"Παίζω σε Κονσόλα για τα... exclusives." Χμμ...

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Δημοσίευσηαπό mysterious » 27 Ιούλ 2015, 16:25

Διαβασα με ενδιαφερον τα σχολια-σεντονια. :P Και λεω ας γραψω κι εγω την αποψη μου.Ημουν για μια 15ετια περιπου pc gamer και πραγματικα την απολαυσα αυτη την εποχη.Δε μπορω να πω ομως πως δεν την εχω καταβρει πια με τις κονσολες.Ισως να περνουν τα χρονια και να αλλαζουν τα γουστα.Καναπες,αραγμα και αμετρητες "διπλες" ή single απολαυστικες εμπειριες στην tv.Σιγουρα καθε πλευρα εχει τα + και τα - της.

Ναι μου λειπουν τα strategy games,οι σειρες HOMM/FM και η αυθεντικη αισθηση των FPS αλλα σιγουρα δε μου λειπει το σχεδον μονιμο αγχος αν παιζει καποιο παιχνιδι κι αν παιζει ποσες πρεπει να ειναι οι εκπτωσεις στις ρυθμισεις των γραφικων.Θεωρω πως οι κονσολες εχουν ικανοποιητικοτατα γραφικα και μου ειναι απολυτως αποδεκτα,δεν τρελαινομαι να πληρωσω για κατι παραπανω.

Η πλακα ειναι πως στις κονσολες παιζει πολυ το θεμα των exclusives ενω εγω τις προτιμω για την εξασφαλισμενη λαοθαλασσα των 3rd parties!Κι εξηγουμαι:με την κονσολα(Sony/Microsoft)ξερω πως θα εχω αμετρητα παιχνιδια για πολλα χρονια χωρις την αναγκη αναβαθμισης.

Παμε τωρα και στο κοστος αποκτησης των παιχνιδιων ως λογικο αντεπιχειρημα σ'αυτο που ειπα:παιδια πλεον οι τιμες πεφτουν αστραπιαια και αγοραζονται σχεδον τζαμπα...προσθεσε και μια ετησια συνδρομη με μαξιμουμ τα 50 ευρω και πλεον αποκτας κι επισημα αγχος για να προλαβεις να τερματιζεις παιχνιδια! ;) Υπαρχει τοσο μεγαλη ποσοτητα τιτλων που δεν ειναι αναγκη να τα παιξουμε ολα τωρα.Με 2-3 τιτλους να ασχοληθεις και μεχρι να ξεμπερδεψεις μαζι τους θα εχει πεσει η τιμη των υπολοιπων στα ταρταρα.Κι οταν ασχοληθεις με τα ταρταρα θα κυκλοφορουν καινουρια παιχνιδια και αφου ξεμπερδεψεις με τα ταρταρα,τα καινουρια παιχνιδια θα εχουν γινει παλια σε τιμη κοκ.

Αλλα κι αυτος που θα σκασει 60αρι day one για να λιωνει ενα χρονο στο multiplayer ποιος μπορει να του πει οτι αγορασε ακριβα;

Εν κατακλειδι θεωρω πως πλεον η προτιμηση πλατφορμας ειναι περισσοτερο θεμα γουστων και τι μας βολευει καλυτερα.Εδω γινεται αναμεσα στις ιδιες τις κονσολες.Ζυγιζεις τα θελω σου και τις παραπλευρες απωλειες σου κι αγοραζεις υπευθυνα.Για παραδειγμα θα ηθελα πολυ να παιζω Halo,Forza και Gears of War αλλα προτιμω Sony λογω της μεγαλυτερης προσβασης στους τιτλους της(Sonyland)και μαλιστα σε εκπληκτικες τιμες και την τρομερη συνδρομη του PLUS.Αυτη την στιγμη εχω περιπου 25 plusατα παιχνιδια στην ακρη και τα 2/3 εξ'αυτων ειναι ΑΑΑ.Θα ηθελα πολυ να παιξω καποιους πανεμορφους τιτλους της Nintendo αλλα με την πληρη απουσια των 3rd parties και τις τιμες των παιχνιδιων που δεν πεφτουν ποτε απλα δε γινεται.Οποτε τα υπολογιζεις ολα αυτα και πραττεις αναλογα με το συμφερον σου.

Κι αυτο θεωρω πως ειναι και το ζουμι της αιωνιας αυτης αντιπαραθεσης.Ακομη κι αν μια πλατφορμα υπερεχει αισθητα απο τις ανταγωνιστριες τι μπορει να πουμε σε καποιον που απολαμβανει για παραδειγμα τους τιτλους της Nintendo;οτι κακως το κανει;διαλεξτε παιδια τι σας αρεσει και απολαυστε το gaming γιατι αυτο ειναι και το νοημα του,να περνας καποιες ωρες ευχαριστα διωχνοντας καθε αρνητικη σκεψη της καθημερινοτητας.
Άβαταρ μέλους
mysterious

Δημοσιευσεις : 712

Δημοσίευσηαπό Roronoa » 27 Ιούλ 2015, 18:26

commenter έγραψε:WARNING: SENTONI INCOMING. PROCEED AT YOUR OWN RISK!

SENTONI FINISHED!

Δικε μου, τι μερακλιδικο σεντονι ειναι αυτο :P Θα απαντησω αν και τα ερωτηματα σου ψιλοξεφευγουν απο το θεμα που ειναι τα exclusives.

Το φαινομενο του funding του star citizen αξιζει να γινει αντικειμενο μελετης. Εγω δεν βλεπω καποιο προβλημα, αυτα τα ακριβα "dlc" δεν ειναι για ολους αλλα για οσους θελουν να συνησφερουν στην αναπτυξη του τιτλου. Δεν ειναι "dlc" που δεν θα μπορουν να αποκτηθουν in game οταν το παιχνιδι γινει release, και απο οσο ξερω με το release δεν θα υπαρχουν πια, τα περισσοτερα εστω. Η συνεισφορα του κοσμου ειναι απιστευτη και το star citizen ειναι φαινομενο στον τομεα του crowd funding.
αν θες τσεκαρε το παρακατω link.

https://www.reddit.com/r/starcitizen/comments/2h8p72/a_look_at_the_payment_model_for_star_citizen/

Δεν ξερω τι προβλημα προκαλει στην βιομηχανια οταν ειναι crowdfunding, παρομοια perks υπαρχουν και σε kickstarter απλα ισως οχι ingame, εγω πιστευω πως ειναι πολυ καλο γιατι δινεται η δυνατοτητα σε developers να φτιαξουν τα παιχνιδια τους χωρις την καυτη ανασα του publisher στον σβερκο τους.
Προβλημα θα ειναι οταν και αλλοι ακολουθησουν παρομοιες τακτικες αλλα με λαθος τροπο, κανοντας τα παιχνιδια τους pay2win.

Τωρα, σχετικα με την "εξάλειψη" των κονσολών και το αν ενα witcher 3 θα ηταν πιθανο χωρις τις κονσολες, θα πρεπει να αναλυσω λιγο το σκεπτικο μου.
Δεν ειναι πως οι κονσολες θα εξαφανιστούν αλλα πως θα αντικατασταθουν. Τωρα, ενας σοβαρος λογος αγορας κονσολας ειναι η ευκολια στην χρηση και η αντοχη στον χρονο σε συνδιασμο με καλη τιμη.
Με τα steam boxes και το steamOS εχουμε επιτελους την πρωτη κινηση απο πλευρας PC σε αυτην την κατηγορια. Ευκολια χρησης πρωτα απο ολα σε συνδιασμο με μικρο box για το σαλονι. Φυσικα ειναι ισως "νηπιακα" βηματα μιας και το pricing στις περισσοτερες υλοποιησεις ειναι κακο και κανεις δεν εγγυαται την αντοχη στον χρονο. Αλλα εχουμε παραδειγματα οπως το pc της alienware, το alpha, οπου σε κοστος ελαχιστο μεγαλυτερο μιας κονσολας εχουμε επιδοσεις κονσολας, και αν θελει ο χρηστης τρεχει και windows.
Πιστευω στο μελλον οι τιμες θα ειναι πολυ πιο ανταγωνιστικες και στα μηχανηματα που θα επιβιωσουν αυτην την "αποβαση" (γιατι τα περισσοτερα θα πατωσουν) οι developers θα ριξουν βαρος και θα τα υποστιριξουν δίνοντας τους αντοχη, δηλαδη θα τα εχουν στα υποψην. Οταν ο κοσμος θα μπορει να εχει προσβαση σε pc οπου θα εχει τα πλεονεκτηματα της κονσολας τοτε πιστευω θα αρχισει να γινετε η μεταβαση.
Οποτε ενα μελλοντικο "witcher 4" θα μπορουσε να ειναι pc exclusive γιατι ο περισσοτερος κοσμος θα παιζει σε pc. Το playerbase δεν θα ειναι αυτο που ειναι τωρα σε PC, θα ειναι το playrbase του PC σε συνδιασμο με αυτον των κονσολών γιατι οι users θα εχουν κανει την "μεταναστευση".
Και η μεταβαση σε pc γινεται απο πολλους, οι συνολικες πωλησεις των home consoles πεφτουν και ή nvidia εχει πολυ καλα κερδη, οπως και υπηρεσιες σαν το steam.

Απο τα 100τοσα παιχνιδια ηξερα το 70-80% αλλα δεν εχω παιξει πανω απο 10 απο αυτα, παρακαλουθω συχνα τις νεες κυκλοφοριες και διαβαζω συχνα/βλεπω videos εντυπωσεις απο indie games. Ξερω αυτα και αλλα τουλαχιστον τοσα που δεν μπηκαν στην λιστα. Καθε χρονο πια κυκλοφορουν χιλιαδες παιχνιδια στο steam (ναι, χιλιαδες) οποτε δεν εχουν ολα τους πολλα reviews ή καλες βαθμολογιες ή ειναι early access ακομα ή ειναι niche games.
Και φυσικα να σημειωθει πως στο PC δεν εχουμε γενιες, τα παιχνιδια που εβαλα στην λιστα ειναι απο την κυκλοφορια του ps4 και μετα αλλα πααιχνιδια 2-3 χρονων πριν ειναι μια χαρα "next gen".

"Κάτι παιχνίδια όπως OOTP 15, Year Walk, Her Story, Sunless Sea ποιός τα ξέρει; Ούτε η μάνα τους! "

Τα 2 τελευταια ειναι γνωστα παιχνιδια μεσω word to mouth και απο καλυψη απο διαφορα μεσα, και ας μην εχουν διαφημιστικό budget. Βλεπεις το steam και αλλες υπηρεσιες οταν κανει sale διαφημίζει το ιδιο τα παιχνιδια, πολλα μενουν στην "απ' εξω" αλλα πολλα βλεπονται απο τον κοσμο στην τελικη, ειναι και αυτος ενας τροπος διαφήμισης. υποθετω το ιδιο γινεται και στα μαγαζια των κονσολων.Χωρις budget δεν πας πουθενα αλλα βλεπεις indie games να κανουν επιτυχία γιατι απλα ειναι καλα παιχνιδια και δεν χρειάζονται καμια διαφημηση.
To her story πουλησε 50κ κοπιες και το sunless sea πανω απο 150κ κανοντας τα επιτυχίες για τα δεδομενα του budget τους.

Τωρα για το κοστος, πρωσοπικα ισως ο δευτερος μεγαλυτερος λογος που παιζω σε Pc ειναι το κοστος, πολυ απλα τα παιχνιδια ειναι πολυ φτηνοτερα απο τις κονσολες. Νομιζω σου ειχα αναφερει σε αλλο thread πως απο τα 800+ παιχνιδια που εχω, εχω δωσει κατω απο 400ε σε περιοδο 2-3 χρόνων. Οι κονσολες δεν μπορουν να ανταγωνιστους αυτες τις τιμες. Ακομα και αν αγοραζα μεταχειρισμενα και τα ξαναπουλουσα, σε αυτο το κοστος δεν θα ειχα ουτε τα μισα παιχνιδια, βασικα δεν θα ειχα παιξει/τελειωσει ουτε τα μισα παιχνιδια που εχω παιξει τελειωσει τωρα. Και φυσικα κανεις δεν με αναγκαζει να πληρωσω online για να μου χαρισει παιχνιδια που δεν θελω.

Το μονο σημειο που οι κονσολες μπορουν να χτυπησουν το PC ειναι στο combo αγορας-μεταπωλησης day one παιχνιδιου. Το προβλημα σε αυτο ομως ειναι οτι θελει κοπο να βρεις αγοραστη και ειναι μανουρα, αλλα μπορει να πεσει δραματικα το κοστος.
Αλλα και σε pc μπορεις να βρεςι games απο κλειδαδικα/knguin σε φοβερες τιμες πλησιαζοντας το εν λογο "combo", χωρις να τροφοδοτεις την αγορα με ενα μεταχειρισμενο. Οχι πως θεωρω παρανομο το used, και εγω παλια αγοραζα used και στο μελλον θα το κανω, αλλα μας κατηγορειτε για πειρατια οταν εσεις κανετε gameshare τα παιχνιδια και τροφοδοτητε την αγορα με μεταχειρισμενα, τα οποια οι developers μισουν :P Btw και στο steam μπορεις να κανεις share παιχνιδια με το family share. :P

Btw το "πληρωσα" 30ε για συνδρομες και το 0 κοστος δεν χωρανε στην ιδια προταση. Πληρωσες 30ε για online και θα σου φορτοσουν και μερικα παιχνιδια που καποια θα σου αρεσουν και ισως πιασουν τοπο τα λεφτα σου.

Τωρα, ποσα pc μπορουν να θεωρηθουν μαχιμα. Φυσικα ειναι δυσκολο να το ξερει καποιος, μονο ενα στοιχειο εχω, το steam hardware survey και να παμε λιγο αναλογικα.
http://store.steampowered.com/hwsurvey

Αν κατσεις και αρθρισεις τα ποσοστα θα δεις πως σε μια βαση 100+ εκατομμυριων active accounts υπαρχει ενα 30% που εχει το hardware, δηλαδη κοντα στην βαση των ps4+xbone μαζι. Ειμαι σιγουρος πως και στην ελλαδα θα υπαρχει ενα καλο ποσοστο απο αυτους.
Ειναι ομως 70κ?
Θα σου θεσω εγω τωρα ενα αλλο ερωτημα.
Ειναι 70κ χρηστες διαθεσιμοι να αγορασουν το witcher? Ποσοι απο αυτους αγορασαν το ps4 μονο για pro και gta? Θα αφησω στην απαντηση στην δικια σου αισθηση :P

"Για τα genres, δεν μπορείς να αναγκάσεις κάποιον να του αρέσει κάτι με το ζόρι. Όπως εσύ δεν γουστάρεις το τάδε φαγητό (μην μου πεις ότι τρως τα πάντα), έτσι και κάποιοι άλλοι δεν γουστάρουν τα MMO, MOBA, strategy. Εγώ ας πούμε δεν παίζω Destiny (console exclusive) συνειδητά γιατί δεν είμαι fan των MMO. Είχα δοκιμάσει την beta και δεν μου έκανε κλικ. Υπάρχουν όμως και άλλοι που λιώνουν καθημερινά στο Destiny και το κοντέρ έχει γράψει 100άδες ώρες. Με τι θάρρος λοιπόν θα πεις σε αυτούς ότι η κονσόλα τους δεν έπιασε τόπο σαν επένδυση; Και αν ο άλλος προτιμάει quality > quantity; Τι να τα κάνει τα 112-114 exclusives όταν την έχει καταβρεί με ένα και μόνο παιχνίδι (Destiny);"

ΜΜΟ, ΜΟΒΑ, strategy, adventures, card games, grand strategy, simulator games, visual novels, οι περισσοτεροι υπερμαχοι των κονσολών μπορει να μην εχουν πιασει κανενα απο αυτα τα genre στα χερια τους αλλα να λενε πως δεν τους αρεσουν.
Αν καποιος απολαμβανει ενα game δεν θα του πω πως δεν επιασε τοπο η αγορα του, φυσικα και επιασε!
Οσο για το quality, αναρωτιεμαι αν εσυ ο ιδιος εχεις πιασει στα χερια σου κανενα απο αυτα τα "indie games" που μερικοι δεν θελουν ουτε να λερωσουν την κονσολα τους με δαυτα. Παιξε μερικα και ελα πες μου για την ποιοτητα τους. Ο ιδιος ανεφερες πως δεν τα ξερεις καν, οποτε πως μπορεις να εκφερεις αποψη για την ποιοτητα τους?

"Ειλικρινά λοιπόν δεν σε καταλαβαίνω πως ακριβώς «υποφέρεις» με παιχνίδια που δεν σου αρέσουν. Απλά δεν τα παίζεις/δεν ασχολείσαι μαζί τους, όπως κάνω κι εγώ."

Ελα τωρα, ξερεις οτι το "υποφερεις" το εγραψα για το link που ποσταρες :P

Τωρα για την παρουσα φαση με τα capital controls εχεις δικιο, ελπιζω να τελειωσει συντομα. Αυτην την στιγμη, περα απο τα retail δενε χυμε προσβαση σε μεγαλο πλήθος games.

"Για τα περί «χρυσής» εποχής του PC gaming, μακάρι να είχα μια χρονομηχανή να σε πήγαινα πίσω στο 1995-2005, να έβλεπα αν θα είχες την ίδια άποψη... σεβαστή η άποψή σου, αλλά επειδή κάποιοι έχουμε ζήσει εκείνα τα χρυσά χρόνια, δύσκολα θα πειστούμε για το 2015, ειδικά με τα διάφορα ευτράπελα που βλέπουμε (τελευταίο παράδειγμα το Batman)."

Οταν πια ολα τα multiplatform και γενικα η πλειοψηφία των games κυκλοφορουν και σε PC, σε συνδιασμο με 1000δες παιχνιδια διαθεσιμα καθε χρονο με παρα πολλα exclusives, απιστευτα χαμηλες τιμες, πολυ φτηνοτερο hardware με τις παλιες χρυσες εποχες που ηθελε μια περιουσια καθε 2 χρονια.
Αυτη η εποχη (αν εξαιρεσουμε τα capital controls) ειναι μακραν η καλυτερη για να εισαι pc gamer, μια χαρα χρυση ειναι. Το μονο διαφορετικο ειναι πως τα παιχνιδια δεν ειναι πια μιλια μπροστα σε γραφικα απο τις κονσολες, αλλα νομιζα πως τα γραφικα δεν εχουν σημασια :P

"ΥΓ1: Ειλικρινά θα ήθελα να δω αντιδράσεις αν ένας κονσολάς άνοιγε αντίστοιχο νήμα "stealth" προσηλυτισμού προς τις κονσόλες."

stealth? νομιζω πως το θεμα ειναι straightforward και δεν ειναι θεμα προσηλυτισμου αλλα αποψης :P

"ΥΓ3: Προσωπικά δεν συμφωνώ με την σύγκριση AAA και indies (τα production values απέχουν όσο η Λωζάνη με την Κοζάνη*), όπως επίσης δεν συμφωνώ να μη μπαίνουν παιχνίδια όπως TLOU & Journey στην λίστα. Θεωρείτε ως δεδομένο ότι ο άλλος θα πάει να πάρει PS3 εν έτει 2015 για να παίξει αυτά τα παιχνίδια, όταν ο πρώην κάτοχος X360 που μεταπήδησε σε PS4 δεν υπάρχει περίπτωση ούτε 1 στο εκατομμύριο να κάνει κάτι τέτοιο.

Αφού λοιπόν το PS4 στοχεύει και στο κοινό του 360, καλό είναι να μπαίνουν και αυτά τα παιχνίδια στην λίστα. Ειδικά από ευαγγελιστές της ελευθερίας επιλογών, μου φαίνεται πολύ περίεργο να τα βγάζουν απ' έξω έτσι «βολικά».

* Αντίστοιχα, άλλα production values έχει το AAA Champions League και άλλα production values έχει το τοπικό indie πρωτάθλημα. Ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Αν κάποιος γουστάρει υπερπαραγωγές, δεν θα δώσει λογαριασμό σε κανέναν."

Aνεφερα τον λογο που δεν εβαλα remasters, παιζει ρολο και η ημερομηνια κυκλοφοριας. Αλλα μιλαμε για 3(?) παιχνιδια. Αντιστοιχα πολλα απο τα παιχνιδια του PC μπορουν να παιχτουν με "ποιοτητα remaster" οποτε για να ειμαστε δικαιοι θα επρεπε να βαλω ενα καρο ακομα PC games.

Οσο για την "ποιοτητα" σου ανεφερα και πιο πανω. Αυτην την υποτιμηση των indie games δεν την καταλαβαινω, πολλα απο αυτα ειναι εξαιρετικα παιχνιδια που προσφερουν ισως και εκατονταδες ωρες διασκεδασης. Αλλωστε για αυτο εβαλα βαθμολογιες μετακριτικ, για να υπαρχει ενα μετρο συγκρισης.
Εικόνα

http://myanimelist.net/animelist/Darkroronoa
Άβαταρ μέλους
Roronoa

Δημοσιευσεις : 419

Δημοσίευσηαπό vonzuchter » 27 Ιούλ 2015, 23:19

η κονσολα ειναι πιο πρακτικη , πλεον εχει περισσοτερα παιχνιδια , ειναι μακροπροθεσμα φτηνοτερη γιατι την αλλαζεις καθε 6-7 χρονια, παιζεις απο το καναπε σου στη τηλεοραση. Ναι ξερω γινεται να παιξεις και με το PC στη τηλεοραση αλλα ποιος το κανει? ελαχιστοι.
απο εκει και περα το pc εχει πλεονεκτημα μεγαλο οτι ειναι αρκετα φτηνοτερα τα παιχνιδια τις πρωτες μερες κυκλοφοριας τους , και επισης πεφτουν και γρηγοροτερα οι τιμες τους.
Ομως ο βασικοτερος λογος που θα επιλεξει καποιος κονσολα ή pc δεν ειναι αλλος απο το τι ειδους παιχνιδια παιζει. Αν εισαι adveture-ας ή παιζεις mmo και wow και lineage και lol και ενα σωρο άλλα τετοια pc-στικα oπως strategy games ή simulators καθε ειδους flight , economics κτλπ τοτε θα επιλεξεις pc. Αν παιζεις fps και sports sims και γενικα ολα αυτα που βγαινουν στις κονσολες γιατι να αγορασεις pc? για μενα κουτη αγορα.
Αν παιζεις λοιπον strategy τοτε δεν υπαρχει διλλημα ουσιαστικα. Αν παιζεις call of duty παλι για μενα δεν υπαρχει διλλημα θα παρεις κονσολα και ας σκουζουν οι pcαδες... δεν υπαρχει πλεον κανενας λογος να αγοραζεις pc για τους εμπορικους ΑΑΑ τιτλους.
Το ιδανικο φυσικα ειναι να εχεις και τα δυο οπως κανουμε αλλωστε οι περισσοτεροι gamers.
Παντως οταν οι κονσολες τολμησουν το επομενο βημα και βγουν πληκτρολογια και mice και βγουν τιτλοι strategy κτλπ στις κονσολες , τοτε για μενα θα εκκλειψει καθε λογος να εχω pc. Πλεον οτι εκτος gaming κανεις με το pc το κανεις και με ενα φτηνο λαπτοπ οποτε ελαχιστοι θα αγοραζουν desktop pcs. Η επιτυχια τιτλων οπως το xcom enemy unknown και κυριως η απροσμενη και τεραστια επιτυχια του World of tanks στο χβοχ 360 (βγηκε και σημερα για xbox one ενω πριν κανα χρονο ελεγαν στη wargaming οτι δε προκειται ποτε να βγει γιατι δε πιστευαν οτι θα εχει μεγαλη βαση χρηστων το παιχνιδι στις κονσολες!) ενα τιτλο που πολλοι ελεγαν οτι το μοντελο του δε θα επιανε στις κονσολες , εδειξε οτι απλα η κονσολα ειναι καλυτερη πλατφορμα με πιο πολλες προοπτικες για κερδη για τις εταιριες. Και απο οτι ξερω η microsoft σκεφτεται να βγαλει mouse και keyboard. Να δω και total war και company of heroes στη κονσολα και βαζω την επομενη μερα το pc στο ντουλαπι
Άβαταρ μέλους
vonzuchter

Δημοσιευσεις : 221

Δημοσίευσηαπό Roronoa » 27 Ιούλ 2015, 23:58

"ώρα βάζεις την συζήτηση σε άλλη βάση (αντικατάσταση, όχι εξαφάνιση) και χαίρομαι για αυτό.

Αν έπρεπε να κάνω μια πρόβλεψη, θα έλεγα ότι το πολύ σε 20-30 χρόνια από σήμερα, τόσο οι κονσόλες, όσο και τα PC (oh yes) θα αντικατασταθούν από streaming devices (τα οποία είναι πολύ πιθανό να είναι embedded στην TV). Οπότε απλά θα αγοράζεις το input device της αρεσκείας σου (controller ή KB/M), την streaming συνδρομή σου και θα είσαι έτοιμος για gaming. Θεωρώ (και το έχω ξαναπεί κιόλας) ότι όλες αυτές οι streaming λύσεις που βλέπουμε σήμερα (Steam streaming, nVidia streaming, X1 streaming, PS4 Share Play, Wii U tablet controller streaming) είναι beta testing για το «αύριο». Πολύς κόσμος δεν το έχει αντιληφθεί αυτό."

Μη σου πω και σε 10 χρονια. Το onlive απετυχε αλλα και εγω πιστευω πως στο μελλον θα ειναι πολυ καλυτερη η τεχνολογια. Θα συνδεεις το κινητο ασυρματα στην tv και θα παιζεις σε 4κ ξερω γω :P Περιμενα περισσοτερη κινηση στο cloud gaming απο τωρα κιολας αλλα δυστηχως θελει μεγαλες επενδυσεις.
Ελπιζω μονο να μην κανουν την μαλακια και κλειδωσουν υπηρεσιες πισω απο συσκευες!

Btw, δεν χρειαζεσαι 1-1.5κ για τουμπανακι pc :P

"Και μιλάμε για indies, όχι για ΑΑΑ, άρα τα hardware requirements είναι χαμηλότερα."

Δεν ειναι ολα τα indies "ελαφρια" games.

"Και στις κονσόλες μπορείς να πάρεις πολλά παιχνίδια με χαμηλό κόστος αν κυνηγάς τα sales και αν έχεις και PS+/XBL Gold. Δεν είναι exclusive feature των PC αυτό. Σκέψου ότι πριν λίγο καιρό δώσανε την τριλογία των Mass Effect για λιγότερο από $5. Πόσο να ήταν τα royalties σε αυτό το ποσό; Πόσο θα πούλαγε το ίδιο προϊόν το Steam που δεν έχει royalties, αλλά έχει 30% ταρίφα (και αυτό royalty είναι στην ουσία); ;)"

Στην μεγαλη πλειοψηφία ποσοστο τα pc games σε προσφορες ειναι παντα πιο φτηνα. Το mass effect που εχεις ξανα αναφερει ειναι απο τις καλες εξαιρεσεις. Οι προσφορες σε ps/xbox ειναι μετριες και πολυ αραιες.

"Με τα capital controls τα ξεχνάμε τα κλειδάδικα, τα οποία σημειωτέον υπάρχουν και για κονσόλες. Είχα πάρει το Sly Trilogy για $2.5."

Μπορεις να βρεις ολα τα παιχνιδια απο κονσολες σε κλειδαδικο? Εγω πετυχα ελαχιστα απο bundles μονο που εψαξα λιγο.

"Το family share δουλεύει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο ή έχει κι άλλους περιορισμούς;

Νομιζω μπορει να παιζει μονο ενας. Τωρα για κολπα με offline mode σε ενα pc και τλπ δεν ξερω. :P

"Ένας άλλος τρόπος είναι να φτιάχνεις PS+ trial ανά 2 βδομάδες και έτσι έχεις δωρεάν online gaming, συν τα παιχνίδια. Λύσεις υπάρχουν όπως βλέπεις, αρκεί να μην περιμένεις μασημένη τροφή.

lol.. Ναι αλλα ετσι και αλλιως μετα τις 2 βδομαδες τα χανεις τα παιχνιδια.

"Καλά τα λες από άποψη hardware, αλλά θα πρέπει να υπολογίσεις και πόσοι από αυτούς παίζουν γνήσια και πόσοι πειρατικά, οπότε το pool μειώνεται κι άλλο."
Πιστευεις οσοι παιζουν πειρατικα εχουν steam? Βασικα κανει detect τα steamworks παιχνιδια απο οτι ξερω και παιζει να σε μπαναρει (ισως οχι αν εχεις το steam κλειστο). Ασε που αφερεσα ενα σημαντικο ποσοστο. Στην πραγματικοτητα τα active accounts ειναι κοντα στα 150m.

"Μήπως δεν έγραψα πιο πάνω ότι έπαιξα την beta του Destiny; MMO δεν είναι κι αυτό;"

Ε, δεν ειναι και το πιο αντιπροσωπευτικο παραδειγμα. Υπαρχουν πολλα MMO. Και παίζοντας μια beta μονο ενος παιχνιδιου δεν σημαινει πως δοκιμασες πραγματικα και ξερεις τι ειναι τα mmo.

"Τώρα να με βάλεις να γουστάρω με το ζόρι wannabe Mega Drive/SNES χιπστεροπαίχνιδα, λιγάκι δύσκολο. Σου έχω ξαναπεί τι είδους indies προτιμώ.
Την λιστα που εφτιαξα την ειδες καθολου? Ελαχιστα ειναι τα retro χιπστεροπαιχνιδα, τα περισσοτερα ειναι 3D games.
Τι indies εχεις παιξει ακριβως? Γιατι μου δινει την εντυπωση πως δεν εχεις και μεγαλη επαφη.

"Κάπως έτσι νιώθω όταν μου λες 5 ή 50 παιχνίδια. Δεν μου λες τι είναι αυτά τα 50 παιχνίδια. Γιατί αν είναι π.χ. 50 FPS κλώνοι του Quake 3 (λόγω open-source engine), τι να το κάνω; Σαν τις φρυγανιές που ανέφερα είναι."

Μονο που δεν ειναι κλώνοι. Τσεκαρε εστω ενδεικτικα καμια δεκαρια εστω απο τα παιχνιδια της λιστας, σχεδον ολα ειναι στο steam. Πολλα απο αυτα ειναι αρκετα ξεχωριστα. Βασικα τα indies για να επιβιωσουν βασιζονται στο originality. Ευτηχως που υπαρχουν τα Indies. Εκει που οι μεγαλοι publishers μας ταιζουν το sequel σε copy paste τουλαχιστον οι Indies προσπαθουν να δωσουν το κατι διαφορετικο.

"Πέρα από την τεχνολογία, σκέψου και την οικονομία του τότε. Σχετικά καλοί μισθοί (για το κόστος ζωής του τότε), εξτραδάκια, 2η/3η δουλειά, χαμηλή ανεργία, χαμηλή φορολογία. Μετράνε και αυτά στην εξίσωση."

Μην κοιτας μονο την Ελλαδα, αλλα και παλι, τοτε δεν μπορουσες με 500ε να φτιαξεις συστημα που να αντεξει πανω απο 2 χρονια. Βασικα με 500ε δεν ξερω αν μπορουσες καν να εχεις PC που να τρεχει συγχρονα παιχνιδια. (εβαλα και monitor στην τιμη, με 400 σιγουρα δεν εφτιαχνες :P)

"Ε και δεν τα βάζεις; Εγώ απλά σου λέω να γίνονται δίκαιες συγκρίσεις. Μου βάζεις τα ΑΑΑ των κονσολών και ελάχιστα indies (το Journey είναι φοβερή εμπειρία και έμεινε στην απ'έξω) και από την άλλη στο PC μου βάζεις ελάχιστα AAA και ένα κάρο indies που ελάχιστοι τα ξέρουν. Ε δεν το λες και δίκαιη σύγκριση. Πορτοκάλια με μήλα."

Τα παιχνιδια δεν τα διαλεξα εγω, απο το metacritic τα πηρα.

Btw το journey δεν ειναι indie, εχει publisher την sony.

vonzuchter έγραψε:, πλεον εχει περισσοτερα παιχνιδια

Σε σχεση με τι? :roll:

vonzuchter έγραψε:ειναι μακροπροθεσμα φτηνοτερη γιατι την αλλαζεις καθε 6-7 χρονια

Αναλογα το ποσα παιχνιδια παιζεις μπορει ενα pc να σου βγει φτηνοτερο ή σε ιση τιμη. Μονο αν υπολογισουμε τα 300-350ε για online gaming καταλαβαινεις τον λογο.

vonzuchter έγραψε:

Αν παιζεις λοιπον strategy τοτε δεν υπαρχει διλλημα ουσιαστικα. Αν παιζεις call of duty παλι για μενα δεν υπαρχει διλλημα θα παρεις κονσολα και ας σκουζουν οι pcαδες... δεν υπαρχει πλεον κανενας λογος να αγοραζεις pc για τους εμπορικους ΑΑΑ τιτλους.

Sorry αλλα..
Call of duty σε κονσολα αντι για PC γιατι δεν υπαρχει διλλημα ακριβως? μηπως τα sticks ειναι καλυτερα απο Mouse keyboard?
Και γιατι οχι pc για εμπορικους τιτλους?

vonzuchter έγραψε:Το ιδανικο φυσικα ειναι να εχεις και τα δυο οπως κανουμε αλλωστε οι περισσοτεροι gamers.

Μακαρι να ειχαμε λεφτα. :P

vonzuchter έγραψε:Παντως οταν οι κονσολες τολμησουν το επομενο βημα και βγουν πληκτρολογια και mice και βγουν τιτλοι strategy κτλπ στις κονσολες , τοτε για μενα θα εκκλειψει καθε λογος να εχω pc. Πλεον οτι εκτος gaming κανεις με το pc το κανεις και με ενα φτηνο λαπτοπ οποτε ελαχιστοι θα αγοραζουν desktop pcs. Η επιτυχια τιτλων οπως το xcom enemy unknown και κυριως η απροσμενη και τεραστια επιτυχια του World of tanks στο χβοχ 360 (βγηκε και σημερα για xbox one ενω πριν κανα χρονο ελεγαν στη wargaming οτι δε προκειται ποτε να βγει γιατι δε πιστευαν οτι θα εχει μεγαλη βαση χρηστων το παιχνιδι στις κονσολες!) ενα τιτλο που πολλοι ελεγαν οτι το μοντελο του δε θα επιανε στις κονσολες , εδειξε οτι απλα η κονσολα ειναι καλυτερη πλατφορμα με πιο πολλες προοπτικες για κερδη για τις εταιριες. Και απο οτι ξερω η microsoft σκεφτεται να βγαλει mouse και keyboard. Να δω και total war και company of heroes στη κονσολα και βαζω την επομενη μερα το pc στο ντουλαπι

Δεν ξερω αν το πηρες χαμπαρι αλλα το XCOM 2 θα ειναι pc exclusive.
Δεν προκειται να δεις strategy στις κονσολες γιατι κανενας δεν θα τα αγορασει. Ισως δοκιμασουν μερικοι αλλα ποσοι θα τα αγορασουν?
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Roronoa

Δημοσίευσηαπό Roronoa » 28 Ιούλ 2015, 01:59

commenter έγραψε:
Αν θέλω τέτοια παιχνίδια, έχω emulators... ειδικά το MAME έχει χιλιάδες (άσχετα αν πολλά είναι κλώνοι, υπάρχουν μερικές εκατοντάδες ποιοτικά/original παιχνίδια).

Ακομα και τα συγχρονα retrostyled indies δεν εχουν τοση σχεση με τα 16bitα και τα arcade, ειχουν συγχρονα values.

commenter έγραψε:Έχεις μείνει πίσω 5 χρόνια τουλάχιστον. Τα sales ειδικά στην Sony έχουν βελτιωθεί θεαματικά.

Εχουν βελτιωθει σιγουρα, αλλα ειναι πολυ πισω ακομα. Ειδικα του xbox live τα βλεπω συχνα και ειναι ψιλοαστειες προσφορες.

commenter έγραψε:150m, αλλά πόσο πούλησε το Witcher 3 είπαμε;

Επιτυχία για μένα θα ήταν να πούλαγε 10m day 1 στα PC και μετά να βγαίνανε (δικαίως) οι PCάδες και να την λέγανε στους κονσολάδες ότι μια χαρά πουλάει στο PC. Με τις τωρινές ισχνές πωλήσεις δεν μπορεί να γίνει αυτό.

Πουλησε αρκετα καλα , απο τα 4 εκατομμυρια των πρωτων στοιχειων που εχουμε πουλησε 1.3m. Μαντεψε που θα κανει περισσοτερες μακροπροθεσμες πωλησεις και που ειχε μεγαλυτερο περιθωριο κερδους.

commenter έγραψε:
Δες την λίστα με τα indies του PS+ για να πάρεις μια ιδέα. Έχουν δώσει πολλά indies και ελάχιστα ΑΑΑ στο PS4.

Κάποια είναι καλά (π.χ. Resogun, Rocket League), κάποια άλλα είναι για delete στο 5λεπτο. Δεν αφορίζω, ούτε τσουβαλιάζω.

Τα βλεπω τα παιχνιδια που μπαινουν σε ps+ κατα καιρους, πολλα ειναι οντως αδιαφορα.
Το resogun δεν ειναι indie.

commenter έγραψε:Δεν διαφωνώ ότι τα AC/CoD βασίζονται στο copy-paste, αλλά τουλάχιστον είναι copy-paste του σήμερα.

Από την άλλη υπάρχουν πολλά indies που βασίζονται στο copy-paste των 80s/90s...

Ο μόνος λόγος που μπορώ να πω «ευτυχώς που υπάρχουν τα indies» είναι για να μην υπάρξει crash της βιομηχανίας, να βγάζουν κανά μεροκάματο αυτοί που τα φτιάχνουν και που και που να βγαίνει και καμία καλή/πρωτότυπη ιδέα μέσα από αυτά. Που και που = εξαίρεση και όχι κανόνας.

Αν εσύ πάντως θεωρείς «σημαία» του PC gaming τα indies, τι να πω... δεν το ήξερα ότι ο κόσμος αγοράζει GTX 970 για να παίζει indies.

Πολλα παιχνιδια εχουν retro look, και καποια προσπαθουν να πουλησουν σε κοινο που νοσταλγη τις παλιες εποχες, αλλα δεν ειναι copy paste.
Τσεκαρε αυτα τα παιχνιδια και πες μου τα αντιστοιχα παιχνιδια των 16-bit

Terraria, Fez, binding of isaac, shovel knight, papers please, crypt of the nekrodancer, hotline miami, super meat boy, rogue legacy, cave story, la mulana

επειδη ενα παιχνιδι ειναι 2D δεν σημαινει πως ειναι copy paste παιχνιδιου του megadrive.

Και σου ξαναλεω, δεν την λιστα με τα exclusive που ποσταρα, δες video μερικων παιχνιδιων.

Τα indies κατα καποιο τροπο εγιναν σημαια του Pc gaming γιατι αυτη ειναι η πλατφορμα που ανθησαν. Ακομα καλυτερα που εχουν μικρες απαιτησεις.

commenter έγραψε:Μου φαίνεται κολλάμε στις λέξεις. Πιο πάνω έγραψες ότι τα indies βασίζονται στο originality.

Έχεις παίξει το Journey; Θεωρείς ότι δεν έχει originality; Θεωρείς ότι η Sony όντας publisher επηρέασε την ανάπτυξη του παιχνιδιού αρνητικά; Θεωρείς ότι η thatgamecompany είναι θυγατρική της Sony όπως η ND και όχι independent studio;

Πάντως το θεωρώ λίγο περίεργο να μου λες «πήγαινε παίξε τα τάδε indies» όταν εσύ δεν έχεις παίξει τα αντίστοιχα indies/low-budget games των κονσολών. Εγώ δεν χρειάζεται να σε πείσω γιατί αξίζει το Journey. Το παιχνίδι έχει διαφημιστεί αρκετά (τα καλά του να έχεις publisher μια μεγάλη εταιρία από πίσω και μάλιστα μια εταιρία που δίνει αρκετή ελευθερία στους δημιουργούς). Εσύ θα πρέπει να με πείσεις γιατί αξίζουν όλα αυτά τα ψιλοάγνωστα indies... ο χρόνος μου είναι περιορισμένος και τα παιχνίδια που ζητάνε τον χρόνο μου πολλά, οπότε you get the idea. ;)

Όλα αυτά φυσικά με την παραδοχή ότι μπορώ να ψωνίσω από το Steam... στο PS+ δεν δίνω λεφτά (έδωσα στο παρελθόν και τέλος). Απλά κατεβάζω ότι έχει το μενού κάθε μήνα. Αν κάτι μ' αρέσει, καλώς. Αν δεν μ' αρέσει, τρώει delete.

Δεν ειπα πως το journey δεν ειναι original, ειπα πως δεν ειναι indie. Indie= independent developer. Πολλοι πια οταν λενε Indies αναφερονται σε καποια κατηγορια αλλα δεν ειναι ετσι. Απλα πολλα indies (και μη) ειναι τοσο πρωτοτυπα που επειδη δεν μπορουν να μπουν σε καποια κατηγορια ευκολα τους κοτσαρουμε ενα σκετο Indie πανω. Υποθετω το Journey ειναι κατι παρομοιο.

"όταν εσύ δεν έχεις παίξει τα αντίστοιχα indies/low-budget games των κονσολών"

Πως δεν τα εχω δει, αλλωστε δεν ειναι και πολλα :P sure δεν εχω παιξει το journey αλλα ξερω τι ειναι. Και δεν σου ζηταω sony και καλα να παιξεις indies, απλα να τα δεις γιατι εχεις αποψη απο την οποια φαινεται πως δεν τα εχεις τσεκαρει και πολυ.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Roronoa

Δημοσίευσηαπό vonzuchter » 28 Ιούλ 2015, 08:00

Δε θα δουμε strategy στις κονσολες? δε ξερω. Τα ιδια λεγανε και για το freemium μοντελο (world of tanks) και το πειραμα πετυχε. Ποιος ο λογος τοτε τα keyboards και τα mice που ερχονται? δε ξερω....
πολλα λεγαμε οτι δε θα δουμε.
Ο συνδυασμος keyboard mouse δεν ειναι επιχειρημα υπερ του pc για το call of duty. Συνηθεια ειναι...

σωστος για τη συνδρομη για online gaming. Δε την ειχα υπολογισει στο κοστος. Οποτε βαλε 30 ευρω το χρονο για xboxlive στα 7 χρονια ειναι μια 200αρα. Βαλε και 350-400 η κονσολα βγαινει 600... παλι βγαινει λιγοτερο ομως για το pc. Eδωσα 800αρα τον απριλιο του 2013 και ηδη θελω καρτα γραφικων γιατι ειχα παρει μια φτηνοτερη γιατι επενδυσα σε επεξεργαστη και motherboard τοτε. Θα τη παλεψω κανα χρονο ακομα αλλα του χρονου σιγουρα θελω 150αρα με 200αρα για καρτα. Παλι το κοστος ειναι πολλαπλασιο απο αυτο της κονσολας.

προς το παρον λοιπον και μιλαω παντα προσωπικα μοναδικος λογος που αναγκαζομαι να εχω και pc ειναι τα strategy games και τα emulators. Λογικα θα εξακολουθω να αναγκαζομαι να εχω και pc για αρκετο καιρο. Αλλα για ενα πιτσιρικι τωρα δε τιθεται θεμα. Ουτε για τον μεσο gamer που παιζει τα πιου πιου και τα εμπορικα παιχνιδια , ουτε για τον κλασσικο ελληνα νεο-gamer (απο τελη δεκαετιας 90 και επειτα) που παιζει μονο pro... Η κονσολα ειναι καλυτερη αγορα. τελεια και παυλα. Τι να λεμε τωρα. Ποιος εχει ορεξη να σκαλιζει ρυθμισεις να παλευει να βρει το ιδανικο setting και να παλευει με κατσαβιδια ραβε ξυλωνε καρτες κτλπ. Τα ΣΙΧΑΘΗΚΑ 25 χρονια αυτα... Αυτος ο υπολογιστης που εχω τωρα ειναι ο πρωτος στη ζωη μου που δεν εχω ανοιξει κουτι ποτε μου. Μεγαλωσαμε. Τελος. Παιρνω παιχνιδακι. βαζω δισκακη. παιζω παιχνιδακι. Κλεινω κονσολα. Παω για υπνο.
Άβαταρ μέλους
vonzuchter

Δημοσίευσηαπό Roronoa » 28 Ιούλ 2015, 12:10

vonzuchter έγραψε:Δε θα δουμε strategy στις κονσολες? δε ξερω. Τα ιδια λεγανε και για το freemium μοντελο (world of tanks) και το πειραμα πετυχε. Ποιος ο λογος τοτε τα keyboards και τα mice που ερχονται? δε ξερω....
πολλα λεγαμε οτι δε θα δουμε.
Ο συνδυασμος keyboard mouse δεν ειναι επιχειρημα υπερ του pc για το call of duty. Συνηθεια ειναι...

σωστος για τη συνδρομη για online gaming. Δε την ειχα υπολογισει στο κοστος. Οποτε βαλε 30 ευρω το χρονο για xboxlive στα 7 χρονια ειναι μια 200αρα. Βαλε και 350-400 η κονσολα βγαινει 600... παλι βγαινει λιγοτερο ομως για το pc. Eδωσα 800αρα τον απριλιο του 2013 και ηδη θελω καρτα γραφικων γιατι ειχα παρει μια φτηνοτερη γιατι επενδυσα σε επεξεργαστη και motherboard τοτε. Θα τη παλεψω κανα χρονο ακομα αλλα του χρονου σιγουρα θελω 150αρα με 200αρα για καρτα. Παλι το κοστος ειναι πολλαπλασιο απο αυτο της κονσολας.

προς το παρον λοιπον και μιλαω παντα προσωπικα μοναδικος λογος που αναγκαζομαι να εχω και pc ειναι τα strategy games και τα emulators. Λογικα θα εξακολουθω να αναγκαζομαι να εχω και pc για αρκετο καιρο. Αλλα για ενα πιτσιρικι τωρα δε τιθεται θεμα. Ουτε για τον μεσο gamer που παιζει τα πιου πιου και τα εμπορικα παιχνιδια , ουτε για τον κλασσικο ελληνα νεο-gamer (απο τελη δεκαετιας 90 και επειτα) που παιζει μονο pro... Η κονσολα ειναι καλυτερη αγορα. τελεια και παυλα. Τι να λεμε τωρα. Ποιος εχει ορεξη να σκαλιζει ρυθμισεις να παλευει να βρει το ιδανικο setting και να παλευει με κατσαβιδια ραβε ξυλωνε καρτες κτλπ. Τα ΣΙΧΑΘΗΚΑ 25 χρονια αυτα... Αυτος ο υπολογιστης που εχω τωρα ειναι ο πρωτος στη ζωη μου που δεν εχω ανοιξει κουτι ποτε μου. Μεγαλωσαμε. Τελος. Παιρνω παιχνιδακι. βαζω δισκακη. παιζω παιχνιδακι. Κλεινω κονσολα. Παω για υπνο.

Μακαρι να βγαλουν strategy σε κονσολες με mouse/kb, να παρει πνοη το genre αλλα οσα strategy βγηκαν σε κονσολα ψιλοαπετυχαν ή απλα απετυχαν. Ελαχιστοι θα παιξουν με kb/mouse και οποιο παιχνιδι βγει σε κονσολα αναγκαστικα θα πρεπει να εχει επιλογη και να παιξεις με controller (δεν νομιζω να τολμησουν να αφησουν παιχνιδια που δεν παιζουν με controller), οποτε δεν βλεπω να αλλαζει κατι. Οι κονσολαδες δεν παιζουν strategy. Τουλαχιστον οσα βγαινουν τωρα, κατι στυλ tropico κτλ θα ειναι πιο playable.

To kb/mouse θα ειναι gamechanger σε fps για οσα games το εφαρμοσουν για οσους παιξουν με kb/mouse. Λογικα θα φτιαξουν και 2 modes για το online ωστε να ειναι δικαιο για ολους και ολα κομπλε.

Αλλα και παλι δεν θα αλλαξει κατι, δεν θα αρχισει ο κοσμος να παιζει με mouse στο σαλονι. Και το dreamcast νομιζω ειχε τετοια επιλογη για καποια games (unreal νμζ).
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Roronoa

Δημοσίευσηαπό vonzuchter » 28 Ιούλ 2015, 15:00

Ε ναι... δε βλεπω και εγω με ποιο τροπο θα ειναι πρακτικο το mouse στο σαλονι. Πειραματικα θα βγει στην αρχη. Προς το παρον δε κινδυνευει το PC gaming με εξαφανιση. Προς το παρον.... Αλλα μοιραια καποια στιγμη θα εξαλειφθει. Αλλοι παλι βεβαια λενε οτι οι κονσολες θα ειναι αυτες που θα εξαλειφθουν πρωτες. Ιδωμεν...
Άβαταρ μέλους
vonzuchter

Δημοσίευσηαπό Roronoa » 28 Ιούλ 2015, 17:44

vonzuchter έγραψε: Προς το παρον δε κινδυνευει το PC gaming με εξαφανιση. Προς το παρον.... Αλλα μοιραια καποια στιγμη θα εξαλειφθει.

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Roronoa

Δημοσίευσηαπό vonzuchter » 28 Ιούλ 2015, 18:00

blackmore έγραψε:
vonzuchter έγραψε:Προς το παρον δε κινδυνευει το PC gaming με εξαφανιση. Προς το παρον.... Αλλα μοιραια καποια στιγμη θα εξαλειφθει. Αλλοι παλι βεβαια λενε οτι οι κονσολες θα ειναι αυτες που θα εξαλειφθουν πρωτες. Ιδωμεν...

Άλλοι πάλι λένε ότι θα επικρατήσει το gaming στης φορητές συσκευές (τηλέφωνα / tablet) ;)

αυτο το σεναριο μοιαζει το πιο ρεαλιστικο. προς το παρον παλι ομως το mobile gaming ειναι εμετικο
Άβαταρ μέλους
vonzuchter

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB