Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Δημοσίευσηαπό MBisonGR » 10 Οκτ 2011, 11:57

Καλημερα,
εκατσα το Σαββατοκυριακο μεσα και ειπα να παιξω παλι για δευτερη φορα το επικο MGS4.

Για αρχη ενιωσα πιο πολυ το feeling που ηθελε να δωσει ο δημιουργος σε σχεση με την πρωτη φορα που επαιξα οταν το πρωτο πηρα, αλλα ηταν σαν μια πολυ ωραια ταινια και οχι σαν παιχνιδι.

Ο Hideo απλα εβαλε ελαχιστο gameplay στην ταινια που ενωνει με τελειο τροπο τις ιστοριες απο τα MGS.

To καταλαβα χτες, εχω παιξει ελαχιστα και εχω δει ωρες και ωρες βιντεο, πραγματικα εχουν βαλει λιγες ωρες gameplay με παρα πολυ ζορι.

Δεν το ευχαριστηθηκα οπως το Metal Gear Solid 2 : Sons of the Patriots (και το 3 θα ηταν καλο αν δεν ειχε το βαλε βγαλε καμουφλαζ, μπες βγες στο μενου).

Θελω να καταληξω οτι τα καλα παιχνιδια κρατανε και στον χρονο και ισως το Metal Gear Solid 4 να μην ειναι και τοσο καλο οσο το θεωρουσαμε οταν βγηκε.

Υ.Γ. Τα γραφικα ομως τουμπανο.
Άβαταρ μέλους
MBisonGR

Δημοσιευσεις : 50

Δημοσίευσηαπό Plisken » 10 Οκτ 2011, 14:54

Επαιξες ολα τα Metal Gear και σου αρεσε περισσοτερο το 2??? Το κατα ομολογια, των πιο σκληροπυρινικων fan του ,ως το χειροτερο?(δεν βρισκω και το λινκ απο το σαιτ να το ποσταρω)

Και συν της αλλης,θα συμφωνησω ΑΠΟΛΥΤΑ με Jedah. Το Metal Gear αυτο προσφερει και αυτο το κανει τοσο ιδιαιτερο και δημοφιλες.
Άβαταρ μέλους
Plisken

Δημοσιευσεις : 62

Δημοσίευσηαπό MBisonGR » 10 Οκτ 2011, 15:34

Σορυ, αλλα δεν δινω δεκαρα για το τι λενε οι σκληροπυρηνικοι φαν.
Λεω την αποψη μου καθε φορα οπως την βγαζω μεσα απο την εμπειρια μου.

Εμενα μου αρεσε μου αρεσε 1 και 2, και ξερεις το 2 εφερε καινοτομιες, οπως το να κρυβεις πτωματα και τετοια.

Το 3 πχ ηταν πολυ κουραση , αν ο σκληροπυρηνικος γουσταρει το πατα σταρτ αλλαξε καμουφλαζ περπατα δυο βηματα , πατα σταρτ αλλαξε καμουφλαζ, ε ποσως με νοιαζει.

Τελος το 4 δεν ειχε και πολυ gameplay για να το κρινω :)
Άβαταρ μέλους
MBisonGR

Δημοσιευσεις : 50

Δημοσίευσηαπό majorfox » 10 Οκτ 2011, 17:54

MBisonGR έγραψε:Σορυ, αλλα δεν δινω δεκαρα για το τι λενε οι σκληροπυρηνικοι φαν.
Λεω την αποψη μου καθε φορα οπως την βγαζω μεσα απο την εμπειρια μου.

Εμενα μου αρεσε μου αρεσε 1 και 2, και ξερεις το 2 εφερε καινοτομιες, οπως το να κρυβεις πτωματα και τετοια.

Το 3 πχ ηταν πολυ κουραση , αν ο σκληροπυρηνικος γουσταρει το πατα σταρτ αλλαξε καμουφλαζ περπατα δυο βηματα , πατα σταρτ αλλαξε καμουφλαζ, ε ποσως με νοιαζει.

Τελος το 4 δεν ειχε και πολυ gameplay για να το κρινω :)

Αν κρινεις το snake eater απο το καμουφλαζ τοτε δεν ξερεις απο metal gear.-
Άβαταρ μέλους
majorfox

Δημοσιευσεις : 600

Δημοσίευσηαπό Alucard » 10 Οκτ 2011, 18:30

Το ότι τα MGS δίνουν πολλές φορές την εντύπωση ότι είναι ταινίες με λίγο gameplay και όχι το αντίστροφο, είναι μέρος της ταυτότητάς τους και απόλυτα λογικό να αρέσει σε κάποιους και όχι σε κάποιους άλλους.

Προσωπικά, αν και συμφωνώ ότι από άποψης game design δεν πρόκειται για την καλύτερη δυνατή προσέγγιση, θεωρώ την παρακολούθηση των MGS cut-scenes τελετουργική διαδικασία και ποτέ δεν τα θεώρησα ελάττωμα της σειράς, λόγω του περιεχομένου και του χαρακτήρα που τα διαποτίζει.

Για το camouflage του MGS3 προφανώς συμφωνεί και ο Kojima, γι' αυτό και εισήγαγε το OctoCamo στο MGS4. Μάλιστα θυμάμαι το είχα αναφέρει ως αρνητικό στοιχείο στο πανάρχαιο review μου για το GamePro, όμως πρόκειται για ένα μόνο "προβληματικό" κομμάτι ενός πραγματικά εξαιρετικού συνόλου.
A cornered fox is more dangerous than a jackal.
Άβαταρ μέλους
Alucard

Δημοσιευσεις : 200

Δημοσίευσηαπό majorfox » 11 Οκτ 2011, 10:51

Jedah έγραψε:Όταν το παιχνίδι σε βάζει να μπαίνεις σε μενού κάθε 30 δεύτερα ή λιγότερο, πρέπει να το πετάξεις στα σκουπίδια. Εγώ το ξεκίνησα με τις πιο αγνές προθέσεις, αλλά μετά από 5 loading screens, 30 αλλαγές καμουφλάζ και μισή ώρα video κατάλαβα ότι έπρεπε να το ξαναβάλω στο ράφι και να παίξω κανα πραγματικό παιχνίδι, όπως το Gradius V. Ο τρόπος που χρησιμοποιούσες το καμουφλάζ στο MGS3 σκότωσε ακόμα και αυτό το λίγο όπου έπαιζες. Τα MGS έχουν το πρόβλημα ότι τα ανέχονται μόνο οι fan της σειράς, εκτός από το πρώτο που ήταν πιο ισορροπημένα τα πράγματα. Το 2 δεν το έχω παίξει.

Όσον αφορά τα cutscenes, μπορώ να πώ ότι είναι τουλάχιστον ενοχλητικό ένας άνθρωπος με ταλέντο στα σενάρια και τα cutscenes να προσπαθεί με το ΖΟΡΙ να τα κάνει να φανούν μέσα από videogame, επειδή δεν μπορεί να μπεί στον πραγματικό τους χώρο, στον κινηματογράφο. Όσο καλά και να φαίνονται σε κάποιους τα cutscenes των MGS, είναι κατώτερα από κάποιες μέτριες ταινίες, γιατί είναι σε λάθος μέσο διασκεδάσης.

πήγαινε να σκοτώσεις κανα pixel στο Gradius V εδω μιλανε για επικοινωνία συναισθημάτων, κατι που εσυ δεν μπορείς να αντιληφθεις ακόμα.
και προσεχε τα λογια σου για το mgs για να μην γινει Volta River εδω μεσα.
Άβαταρ μέλους
majorfox

Δημοσιευσεις : 600

Δημοσίευσηαπό Alucard » 11 Οκτ 2011, 15:48

Το ζήτημα σηκώνει μπύρα (Θα εισηγηθώ για να βάλουμε το σχετικό emoticon)
A cornered fox is more dangerous than a jackal.
Άβαταρ μέλους
Alucard

Δημοσιευσεις : 200

Επόμενο

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB