Retail ή Digital;

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Δημοσίευσηαπό vonzuchter » 01 Ιαν 2015, 08:26

το retail εχει πολλα πλεονεκτηματα με βασικοτερα τα εξης:

1) το εχεις για παντα και δε φοβασαι τυχον κλεισιμο της ψηφιακης πλατφορμας κτλπ. Αυτο αφορα ειδικα συλλεκτες λατρεις του retro gaming. Οταν θα εχουν πεσει οι σερβες πχ του 360 και εγω μετα 15 χρονια θελω να παιξω ενα παλιο παιχνιδακι και ο σκληρος του 360 με αφησει τοτε , adios.... Για τους retro gamers o θανατος του retail σημαινει θανατος του χομπι μας μελλοντικα.
2) ισως το πιο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ για καποιους. Μπορεις να το πουλησεις οταν το βαρεθεις... Υπαρχουν ατομα που ποτε δεν εχουν πανω απο 2-3 παιχνιδια , μολις τα βαριουνται τα πουλανε και αγοραζουν το επομενο.
3) τρωνε χιλιαδες οικογενειες ψωμι απο το retail. Μαγαζια μεγαλα ή μικρα , πωλητες , προσωπικο. Οταν εξαφανιστει το retail θα χαθουν χιλιαδες θεσεις εργασιες και φυσικα οι μειωσεις στις τιμες των νεων παιχνιδιων θα ειναι ανυπαρκτες. Το βλεπουμε αλλωστε ηδη στις νεες κυκλοφοριες.
4)μπορεις να το συλλεξεις αν και αυτο δεν αφορα τη πλειοψηφια του κοσμου αλλα συλλεκτες οπως εμενα μας καιει.
5) ψυχολογικα πλεονεκτηματα οπως να βγεις για τσαρκα στα μαγαζια να χαζεψεις , να πεις για να παω mall μια βολτιτσα να παρω κανα παιχνιδκακι , να μυριζεις το φρεσκοανοιγμενο κουτακι , να δαγκωσεις με τα δοντια να βαλεις τη ζελατινα κτλπ. Αυτη η ιεροτελεστια για καποιους παθιασμενους οπως εγω ειναι σημαντικη...
6) Αν θες να εχεις πολλα παιχνιδια παλι το retail ειναι πιο πρακτικο καθως με τους περιορισμενους σκληρους δισκους που εχουν οι κονσολες πρεπει να κανεις install και uninstall συνεχως κατι που ειναι εκνευριστικο. βεβαια παλι αυτο δεν αφορα ολους αφου πολλοι παιζουν μονο ενα ή δυο παιχνιδια και σπανια παιζουν ξανα ενα παιχνιδι οταν το τελειωσουν οποτε το σβηνουν και δε τους πειραζει.

Οποτε καταλαβαινουμε γιατι ακομα κραταει και θα κραταει το retail... Για να νικηθει το retail (κατι που επιθυμουν σφοδρα οι εταιριες) θα πρεπει το digital να εχει τιμες πολυ χαμηλοτερες, οταν ομως που εχουν τις ΙΔΙΕΣ τιμες στα νεα παιχνιδια τοτε ειναι λογικο ο κοσμος να μη το προτιμαει ακομα.... Προσωπικα , ψηφιακα εχω αγορασει μονο σε sales στο steam ή στο xboxlive σε εξευτελιστικες τιμες πχ πηρα το company of heroes 2 με 7 ευρω , το max payne 3 επισης 7 ευρω κτλπ... Καινουργιο παιχνιδι να σκασω 50 και 60 και 70 ευρω να το παρω ψηφιακο δε θα το κανω ποτε
Άβαταρ μέλους
vonzuchter

Δημοσιευσεις : 221

Re: Απ: Retail η Digital?

Δημοσίευσηαπό diver_gr » 02 Ιαν 2015, 08:26

vonzuchter έγραψε:2) ισως το πιο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ για καποιους. Μπορεις να το πουλησεις οταν το βαρεθεις... Υπαρχουν ατομα που ποτε δεν εχουν πανω απο 2-3 παιχνιδια , μολις τα βαριουνται τα πουλανε και αγοραζουν το επομενο.

Φίλε αυτό ειναι λιγάκι αμφιλεγόμενο δεν ισχύει πάντα και θα σου πω παράδειγμα με νεο παιχνίδι.

Assassin creed Unity πχ τιμή retail 69.99 το αγορασες, τερμάτισες και πουλάς ποσό θα πιάσει? 30-35 ευρώ άντε στη καλύτερή να το δώσεις ενα 40αρι .

Χάνεις αμέσως 30-35 ευρώ. Πας στο g2a και αγοράζεις το παιχνίδι ( όχι profile )αγοράζεις κανονικό κλειδη στα 22-25 ευρώ. Η διάφορα και το κέρδος σου ειναι πολύ μεγαλύτερο .Χωρίς να πουλήσεις το παιχνίδι.

Πες τώρα οτι αγοράζεις το κλειδη του Unity,κατεβαζεις το παιχνίδι σε νεο profile, παίζεις κανονικά με το δικο σου και μόλις το τελειώσεις πουλάς χαλαρά το profile στο 15αρι .Έδωσες 22 το πουλησες 15 Αρα με λιγότερο από 10 ευρώ επαιξες ενα παιχνίδι 4-5 μήνες χωρίς αγγελειες σε forum, χωρίς παζάρια, χωρίς να σου τύχει κάποιος που δεν παρελαβε τελικά το δέμα και χάνεις 4-5 ευρώ από τα ταχυδρομικά και με πολύ μεγαλύτερο κέρδος.

Βέβαια αυτό δεν ισχύει σε όλα τα παιχνίδια, το Unity το έφερα σαν παράδειγμα.

Πχ το να νεο
COD ειναι στα 35 digital αλλά και πάλη εισαι κερδισμένος γιατί θα το παίξει 1 χρόνο. Το retail μετα από 1 χρόνο ποσό θα μπορέσει κάποιος να το πουλήσει? Με το ζόρι κανα 15αρι εκτός αν το δώσεις σε κανα public με 5-6 ευρώ .....και το έχεις αγοράσει 60-70.
Άβαταρ μέλους
diver_gr

Δημοσιευσεις : 447

Δημοσίευσηαπό geodelik » 02 Ιαν 2015, 09:28

Πηρα το Diablo 3 για PS4 μεταχειρισμενο στα 30 ευρω, 2 μηνες μετα την εκδοση του. Θα το πουλησω σε κανα μηνα πιστευω παλι στα 30 ευρω. 0 ευρω χασουρα. Ακομα και 20 να το πουλησω, 10 ευρω ειναι μια χαρα για ενα παιχνιδι.

Πριν 6 μηνες πηρα το ΦΙΦΑ 14 στα 10 ευρω(μεταχειρισμενο). Θα μου πειτε ειχε βγει ενα χρονο πριν. Ε και? Για μενα σαν καινουργιο ηταν. Δεν μπορω να το πουλησω φυσικα, αλλα εδωσα τοσα λιγα που δεν μπαινω καν στον κοπο.

Εχω δωσει λεφτα για 5-6 παιχνιδια retail και καινουργια αλλα δεν αξιζει.
Την προηγουμενη βδομαδα πετυχα το Unity με 29 ευρω. Ημουν αργος ομως και το εχασα.
Τα μονα παιχνιδια που δεν μπορουσα να βρω ηταν το Last of Us Remastered και το GTA5. To πρωτο το αγορασα καινουργιο.

Οποτε retail και μεταχειρισμενο εχω να προσθεσω.
Άβαταρ μέλους
geodelik

Δημοσιευσεις : 55

Δημοσίευσηαπό vonzuchter » 02 Ιαν 2015, 10:19

diver_gr έγραψε:
vonzuchter έγραψε:2) ισως το πιο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ για καποιους. Μπορεις να το πουλησεις οταν το βαρεθεις... Υπαρχουν ατομα που ποτε δεν εχουν πανω απο 2-3 παιχνιδια , μολις τα βαριουνται τα πουλανε και αγοραζουν το επομενο.

Φίλε αυτό ειναι λιγάκι αμφιλεγόμενο δεν ισχύει πάντα και θα σου πω παράδειγμα με νεο παιχνίδι.

Assassin creed Unity πχ τιμή retail 69.99 το αγορασες, τερμάτισες και πουλάς ποσό θα πιάσει? 30-35 ευρώ άντε στη καλύτερή να το δώσεις ενα 40αρι .

Χάνεις αμέσως 30-35 ευρώ. Πας στο g2a και αγοράζεις το παιχνίδι ( όχι profile )αγοράζεις κανονικό κλειδη στα 22-25 ευρώ. Η διάφορα και το κέρδος σου ειναι πολύ μεγαλύτερο .Χωρίς να πουλήσεις το παιχνίδι.

Πες τώρα οτι αγοράζεις το κλειδη του Unity,κατεβαζεις το παιχνίδι σε νεο profile, παίζεις κανονικά με το δικο σου και μόλις το τελειώσεις πουλάς χαλαρά το profile στο 15αρι .Έδωσες 22 το πουλησες 15 Αρα με λιγότερο από 10 ευρώ επαιξες ενα παιχνίδι 4-5 μήνες χωρίς αγγελειες σε forum, χωρίς παζάρια, χωρίς να σου τύχει κάποιος που δεν παρελαβε τελικά το δέμα και χάνεις 4-5 ευρώ από τα ταχυδρομικά και με πολύ μεγαλύτερο κέρδος.

Βέβαια αυτό δεν ισχύει σε όλα τα παιχνίδια, το Unity το έφερα σαν παράδειγμα.

Πχ το να νεο
COD ειναι στα 35 digital αλλά και πάλη εισαι κερδισμένος γιατί θα το παίξει 1 χρόνο. Το retail μετα από 1 χρόνο ποσό θα μπορέσει κάποιος να το πουλήσει? Με το ζόρι κανα 15αρι εκτός αν το δώσεις σε κανα public με 5-6 ευρώ .....και το έχεις αγοράσει 60-70.

κοιτα εξαρταται απο το παιχνιδι και απο τη πλατφορμα... στα PC με τη πολυ μεγαλυτερη χωρητικοτητα σκληρου δισκου και τις ΠΟΛΥ χαμηλοτερες τιμες , το digital τεινει πλεον να κυριαρχησει. Retail καινουριο παιχνιδι τα τελευται 6 ΟΛΟΚΛΗΡΑ χρονια στο PC εχω παρει μονο 3!!! το Call of duty WaW , το Empire Total War και το Rome 2 Total War. Tα ψηφιακα καταστηματα εχουν τετοιες προσφορες που παροτι τα retail στο PC ειναι ηδη πολυ φθηνα , ειναι πολυ συμφερον να το παρεις ψηφιακο. Επισης στο PC τα παιχνιδια εχουν πολυ λιγοτερη συλλεκτικη αξια γιατι δε μπορεις να κανεις retro gaming δηλαδη δε μπορεις να τα παιξεις γιατι δεν εχεις τα συστηματα τα οποια μπορεις να τα παιξεις. ΠΧ για να παιξω παιχνιδι του 1998 θελω pc με windows 98 ή ΧP οποτε σιγα σιγα γινονται unplayable. Εχουν πολυ λιγοτερη μεταπωλητικη αξια. ΠΧ αγορασα το Civilization 4 με ολα τα expansion packs για 4.99 απο το ebay... Σε παιχνιδια κονσολων τετοιου βεληνεκους ποτε δε θα δεις τετοιες τιμες.
Στις κονσολες ομως τα ψηφιακα καταστηματα εχουν ΠΟΛΥ υψηλοτερες τιμες οι οποιες αργουν πολυ να πεσουν στα πετυχημενα εμπορικα παιχνιδια (στα οχι πετυχημενα πεφτουν σχετικα γρηγορα). Οποτε οι διαφορες στις τιμες δεν ειναι μεγαλε εως και ανυπαρκτες. ΠΧ το advanced warfare που ανεφερες για PC , στο 360 ειναι εντελως διαφορετικη η κατασταση . στο xbox live εχει 52.99 ενω
στο φτηνοτερο φυσικο καταστημα μεσω σκρουτζ το βρηκα 45,60 +4 ευρω μεταφορικα δηλαδη 49,60. Ε δεν αξιζει φιλε. Και πες οτι πας απο εκει και το παιρνεις (αν ειναι κοντα το καταστημα) παλι παει στα 45,60 οποτε παλι δε συμφερει. Προς το παρον το Digital συμφερει στο PC και συμφερει οταν παλιωσουν λιγο τα παιχνιδια στις κονσολες ή οταν προκειται για παιχνιδια οχι mainstream πετυχημενα που πεφτει η τιμη τους γρηγορα.
Άβαταρ μέλους
vonzuchter

Re: Απ: Retail η Digital?

Δημοσίευσηαπό diver_gr » 02 Ιαν 2015, 10:36

Ενοέιται οτι εξαρτάται από το παιχνίδι, το Unity το ανέφερα σαν παράδειγμα.

Υπάρχουν παιχνίδια τα οποία έχουν άξια μεταπωλησεις και κάποια αλλα που δεν έχουν παρόλο που ειναι ΆΆΑ.

Πχ εγώ έχω βάλει σε αγγελεια νεο σφραγιστο Alien παιχνίδι ΆΑΑ στα 20 ευρώ και δεν φεύγει τώρα που ειναι καινούργιο του χρόνου μεταχειρισμένο ούτε στο δεκάρικο ....

Πχ ενα GTA, tomb Raider, Skyrim κλπ σαφώς και έχουν πολύ καλή άξια μεταπωλησεις σαν μεταχειρισμένα.

Έχει πολλούς παργοντες, άξια παιχνιδιού σαν καινούργιο, αν ειναι μεγάλος Δουλιες η όχι, ετήσια σειρά και το πόσο αναγνωρίσιμο ειναι το παιχνίδι κλπ.

Εγώ τ βάζω κάτω και.αγοράζω ανάλογα. Αγοράζω τόσο digital οσο και retail. Και σαφώς αγοράζω και τίτλους που θέλω να εχω στη συλλογή μου στο ράφι και ας μαζεύουν και σκόνη :)
Άβαταρ μέλους
diver_gr

Δημοσιευσεις : 447

Δημοσίευσηαπό warmup » 02 Ιαν 2015, 14:03

diver_gr έγραψε:Και σαφώς αγοράζω και τίτλους που θέλω να εχω στη συλλογή μου στο ράφι και ας μαζεύουν και σκόνη :)

Χαχαχα! Σωστός!

Σίγουρα ένας παράγοντας ακόμα που ο κόσμος έχει γυρίσει σε μεγάλο βαθμό στο digital εκτός της τιμής (σε αρκετά παιχνίδια, όχι σε όλα) για μένα είναι και η συσκευασία! Εγώ παρόλο που κάνω συλλογή δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι εκεί το κακό έχει παραγίνει! Στις πιο πολλές περιπτώσεις νομίζεις ότι έχεις πάρει άπλα μια ταινία dvd-blu-ray και όχι κάποιο παιχνίδι με μέσα ένα manual της κακιάς ώρας! Καμία δημιουργικότητα, κανένα πάθος!
Άβαταρ μέλους
warmup

Δημοσιευσεις : 85

Δημοσίευσηαπό Whitey » 02 Ιαν 2015, 15:29

Έχω πει στον εαυτό μου πως όσο υπάρχουν οι retail εκδόσεις τίτλων θα τις προτιμώ μιας και μου αρέσει να έχω μια συλλογή στο ράφι μου. Βέβαια δεν ξέρω πόσο θα αντέξω αν συνεχίσουν με τόσο δελεαστικές προσφορές. Ήδη αγόρασα το Unity σε digital μορφή επειδή το βρήκα με 19£ παρόλο που συνήθως περιμένω να πέσουν οι τιμές των "φυσικών" (βλ. Watch Dogs με 20€ από τα Public).

Γενικότερα πάντως προτιμώ τις retail εκδόσεις, όχι τόσο επειδή μπορώ να τα πουλήσω όποτε θέλω, αλλά επειδή αν κλείσει η Χ υπηρεσία θα τα χάσω αν δεν τα έχω κατεβασμένα. Εκτός αν με κάποιο τρόπο μας τα δίνουν στην επόμενη κονσόλα (που δεν έχουν πει ακόμα κάτι τέτοιο).
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Whitey

Δημοσιευσεις : 455

Δημοσίευσηαπό vonzuchter » 02 Ιαν 2015, 17:40

vonzuchter έγραψε:Επισης στο PC τα παιχνιδια εχουν πολυ λιγοτερη συλλεκτικη αξια γιατι δε μπορεις να κανεις retro gaming δηλαδη δε μπορεις να τα παιξεις γιατι δεν εχεις τα συστηματα τα οποια μπορεις να τα παιξεις. ΠΧ για να παιξω παιχνιδι του 1998 θελω pc με windows 98 ή ΧP οποτε σιγα σιγα γινονται unplayable.

Καλά που το ανέφερες αυτό, γιατί μερικοί μας έχουν ζαλίσει με το δήθεν "backwards compatibility" των PC. :twisted:[/quote]

αστο.... ειδα και επαθα τις προαλλες για να βρω τροπο να παιξω το Gettysburg του Sid Meier... ενα σωρο κολπα.. κατεβασα patches και hacks κτλπ τελικα δεν εμεινα ικανοποιημενος με το αποτελεσμα (μου κολλαγε) και χρησιμοποιησα το DosBox.
Backwards Compatibility εχει μεχρι και 2 λειτουργικα πισω (και αυτο ΟΧΙ για ολα τα παιχνιδια αλλα για αυτα που παιζονται ακομα και εχουν ακομα κοινο οπως το Gettyrsburg). Εδω τα παιχνιδια των ΧP σιγα σιγα θα αρχιζουν να γινονται unplayable τωρα που βαζουν ολοι σιγα σιγα τα 10αρια.... Παιχνιδια απο την εποχη των 95 και των 98 ειναι πολυ δυσκολο να τα παιξεις. Βεβαια ελαχιστοι τα παιζουμε ακομα οποτε δεν αφορα πολυ κοσμο το θεμα... Και το DosBox εχει λυσει πολλα απο τα προβληματα
Άβαταρ μέλους
vonzuchter

Δημοσίευσηαπό GooDShiveR » 16 Ιαν 2015, 04:28

Προτιμώ αυτό
Άβαταρ μέλους
GooDShiveR

Δημοσιευσεις : 258

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης