News: Wii U

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Δημοσίευσηαπό Spahar » 01 Φεβ 2013, 13:54

G3n3raL86 έγραψε:Απλά σκεφτείτε, ότι μετά από 6 χρόνια ζωής του Wii και προσφέρει με το ζόρι 20-25 τίτλους. Το Wii U ήδη προσφέρει NSMB U, ZombiU, αρκετά multiplat. + ότι ανακοινώθηκε για Μάρτη και μετά. Δλδ πάνω-κάτω έχεις καμιά 10+ games και μιλάμε για τους 1ους μήνες, φανταστείτε τί μπορεί να προσφέρει μετά από 1 χρόνο πχ.

Δυστυχώς όμως θα πρέπει να περιμένουμε να βγουν και οι άλλες κονσόλες για να είμαστε 100% σίγουροι για την multiplatform πορεία του μηχανήματος. Η διαφορά δύναμης των μηχανημάτων (που σίγουρα θα υπάρχει, αλλά το θέμα είναι να δούμε αν θα είναι μικρή ή μεγάλη) μπορεί να αλλάξει το τοπίο.
Άβαταρ μέλους
Spahar

Δημοσιευσεις : 419

Δημοσίευσηαπό xGodKilleRx » 01 Φεβ 2013, 14:56

Spahar έγραψε:
G3n3raL86 έγραψε:Απλά σκεφτείτε, ότι μετά από 6 χρόνια ζωής του Wii και προσφέρει με το ζόρι 20-25 τίτλους. Το Wii U ήδη προσφέρει NSMB U, ZombiU, αρκετά multiplat. + ότι ανακοινώθηκε για Μάρτη και μετά. Δλδ πάνω-κάτω έχεις καμιά 10+ games και μιλάμε για τους 1ους μήνες, φανταστείτε τί μπορεί να προσφέρει μετά από 1 χρόνο πχ.

Δυστυχώς όμως θα πρέπει να περιμένουμε να βγουν και οι άλλες κονσόλες για να είμαστε 100% σίγουροι για την multiplatform πορεία του μηχανήματος. Η διαφορά δύναμης των μηχανημάτων (που σίγουρα θα υπάρχει, αλλά το θέμα είναι να δούμε αν θα είναι μικρή ή μεγάλη) μπορεί να αλλάξει το τοπίο.
Θα συμφωνήσω με το Spahar,ας δούμε τις άλλες κονσόλες πρώτα και πόση μεγάλη θα είναι η διαφορά μεταξύ τους,γιατί ότι multi έχει το WiiU μέχρι στιγμής είναι port από κονσόλες 6ετίας.Αν υπάρξει μεγάλη διαφορά ισχύος,δυστυχώς το WiiU θα έχει την ίδια (πάνω-κάτω) μοίρα με το Wii,όσο αφορά το 3rd party support.
When's DragonbahlΕικόνα
Άβαταρ μέλους
xGodKilleRx

Δημοσιευσεις : 278

Δημοσίευσηαπό PetrifieD- » 02 Φεβ 2013, 01:07

To Wii όμως παρ' όλα αυτά έκανε τρελλές πωλήσεις. Πολύ μεγαλύτερες από τους αντιπάλους του. Αν πάει να γίνει κάτι αντίστοιχο με το Wii U τότε σίγουρα θα το στηρίξουν οι 3rd party. Δεν νομίζω να την ξαναπατήσουν. Σίγουρα η nintendo ξέρει τι κάνει. Το έχει αποδείξει άλλωστε και με το Wii αλλά και με το 3DS, το οποίο παρεπιτπόντως έχει καλό 3rd party support.

Όσο για τις άλλες κονσόλες αν όντως είναι μεγάλη η διαφορά σε γραφικά (που δεν νομίζω να είναι τόσο μεγάλη πια) τότε θα είναι και μεγάλη η διαφορά και σε τιμή. Σίγουρα θα κατεβάσει τη τιμή του το Wii U (αν και 350 δεν είναι και τόσα πολλά για καινούρια κονσόλα) αλλά προς το παρόν έχει μονοπώλιο οπότε περιμένει τους άλλους 2 για να τους χτυπίσει εκεί. Το βρίσκω πολύ σωστό σαν επιχειριματική κίνηση. Αν τώρα αργήσουν να βγούν οι νέες κονσόλες αρκετά θα κάνει μια μικρή μείωση τιμής σαν αυτή που είπε ο spahar και θα κάνει και κάποιες προσφορές για να προσελκύσει κόσμο.
Άβαταρ μέλους
PetrifieD-

Δημοσιευσεις : 1059

Δημοσίευσηαπό Spahar » 02 Φεβ 2013, 04:17

Όσον αφορά το πρώτο σκέλος: το 3DS ήταν αναμενόμενο να έχει καλό 3rd party support, γιατί και το DS είχε πολύ καλό support. Με λίγα λόγια την κληρονόμησε αυτή την κατάσταση, σε αντίθεση με το Wii U που πρέπει να την δημιουργήσει εξ' αρχής εξαιτίας της κληρονομιάς του Wii. Τώρα σχετικά με τις πωλήσεις, κακά τα ψέματα, το Wii U δεν έχει το wow factor που είχε το Wii και προσέλκυσε τους non-gamers. Προσωπικά θεωρώ δύσκολο να επαναληφθεί αυτό το φαινόμενο, αλλά και αν επαναληφθεί (πχ λόγω Wii U Fit) δεν είναι απαραίτητο ότι αυτές οι πωλήσεις θα πείσουν μεγάλους publisher να φέρουν πιο hardcore παραγωγές, γιατί το κοινό του Wii U δεν θα ενδιαφέρεται για αυτές.
Άβαταρ μέλους
Spahar

Δημοσιευσεις : 419

Δημοσίευσηαπό PetrifieD- » 02 Φεβ 2013, 04:22

Προς το παρόν πάντως έχουν ανακοινωθεί αρκετοί τίτλοι. Μερικοί από αυτούς είναι δυνατοί. Ειδικά αν βγεί και το GTA 5 για Wii U τότε θα κάνει σίγουρα πωλήσεις. Εγώ πιστεύω ότι και λόγω της επιτυχίας του Wii θα ενδιαφερθούν περισσότεροι 3rd party publishers. Θα δείξει στο κοντινό μέλλον πως θα πάει το πράγμα αλλά εγώ εμπιστεύομαι την nintendo. Είναι πολύ έμπειρη εταιρία. Ξέρει τι κάνει.
Άβαταρ μέλους
PetrifieD-

Δημοσίευσηαπό T_K_L_L_LUIGI » 02 Φεβ 2013, 10:50

Είναι μια κονσόλα που σκέφτομαι να αγοράσω,δεν γίνεται να μην παίξω zelda και δεν έχω αγοράσει ποτέ κονσόλα για τηλεόραση,το gamecube μου το χάρισαν,και ελπίζω να την στηρίξουν οι 3rd party γιατί αξίζει πραγματικά,δεν έχει τα πιο απίστευτα γραφικά αλλά είναι μια κονσόλα που ξέρεις ότι θα είναι "σκυλί" και θα αντέξει αρκετά χρόνια και με τα παιχνίδια της νιντέντο θα διασκεδάζεις και με την παρέα σου.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
T_K_L_L_LUIGI

Δημοσιευσεις : 1017

Δημοσίευσηαπό PetrifieD- » 04 Φεβ 2013, 15:26

Εγώ πάλι σίγουρα θα την αγοράσω όταν μαζέψω τα λεφτά. Είμαι αισιόδοξος για την υποστίριξη από 3rd party developers και για την πορεία της κονσόλας επίσης. Η nintendo είναι εγγύηση. Όσο για τα γραφικά μια χαρά είναι. Είναι καλύτερα από αυτά των κονσολών της τορινής γενιάς και θα μπορούν να σταθούν επάξια πιστεύω απέναντι στα γραφικά των ps4/x720. Σίγουρα οι κονσόλες της sony και της MS θα έχουν καλύτερα γραφικά αλλά πιστεύω δεν θα υπάρχει η χαοτική διαφορά που υπήρχε ανάμεσα στην τωρινή γενιά και την προηγούμενη και ειδικά εν μέσω κρίσης. Σίγουρα θα μπορούν και καλύτερα αλλά λογικά υπολογίζουν ότι λίγος κόσμος θα αγοράσει κονσόλες που θα κοστίσουν 700 ευρώ. Οπότε με αυτά τα δεδομένα νομίζω το Wii U θα είναι αρκετά ανταγωνιστικό στην νέα γενιά.
Άβαταρ μέλους
PetrifieD-

Δημοσίευσηαπό nkav64 » 04 Φεβ 2013, 22:11

Το Wii έκανε τρελές πωλήσεις μιας και καθόρισε νέα standards στο gaming μέσω των motion plus χειριστηρίων και κατόρθωσε να γίνει αποδεκτό ακόμα και από όσους ήθελαν πολύ απλά να κάνουν γυμναστική :)

Στηρίχθηκε σε ένα μεγάλο βαθμό σε 1st party τίτλους και έτσι η Nintendo κατάφερε να μην έχει τόσο πολλά έξοδα.

Ελπίζω το Wii U να συνεχίσει την ιστορία που το Wii έχει ήδη γράψει και δεν περιμένω τίποτα το ιδιαίτερο από 3rd party τίτλους, εν σχέση βέβαια και με τον όγκο που θα υπάρχει στις άλλες 2 κονσόλες όταν αυτές βγουν.

Σίγουρο έχω ένα πράγμα, ότι η Nintendo έχει καταλάβει πως gameplay + lastability > graphics + audio + exclusives
Άβαταρ μέλους
nkav64

Δημοσιευσεις : 1220

Δημοσίευσηαπό alex4444 » 05 Φεβ 2013, 15:05

@nkav64 Noμιζω πως η Νιντεντο τα εχει πολυ ψηλα τα exclusives. Ειναι ενας ευκολος τροπος να διαφοροποιηθεις απο τον ανταγωνισμο και χρονια τωρα τον χρησιμοποιει τοσο στις κονσολες οσο και στα φορητα σαν κεντρικο πυλωνα της.
Άβαταρ μέλους
alex4444

Δημοσιευσεις : 745

Δημοσίευσηαπό Shepard » 11 Φεβ 2013, 21:43

Wii U accounted for 1.6% of total UK software sales in January
Wii U software isn’t selling well according to data that spilled on to the internet last week. Fresh reports released today back up the numbers, placing software sales on Nintendo’s console at just 1.6% of overall UK sales.

Εικόνα

Last week, an MCV report posted on NeoGAF suggested that Wii U software sales only accounted for 1.6% of total UK software sales made in January. Today, CVG has backed up the report, stating that it complies with its own findings.

The reports show that only 34,000 Wii U games were sold during the month, including bundled copies of Nintendo Land, currently packaged with Black Wii U premium console packs.

No Wii U game has charted in the UK top 40 so far in 2013. It comes as Nintendo slashed its financial forecast for 3DS and Wii U by the end of FY13.

Here’s a full run-down of the market share stats:

January software sales (market share):

- Xbox 360: 810,000 (38.4%)
- PS3: 545,000 (25.8%)
- PC: 228,000 (10.8%)
- Wii: 182,000 (8.6%)
- DS: 139,000 (6.6%)
- 3DS: 112,000 (5.3%)
- Vita: 46,000 (2.2%)
- Wii U: 34,000 (1.6%)
- PSP: 13,000 (0.6%)
- PS2: 2,000 (0.1%)