυπαει τις κονσολες, μπηκε τελικα στην αγορα των κονσολων, ρισκαροντας κι επενδυοντας πολλα περισσοτερα κι αυτο κατι λεει.
Παλι καλα που χαρη στο steam τελευταια καποια σημαντικα multiplatform ερχονται και στον υπολογιστη με αποτελεσμα να εχει μειωθει η ψαλιδα και πλεον ενας υπολογιστης να μπορει να καλυψει ανετα εναν gamer χωρις καψα για συγκεκριμενους τιτλους.
-
alex4444 - Δημοσιευσεις : 745
Sephiroth έγραψε:Επειδή το θέμα είναι τεράστιο, αυτό που θα πω είναι πως πολύ απλά σε μία κονσόλα με συγκεκριμένο hardware, οι προγραμματιστές έχουν πιο εύκολη δουλειά. Στα PCs οι ομάδες πρέπει να δουλέψουν έτσι ώστε ο τίτλος τους να παίζει σε μία σειρά από συνθέσεις
http://www.enternity.gr/Article/%CE%97-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-PlayStation-4/15486.html
-
evogpal - Δημοσιευσεις : 56
Αν και είχα / έχω κονσόλες , το pc πάντα ήταν το καλύτερο gaming " εργαλείο " για μένα!! Μπορείς να παίξεις τα πάντα και πολύ πιο άνετα , τουλάχιστον έτσι έχω συνηθίσει εγώ
-
VasilisOGatopardos - Δημοσιευσεις : 69
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης