Metal Gear Solid V: The Phantom Pain - Tips, tricks κτλ

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Δημοσίευσηαπό dexter1810 » 28 Σεπ 2015, 08:46

Kαλημερα παιδια! Υπαρχει καπου καποιο thread για να συζηταμε διαφορα απο το παιχνιδι? Με οσα λιγοτερα spoilers γινεται?

Aυτο που ακουσα απο φιλο ειναι οτι οσα πιο πολλα πυρηνικα φτιαχνεις τοσο πιο πολυ μεγαλωνει το κερατο στο κεφαλι του BB.

Σε γενικες γραμμες ομολογω οτι το περιμενα καλυτερο. Oχι απο αποψη gameplay, αλλα απο αποψη story.
Άβαταρ μέλους
dexter1810

Δημοσιευσεις : 20

Δημοσίευσηαπό WolfRathmA » 28 Σεπ 2015, 14:03

AnimaPura έγραψε:Και κάτι που θυμήθηκα μέσα από την συζήτηση με τον Νικήτα και τον Μίλτο παραπάνω.

Το adaptive difficulty του παιχνιδιού μπορεί να αναλυθεί αν κοιτάξετε τα σύμβολα στο δεξί μέρος της οθόνης, λίγο πάνω από την μέση, όταν κοιτάτε τον χάρτη μέσα από το iDroid.

Το σύμβολα έχουν τέσσερα επίπεδα. Γκρι, λευκό, πορτοκαλί και κόκκινο. Ανάλογα με το επίπεδο, κάθε πτυχή της δυσκολίας θα είναι πιο... δύσκολη. Ξεκινώντας από αριστερά προς τα δεξιά:

Το σύμβολο με το μπαλόνι έχει να κάνει με τα fulton. Όσο περισσότερο οι εχθροί βλέπουν τα fultons να παίρνουν μακριά συμπολεμιστές τους, μυδράλια ή οχήματα, τόσο περισσότερο αυξάνεται η ανθεκτικότητά τους απέναντί τους και έτσι θα τα πυροβολούν όλο και πιο συχνά.

Το δεύτερο είναι τα κράνη. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε headshots (ΖΖΖ, STN, ή DMG, το ίδιο κάνουν όλα) τόσο περισσότεροι φρουροί θα φοράνε κράνη, καθιστώντας τα headshots ανούσια.

Μετά έχουμε την κάμερα. Όσο περισσότερο ολοκληρώνετε main ή side ops με Pure Stealth, τόσο πιο συχνά θα βλέπετε κάμερες ή ναρκωπέδια σε διάφορα σημεία. Μέχρι στιγμής έχω τελειώσει 10 main και άλλα τόσα side ops με S-Rank και Pure Stealth και το εν λόγω aspect δεν έχει ανέβει πάνω από το λευκό.

Ακολουθεί το πιστόλι. Όσο περισσότερους εχθρούς σκοτώνετε, τόσο πιο βαριά όπλα θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν. Αυτή την πτυχή του adaptive diff μπορείτε να την κρατήσετε ακόμα και στο γκρίζο επίπεδο, αν παίζετε το παιχνίδι "σωστά".

Το επόμενο είναι το φεγγάρι. Αν διαλέγετε να εκτελείτε τις αποστολές την νύχτα (18:00), μετά από ένα σημείο οι φρουροί θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν περισσότερους φακούς, περισσότεροι προβολείς spawnάρουν μέσα στις αποστολές, ενώ το κόκκινο επίπεδο προβλέπει χρήση night vision goggles από τους εχθρούς.

Το τελευταίο είναι ένα σταυρόνημα. Αν χρησιμοποιείτε πολύ τα sniper rifles του παιχνιδιού, οι φρουροί θα αρχίσουν να έχουν και αυτοί τέτοια όπλα προκειμένου να σας αντιμετωπίσουν.

Μπορεις να στελνεις combat units σε αποστολες και να καταστρεφουν ολα αυτα τα εξαρτηματα που λες. (κρανοι, φακους, πανοπλιες, ναρκες, οπλα κτλ).
"Είπα συγνώμη σε στιγμές που έπρεπε να πω αντίο..."
Άβαταρ μέλους
WolfRathmA

Δημοσιευσεις : 67

Δημοσίευσηαπό AnimaPura » 28 Σεπ 2015, 14:18

dexter1810 έγραψε:Kαλημερα παιδια! Υπαρχει καπου καποιο thread για να συζηταμε διαφορα απο το παιχνιδι? Με οσα λιγοτερα spoilers γινεται?

Aυτο που ακουσα απο φιλο ειναι οτι οσα πιο πολλα πυρηνικα φτιαχνεις τοσο πιο πολυ μεγαλωνει το κερατο στο κεφαλι του BB.

Σε γενικες γραμμες ομολογω οτι το περιμενα καλυτερο. Oχι απο αποψη gameplay, αλλα απο αποψη story.

Όσο περισσότερες κακές πράξεις κάνεις (σκοτωμούς, κατασκευή πυρηνικών), τόσο μεγαλύτερο γίνεται το θραύσμα-κέρατο. Αν δε φτάσεις στον απόλυτο "πάτο" καλής θέλησης, τότε το κέρατο φτάνει το μέγιστό του μέγεθος και ο Big Boss έχει συνεχώς το αίμα των εχθρών του πάνω του. Αυτό δεν ξεπλένεται με showers, παρά μόνο με καλές πράξεις. Αυτό με τα πυρηνικά απλά επιταχύνει την πορεία προς τον... διάβολο.
Twitch: twitch.tv/animapura
Facebook: https://www.facebook.com/ntakospan
Instagram: https://instagram.com/officialanimapura/
"Yo, the Cole Train don't go woo-woo. It's WHOOO!"
Άβαταρ μέλους
AnimaPura

Δημοσιευσεις : 386

Δημοσίευσηαπό dexter1810 » 28 Σεπ 2015, 15:02

[/quote]
Αυτό δεν ξεπλένεται με showers, παρά μόνο με καλές πράξεις. Αυτό με τα πυρηνικά απλά επιταχύνει την πορεία προς τον... διάβολο.[/quote]

Αυτο να υποθεσω δεν παιζει κανενα ρολο στην πορεια του παιχνιδιου. Λογικα διαλεγεις ενα τροπο παιχνιδιου εσυ και το τελος ειναι παντα το ιδιο.
Προσωπικα εχω πολυ μικρο κερατο!

Οσο αφορα την ιστορια με την κρυφη αποστολη Νο46 ισχυουν αυτα που διαβαζω? ξερει κανεις?

Και κατι τελευταιο: Εχω τελειωσει καποιες αποστολες (main & side) και συνεχιζει να μου τις εχει με την ασπρη τελιτσα να φωτιζει. Τις ξαναπαιζουμε αυτες? τι γινεται με την παρτη τους?
Άβαταρ μέλους
dexter1810

Δημοσίευσηαπό AnimaPura » 28 Σεπ 2015, 16:36

dexter1810 έγραψε:

Αυτό δεν ξεπλένεται με showers, παρά μόνο με καλές πράξεις. Αυτό με τα πυρηνικά απλά επιταχύνει την πορεία προς τον... διάβολο.[/quote]

Αυτο να υποθεσω δεν παιζει κανενα ρολο στην πορεια του παιχνιδιου. Λογικα διαλεγεις ενα τροπο παιχνιδιου εσυ και το τελος ειναι παντα το ιδιο.
Προσωπικα εχω πολυ μικρο κερατο!

Οσο αφορα την ιστορια με την κρυφη αποστολη Νο46 ισχυουν αυτα που διαβαζω? ξερει κανεις?

Και κατι τελευταιο: Εχω τελειωσει καποιες αποστολες (main & side) και συνεχιζει να μου τις εχει με την ασπρη τελιτσα να φωτιζει. Τις ξαναπαιζουμε αυτες? τι γινεται με την παρτη τους?[/quote]
H 46 αποτελεί το τελός ενός δεύτερου plot line (υπάρχουν 3 ή 4, ανάλογα με το πως ερμηνεύει κανείς την όλη ιστορία του παιχνιδιού). Προσωπικά από τα καλύτερα plot twists ever.

Αυτές μπορείς να τις ξαναπαίξεις όσοες φορές θες, λογικά για λόγους farming, μιας και δυο κατηγορίες τέτοιων side mission είναι extract the highly skilled soldier και prisoner extraction.
Άβαταρ μέλους
AnimaPura

Δημοσίευσηαπό chris7 » 29 Σεπ 2015, 00:57

AnimaPura έγραψε:
nkav64 έγραψε:Ωραίο το θέμα Πάνο. Μια ερώτηση και από εμένα

Στην αποστολή που πρέπει να κάνεις extract τον βετεράνο στρατιώτη της Mother Base που περιφέρεται επί 9 χρόνια, έχει βρει κανείς τρόπο να τον προσεγγίσει, εκτός από τη χάρτινη κούτα;

Τυχόν απάντηση, παρακαλώ, επίσης μέσω spoiler :)

Εκτός από την κούτα όπου έρχεται και σε χαιρετά, μπορείς απλά να τον κοιμήσεις με το WU Silenced Pistol ή να τον stunάρεις με κάποιο STUN όπλο ή με μια Stun Grenade. Και στις δυο περιπτώσεις προσέγγισης τον κάνεις Fulton, οπότε κάνει το ίδιο πράγμα.

Αυτο με την κουτα δεν το ηξερα,εγω κλασικα οπως λενε και η αλλη με το WU ;)
Άβαταρ μέλους
chris7

Δημοσιευσεις : 88

Δημοσίευσηαπό AnimaPura » 29 Σεπ 2015, 15:41

Επίσης ένα ακόμα tip το οποίο θυμήθηκα τώρα μόλις.

Κάποιες φορές όταν πάτε πίσω από τους εχθρούς με το όπλο "έτοιμο", βάζουν το όπλο τους στο έδαφος και μένουν με ψηλά τα χέρια. Αν αυτό έχει γίνει σωστά, το τρίγωνο πάνω από το κεφάλι τους θα πρέπει να γίνει πρασινο-μπλε, το γνωστό χρώμα που δείχνει ότι ο φρουρός αυτός δεν είναι πλέον απειλή. Αν αυτό δεν συμβεί και το τρίγωνο παραμείνει κόκκινο, τότε ο εχθρός βγάζει ένα μαχαίρι, γυρίζει και σας χτυπάει! Αν πρόκειται να κάνει αυτή την κίνηση, δεν θα μπορείτε επίσης να του δώσετε τις εντολές Spit it Out, Where are the others και Get down. Οπότε όπως και αν έχει θα ξέρετε αν θα το παίξει ήρωας.

Επίσης, ακόμα και αν έχετε εξουδετερώσει κάποιον με την τεχνική αυτή, αν σας βλέπει να μην τον σημαδεύετε πλέον, σιγά σιγά θα κατεβάσει τα χέρια και θα σας επιτεθεί. Γενικότερα πάντως η τεχνική του hold-up είναι ιδιαίτερα δυνατή και κατά περιπτώσεις καλύτερη από το να κοιμίζετε τους φρουρούς.
Άβαταρ μέλους
AnimaPura

Δημοσίευσηαπό dexter1810 » 01 Οκτ 2015, 15:05

Προσοχη σποιλερ αλερτ για οσοσυς δεν εχουν τελειωσει την αποστολη 42...
.
.
.
.
.
.
.
Εχω τελειωσει την αποστολη 42 και ολα οσα εχουν δειχθει στα τρειλερ του Κογιμα, δεν τα εχω δει ακομα.
δλδ: δεν εχω δει την κλωνοποιημενη Παζ, δεν εχω δει το σκηνικο που αλειφεται με την σκονη, τις μαχες των στρατιωτων του και γενικα το φλιπαρισμα του.
Υπαρχουν αυτα στο παιχνιδι ή ειναι ολα απλα τρικ του κογιμα στα τρειλερ?
Άβαταρ μέλους
dexter1810

Δημοσίευσηαπό AnimaPura » 01 Οκτ 2015, 15:51

Κλωνοποιημένη Paz: Ilusion λόγω του τραύματος και άλλων παραγόντων που έχουν να κάνουν με το δεύτερο "true" ending του παιχνιδιού, ο Big Boss νομίζει ότι η Paz επέζησε και ότι είναι στο Medical Platform της Mother Base, μόλις τελειώσεις την πρώτη side op "Extract the Wondering Mother Base Soldier".

Αλείφεται με σκόνη: Η σκόνη είναι οι στάχτες κάποιων πολεμιστών των Diamond Dogs. Το Cutscene παίζει μετά από μια πολύ σημαντική αποστολή επί της Mother Base, θα το δεις σίγουρα, δεν είναι optional cutscene.

Μάχες στρατιωτών: Cutscene που ενεργοποιείται όταν το morale των στρατιωτών πέσει κάτω από ένα συγκεκριμένο επίπεδο.

Φλιπάρισμα/πέσιμο στα γόνατα: Συμβαίνει και αυτό στα πλαίσια της ιστορίας και θα το δεις και αυτό σίγουρα, ούτε αυτό είναι optional.
Άβαταρ μέλους
AnimaPura

Δημοσίευσηαπό dexter1810 » 02 Οκτ 2015, 08:23

εχω τελειωσει την πρωτη side op "Extract the Wondering Mother Base Soldier" και δεν το ειδα αυτο. Εκτος αν εννοεις στο δευτερο chapter. Τελος παντων.
Τις μαχες των στρατιωτων δεν θα τις δω ποτε μαλλον γιατι φροντιζω παντα να τους εχω υψηλο morale.

AminaPura το εχεις καψει το παιχνιδι και εισαι ωραιος!
Άβαταρ μέλους
dexter1810

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB