Ποιο ειναι το καλυτερο Final Fantasy κατα τη γνωμη σας?

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Ποιο ειναι το καλυτερο Final Fantasy κατα τη γνωμη σας?

Δημοσίευσηαπό chriswise84 » 21 Ιαν 2014, 11:25

Πιστευω οτι οι περισσοτεροι απο εμας που ανηκουμε στη κατηγορια των rpg gamers εχουμε δοκιμασει εστω και μια φορα ενα τιτλο απο τη μεγαλη αυτη σειρα παιχνιδιων της πρωην SQUARESOFT και τωρινης SQUARE ENIX.Παντα υπηρχαν πολλες διαφωνιες για το πιο ειναι το καλυτερο παιχνιδι της σειρας με οδηγους ομως στη κορυφη να κονταροχτυπιουντε το FF 7 και το FF 6 κυριως συμφωνα με τα μεγαλα charts ανα τα χρονια και ψηφοφοριες απο διαφορα παγκοσμια περιοδικα και κριτικους.Εσας κατα τη γνωμη σας ποιο ειναι αυτο που σας εκανε τη μεγαλυτερη εντυπωση και γιατι?
Άβαταρ μέλους
chriswise84

Δημοσιευσεις : 1

Δημοσίευσηαπό jmaster18 » 21 Ιαν 2014, 17:42

Το 7 θα ελεγα αν και περιεργως δεν εχω ασχοληθει και πολυ με τη σειρα
Άβαταρ μέλους
jmaster18

Δημοσιευσεις : 236

Δημοσίευσηαπό NinteNikos » 21 Ιαν 2014, 22:36

Final Fantasy X φυσικά το οποίο και περιμένω με αγωνία!
Άβαταρ μέλους
NinteNikos

Δημοσιευσεις : 169

Δημοσίευσηαπό Darkthronen » 21 Ιαν 2014, 23:28

Η ιστορία του Tidus στο Final Fantasy X με άγγιξε πάρα πολύ. Από τα παιχνίδια που σου προσφέρουν την αίσθηση όπως αυτή ενός άψογου βιβλίου. Πολύ συγκινητικό story. Και συγκλονιστικό όσο "ξεδίπλωνα" το κουβάρι με τον Jecht και τα Fayth... νομίζω ξέρουν οι γνώστες που αναφέρομαι.

Το Final Fantasy VII το είχα παίξει πιτσιρικάς, οπότε δεν "έπιασα" εντελώς αυτά που έπρεπε. Σκοπεύω να το πάρω πάλι βέβαια :D Φυσικά κατατάσσεται στις παιχνιδάρες.

Επικό βρήκα και το Final Fantasy Tactics.

Ναι, και τα τρία Final Fantasy με τα οποία ασχολήθηκα, τα ζούσα όταν τα έπαιζα.
Άβαταρ μέλους
Darkthronen

Δημοσιευσεις : 257

Δημοσίευσηαπό vittas » 22 Ιαν 2014, 12:33

απορώ που κανεις δεν έχει αναφέρει το 8 (και που αυτό το post έχει μονο τόσο λίγες απαντήσεις). Το ff8 με είχε συναρπάσει όχι μονο με το gameplay του αλλα k με το φοβερό σενάριο του, και με ένα τέλος καλύτερο και από ταινίας!
Άβαταρ μέλους
vittas

Δημοσιευσεις : 6

Δημοσίευσηαπό Darkthronen » 22 Ιαν 2014, 16:45

vittas έγραψε:απορώ που κανεις δεν έχει αναφέρει το 8 (και που αυτό το post έχει μονο τόσο λίγες απαντήσεις). Το ff8 με είχε συναρπάσει όχι μονο με το gameplay του αλλα k με το φοβερό σενάριο του, και με ένα τέλος καλύτερο και από ταινίας!

Δεν το χώνεψα στην αρχή του για κάποιο λόγο :( (ναι, ξέρω, χαζός λόγος) οπότε δεν το έπαιξα
Άβαταρ μέλους
Darkthronen

Δημοσιευσεις : 257

Δημοσίευσηαπό MrDododi » 17 Σεπ 2014, 15:57

FFVIII FTW! Μου άρεσε πάρα πολύ που οι χαρακτήρες του ήταν πιο ''ώριμοι'' σχεδιαστικά. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!
Adododo!!!
Άβαταρ μέλους
MrDododi

Δημοσιευσεις : 172

Δημοσίευσηαπό gsmaggiore » 17 Σεπ 2014, 23:57

Νομίζω το συγκεκριμένο ερώτημα συνδέεται άμεσα με την ίδια τη φύση των FF και τη νοσταλγία που προκαλούν στον κόσμο γιατί προφανώς οι περισσότεροι τα έπαιξαν σε μικρή ηλικία οπότε αυτό από μόνο του είναι σημαντικός παράγοντας.

Έχω διαπιστώσει από την εμπειρία μου ότι πάντα το πρώτο FF του καθενός είναι και αυτό που τελικά του μένει περισσότερο, γιατί από εκεί και μετά αναπτύσσεις κάποια αντίληψη και ξέρεις πάνω-κάτω τι να περιμένεις οπότε είναι δύσκολο να ξαναβιώσεις το ίδιο impact (μοναδική εξαίρεση αποτελεί το VII ως το πέρασμα σε 3D γραφικά και γενικότερη υπερπαραγωγή ανήκουστη για τα τότε δεδομένα).

Για μένα το πρώτο FF ήταν το Mystic Quest στο SNES το οποίο έμαθα αργότερα ότι είχε σχεδιαστεί με τη λογική του δούρειου ίππου για να μυήσει με όσο το δυνατόν ομαλότερο τρόπο τα δυτικά (κυρίως αμερικάνικα) κοινά στο franchise με απλοποιημένα συστήματα μηχανισμών, level design και interface και πιο κλισέ teen oriented σενάριο, παρ'όλα αυτά ο σχεδιασμός εξακολουθούσε να διαθέτει μια εντυπωσιακή αρτιότητα (δείγμα ίσως της γενικότερης φόρμας της Square τότε). Οπότε έχει μια ξεχωριστή θέση για μένα ως το πρώτο μου RPG σε ηλικία πιστεύω κάπου 7-8 ετών. Το αμέσως επόμενο ήταν το FF IX και το πέρασμα για μένα τότε σε 3D FF όπου πολύ απλά δεν μπορούσα να σταματήσω να παίζω (ευτυχώς που ήτανε καλοκαιρινές διακοπές τότε). Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα τα πήγα με τη σειρά και ανάποδα.

Το θέμα είναι ότι από το VI και μετά και μέχρι και το XII ξεκίνησε μια χρυσή εποχή όπου η Square δεν μπορούσε να βγάλει κακό παιχνίδι και έθετε συνεχώς τον πήχη και το σημείο αναφοράς στα console RPGs οπότε με το παραπάνω δεδομένο είναι δύσκολο να διαλέξεις ένα χωρίς να αδικήσεις τα υπόλοιπα. Αν προσπαθούσα να το δω αυστηρά με κριτήρια σχεδιαστικής ισορροπίας θα έλεγα τα VI, VII, IX και Χ, το καθένα με τα δυνατά και αδύναμα του σημεία.
Τελευταία επεξεργασία από gsmaggiore και 18 Σεπ 2014, 13:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
gsmaggiore

Δημοσιευσεις : 59

Δημοσίευσηαπό dawnstar » 18 Σεπ 2014, 03:45

Το ff7 ηταν το καλυτερο αλλαξε την ιστορια των rpg στις κονσολες τρομερη ιστορια τρομερη μουσικη τρομερα βιντεο τρομερο end game υλικο και τν καλυτερο κακο ολων των εποχων.το ff8 ηταν το μονο ff που πλησιασε σε ποιοητα το 7 δυστηχως για το ff8 βγηκε μετα το 7 και το συγκριναν συνεχως με το 7 μετα απο αυτα τα 2 ff7 kai ff8 (το ff6 ηταν οντως κορυφαιο) προσπαθει η squeare να βγαλει ενα παιχνιδι ισαξιο τους αλλα δεν... αν και τωρα παιζω ff realm reborn το online mmo της σειρας το οποιο εχει γινει τρομερη δουλεια και εχει καταπληκτικη ιστορια και η μουσικη του ειναι υπεροχη θυμιζει κατι απο τις παλιες υπερπαραγωγες της εταιριας.
Άβαταρ μέλους
dawnstar

Δημοσιευσεις : 191

Δημοσίευσηαπό stereoteo » 02 Οκτ 2014, 12:02

το ff7 με διαφορα απο τα αλλα! παιχνιδαρα στο ειδος του
Άβαταρ μέλους
stereoteo

Δημοσιευσεις : 31

Επόμενο

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης