Battlefield 3

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

early review

Δημοσίευσηαπό Chased » 26 Οκτ 2011, 19:24

Παλικάρια μου...Είμαι στην αρχή της αποστολής Night Shift,περίπου 5 ώρες μέσα...
Ανάμεικτα συναισθήματα...Θέλω να γράψω τόσα πολλά και όμως βαριέμαι τόσο πολύ...
Άντε να ξεκινήσω...

Τα καλύτερα γραφικά που έχετε δει σε FPS παντρεμένα με τα χειρότερα γραφικά που έχετε δει σε παιχνίδι PS3...Δυστυχώς,δεν είναι όπως σε άλλα παιχνίδια όπου μια τοποθεσία έχει καλά γραφικά και μια άλλη όχι...Όχι πουλάκια μου,εδώ είναι όλα μαζί blended!
Μηδενικό depth of field σχεδόν σε όλες τις on-foot πίστες,απαράδεκτα γραφικά στα περισσότερα αντικείμενα,καθυστερημένο loading των textures,απειροελάχιστο destruction...
Από τις υφές καλύτερα να μπεις έτοιμος να γελάσεις...Θα δεις έναν τοίχο να έχει υφή παντελονιού τζιν,το ίδιο και η πόρτα...Αυτό το film grain γιατί το βάζουν οι developers?Είναι ό,τι πιο άκυρο και άχρηστο στα παιχνίδια!
Θα δείτε πολλές(μα πάρα πολλές) διαγώνιες γραμμές να διασχίζουν τις πόρτες και να συνεχίζουν στους τοίχους κλπ...Θα δείτε απαράδεκτες(και είμαι πολύ επιεικής) υφές...Μιλάμε στο σημείο που είσαι στα χαλάσματα και σκοτώνεις ένα ποντίκι με το μαχαίρι,το ποντίκι ΓΥΑΛΙΖΕΙ σαν λατέξ από τσόντα BDSM,όπως είχα πει και για τα καθίσματα στο τραίνο.Γενικά όλα γυαλίζουν...Νερά,πλακάκια,χώμα,πέτρες,ακόμα και το τσιμέντο σε γιαπί!!!Απλά απαράδεκτο!
Γενικά δείχνει πως οι developers εστίασαν μόνο σε συγκεκριμένα σημεία και μετά τους τέλειωσε ο χρόνος και τα λεφτά.

Ετοιμαστείτε για πανηλίθιο Α.Ι.Μιλάμε οι τύποι είναι τραγικοί...Δεν καταλαβαίνουν ΚΑΜΙΑ χειροβομβίδα και έχουν συγκεκριμένα hiding spots,που ακόμα και αν τα γκρεμίσεις,αυτοί εκεί θα πάνε και θα κάνουν ότι κρύβονται!Για κλάματα μιλάμε!

Επίσης βρήκα ένα bug,το οποίο όμως δεν ξέρω ακριβώς πως βγαίνει...Αν κάποιος αντίπαλος πάει να κρυφτεί σε ένα αντικείμενο ή να πηδήξει από πάνω του ακριβώς την ώρα που εσύ το καταστρέφεις,το bot αρχίζει το break-dance πάνω στο αντικείμενο και μετά πέφτει πάλι πίσω για κάλυψη...ΛΟΛ...Το βρήκα στη πίστα της τράπεζας,στον χώρο του πάρκιν.

Ο ήχος τώρα...Ο ήχος είναι για Grammy! Απλά φανταστικός.Τα όπλα ακούγονται εκπληκτικά ρεαλιστικά(και γενικά τα αισθάνεσαι),το ίδιο και τα χαλάσματα...Με εξαίρεση κάτι τζάμια όταν σπάνε και καμιά-δυο άλλες περιπτώσεις,είναι εκπληκτική η δουλειά...

Ο φωτισμός υποδειγματικός,με μερικές εξαιρέσεις όπου σε χαμηλό φωτισμό(π.χ. στο υπόγειο που είναι η ομάδα και κάνει τον σεισμό,στα τρέιλερ) πολλά αντικείμενα είναι τελείως μαύρα και είναι χαζό.

Τα animations...Κατά κύριο λόγω εξαιρετικά,αλλά σε κάποια σημεία είναι ό,τι να ναι.
α)Πολλές φορές το melee δεν πιάνει και ενώ απομακρύνεσαι από τον αντίπαλο,αυτός ξαφνικά σου κάνει melee από το πουθενά.
β)Προσπαθήστε να χωθείτε σε μικρό χώρο μαζί με teammate.Το κάνατε?Άντε να σας δω να βγείτε τώρα!Κουράγιο,απλά σηκωθείτε όρθιοι να φάτε σφαίρες και να κάνετε load.
γ)Τα μάτια...ΩΩΩ λες και βλέπω δαιμονισμένους είναι οι teammates μου!Πάρτε παράδειγμα τον τελευταίο στη σειρά στρατιώτη(που κουνάει συνέχεια το κεφάλι του) στην ταράτσα που ψάχνετε τον sniper...
Δαιμονισμένος ο τύπος...Έτσι είναι η πλειοψηφία των χαρακτήρων...Uncanny Valley FTW!

Γενικά μέχρι τώρα,περισσότερο παίζω σαν αγγαρεία παρά σαν κάτι που γουστάρω...Απλά να δω τις περιοχές και τα γραφικά και να βγάλω το παιχνίδι...Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει τις επικές του στιγμές.Απλά σημαίνει ότι ποτέ μα ποτέ μέχρι τώρα,δεν καταφέρνει να τα κάνει όλα σωστά.
Εκεί που έχει εκπληκτικά γραφικά,χάνει σε επικούρα.Εκεί που είναι επικούρα,χάνει σε gameplay.Εκεί που έχει gameplay,χάνει σε γραφικά...Και υπάρχουν σημεία στα οποία το μόνο που έχει το παιχνίδι είναι ο εξαιρετικός του ήχος!Μιλάμε για σημεία μικρά,κομμάτια μέσα στην ίδια πίστα τις περισσότερες φορές...
Θα δω και τη συνέχεια και θα επανέλθω...
Most Overrated game ever...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Chased

Δημοσιευσεις : 243

Δημοσίευσηαπό Shepard » 26 Οκτ 2011, 19:50

Μάλιστα... δεν βλέπω πολύ ενθαρρυντικά πράματα! Chased παίξε αρκετά ακόμα και πες συνολικά πως το βλέπεις!

Πάντως και στο Metacritic πλέον έχει ΜΟ 83/100!

Υ.Γ Θωμά εσύ που το πήρες στο Χ360, δώσε εντυπώσεις από γραφικά/ήχο/ΑΙ...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Shepard
Moderator

Δημοσιευσεις : 6860

Δημοσίευσηαπό Sephiroth » 26 Οκτ 2011, 22:03

Δεν τόλμησα να ασχοληθώ με την έκδοση σε κονσόλες. Αυτό που βλέπω στο PC απλά δεν υπάρχει... Έχω παίξει 1,5 ώρα περίπου, θα ασχοληθώ περαιτέρω μέσα στις επόμενες μέρες...
Άβαταρ μέλους
Sephiroth

Δημοσιευσεις : 1868

Δημοσίευσηαπό majorfox » 26 Οκτ 2011, 23:23

Chased έγραψε:Παλικάρια μου...Είμαι στην αρχή της αποστολής Night Shift,περίπου 5 ώρες μέσα...
Ανάμεικτα συναισθήματα...Θέλω να γράψω τόσα πολλά και όμως βαριέμαι τόσο πολύ...
Άντε να ξεκινήσω...

Τα καλύτερα γραφικά που έχετε δει σε FPS παντρεμένα με τα χειρότερα γραφικά που έχετε δει σε παιχνίδι PS3...Δυστυχώς,δεν είναι όπως σε άλλα παιχνίδια όπου μια τοποθεσία έχει καλά γραφικά και μια άλλη όχι...Όχι πουλάκια μου,εδώ είναι όλα μαζί blended!
Μηδενικό depth of field σχεδόν σε όλες τις on-foot πίστες,απαράδεκτα γραφικά στα περισσότερα αντικείμενα,καθυστερημένο loading των textures,απειροελάχιστο destruction...
Από τις υφές καλύτερα να μπεις έτοιμος να γελάσεις...Θα δεις έναν τοίχο να έχει υφή παντελονιού τζιν,το ίδιο και η πόρτα...Αυτό το film grain γιατί το βάζουν οι developers?Είναι ό,τι πιο άκυρο και άχρηστο στα παιχνίδια!
Θα δείτε πολλές(μα πάρα πολλές) διαγώνιες γραμμές να διασχίζουν τις πόρτες και να συνεχίζουν στους τοίχους κλπ...Θα δείτε απαράδεκτες(και είμαι πολύ επιεικής) υφές...Μιλάμε στο σημείο που είσαι στα χαλάσματα και σκοτώνεις ένα ποντίκι με το μαχαίρι,το ποντίκι ΓΥΑΛΙΖΕΙ σαν λατέξ από τσόντα BDSM,όπως είχα πει και για τα καθίσματα στο τραίνο.Γενικά όλα γυαλίζουν...Νερά,πλακάκια,χώμα,πέτρες,ακόμα και το τσιμέντο σε γιαπί!!!Απλά απαράδεκτο!
Γενικά δείχνει πως οι developers εστίασαν μόνο σε συγκεκριμένα σημεία και μετά τους τέλειωσε ο χρόνος και τα λεφτά.

Ετοιμαστείτε για πανηλίθιο Α.Ι.Μιλάμε οι τύποι είναι τραγικοί...Δεν καταλαβαίνουν ΚΑΜΙΑ χειροβομβίδα και έχουν συγκεκριμένα hiding spots,που ακόμα και αν τα γκρεμίσεις,αυτοί εκεί θα πάνε και θα κάνουν ότι κρύβονται!Για κλάματα μιλάμε!

Επίσης βρήκα ένα bug,το οποίο όμως δεν ξέρω ακριβώς πως βγαίνει...Αν κάποιος αντίπαλος πάει να κρυφτεί σε ένα αντικείμενο ή να πηδήξει από πάνω του ακριβώς την ώρα που εσύ το καταστρέφεις,το bot αρχίζει το break-dance πάνω στο αντικείμενο και μετά πέφτει πάλι πίσω για κάλυψη...ΛΟΛ...Το βρήκα στη πίστα της τράπεζας,στον χώρο του πάρκιν.

Ο ήχος τώρα...Ο ήχος είναι για Grammy! Απλά φανταστικός.Τα όπλα ακούγονται εκπληκτικά ρεαλιστικά(και γενικά τα αισθάνεσαι),το ίδιο και τα χαλάσματα...Με εξαίρεση κάτι τζάμια όταν σπάνε και καμιά-δυο άλλες περιπτώσεις,είναι εκπληκτική η δουλειά...

Ο φωτισμός υποδειγματικός,με μερικές εξαιρέσεις όπου σε χαμηλό φωτισμό(π.χ. στο υπόγειο που είναι η ομάδα και κάνει τον σεισμό,στα τρέιλερ) πολλά αντικείμενα είναι τελείως μαύρα και είναι χαζό.

Τα animations...Κατά κύριο λόγω εξαιρετικά,αλλά σε κάποια σημεία είναι ό,τι να ναι.
α)Πολλές φορές το melee δεν πιάνει και ενώ απομακρύνεσαι από τον αντίπαλο,αυτός ξαφνικά σου κάνει melee από το πουθενά.
β)Προσπαθήστε να χωθείτε σε μικρό χώρο μαζί με teammate.Το κάνατε?Άντε να σας δω να βγείτε τώρα!Κουράγιο,απλά σηκωθείτε όρθιοι να φάτε σφαίρες και να κάνετε load.
γ)Τα μάτια...ΩΩΩ λες και βλέπω δαιμονισμένους είναι οι teammates μου!Πάρτε παράδειγμα τον τελευταίο στη σειρά στρατιώτη(που κουνάει συνέχεια το κεφάλι του) στην ταράτσα που ψάχνετε τον sniper...
Δαιμονισμένος ο τύπος...Έτσι είναι η πλειοψηφία των χαρακτήρων...Uncanny Valley FTW!

Γενικά μέχρι τώρα,περισσότερο παίζω σαν αγγαρεία παρά σαν κάτι που γουστάρω...Απλά να δω τις περιοχές και τα γραφικά και να βγάλω το παιχνίδι...Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει τις επικές του στιγμές.Απλά σημαίνει ότι ποτέ μα ποτέ μέχρι τώρα,δεν καταφέρνει να τα κάνει όλα σωστά.
Εκεί που έχει εκπληκτικά γραφικά,χάνει σε επικούρα.Εκεί που είναι επικούρα,χάνει σε gameplay.Εκεί που έχει gameplay,χάνει σε γραφικά...Και υπάρχουν σημεία στα οποία το μόνο που έχει το παιχνίδι είναι ο εξαιρετικός του ήχος!Μιλάμε για σημεία μικρά,κομμάτια μέσα στην ίδια πίστα τις περισσότερες φορές...
Θα δω και τη συνέχεια και θα επανέλθω...

:!:

θελω πολυ να σου απαντησω αλλα δεν εχω το εχω παιξει ακομα , με προβληματισες.
θα σου απαντησω ομως να εισαι σιγουρος :twisted: :twisted: :twisted:
Άβαταρ μέλους
majorfox

Δημοσιευσεις : 600

Και πάμε και στα επόμενα...

Δημοσίευσηαπό Chased » 26 Οκτ 2011, 23:56

Έχουμε και λέμε...Το παιχνίδι φτιάχνει ακριβώς σε αυτήν την πίστα και μετά(Night Shift)...
Το τέλος ένα random ο,τι να 'ναι...

Για το multiplayer τώρα...Κατ' αρχήν,τεράστιο φάουλ που δεν μεταφέρονται τα ranks από τη beta!
Κατά δεύτερον,το hit registration,αν και πολύ βελτιωμένο από τη BETA,ακόμα ψιλομούφα!
Όσο για το gameplay το ίδιο?Κλάφ' τα Χαράλαμπε...Τρέχεις και ξαφνικά σταματάει μόνο του...Το αν θα ξανατρέξει είναι τελείως random...
Ή τρέχεις και σε βγάζει πίσω κάποια δευτερόλεπτα...Μπαίνεις σε κτίριο και σε ξαναβγάζει έξω...
Στα σωστά και πετυχημένα παιχνίδια,προχωράς κανονικά,απλά με frame rate drop και ενίοτε προσωρινό κόλλημα στο παιχνίδι...
Στο battlefield από την άλλη,σε γυρνάει πίσω...με αποτέλεσμα να μην ξέρεις ποτέ που βρίσκεσαι...
Όσο για το gameplay αυτό καθ' αυτό,τί να πω?Ό,τι οι attackers έχουν κάνει arm στο Rush mode πριν καν κάνουμε spawn?Ή το ότι τα ματς ξεκινάνε με 75 tickets για τους επιτιθέμενους και συνήθως κερδίζουν την αποστολή με μόλις 5-10 απώλειες?Δεν παίζει να είμαστε όλοι από την ομάδα τόσο νουμπάδες!
Πάμε στα οχήματα...Οδήγηση ό,τι να 'ναι...Αεροπλάνα που δεν καταλαβαίνω πως στρίβουν απότομα και τανκς τα οποία θα κολλήσουν στο παραμικρό,ακόμα και σε τενεκεδάκι!Για το Θεό!

Matchmaking της πλάκας...Να σας δώσω να καταλάβετε,σε όσα match και αν μπήκα,οι ομάδες είχαν ως εξής:
Δικιά μου- Ένας με 10-16, δύο με 7-10 και όλοι οι υπόλοιποι με 1
Αντίπαλοι- Ένας με 19, δύο με 13-16, δύο με 9-12, τρεις με 7-8, δύο με 3-6 και ένας με 1...
Καταπληκτικό matchmaking,δεν συμφωνείτε?

Πάμε μετά στα M-COMS...Με το που σκάσουν,τα επόμενα θα βγούνε στα 10 μόλις μέτρα και άντε να αμυνθείς...Άμα χάσεις,πας στου διαόλου τη μάνα πίσω,καθώς και η squad σου θα έχει χάσει γιατί τα M-COMS κάνουν respawn μόλις 10 μέτρα μακριά...

Ε,δεν είχα άλλη αντοχή,το έκλεισα και ησύχασα...Αύριο πάλι.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Chased

Δημοσίευσηαπό Scott_Pilgrim » 27 Οκτ 2011, 00:02

Και είναι η έκδοση PS3 ε;; -1 ένας πελάτης αν δεν τα φτιάξουν...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Scott_Pilgrim

Δημοσιευσεις : 1681

Δημοσίευσηαπό Shepard » 27 Οκτ 2011, 08:48

Πολλά αρνητικά διαβάζω...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Shepard
Moderator

Δημοσιευσεις : 6860

Δημοσίευσηαπό Sackboy » 27 Οκτ 2011, 12:40

Το game ειναι καθαρα για PC. ;)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Sackboy

Δημοσιευσεις : 331

Δημοσίευσηαπό GOWVD » 27 Οκτ 2011, 13:34

Sackboy έγραψε:Το game ειναι καθαρα για PC. ;)

Aν είναι έτσι τότε να το έβγαζαν μόνο για PC...
Άβαταρ μέλους
GOWVD

Δημοσιευσεις : 12

Φίλε, Shepard

Δημοσίευσηαπό Chased » 27 Οκτ 2011, 13:37

Εσένα μπορεί να μη σε ενοχλήσουν κάποια από αυτά,καθώς εγώ έπαιζα με συγκεκριμένο τρόπο...
Να σου δώσω να καταλάβεις,αν και έπαιζα πολύ γρήγορα,δεν κοίταζα ποτέ στο κέντρο της οθόνης και μέσα στο σκόπευτρο γιατί αξιολογούσα όλα τα άλλα...
Ή για παράδειγμα,αν έπρεπε να πάω από τον Α δρόμο για να έχω τη σωστή κάλυψη και να βγάλω τη μάχη εύκολα,εγώ πήγαινα από άλλους δρόμους και έμπαινα και σε δωμάτια άχρηστα για να τσεκάρω ό,τι μπορούσα...

Γενικώς είναι παιχνίδι που άμα δεν έχεις φάει όλο το hype και άμα μπεις αποφασισμένος για το ότι "μόνο τόσο μπορεί να πάει το PS3(και 360)" θα το απολαύσεις...
Πάντως αποδεικνύει περίτρανα πως αυτή η γενιά πρέπει να τελειώσει το συντομότερο!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Chased

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB