Αγαπημένο μου gaming, μια τελευταία φορά. Σε παρακαλώ...

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Δημοσίευσηαπό Obiwan88 » 29 Μαρ 2020, 17:08

σωστα. Καλα οποιος αγορασει PS5 και παιζει σε μια απλη HD tv, ε, νταξει, κακο του κεφαλιου του. :P
Mario Kart 8 με ελληνικούς-χιουμοριστικούς στίχους:
https://www.youtube.com/watch?v=XMGsBMlP3v0&t=48s
Άβαταρ μέλους
Obiwan88

Δημοσιευσεις : 89

Δημοσίευσηαπό Efkar » 30 Μαρ 2020, 03:02

άσχετο αλλά εγώ νοσταλγώ εκείνη την αίσθηση που είχα μικρός, που εντυπωσιαζόμουν και αγαπούσα τόσο κάποια παιχνίδια, που μπορούσα να τα τερματίσω δεκάδες φορές και πάλι να θέλω να τα παίξω άλλες τόσες. Τώρα ναι μεν μπορεί να μου αρέσει ένα παιχνίδι αλλά δε νιώθω πλέον το ίδιο όπως παλιά. ίσως κανα δυο playthrough να κάνω ίσα να ανακαλύψω όλα τα μυστικά αλλά μέχρι εκεί.
Από άποψη γραφικών δεν παλεύω να γυρίσω σε παλαιότερες γενιές, "πονάνε" τα μάτια μου και ας μεγάλωσα με αυτά τα παιχνίδια, οπότε σε γραφικά όχι δεν έχω παράπονο. Το VR θα ήθελα να βιώσω πάντως
Άβαταρ μέλους
Efkar

Δημοσιευσεις : 25

Δημοσίευσηαπό T_K_L_L_LUIGI » 10 Απρ 2020, 00:29

Στο θέμα γραφικών τι να πρωτοπώ. Κατασκήνωση ήμουν και έβλεπα τους άλλους να έχουν Gameboy και πάθαινα σοκ, ζήλευα ήθελα και εγω να έχω μια απο αυτές τις κονσόλες. Μέχρι που μια μέρα είδα ένα παιδί να κρατάει στα χέρια του το Sega game gear...είχε ΧΡΩΜΑ...ηταν εξωπραγματικό...πως μπορούσε να κυκλοφορεί αυτό το πράγμα, πως γίνεται να δώσανε χρώμα στα παιχνίδια, απορούσα...Μετά αρχίσανε οι διαφημίσεις για το Game boy color και μου τρέχανε τα σάλια.

Πλάκα είχα πάθει και με ένα sega genesis που μας είχε φέρει ο ξάδερφος μου στο χωριό μου για 2-3 μέρες, παίζαμε sonic, nba καθώς και το τρομακτικό Splatterhouse. Απίστευτο ήταν και το Dreamcast, θυμάμαι ακόμα όταν είδα για πρώτη φορά το Code Veronica, sega rally και άλλα τόσα όμορφα παιχνίδια.

Το Mario 64 το είχα δει πρώτη φορά σε ένα κατάστημα με ηλεκτρονικά, ένα απο τα ομορφότερα μάριο, που δεν ήταν απλά ένα ακόμα 2d. ήταν διαστημικό, αλλά παράλληλα έβλεπες και το Goldey eye, και άλλα παιχνίδια όπως και του playstation και πάθαινες κοκομπλόκο. Φοβερά γραφικά όπου και να κοιτούσες.

Το μεγαλύτερο σοκ πάντως όχι απαραίτητα στα γραφικά, πάντως σε απόλυτα γραφικά θα έβαζα το Crysis 1, αλλά γενικότερα στο τι μπορούσες να κάνεις και με τους μηχανισμούς του, ήταν το Gta 3. Ακόμα θυμάμαι τα πρώτα 2 λεπτά...ήρθε ο φίλος μου, ο οποίος μου το είχε προτείνει να το αγοράσω μιας και είχα καινούργιο σχετικά υπολογιστή τότε, και ξεκινάμε με το αμάξι στην πρώτη στροφή για κάποιο λόγο τουμπάρει το αμάξι, βγαίνουμε έξω απο αυτό, πυροβολάμε κάποιον στο κεφάλι και βγήκε συντριβάνη αίματος...απλά κοιτιόμασταν...ΣΟΚ απλά...και δεν ήταν μόνο θέμα γραφικών. Σοκ ήταν για μένα και το Link's awakening, όταν ήμουν μικρός και ανακάλυπτα τους μηχανισμούς του παιχνδιού, έσπαζα το κεφάλι μου να περάσω το σημείο που ρίχνεις "σκόνη" στο ζωάκι στο δάσος...και το πόσο "άνοιγε" ο χάρτης μετά και το γεγονός ότι μια τόσο μικρή κασσέτα χωρούσε τόσα ωραία πράγματα. Σοκ ήταν και όταν επιτέλους είδα το παρακάτω κομμάτι της πίστας στο Gargoyle quest, μιας και ήμουν μικρός και δεν μπορούσα να περάσω ούτε την πρώτη εικόνα...γιατι κατάφερα να καταλάβω πως λειτουργεί το παιχνίδι.

Όπως είπε και ο Μάνος, όσο μεγαλώνουμε δύσκολα να εντυπωσιαστούμε. Ο επόμενος τρόπος, και πραγματικά απο τις καλύτερες εμπειρίες που είχα, είναι το VR. Είναι κάτι καινούργιο που σε βάζει μέσα σε κόσμους, στην ουσία γίνεσαι κομμάτι του παιχνιδιού. Μπορεί στο μέλλον, το επόμενο να είναι το AR, το θέμα είναι πάντως, πέρα απο τους εντυπωσιασμούς, και νομίζω το δυσκολότερο κομμμάτι είναι, να μπορείς μετά απο τόσα χρόνια, να ευχαριστιέσαι τα παιχνίδια. ΜΟΝΟ αυτό έχει σημασία, δεν μετράνε τα γραφικά και οι φτηνοί εντυπωσιασμοί, γιατι ξέρεις πολύ καλά φαντάζομαι ότι εκείνο το ριμάδι το Gothic, φαντάζομαι οτι μπορεί να μην το έχεις παίξει, λειτουργεί φοβερά παρόλο που είναι "άσχημο" για τις μέρες μας. Παιχνίδια όπως το θεϊκό Morrowind, μου δίνουν κάθε φορά ευχαρίστηση όταν τα παίζω και δεν με νοιάζουν τα γραφικά. Γιατι όπως και οι άνθρωποι, και τα παιχνίδια γερνάνε, αλλά αυτό που μένει, είναι τελικά η ψυχή τους...

Μην ψάχνεις να εντυπωσιαστείς με γραφικά, απλά ψάξε να βρεις το επόμενο αγαπημένο σου παιχνίδι.

Υ.Γ Κάπου ξέχασα να αναφέρω και το τι αφρούς έβγαζα όταν έβλεπα τα gameplay βίντεο του half life 2...ακόμα είναι εντυπωσιακό. Ακόμα ένα δείγμα ότι πράγματα όπως η φυσική αλλά και η Α.Ι κάτι δηλαδή διαφορετικό απο τα γραφικά, μπορούν να σε εντυπωσιάσουν, γιατι είναι και αυτά δείγμα εξέλιξης.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
T_K_L_L_LUIGI

Δημοσιευσεις : 1017

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB